Menu

Sikkerhetsrådet maner til forsiktighet i Persiabukta

FNs sikkerhetsråd ber alle aktørene rundt Persiabukta om å vise tilbakeholdenhet så ikke den spente situasjonen tilspisser seg mer.

Sverige både scoret og reddet på straffe da de tok seg til kvartfinalen i fotball-VM

Igjen var VAR i aksjon, og det ble både mål og redning av straffespark da Sverige slo Canada 1-0 og tok seg til kvartfinalen mot Tyskland i fotball-VM.

Straffer og ny VAR-situasjon sendte USA videre i fotball-VM

To straffemål av Megan Rapinoe avgjorde da USA slo Spania 2-1 og tok seg til kvartfinalen i fotball-VM. Der venter hjemmelaget Frankrike.

Tarmbakterier funnet i taket på høydebasseng i Askøy

Teorien om at bakterier kom inn i høydebassenget via fjellsprekker er styrket, ifølge varaordfører Bård Espelid i Askøy kommune.

Bitre og skuffede svensker etter at Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang

Den internasjonale olympiske komité (IOC) sa nei til Sverige for sjuende gang, og vinter-OL i 2026 skal arrangeres i Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia.

Sverige tapte kampen om vinter-OL for sjuende gang, Italia seiret

Den internasjonale olympiske komité (IOC) sa nei til Sverige for sjuende gang, og vinter-OL i 2026 skal arrangeres i Milano og Cortina d'Ampezzo i Italia.

Trump kunngjør sanksjoner mot Khamenei

De nye sanksjonene som USA har varslet mot Iran, rettes mot landets øverste leder Ali Khamenei, ifølge president Donald Trump.

Sverige tapte igjen, Milano og Cortina d’Ampezzo skal arrangere vinter-OL og Paralympics i 2026

Den internasjonale olympiske komité (IOC) bestemte mandag at vinter-OL og Paralympics i 2026 skal arrangeres i Milano og Cortina d'Ampezzo.

L’Equipe sammenligner Norge med «Les Bleus»

Sportsavisen L'Equipe sammenligner Norges VM-lag med Frankrikes eget landslag. Ikke kvinnelaget, men mennene som vant VM i fjor.

Oslo Børs faller 0,3 prosent

Aker ble taperen blant de mest omsatte selskapene da hovedindeksen på Oslo Børs mandag falt 0,3 prosent til 869,52 poeng.

Caro fulgte råd fra Sessy og fyrte løs

Caroline Graham Hansen pepret Australias mål med avslutninger i VMs åttedelsfinale. Mot England håper hun det blir stang inn i stedet for ut.

Harnes frikjent for cannabisdyrking

Tidligere Bandidos-leder Lars Harnes (50) er i Nedre Romerike tingrett frikjent for cannabisdyrking i Fet i Akershus.

895.000 fulgte fotballjentenes VM-drama

895.000 TV-seere satt på det meste benket for skjermen da Norge slo Australia etter straffesparkkonkurranse i åttedelsfinalen i fotball-VM lørdag.

Bompengepartiet får 9,1 prosent i Tromsø

Nesten hver tiende velger i Tromsø sier nå at de vil stemme på den lokale bompengelisten.

EU-domstolen: Polsk domstolsreform er lovstridig

Polen handlet i strid med reglene da pensjonsalderen for dommere ble senket til 65 år, fastslår EU-domstolen.

Fire utenlandsproffer i Halles EM-tropp

Landslagstrener Gunnar Halle presenterte mandag troppen til sommerens G19-EM i fotball. Den inneholdt to navn fra klubber utenfor Norges grenser.

Angivelig kuppmaker drept i Etiopia

Den antatte hjernen bak det mislykket kuppet i Amhara-regionen i Etiopia, brigadegeneral Asaminew Tsige, er drept, opplyser myndighetene i landet.

Ber om fem års fengselsstraff for Svein Ludvigsen

Påtalemyndigheten mener tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen bør fengsles i fem år og seks måneder for å ha utnyttet stillingen sin til å skaffe seg sex.

Russland: USAs Iran-sanksjoner er ulovlige

De nye økonomiske sanksjonene USA har varslet mot Iran er «ulovlige», sier en talsmann for Russlands president Vladimir Putin.

Fra tvillingfødsel til karrierens største seier for norsk golfprofil

For bare to måneder siden ble golfspiller Eirik Tage Johansen (37) pappa til tvillinger. Søndag tok han karrierens aller første seier på Challenge-touren.

Statsminister presenterte Sveriges OL-søknad: – Skal tilbake til røttene

Statsminister Stefan Löfven snakket varmt om tett svensk samarbeid og ønsket om å ta OL tilbake til røttene da han presenterte Sveriges OL-søknad mandag.

Førerprøven ikke unntatt i nye fraværsregler for føreropplæring

Autoriserte Trafikkskolers Landsforbund mener de nye fraværsregler innføres fra høsten vil skape store forskjeller.

Bolton og Patrusjev møtes i Jerusalem

USAs og Russlands nasjonale sikkerhetsrådgivere møtes denne uka i Jerusalem, med Israels sikkerhetsrådgiver som vert.

Pompeo vil bygge koalisjon mot Iran

USA innfører nye sanksjoner mot Iran, og utenriksminister Mike Pompeo forsøker samtidig å bygge en internasjonal koalisjon mot landet.

Ber om 900.000 kroner for Ludvigsen-fornærmet

Bistandsadvokat Gunhild Bergan ber om at hennes klient få nærmere 900.000 kroner i erstatning og oppreisning fra Svein Ludvigsen.

Benitez ferdig som Newcastle-manager

Rafael Benitez gir seg som manager i Premier League-klubben Newcastle når kontrakten hans utløper kommende helg.

Ebola har tatt livet av minst 1.500 i Kongo

Minst 1.500 mennesker har dødd i ebolautbruddet som har herjet i ti måneder i Kongo. Det er så langt registrert over 2.200 som er smittet av sykdommen.

Trusselrammet byutviklingsbyråd i Bergen går av

Anna Elisa Tryti (Ap) trekker seg som byutviklingsråd i Bergen seg etter eget ønske. Tryti har mottatt anonyme trusselbrev. Hun erstattes av Rune Bakervik (Ap).

Hurtigruteskipet Finnmarken fikk motorstans

Hurtigruteskipet Finnmarken måtte ankre opp i Magerøysundet i Finnmark etter maskinstopp mandag. Det var ikke fare for skip, mannskap eller passasjerer.

Fotballstjerne åpner egne sosiale medier-kontoer for gode formål

Arsenal-stjernen Mesut Özil har bestemt seg for å gi mennesker med en historie å fortelle tilgang til følgerne hans i sosiale medier.

AFP: Far og sønn Diack skal for retten i Frankrike

Fransk påtalemyndighet har tiltalt den tidligere friidrettstoppen Lamine Diack og hans sønn, Papa Massata Diack, for korrupsjon og hvitvasking, erfarer AFP.

Motorstans for hurtigruteskipet Finnmarken

Hurtigruteskipet Finnmarken har ankret opp utenfor Magerøya i Finnmark etter at maskinen har stoppet. Det er ikke fare for skip, mannskap eller passasjerer.

Bilistene må betale 7,5 milliarder for bypakke i Trondheim

Venstre-leder Trine Skei Grande undertegner tirsdag en ny byvekstavtale for Trondheims-området. Avtalen innebærer milliarder i bomutgifter for bilistene.