reklame for Sheiken Bowling
Menu

Husker lite fra gokart-ulykken

17-åringen som skadet seg i en gokart-ulykke på Årabrot lørdag, sier han husker lite fra det som skjedde. Han skal ha kjørt i rundt 80 km/t da det smart.

Gokart: 17 år gamle Peder Saltvedt våknet opp på akutten på Haugesund sjukehus.

Han opplyser til Haugesunds avis at han mistet det ene bakhjulet under kjøring på gokart-banen på Årabrot. Da 17-åringen fra Udland i Haugesund våknet noen timer senere, med liv og lemmer i behold, husket han ingenting av det som hadde skjedd, skriver avisa.

– Jeg vet det er ribbeinbeskyttelsen og hjelmen som reddet meg, forteller han til avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 07.02.2023 22:44:08

Jakter omreisende kriminelle etter innbrudd

Politiet vurderer å gå ut med overvåkingsbilder for å finne tyver som gjorde innbrudd på Fitjar. Teorien er at omreisende kriminelle sto bak hendelsen.

Innbrudd: Det var i starten av februar at det ble meldt om innbrudd hos Fitjar Småbåt. Tyvene hadde stjålet påhengsmotorer til mange hundre tusen kroner.

Politiet har gjennomgått spora og sikret seg overvåkingsbilder. Nå kan det bli aktuelt å dele disse i media for å få inn tips i saken, melder Stord24.

Det er nok mye som tyder på at det er omreisende kriminelle som står bak dette her, opplyser politiet til avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 07.02.2023 22:28:34

Husker ikke at han satte seg inn i bilen

En mann i 20-årene var så sterkt beruset at han ikke husker å ha satt seg inn i bilen. Han husker bare at han krøp ut vinduet etter en ulykke på Bømlo.

Domstol: Det var en lørdagskveld i september i fjor at mannen havnet på et fuktig nachspiel hos sin bror.

I 05-tida denne natta fikk nødetatene melding om ei trafikkulykke på Svortland. Meldingen gikk ut på at en bil krasjet inn i en lyktestolpe, og at bilen hadde havnet på taket.

Mannen fortalte i retten at han ikke husker å ha satt seg inn i bilen. Bare at han krøp ut etter ulykken.

Mannen har erkjent promillekjøringen og dommen ble fengsel i 24 dager, samt en bot på 75.275 kroner. Det ble også lagt ned påstand om tap av førerrett i to år fra ulykkestidspunktet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 07.02.2023 22:16:38

Lavere strømpris i morgen

Strømprisene synker noe onsdag. Den vil ligge på 1 krone og 51 øre per kilowattime med nettleie og avgifter.

Strømkrise: Maksimalprisen vil ligge på 1 krone og 68 øre per kilowattime med nettleie og avgifter i morgentimene onsdag.

Utover dagen synker strømprisene noe, etterhvert som det er ventet økende vind og mer vindkraftproduksjon. Det kan bli både snø og vind opp i storm styrke de neste dagene.

Den laveste prisen onsdag får vi mot midnatt.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 07.02.2023 17:44:55

Postkasse stjålet i Skjold

Politiet ble i ettermiddag varslet av en person i Skjold om at noen hadde stjålet postkassen hans. Det er ikke kjent om politiet har vært på stedet for teknisk og taktisk etterforskning.

Politiloggen: Politiet ble i ettermiddag ble varslet av en person i Skjold om at noen hadde stjålet postkassen hans.

Dette opplyser politistasjonssjef ved Etne- og Vindafjord Politistasjon, Fredrik Alvestad til avisen Grannar.

Det er ikke kjent om politiet har vært på stedet for teknisk og taktisk etterforskning av postkasse-tyveriet.

tomas.johannessen@gmail.comTomas JohannessentomasAv | 07.02.2023 16:22:29

Johny Vassbakk anker etter å ha blitt dømt for drapet på Birgitte Tengs

Johny Vassbakk som er tiltalt for drapet på Birgitte Tengs, anker dommen etter at tingretten mandag dømte ham for drapet, bekrefter hans forsvarere.

