Menu

Funn av drivende båt – etterlyser eier

Hovedredningssentralen etterlyser eier av en drivende båt som ble funnet i Førresfjorden fredag. Båten ligger nå på Kolnes og eier kan kontakte HRS Sør-Norge.

Hovedredningssentralen: HRS Sør-Norge etterlyser eier av en gul jolle/båt som ble funnet drivende i Førresfjorden fredag.

Båten er nå fraktet til Skrevegen 378 på Kolnes i Karmøy kommune.

Kjenner du til båten kontakt eier eller HRS på TLF 51646000, melder HRS Sør-Norge på X/Twitter.

 

tomas.johannessen@gmail.comTomas JohannessentomasAv | 23.09.2023 12:08:27

Lokalt filmdistribusjonselskap lanserer kontroversiell film

Det er Manymore Films i Haugesund som skal distribuerer den konspiratoriske actionfilmen "Sound of Freedom" på kino i Norge. Actionfilmen er finansiert av konservative kristne og QAnon-tilhengere.

Haugesund/Film: Det er det Haugesundsbaserte filmdistribusjonselskapet  Manymore Films i Haugesund som kommer til å distribuerer den konspiratoriske actionfilmen «Sound of Freedom» på kino i Norge.

I USA har den kristen actionfilmen allerede spilt inn litt over 183 millioner dollar, noe som tilsvarer 1,9 milliardær norske kroner. Noe av pengene kommer fra kristne, organisasjoner og kirker som har kjøpt opp billetter til hele kinosaler.

Selve filmen er en såkalt Indiefilm og hadde et budsjett på kun 147 millioner norske kroner, melder nettstedet 730.

Handlingen i filmen er delvis basert på en sann historie om en FBI-agent som redder en gutt fra menneskehandel. Jim Caviezel, kjent fra blant annet filmen The Passion of the Christ, spiller hovedrollen

Ifølge The Washington Post anklages filmen for å vri på sannheten for å appellere til konspirasjonsteoretikere, skriver nettstedet.

Den «kristne actionfilmen» får norsk kinopremiere fredag 27. oktober

tomas.johannessen@gmail.comTomas JohannessentomasAv | 23.09.2023 11:54:17

Lokal mann omkom i campingbrann – politiet ber om tips

Det var en lokal mann i 50-årene fra Sunnhordland som ble funnet død i i en utbrent campingvogn på Sagvåg på Stord natt til lørdag. Nærmeste pårørende er varslet. Stord kommune har nå satt kriseteam

Dødsbrann: Det var en lokal mann i 50-årene som ble funnet død i en utbrent campingvogn på Sagvåg på Stord natt til lørdag.

Brannen ble meldt inn til nødetatene klokken 01.17 lørdag natt. Brannen ble meldt slukket klokken 01.34, melder politiet.

– Politiet arbeider ut ifra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen. Det er etablert vakthold på stedet, og kriminalteknikere er varslet, skriver politiet i en pressemelding lørdag morgen.

Mannen er foreløpig ikke obdusert, men politiet har klar formening om at det er en lokal mann i 50-årene som døde i brannen. Politiet har bedt om rettsmedisinsk obduksjon for å klarhet i dødsårsaken.

Stord kommune har nå satt kriseteam for folk som trenger hjelp. De pårørende vil også blir ivaretatt.

Ønsker tips
Sør-Vest politidistrikt er i startfasen av etterforskningen og ber publikum om tips i saken. Politiet ber vitner eller andre som har opplysninger i saken om å ringe 02800.

Årsak til brannen er så langt ikke kjent.

tomas.johannessen@gmail.comTomas JohannessentomasAv | 23.09.2023 11:06:26

Funn av død person i utbrent campingvogn i Stord

En person er funnet død etter at det begynte å brenne i en campingvogn i Stord i Vestland natt til lørdag.

Ulykker og naturkatastrofer: Campingvognen var overtent ved nødetatenes ankomst, og like før klokken 2 ble det gjort funn av en død person i brannruinene, skriver Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

– Politiet arbeider ut ifra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen. Det er etablert vakthold på stedet, og kriminalteknikere er varslet, skriver politiet.

Den omkomne er ikke endelig identifisert, men politiet har en klar formening om hvem avdøde er. Det er en mann i 50-årene fra distriktet. Hans nærmeste pårørende er varslet.

Kriseteamet i Stord kommune er også varslet og vil ivareta de pårørende.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 23.09.2023 09:32:49

Funn av død person i utbrent campingvogn

En død mann er funnet i en utbrent campingvogn på Stord i natt. Nå ber politiet om tips.

