Menu

Kina ber folk om ikke å reise ut av by med virusutbrudd

Myndighetene i Kina ber folk om å verken reise inn eller ut av byen Wuhan, der det nye dødelige lungeviruset først ble oppdaget.

Norge avsluttet med kombinertgull i ungdoms-OL

Nikolai Holmboe gikk Norge inn til gullmedalje i lagkonkurransen i kombinert under ungdoms-OL i Lausanne onsdag.

Norsk avsluttet med kombinertgull i ungdoms-OL

Nikolai Holmboe gikk Norge inn til gullmedalje i lagkonkurransen i kombinert under ungdoms-OL i Lausanne onsdag.

Nordmann tiltalt for oppbevaring av overgrepsmateriale pågrepet i Spania

En 41-årig mann fra Sandnes er pågrepet i Spania. Han ble i tingretten dømt til fengsel for oppbevaring av store mengder materiale som viser overgrep mot barn.

Rødt ber om Frps hjelp til å felle Hauglie

Rødt-leder Bjørnar Moxnes utfordrer Frp til å støtte mistillitsforslaget mot arbeidsminister Anniken Hauglie (H), nå som Frp ikke lenger er bundet i regjering.

Monty Pythons Terry Jones er død

Monty Python-medlem Terry Jones er død 77 år gammel, melder britiske medier.

Svendsrud tar ikke gjenvalg som FpU-leder

Leder Bjørn-Kristian Svendsrud i Fremskrittspartiets Ungdom (FpU) har varslet valgkomiteen om at han ikke tar gjenvalg. Han har hatt vervet i fire år.

OL-kvalifiseringskamper flyttet på grunn av virusutbrudd

Kina, Australia, Taiwan og Thailand har fått sine kamper i OL-kvalifiseringen i fotball flyttet fra den kinesiske byen Wuhan som følge av at et virus herjer.

Færre sykepleierstudenter strøk

19,7 prosent av studentene strøk på nasjonal deleksamen i sykepleie i 2019. Det er en nedgang fra 21,9 prosent i 2019.

Trump: – Skulle gjerne møtt Greta Thunberg

Donald Trump sier han gjerne skulle truffet Greta Thunberg i Davos. Han mener hun ikke bør rette sinnet sitt over manglende klimahandling mot USA.

USA truer med biltoll som svar på digital skatt

USAs finansminister truer med å innføre toll på europeiske biler dersom europeerne innfører «vilkårlig» digitalskatt på store IT-selskaper.

Jansrud raskest på trening i Kitzbühel

Kjetil Jansrud var raskest av samtlige under onsdagens utfortrening i Kitzbühel.

56-åring tilstår dobbeltdrap i Bergen

En 56 år gammel mann som er blant de siktede i dobbeltdrapssaken i Bergen, erkjenner straffskyld for drap, opplyser mannens forsvarer til NTB.

Sykkelstjerne varsler comeback etter skrekkfall

En av sykkelsportens aller største profiler, britiske Chris Froome, varsler at han vil gjøre konkurransecomeback under UAE Tour i neste måned.

Politiet erklærer Lørenskog-forsvinningen som et uoppklart drap

Forsvinningssaken i Lørenskog er nå formelt erklært som et uoppklart drap. I politiets registre står Anne-Elisabeth Hagen oppført som drept 31. oktober 2018.

Medier: Lederen for Femstjernersbevegelsen gir seg

Luigi Di Maio, Italias utenriksminister og leder for partiet Femstjernersbevegelsen, har gått av som partileder, ifølge italienske medier.

Statsminister advarer om økonomisk katastrofe i Libanon

Libanons nye statsminister Hassan Diab advarte om at landet står overfor en økonomisk katastrofe.

Djokovic og Federer enkelt videre i Australian Open

Novak Djokovic hadde ingen problemer med å slå ut japanske Tatsuma Ito i andre runde i Australian Open. Også Roger Federer tok seg enkelt videre.

Filipstad-ulykken: Kommisjon spør om det er for lett å klatre opp på tog

Havarikommisjonen slår fast at det var mangler ved sikringen da tre ungdommer kom seg inn på et togområde på Filipstad i Oslo. En av ungdommene døde av støt.

Berges EM-plan ligger fast, ser ikke på andre resultater

Landslagssjef Christian Berge er krystallklar på at han vil hvile viktige spillere i hovedrunde-avslutningen mot Slovenia i håndball-EM onsdag.

Forsvarssjefen går av til høsten

Etter nesten sju år som forsvarssjef er det klart at admiral Haakon Bruun-Hanssen går av til høsten. Han fyller 60 år i juli.

Mann lettere skadd etter flyulykke i Kongsvinger

En 78 år gammel mann slapp fra flyulykken i Kongsvinger med lettere skader. En 72-åring omkom i ulykken.

Folk hører mindre på radio

Radiolyttingen har gått kraftig ned i løpet av det siste året. Ifølge ferske målinger er det NRK som har tapt flest lyttere.

Forskere mener coronavirus kan ha smittet fra ville dyr

Kinesiske forskere mistenker at lungeviruset som har tatt livet av ni personer, kan ha smittet mennesker gjennom ulovlig salg av ville dyr på et marked i Wuhan.

USA truer EU med biltoll som svar på digital skatt

USAs finansminister truer med å innføre toll på biler fra EU dersom europeerne innfører «vilkårlig» digitalskatt på store IT-selskaper.

Trine Skei Grande frykter miljøfiendtlig allianse mellom Ap, Sp og Frp

Venstres partileder Trine Skei Grande frykter miljøpolitikken vil gå i revers hvis Frp finner tonen med Ap og Sp på Stortinget.

Leder av MC-gjeng kan ha vært mål for Norrköping-eksplosjon

Den kraftige eksplosjonen i en boligblokk i Norrköping i Sverige onsdag morgen var rettet mot lederen av en motorsykkelgjeng, ifølge Aftonbladet.

Hellas får sin første kvinnelige president

Den greske nasjonalforsamlingen har valgt Ekaterini Sakellaropoulou (63) til landets president. Hun blir den første kvinnelige presidenten i Hellas.

Rapport: Nøktern optimisme i industrien

Industrien vil jevnt over ha en vekst på 2 til 3 prosent neste år, og eksportveksten ventes å bli rundt 7 prosent. Det viser Norsk Industris konjunkturrapport.

Kjent gravejournalist siktet i Brasil

Den amerikanske journalisten Glenn Greenwald er blitt siktet for datakriminalitet og hacking i Brasil, hvor han er bosatt.

Krekars advokat ber om utsettelse til ny justisminister er på plass

Spørsmålet om utlevering av mulla Krekar til Italia må først avgjøres når Frp er ute av regjeringen, krever advokat Brynjar Meling.

Frp varsler motstand mot rusreformen

Det er naivt å la ungdom med fem gram amfetamin i lomma gå helt fri, mener Frps Åshild Bruun-Gundersen. Hun advarer mot regjeringens rusreform.

Ruuds Australia-eventyr over i stormkastene

Australian Open er over for Casper Ruud etter at han og makkeren Miomir Kecmanovi fra Serbia røk ut av doubleturneringen onsdag. Sterk vind skapte trøbbel.