fbpx
Menu

Helgestengt i 15 tyrkiske byer

Tyrkia innfører en to dager lang nedstenging av 15 byer i landet for å hindre spredningen av koronaviruset.

Høie reagerer på Dyreparkens Sabeltann-løsning

Helseminister Bent Høie (H) reagerer på Dyreparkens løsning for å kunne spille for 800 personer per forestilling, men møter sterk motstand fra kommuneoverlegen.

Høie med nedslående melding til NFF

Norges Fotballforbund ytret onsdag håp om å slippe tilskuere inn på eliteseriekamper i sommer. Slik blir det neppe.

Rundt 1.000 demonstrerte mot rasisme i Malmö

Rundt 1.000 mennesker trosset smittevernreglene og møtte opp til en antirasistisk demonstrasjon i Malmö. Politiet valgte dialog fremfor å gripe inn.

Italiensk fotballstart allerede neste uke

Toppfotballen i Italia kommer i gang tidligere enn ventet. Allerede 12. juni spilles det semifinale i cupen mellom Juventus og Milan.

44 nye koronadødsfall i Frankrike

Frankrike har det siste døgnet registrert 767 nye smittetilfeller og ytterligere 44 koronarelaterte dødsfall.

Munnbind påbys på tog, buss og T-bane i England

Fra neste uke blir det påbudt med munnbind for alle som reiser med offentlig transport i England, opplyser regjeringen i Storbritannia.

Rødt krever ekstrabevilgning for å sikre nattog i sommer

Torsdag kom nyheten om at ikke vil gå nattog på Bergensbanen og Sørlandsbanen i sommer. Nå krever Rødt ekstrabevilgning for å få Vy og GoAhead til å snu.

Portforbud oppheves i storbyer i USA

Myndighetene i både Los Angeles og i USAs hovedstad Washington har besluttet å oppheve portforbudet som millioner av mennesker har vært underlagt.

Regjeringen vil ha flere boliger og bedrifter i strandsonen

Regjeringen ønsker å gjøre det lettere å bygge i 100-meterbeltet langs norskekysten – unntatt i pressområder, som langs Oslofjorden.

Studie av mulig koronamedisin trekkes tilbake

En forskningsstudie som tydet på at malariamedisinen hydroksyklorokin kunne øke dødsrisikoen for koronapasienter, trekkes tilbake.

Spania rapporterer fem nye koronadødsfall

Spanias regjering har sluttet å oppgi daglige dødsfall som følge av koronapandemien, men torsdagens totale tall er 27.133 – fem flere enn dagen før.

Norske medier har skrevet 410.000 saker om koronaviruset

Siden nyttår har norske medier publisert totalt 410.000 saker om koronaviruset. Mest omtalt er statsminister Erna Solberg.

Minneseremoni for George Floyd i Minneapolis

Flere kjente borgerrettsforkjempere og politikere deltar torsdag i en minneseremoni for George Floyd i Minneapolis.

Forvirring om grenseåpning i Spania

Spania skal åpne sine landegrenser mot Frankrike og Portugal 1. juli, opplyser turismedepartementet etter å ha antydet at det ville skje tidligere.

Heretter må barnevernet varsle politiet om alle saker med skjult adresse

Barnevernet må heretter varsle politiet om barn som blir holdt på skjult adresse. En rekke lovendringer skal gi sårbare barn langt bedre beskyttelse enn i dag.

Sannsynlig NBA-oppstart 31. juli

Et forslag om å spille ferdig NBA-sesongen i Florida fra 31. juli ble torsdag godkjent med støtte fra 29 av 30 klubber i basketballigaen.

Nesten 300 fødende kvinner rakk ikke fram til sykehuset i fjor

I fjor opplevde 294 fødende kvinner å ikke rekke fram til fødeklinikken i tide slik at barna ble født under transport eller hjemme.

Minneseremoni for George Floyd

Flere kjente borgerrettsforkjempere og politikere deltar torsdag i en minneseremoni for George Floyd i Minneapolis.

Medier: Werner går for Chelsea – Liverpool ute av kampen om spissen

Timo Werner skal være enig med Chelsea om en langtidskontrakt og selges til London-klubben fra RB Leipzig, skriver flere britiske medier.

Jordskred sperrer fylkesvei i Hemnes

Et jordskred har gått over fylkesvei 7352 i Leirskaldalen i Hemnes i Nordland. Ingen folk eller biler skal være tatt av raset, men veien er uframkommelig.

Flere tusen antirasister vil demonstrere i Oslo – politiet griper ikke inn før det blir ekstremt

Oslo-politiet ønsker ikke å være smittevernpoliti og vil ikke gripe inn i de antirasistiske demonstrasjonen fredag, med mindre det blir ekstreme tilstander.

Rosenborg vant uten å overbevise – Adegbenro ut med skade

Rosenborg gjorde det de trengte for å slå 1. divisjonslaget Stjørdals-Blink 3-1 i en treningskamp torsdag, men ikke stort mer.

Hundrevis i antirasistisk protest i Malmö

Flere hundre mennesker møtte opp til en demonstrasjon i Malmö mot rasisme, og svensk politi vil avbryte protesten av smittevernhensyn.

DFDS åpner ny rute fra Oslo til Frederikshavn

Ferjerederiet DFDS starter 25. juni en ny rute mellom Oslo og Frederikshavn. Samtidig begynner ferjene igjen å gå mellom Oslo og København.

Politiet ga opp å fjerne vindkraftdemonstrasjoner på Haramsøya

Politiet ga torsdag ettermiddag opp å få anleggsmaskinene forbi demonstrane på Haramsøya på Sunnmøre. Det opprettes sak mot to bileiere.

Storbritannia innfører munnbind-påbud

Fra neste uke blir det påbudt med munnbind for alle som reiser med offentlig transport i Storbritannia, opplyser regjeringen.

Byrådsleder Raymond Johansen sterkt uenig i E18-avgjørelse fra Aps stortingsgruppe

Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er sterkt uenig, og samferdselsbyråd Arild Hermstad (MDG) er provosert over at Aps stortingsgruppe vil bygge ut E18.

Politiet avbrøt George Floyd-protest i Malmö

Flere hundre mennesker møtte opp til en demonstrasjon i Malmö mot rasisme, og svensk politi besluttet å stanse protesten av smittevernhensyn.

Jordskred sperrer fylkesvei i Rana

Et jordskred har gått over fylkesvei 352 i Leirskaldalen i Rana i Nordland. Ingen folk eller biler skal være tatt av raset, men veien er helt uframkommelig.

Rapinoe nekter å spille

Den amerikanske fotballstjernen Megan Rapinoe er bekymret for koronaviruset og vil ikke spille når sesongen i USA starter opp senere i måneden.

Politiet avbrøyt George Floyd-protest i Malmö

Flere hundre mennesker møtte opp til en demonstrasjon i Malmö mot rasisme, og svensk politi besluttet å stanse protesten av smittevernhensyn.

Børven matchvinner da Odd vendte til seier

Odd kom under mot Start, men snudde til 2-1-seier etter pause i torsdagens treningskamp.