Dødsfall: Det var klokken 01.17 at det ble varslet om en brann i en campingvogn i Sagvågvegen i Stord kommune.

Campingvognen var overtent ved nødetatenes ankomst. Brannvesenet fikk etter hvert kontroll på brannen, og den ble meldt slukket ved 01.43-tiden. Vognen var da utbrent.

Like før klokken 02.00 ble det gjort funn av en død person inne i brannruinene.

– Politiet arbeider ut i fra flere hypoteser, men det er per nå ikke noe som indikerer at det foreligger en straffbar handling i forbindelse med brannen. Det er etablert vakthold på stedet, og kriminalteknikere er varslet.

Den omkomne er ikke endelig identifisert, men politiet har en klar formening om hvem avdøde er. Det er en mann i 50-årene fra distriktet. Hans nærmeste pårørende er varslet.

Kriseteamet i Stord kommune er også varslet, og vil ivareta de pårørende.

Det er besluttet rettsmedisinsk obduksjon, hvor sikker identitet og dødsårsak vil bli klarlagt.

Politiet ønsker tips, eller opplysninger i saken. Disse kan formidles til politiets operasjonssentral på tlf. 02800.

Per nå går ikke politiet ut med mer informasjon enn det som fremkommer av
pressemeldingen. Vi er i startfasen av etterforskningen og trenger tid til å skaffe oversikt i saken.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 23.09.2023 09:32:16

Høyttaler i brann på utested

Det kom røyk fra en høyttaler på et utested i Haugesund natt til lørdag. Dette førte til at gjestene måtte evakueres.

Brannmelding: Alarmen ble utløst og gjestene måtte evakuere lokalet da det begynte å lukte svidd og det begynte å sive ut røyk i lokalet.

Etter ankomst oppdaget brannvesenet at røyken kom fra en høyttaler.

Om det var høy musikk, teknisk feil på utstyret eller noe annet, kunne politiet lørdag morgen ikke svare på. Men denne høyttaleren ble frakoblet og røyken luftet ut.

Etter relativt kort tid kunne dermed gjestene returnere og fortsette festen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 23.09.2023 06:48:25

Brann, trafikkulykke og bråk

Det er i natt meldt om brann i campingvogn, en trafikkulykke, flere ordensforstyrrelser, ruteknusing, ruskjøring og beslag av narkotika.

Politilogg: Ansatte i nødetatene på Stord har i natt hatt nok å henge fingrene i. Både brannvesen, politi og ambulansepersonell har vært ute på oppdrag.

Tatt med narkotika på kjøretur på Husnes

En mann i 40-årene er anmeldt for ruskjøring og besittelse av narkotika på Husnes i Kvinnherad i natt. Det var klokken 22.15 at en politipatrulje stanset bilen. Da ble det utslag på rusmiddel og gjort funn av narkotika på fører. Nødvendige prøver er sikret og sak er opprettet.

Ruteknusing på Åkra

Både en restaurant og et privat bolighus ble utsatt for ruteknusing på Åkrehamn i natt. Det skal ha vært flere ungdommer i området, men politiet hadde lørdag morgen ingen mistenkte.

Kjørte inn i autovernet på Bømlo

Klokken 00.44 natt til lørdag fikk politiet melding om en trafikkuhell på fylkesvei Bremnesvegen. Et enslig kjøretøy hadde da kjørt inn i autovern. Alle nødetatene ble sendt til stedet.

Gjeter evakuert etter brann på utested i Haugesund

Brannvesenet fikk melding om brann på et utested i sentrum av Haugesund ved 01-tiden natt til lørdag. Det var røyk i lokalet og gjestene ble evakuert. Brannvesenet jobbet på stedet for å finne årsaken. Det var ikke stor røykutvikling og ingen personer ble skadet.

Campingvogn i brann på Sagvåg – mann funnet død

Det var klokken 01.16 at politiet fikk inn melding om brann i en campingvogn i Sagvåg. En mann ble senere funnet død i campingvogna og nå etterlyser politiet tips i saken.

LES MER OM SAKEN HER….

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 23.09.2023 06:24:39

Norske leger kommer med skremmende atom-rapport

En detonasjon av atomvåpen over en by av en viss størrelse vil skape en humanitær katastrofe det er umulig for helsevesenet å forberede seg på, ifølge en ny rapport.