Kriminalitet og rettsvesen: – Dommen er forkynt for ham og han har erklært anke, opplyser forsvarer Stian Kristensen til NTB.

Da dommen skulle leses opp for 52-åringen i Haugaland og Sunnhordland tingrett mandag, besvimte Vassbakk etter at dommerne hadde lest opp slutningen om at han var funnet skyldig etter tiltalen om drap, og dømt til fengsel i 17 år.

Dommen, som var helt i tråd med påstanden fra påtalemyndigheten, ble lest opp uten den domfelte i rettssalen. Etter illebefinnendet ble Vassbakk ført tilbake til Åna fengsel hvor han tirsdag fikk dommen forkynt og der tok stilling til om dommen skulle ankes.

– Han har det tøft, men etter forholdene ok, opplyser medforsvarer Stian Bråstein.

Vassbakk ble i september 2021 pågrepet for drapet på Birgitte Tengs etter at politiet fant DNA-et hans på strømpebuksa Tengs hadde på seg da hun ble drept.

52-åringen har hele tiden nektet for å ha noe med drapet å gjøre, og forsvarerne hans har vært klare på at dommen ville bli anket dersom mannen ble dømt.

Ankesaken er allerede berammet til å starte 4. september i Gulating lagmannsrett.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 07.02.2023 16:05:38

Politiet får ny superbåt

Politiet på Vestlandet tar i år bruk to helt nye RIB-båter med en motorkraft på hele 1200 hestekrefter. Båtene blir satt i drift til årets sesong og gir politiet et bedre arbeidsredskap langs kysten.

Maritimt: Politiet på Vestlandet tar i år bruk to helt nye RIB12-båter med en motorkraft på hele 1200 hestekrefter til bruk i operativ tjeneste I Hordaland og Rogaland.

Båtene på 48 fot er utstyrt med moderne navigasjonsutstyr, radar og gyrostabilisert termisk kamera.

En av båtene er allerede levert til Vest Politidistrikt og Sør-Vest politidistrikt får overlevert båten i slutten av mars. Planen er at båten skal være operative til årets sesong.

– Dette vil forbedre vårt verktøy langs kysten, sier leder for sjøtjenesten i Sør-Vest politidistrikt Kjetil Sandvik til radio Haugaland

Anita Arvesen, seksjonsleder for politispesifikke anskaffelser i PFT, skriver i en epost til Politiforum at de nye båtene oppfyller alle minstekrav satt i konkurransen. I tillegg oppfyller de preferansene på en god måte, mener hun. Anskaffelsen er gjennomført som en konkurranse med forhandling.

– Det har vært en ryddig og god prosess, sier hun.

– De nye politibåtene vil danne grunnlaget for en fremtidig enhetlig sjøtjeneste i norsk politi. De har god rekkevidde og høyt fartspotensial, og i tillegg til ordinær patruljering og kontrollvirksomhet kan de også benyttes til transport, søk og redning.

Fakta: Fartøyet er bygget av båtprodusenten Marell og er designet for å kunne kjøre i høy hastighet, og er laget av lette og sterke materialer som aluminium.Båten er laget slik at den som kjører den vil kunne se 360 grader rundt seg uansett fart og forhold.

tomas.johannessen@gmail.comTomas JohannessentomasAv | 07.02.2023 15:06:27

Mindre branntilløp i bolig i Haugesund

Nødetatene rykket i ettermiddag ut etter melding om røykutvikling i Olav Aukrusts gate sør i Haugesund. Ifølge brannvesenet var det mindre flammer på stedet og de har nå forlatt stedet.

Politiloggen: Nødetatene rykket like etter klokken 12 i ettermiddag ut etter melding om røykutvikling i Olav Aukrusts gate sør i Haugesund.

Ifølge 110-sentralen skal det ha vært mindre flammer i boligen. Brannvesenet har luftet ut røyk fra boligen og har dratt fra stedet.

Politiet er fortsatt på stedet for å undersøke hva som har skjedd.

tomas.johannessen@gmail.comTomas JohannessentomasAv | 07.02.2023 13:22:13

Nyland-lagkamerat kan miste toppkamp – skal donere stamceller til blodkreft-pasient

Leipzig-forsvarer Willi Orban kan gå glipp av lørdagens Bundesliga-toppmøte mot Union Berlin. Han skal gi en livskritisk stamcelle-donasjon til en kreftpasient.

