fbpx
Menu

Kongsvingers Ali Ahamada på vei til Brann

Brann vil i løpet av kort tid offentliggjøre at de har signert Kongsvinger-keeper Ali Ahamada ut året, melder Bergensavisen.

Sport: Den komorisk-franske fotballspilleren som har spilt for Kongsvinger i 2019-sesongen, skal være klar for spill i Brann. Lørdag kom 28-åringen til Bergen og da gjensto bare medisinsk test og underskrift av avtalen, skriver BA sent lørdag kveld.

– Jeg tror vi finner en god løsning for å signere, svarte Ahamada på spørsmål fra avisen som møtte ham på flyplassen.

Keeperen har kontrakt ut juni med Kongsvinger og kunne signere vederlagsfritt for Brann fra 1. juli. Brann vil også ha mulighet til å kjøpe spilleren fri når overgangsvinduet åpnet 10. juni.

Serien starter 16. juni, og Brann har sin første kamp borte mot Haugesund dagen etter.

Ahamada hadde spilt 133 kamper for den franske toppklubben Toulouse og spilte fra 2016 til 2018 for den tyrkiske klubben Kayserispor før han før 2019-sesongen gikk til Kongsvinger.

Brann har for øyeblikket fire keepere i A-stallen, men to av dem er på utgående kontrakter.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 07.06.2020 02:49:04

Haugesunds avis avslørt i nytt angrep

Redaktør Einar Tho anklager redaktør i Radio Haugaland for å være rasist i dagens avis. Dette har han kommet frem til etter at en venstreradikal gruppering sendte han et 2 sekunder langt lydklipp.

Meninger: I et gammelt opptak fra et underholdningsinnslag i pinsen blir en solbrent mann forvekslet med en “neger”. Redaktøren i Haugesunds avis hevder at dette var en kommentar til opptøyene i USA.

Jeg kan informere om at det aktuelle innslaget fra pinsen var et repriseinnslag som er tatt opp lenge før denne saken dukket opp i USA, og saken har selvfølgelig ikke noe med hva som foregår i USA å gjøre.

Dette er oppkonstruert for å skade en konkurrent. Slike saker har Haugesunds avis utsatt oss for i mange år.

Vi fikk en henvendelse fra en representant for en ytterliggående venstreradikal aksjonsgruppe på Østlandet som har overvåket våre lydlogger over lengre tid. De overvåker nok mange radioer. Dette fremkommer av henvendelsen vi fikk og et oppslag på vedkommende i diverse Facebook-sider.

De har sendt et klipp på 2 sekunder, uten kontekst, til medier over hele landet. Både Dagbladet og andre medier ringte meg om dette. Ingen av disse avisene ville skrive noe, da dette åpenbart er politisk motivert fra denne ekstreme grupperingen.

Her må alle være oppmerksom på hva som skjer i samfunnet og hvordan slike ytterliggående organisasjoner jobber for å skaffe seg politisk oppslutning.

Det som er trist med slikt, er at det tar fokuset bort fra selve rasismespørsmålet.

Opptøyene i USA blir brukt politisk i Norge av venstreradikale grupper.

Disse grupperingene sender oss gjerne pressemeldinger og kommentarer. Mange ganger er meldingene profesjonelt utformet med gode bilder. Innholdet er imidlertid av en slik karakter at jeg ikke har ønsket å publisere dette. Jeg vil ikke være et mikrofonstativ for slike ekstreme holdninger.

Jeg må nesten si at jeg er beæret over at denne grupperingen mener at vi er så viktige for landet.

Legg merke til at Haugesunds avis her ikke har tatt seg tid til å sjekke opp i saken. Det er opplagt at man i en slik sak skulle tatt kontakt med oss for å få en kommentar. Men det har redaktøren ikke tatt seg tid til, slik andre aviser selvfølgelig gjorde.

Dermed løper redaktøren i Haugesunds avis et ærend for de venstreradikales politiske agenda, samtidig som han bryter alle presseetiske retningslinjer.

Avisa ser ut til å ha blitt en fløy av politiske holdninger jeg tror de fleste av oss tar sterk avstand fra.

Ærekrenkelse

Det er vanskelig å skille denne saken fra den store mengden saker vi har sett mot oss de siste 30 årene. Alle disse sakene er ærekrenkende.

Å skrive en masse saker mot en konkurrent i den hensikt å skade omdømmet og ødelegge livene til enkeltpersoner, er selvfølgelig alvorlig og lovstridig. Men Tho oppnår ikke noe mer enn å skade seg selv i denne saken.