Kriminalitet og rettsvesen: Dersom et atomvåpen med styrke på 100 kilotonn TNT sprenges over Stortinget i Oslo sentrum, vil nær halvparten av byens innbyggere bli drept eller skadd i løpet av få sekunder. Det kommer fram i en rapport fra Norske Leger mot Atomvåpen (NLA), skriver Klassekampen.

Målet med rapporten er å få oppmerksomhet rundt hvor destruktive atomvåpen er og jobbe for forebygging, sier Knut Mork Skagen, styreleder i NLA og overlege på sykehuset i Levanger.

Et poeng med rapporten er å illustrere hvor dårlig rustet det norske helsevesenet er til å håndtere et angrep av denne skalaen.

Dersom et tilsvarende atomvåpen sprenges over Torgallmenningen i Bergen, vil cirka en tredel av byens innbyggere bli drept eller skadd. I Trondheim ville situasjonen vært tilsvarende, mens rundt halvparten av innbyggerne i Tromsø ville bli drept eller skadd.

Atombomben USA slapp over Hiroshima i Japan for snart 80 år siden, var på 15 kilotonn.

Ni stater har atomvåpen i dag: USA, Russland, Storbritannia, Frankrike, Kina, India, Pakistan, Nord-Korea og Israel.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 23.09.2023 02:32:45

Tatt for ruskjøring og besittelse

En mann i 40-årene ble natt til lørdag tatt for ruskjøring og besittelse av narkotika på Husnes.

Narkotika: Det var klokken 22.15 fredag kveld at en politipatrulje stanset en bil med mannlig fører.

– Han var i 40-årene og satt ruset bak rattet, opplyser Vest politidistrikt.

Fører ble kontrollert og gjorde utslag på rusmiddel.

– Det ble også funnet av narkotika på føreren. Sak er opprettet, det ble tatt blodprøve og førerkortet ble beslaglagt, opplyser politiet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 23.09.2023 00:59:42

Rundstjålet under begravelsen

En familie i Vikebygd i Vindafjord ble utsatt for innbrudd mens de var i begravelse denne uken.

Innbrudd: Etter seremonien skulle 40 personer delta i en minnesamling, men enkemannen returnere hjem for å heise flagget. Da han kom hjem til huset deres i Trovåg i Vikebygd, møtte han en forferdelig syn. Tyver hadde brutt seg inn i huset ved å knuse et vindu ved inngangsdøren, melder Haugesunds avis.

Familien fant huset fullstendig rasert og rundstjålet. Tyvene hadde søkt gjennom skuffer og skap i hovedetasjen, på jakt etter verdier som penger, sølvtøy, bunadssølv, gifteringer og til og med hele smykkeskrinet til den avdøde moren.

Familien vet ikke nøyaktig hvor mye verdier som er tatt, men det har også en betydelig sentimental verdi for dem, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 23.09.2023 00:00:05

Økt underlivsblødning etter koronavaksinasjon

En ny studie fra FHI viser at kvinner som ikke menstruerer, har rapportert om høyere forekomst av uventet underlivsblødning i tiden etter koronavaksinasjon.

Medisin og helse: – I den nye studien fant vi økt risiko for uventet underlivsblødning hos kvinner som har sluttet å menstruere på grunn av overgangsalder, så vel som hos kvinner som ikke menstruerer fordi de bruker hormoner, sier lege og forsker Kristine Blix ved Folkehelseinstituttet (FHI) i en pressemelding.

22.000 kvinner deltok i forskningsprosjektet Seniorkohorten og Den norske mor, far og barn-undersøkelsen (MoBa). Kvinnene ble spurt om de hadde opplevd uventet underlivsblødning i 2021, året da de aller fleste fikk sin første koronavaksine.

– Gitt at kvinnene har husket alle blødningsepisoder like godt og ikke overrapportert blødninger etter vaksinasjon, eller kanskje viktigere, ikke underrapportert blødninger før vaksine, har risikoen økt to til fire ganger i den første måneden etter vaksine, sier Blix, som er hovedforfatter av studien.

Studien fant at de aller fleste – 75 til 85 prosent – rapporterte at blødningen varte en uke eller kortere. 22 til 33 prosent rapporterte blødningen som kraftig. Samtidig var det få som oppsøkte lege på grunn av blødningen – 20 prosent blant kvinner etter overgangsalder og 9 og 4,5 prosent blant kvinner som er i og før overgangsalder.