Sport: Orban har vært registrert i den tyske databasen over mulige beinmargsdonorer siden 2017. Tirsdag bekrefter Leipzig at han er identifisert som aktuell donor for en pasient som lider av blodkreft.

Den ungarske forsvareren skal ikke ha vært på trening siden søndag. Han har i stedet mottatt stamcelleforsterkende injeksjoner som forberedelse til donasjonen som skal foregå i Dresden.

Ifølge avisen Bild står Orban foran en pause fra fotballen på opptil ti dager. Det er den medisinske anbefalingen etter behandlingen han skal bidra til. Leipzig skriver at det «fortsatt er åpent» om han kan spille lørdagens kamp mot Union Berlin.

– Selvfølgelig ble jeg først overrasket da jeg fikk informasjonen om at jeg var identifisert som aktuell donor. Men jeg var aldri i tvil. Dette er en mulighet til å redde et menneskeliv med svært liten innsats. Jeg håper veldig at donasjonen min kan bidra til å helbrede mottakeren fullstendig, sier Orban til Bild.

– Selvfølgelig kan jeg gå glipp av kampen mot Union, men til tross for alle mine sportslige ambisjoner er det sekundært i denne situasjonen. Og de som kjenner meg, vet at jeg vil gjøre altfor raskt å bli del av laget igjen, legger han til.

Orban har spilt samtlige Bundesliga-kamper denne sesongen for fjerdeplasserte Leipzig. Klubben er ubeseiret på 18 kamper i alle konkurranser. Union Berlin har på sin side vunnet alle årets fem kamper og er nummer to i ligaen.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 07.02.2023 13:15:39

Kontroll på beruset mann

En mann i 30-årene ble i natt anmeldt for ordensforstyrrelse og bæring av kniv.

Orden: Det var klokken 00.30 at politiet fikk inn melding om at en beruset person hadde oppsøkt en adresse i sentrum av Haugesund, og nektet å gå derfra.

Politiet kjørte til stedet og fikk kontakt og kontroll på en beruset mann i 30-årene.

Mannen ble innbragt arresten og anmeldt for bæring av kniv på offentlig sted.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 07.02.2023 00:37:14

Økning i antallet barn med skarlagensfeber

Det har vært en merkbar økning i antallet tilfeller med skarlagensfeber blant barn på Haugalandet i senere tid.

Helse: Utbrudd av skarlagensfeber og halsbetennelser med streptokokker er vanlig og kommer hver vinter og vår i barnehager og skoler. Det er en del som tar kontakt nå, sier smittevernlege Teis Qvale til Haugesunds avis.

Skarlagensfeber behandles med antibiotika. Det gjelder også moderate/alvorlige halsbetennelser forårsaket av streptokokker.

Skarlagensfeber gir ifølge Qvale hudutslett, halsvondt og feber, skriver avisa.

Uten behandling kan sykdommen utvikle seg til nyrebetennelse. Det oppdages ved at det er blod i urinen, utdyper han til avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.02.2023 21:13:27

Strømpriser førte til konkurs i Burger King

Burger King i Leirvik på Stord er konkurs. Årsaken er de ekstreme strømprisene de siste månedene.

Næringsliv: Restauranten på handlesenteret Amfi Stord i Lervik sentrum hadde en gjeld på 2,5-3 millioner kroner.

Det er strømprisene som er årsaken til konkursen, ifølge Stord24.

– Jeg har akkurat fått beskjed om at konkursen er åpnet. Det er så nytt at det er vanskelig å si hva som vil skje. Men jeg har informert de ansatte at det er slutt, og jeg skal ha et nytt møte med de klokken 18 i kveld, sier daglig leder Svein Olav Eriksen, til avisa.

Eriksen begrunner konkursen med økte strømutgifter, og ikke på grunn av sviktende omsetning.

– Nå er det strømmen som tok knekken på oss. Det var en vesentlig faktor. Det er så dyrt at det er heilt utrolig, sier han til avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.02.2023 20:43:15