Dette er så opplagt denne gang, at det er vanskelig å føle seg ærekrenket.

Men igjen, hver gang avisa fabrikkerer ny propaganda mot sine konkurrenter, og observante mennesker avslører dette. Ja, da mister avisa selv troverdighet.

Lesere og lyttere er mer intelligente enn hva redaktøren i Haugesunds avis åpenbart tar som forutsetting i sin meningsytring.

Ha en strålende helg.

AV REDAKTØR EGIL M SOLBERG

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 11:29:50

Slik var natten

Mann kjørte bil med hodet ut av vinduet, bilfører mistenkt for ruskjøring, mann fremsatte trusler mot naboen og utagerende person knuste bilvinduer. Dette er noen av sakene politiet har å fortelle om.

Politilogg: En mann i 30-årene ble stanset kjørende i Haugesund i natt. Rutene i bilen var da fullstendig neddugget og umulige å se ut fra.

Flere personer skal ha befunnet seg i bilen og bilfører fikk sitt førerkort beslaglagt.

Bilfører godtok ikke beslaget og nå kan saken havne i Haugaland tingrett.

Dermed blir det opp til politijurist å avgjøre hva som skjer videre i saken.

Mistenkt for ruskjøring

En mann ble stanset kjørende på Raglamyr ved 13-tiden fredag ettermiddag. En patrulje fra Utrykningspolitiet (UP) fattet da mistanke til ruskjøring.

Det ble funnet narkotika på mannen og det ble også funnet noe narkotika under en ransakelse hjemme hos mannen senere på ettermiddagen.

Mannen satt lørdag morgen fortsatt i varetekt.

Nabokrangel på Stord

En mann ble pågrepet etter å ha fremsatt trusler mot en nabo ved Litlabø på Stord fredag kveld.

Ved 18.30-tiden ble en politipatrulje sendt til stedet.

Da hadde mannen også knust en rute hos naboen. Mannen var lite samarbeidsvillig med politiet også og ble dermed satt i arrest.

Knuste bilvinduer i egen bil

Politiet fik ved 19-tiden fredag kveld melding om at en mann knuste bilvinduer ved Risøy bro i Haugesund.

Da politiet kom til stedet, viste det seg at det var hans egne bilvinduer som ble knust.

Mannen var utagerende og lite samarbeidsvillig. Dermed ble han også innsatt i arrest.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 06:15:02

Fengslet etter trusler mot naboen

En mann i 40-årene ble pågrepet av politiet etter at han fremsatte trusler mot en nabo på Stord i går kveld.

Trusler: Mannen i midten av 40-årene ble fengslet etter trusler og ruteknusing hos en nabo.

Det var ved 19-tiden at politiet rykket ut til en adresse på Litlabø på Stord.

– Mannen er anmeldt for trusler og for å ha gjort skadeverk ved å knuse et vindu, opplyser vaktleder Odd Helge Åkseth ved Haugesund politistasjon.

Mannen skal også ha vært lite samarbeidsvillig da politiet dukket opp.

– Politiet beslutta å varetektsfengsle mannen, opplyser vaktsjefen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 05:45:14

Til sykehus etter kollisjon med tre

En person ble fløyet med luftambulanse til sykehus etter at en bil kolliderte med et tre på Husnes i Kvinnherad i går kveld.

Ulykke: Det var en bil med tre personer i som kjørte inn i et tre ved Husnes sent fredag kveld.

Politiet fikk inn melding om ulykken klokka 23.42. Da ble det klart at det hadde skjedd en ulykke i Onarheimslio ved fylkesveg 500 i Kvinnherad.

Luftambulanse ble sendt til stedet umiddelbart etter ulykken.

– En av de tre personene i bilen ble henta av luftambulansen, opplyser Vest politidistrikt på Twitter ved 00.15-tiden.

Det er ikke opplyst noe skadeomfang for vedkommende som ble hentet i luftambulanse, men en av de andre har muligens brudd i en hånd, opplyser politiet. Den tredje skal være uskadd.

Vegen ble stengt i lengre tid i forbindelse med ulykken.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 00:35:05

Nedtur for FK Haugesund

Haugesund slet seg til 1-1 hjemme mot Øygarden.

Sport: Øygarden er en nystiftet klubb og overtok Nest-Sotras plass i 1. divisjon. Bryant Lazaros gutter overrasket alle med å ta ledelsen mot eliteserieklubben etter fire minutter på et langskudd fra Charles Ezeh.

Gjestene fra Sotra ville mest innledningsvis før Jostein Grindhaugs mannskap tok mer og mer over.