– Det er mulig at kvinner husker bedre det som har skjedd etter vaksinering, og at en sammenheng fremstår sterkere enn den er, sier Blix.

De fleste kvinnene som deltok, var vaksinert med de to vanligste koronavaksinene – Comirnaty (Pfizer-BioNTech) og Spikevax (Moderna). FHI-studien er publisert i Science Advances.

FHI understreker at studien er basert på data fra spørreundersøkelser hvor kvinner har oppgitt opplysninger om hendelser tilbake i tid. Studien gir derfor ingen sikker årsakssammenheng mellom koronavaksinasjon og underlivsblødning.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 22.09.2023 20:32:25

Flere feil og mangler i aksjelista fra Erna Solberg

Lista over aksjehandlene til Erna Solbergs ektemann inneholder feil og er mangelfull, melder flere medier. Fra Stortinget kommer krav om en komplett liste.

Økonomi og næringsliv: Frp, Ap, Sp, SV, Venstre, MDG, Rødt, som til sammen har flertall på Stortinget, ber Høyre utlevere en komplett liste, skriver Dagens Næringsliv. Men det sier Høyre nei til.

– Det er uheldig at Erna Solberg ikke bidrar til å opplyse alle sider av saken, sier Arbeiderpartiets parlamentariske leder Rigmor Aasrud til Dagbladet.

Forrige uke gikk Høyre ut med en liste over de 3600 aksjehandlene som Finnes gjorde mens kona Erna Solberg var statsminister.

Lista inneholder kun informasjon om antall aksjer kjøpt og solgt i ulike selskaper og hvilken dato handlene skjedde. Det er ikke noe informasjon om aksjekurser, hvor mye handlene var verdt, eller klokkeslett for handlene.

Investeringsdirektør Robert Næss i Nordea har gått gjennom hele lista. Han sier at det for drøyt halvparten av selskapene som Finnes handlet aksjer i, ikke er samsvar mellom opplysningene på lista og Aksjonærregisterets opplysninger om hvilke aksjer Finnes eide.

– Jeg har funnet 33 aksjer der det går opp, og 39 der det ikke går opp, sier Næss til Børsen.

– Det er veldig mange eksempler på steder det ikke stemmer, sier han til VG.

Han peker som eksempel på uoverensstemmelser når det gjelder antall aksjer Solbergs ektemann Sindre Finnes har kjøpt og solgt i selskapet Nekkar.

Konsekvensen av feilene er at det blir vanskelig å regne seg fram til hvor Finnes har tjent eller tapt penger, skriver avisen.

– Vi vil derfor ikke ta initiativ fra Høyres side til noen ny sammenstilling og har hele tiden tatt høyde for, og informert om, at det kan være enkelte feil eller mangler i den som er gitt ut, sier Husabø Fossen.

– All dokumentasjon som ble brukt til å sammenstille listen, er returnert til Sindre Finnes, slik det også fremgår av tidslinjen vår. Spørsmål om detaljer knyttet til transaksjonene må derfor rettes til Sindre Finnes, sier han.

Solberg sa i flere intervjuer torsdag at det var viktig å legge fram en komplett liste og at dette var grunnen til at det tok litt tid å lage den.

Men da NTB spurte om hun ville gå systematisk igjennom lista for å finne ut når hun i realiteten har vært inhabil når hun tok beslutninger som statsminister, var svaret nei. Hun viste blant annet til at Høyre ikke lenger har tilgang til de gamle protokollene fra Statsministerens kontor og at habilitetsvurderinger må gjøres «der og da».

– Flere medier påpeker i dag at listene ikke har nødvendig presisjon og etterrettelighet. Dette må ses i lys av det tidspresset og emosjonelle situasjonen Finnes befant seg i da disse ble utarbeidet, sier Thomas Skjelbred i advokatfirmaet Elden.

Økokrim har foreløpig ikke avgjort om de vil etterforske saken.

Dagbladets Børsen skrev om uoverensstemmelser i listen allerede torsdag, mens flere medier fulgte opp og omtalte listefeilene fredag.

Høyres pressesjef Cato Husabø Fossen sier til Dagbladet og DN at de ikke vil lage noen ny, korrigert liste, selv om det er mangler i den. Han viser til at mer komplett informasjon ikke vil ha noen påvirkning i vurderingen av Solbergs habilitet.

Advokaten som representerer Finnes, sier de vil «utarbeide nødvendig oversikt og svar dersom Økokrim eller andre offentlige instanser ønsker det».

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 22.09.2023 18:52:25