Menu

Økonominettverk foreslår 19.000 i borgerlønn til alle

Økonominettverket BIEN Norge mener alle norske borgere mellom 18 og 67 år skal få utbetalt 19.000 kroner i måneden under koronakrisen.

Pink testet positivt for koronavirus

Sangeren Pink opplyser at hun har og hennes tre år gamle sønn har testet positivt for koronaviruset.

Kina hedrer sine koronadøde

Kina stoppet opp i tre minutter lørdag for å minnes over 3.000 pasienter og medisinsk personell som har dødd av koronaviruset.

Koronasmittede med demens kan bli sperret inne på rommet

Smittevernloven åpner for at koronasmittede som har demens og derfor ikke klarer å følge retningslinjer, kan låses inne på rommet sitt.

Nesten 1.500 døde på ett døgn i USA

USA har registrert 1.480 døde fra koronaviruset på 24 timer fredag. Det er ny rekord globalt siden koronaepidemien startet.

Utenlandske leger ber regjeringen lempe på autorisasjonskravet

Rundt 40 utenlandske leger har signert et opprop hvor de ber Helsedirektoratet lempe på autorisasjonskravet slik at de kan bistå i krisetiden.

Trump vil hindre eksport av ansiktsmasker

President Donald Trump har gitt ordre om å hindre eksport av N95-ansiktsmasker og engangshansker. Men får kritikk fra en av de store produsentene.

Flere tusen operasjoner utsatt landet over

Flere tusen operasjoner og konsultasjoner er satt på vent i Norge som følge av koronaepidemien.

Amerikanerne anbefales å bruke maske

Amerikanske myndigheter anbefaler amerikanerne å bruke ansiktsmaske for å beskytte seg bedre mot koronaviruset.

Mann i 50-årene skutt av politiet i Sandnes

En mann i 50-årene i Sandnes ble fredag kveld skutt av politiet etter at han selv løsnet skudd mot politiet, opplyser Sørvest politidistrikt.

New Yorks guvernør vil ta pustemaskiner fra private sykehus

Antallet koronadødsfall nærmer seg 3.000 i delstaten New York, og guvernør Andrew Cuomo vil nå konfiskere pustemaskiner fra private aktører.

Fifa endret aldersgrensen for OL-turneringen, utsatte kvinnesluttspill

Det internasjonale fotballforbundet har vedtatt at 24-åringer kan delta i OL-turneringen i fotball for menn neste sommer, selv om den egentlig er for U23-lag.

Regjeringen i Sverige vil ha økt makt

Den svenske regjeringen vil utvide sin makt for raskt å kunne ta koronarelaterte beslutninger.

Solberg: Vi må være innstilt på begrensninger utover våren

Det er ikke sikkert vi skal ha de samme begrensningene, men folk må være forberedt på begrensninger en god stund framover, sier statsminister Erna Solberg (H).

Oljeprisen fortsetter oppover etter Putin-uttalelse

Ett fat nordsjøolje omsettes for over 34 dollar etter at Russlands president sa seg klar til samarbeid med Saudi-Arabia og USA om å kutte oljeproduksjonen.

Merkel ber tyskerne ta påskeferien hjemme

Tysklands statsminister Angela Merkel ber alle holde seg hjemme i påska for å hindre smitte. Selv har hun avsluttet to uker med hjemmekarantene.

Trump og Macron ber om økt FN-samarbeid mot koronapandemien

USAs president Donald Trump og hans franske kollega Emmanuel Macron vil at FN skal ta en større rolle i kampen mot koronapandemien.

Portforbud for alle under 20 år i Tyrkia

I håp om å redusere koronasmitten i Tyrkia, har president Recep Tayyip Erdogan beordret at fra lørdag må alle under 20 år holde seg innendørs.

Merkel ute av karantene

Tysklands statsminister Angela Merkel ber alle holde seg hjemme i påska for å hindre smitte. Selv har hun avsluttet to uker med hjemmekarantene.

Serie A-klubbene avventer myndighetenes instrukser

De italienske toppserieklubbene i fotball kom på en videokonferanse fredag ikke noe nærmere et svar på når sesongen kan gjenopptas.

Produsenter frykter legemiddelmangel etter at India ble lukket

Norske legemiddelprodusenter er avhengige av råvaretilgang fra India. Etter at landet ba innbyggerne holde seg innendørs stanset eksporten.

Ytterligere 588 koronadødsfall på sykehus i Frankrike

Frankrike har registrert ytterligere 588 dødsfall blant pasienter med covid-19 på sykehus. I tillegg rapporteres det om ytterligere 532 dødsfall på sykehjem.

Forbrukertilsynet varsler bot på 250.000 for koronareklame

Helsekostbutikken altshop.no har fått varsel om bot på 250.000 kroner for å hevde i en reklame at produktene deres beskytter mot koronaviruset.

Fylkesmannen setter stopp for påskeåpne butikker i Oslo

Fylkesmannen sier nei til Oslo kommunes søknad om å få holde både dagligvarebutikker og apoteker åpne i påsken.

Idrettens krisepakke: Lotteritilsynet ber søkerne studere ordningen i påsken

Krisepakken for idrett har kort søknadsfrist. Lotteritilsynets direktør Gunn Merete Paulsen ber søkerne bruke påsken til å sette seg inn i ordningen.

Mann dømt for voldtekt av nevø

En 59-årig mann er i Bergen tingrett dømt til fengsel i sju år for overgrep mot nevøen. Det skjedde ifølge dommen da nevøen var mellom åtte og tolv år.

Vy permitterer ytterligere 400 ansatte

Vy har sendt ut permitteringsvarsel til 400 medarbeidere som blir helt eller delvis permittert fra midten av april. Fra før er 700 bussansatte permittert.

FN: – Konflikter eskalerer til tross for koronakrisen

Krigførende parter har vært positive til å legge ned våpnene mens verden kjemper mot koronapandemien, men noen konflikter har intensivert seg, opplyser FN.

Fylkesmannen sier nei til påskeåpne butikker i Oslo

Fylkesmannen i Oslo og Viken har avslått Oslo kommunes søknad om utvidede åpningstider for butikker i påsken.

71 prosent nedgang i butikkomsetningen den første uka etter tiltakene

Tall fra kassasystemet Front Systems viser at omsetningen i norske butikker falt med 71 prosent i løpet av den første uka etter 12. mars.

Oslos helsebyråd ber innbyggerne innstille seg på begrenset bevegelsesfrihet ut året

Oslos helsebyråd Robert Steen (Ap) sier at koronatiltakene vil kunne vare en god stund. Bevegelsesfriheten kan bli begrenset ut året.

Putin: Russland er klar til å samarbeide om kutt i oljeproduksjonen

Russland er klar til å samarbeide med Saudi-Arabia og Russland om å kutte oljeproduksjonen, sier president Vladimir Putin.

Nav får unormalt mange tips om trygdesvindel

De siste par dagene har Nav mottatt et titalls tips daglig om folk og bedrifter som prøver å utnytte permitteringsordningene. Det er unormalt mye.