FKH-veteran Christian Grindheim utlignet for vertene da han var våken inne i feltet etter 27 minutter.

Haugesund imponerte i sin første treningskamp etter koronapausen hjemme mot Brann for en snau uke siden.

Kampen ebbet ut uten flere scoringer.

Haugesund var høyt oppe etter å ha banket Brann med solide 3-0, men kom ned på jorda med bare 1-1 hjemme mot 1.-divisjonslaget Øygarden.

Benjamin Källman sto for to av målene i den kampen. Finnen fikk muligheten fra straffemerket mot Øygarden, men han brukte for mye kraft slik at skuddet gikk over.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 05.06.2020 16:04:15

Ecofisk fikk konsesjon i Espevik

Ecofisk har fått tillatelse til å produsere opptil 40,000 tonn laks i Espevik i Tysvær. Etableringen kan komme på rundt 4 milliarder kroner fullt utbygd.

Oppdrett: Ecofisk fikk denne uken konsesjon for landoppdrett av laks.

– Vi har fått godkjent reguleringsplan for landbasert oppdrett på et 300 000 m2 stort område. Dette blir Norges hittil største fullintegrerte, landbaserte oppdrettsanlegg for settefisk, postsmolt og matfisk.

Dette opplyser daglig leder Bjørn Inge Staalesen i en pressemelding.

I utgangspunktet har selskapet fått konsesjon for å produsere matfisk, men det ligger også mulighet til å produsere settefisk i anlegget.

Vil starte bygging til neste år

Ecofisk disponerer gjennom en langsiktig leieavtale et planert industriområde på 300.000 kvadratmeter i Espevik i Rogaland hvor Amrock tidligere drev et steinbrudd. Området er ferdig regulert for akvakultur.

Planen er å bygge RAS-anlegget trinnvis, der første fase innebærer 5.000 tonn laks.

Byggingen etter planen skal starte til neste år, og vare i to år.

Etableringen kan komme på rundt 4 milliarder kroner fullt utbygd, om man sammenligner med tilsvarende anlegg andre steder.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 16:00:16

Vogntoget fjernes i kveld og natt

Torsdag ettermiddag veltet et vogntog lastet fisk av E 134 i Ølensvåg. I kveld eller natt blir veien stengt i forbindelse med bilberging på stedet.

Trafikk: I ettermiddag ligger vogntoget fortsatt på samme sted, melder Haugesunds avis.

Planen er berging i løpet av kvelden eller natt til lørdag.

Store deler av lasten, som hovedsaklig var fisk, havnet inn i skogen i velten i går.

Det er ikke meldt om trafikale problem forbi ulykkesstedet nå i dag.

Oljesøl og fisk i skogen

E 134 ble stengt i Ølensvåg ved 17-tiden torsdag. En trailer med fisk hadde da veltet og det var mye oljesøl på stedet.

I skogen ved veien fløt det med fisk.

Ulykken skjedde i nordgående felt og det ble køer på stedet. Trafikken ble etterhvert dirigert forbi ulykkesstedet i ett kjørefelt.

– Det ble klargjort for lensing i Vågselva like ved, dersom oljen skulle drive ned dit, opplyser politiet.

Føreren var en mann i 30-årene. Han var ikke alvorlig skadet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 15:31:35

Moderniserer fyrlykter på Haugalandet

40 fyrlykter blir nå modernisert på Haugalandet. Flere nye lykter er allerede satt opp i innseilingen til Haugesund.

Båtliv: Kystverket gjør store endringer på fyrlykter langs hele kysten. Nå er arbeidet godt i gang på Haugalandet der om lag 40 fyrlykter, såkalte sektorlykter, skal moderniseres.

På alle lyktene blir sektorer endret fra norsk til internasjonal standard, melder Kystverket.

Sektorlykter brukes til sikker navigasjon langs kysten. Fargene hvit, rød og grønn brukes for å skille sektorene fra hverandre.

Rød og grønn farge stilles inn for å varsle om hindringer i farvannet, mens hvit farge vanligvis signaliserer trygt farvann.

Fyrlykter som i dag er skjermet etter norsk standard krever at sjøfarere må tolke sektorer ulikt etter hvor de seiler i farvannet.

– Overgangen til internasjonal standard vil gjøre det enklere for alle å bruke sektorveiledningen som fyrlyktene gir uten å ha spesiell farvannskunnskap. Sjøfarende bruker mindre kapasitet til å tolke lyktene, og det reduserer risikoen for å gjøre feil, forklarer avdelingsingeniør Stian Revheim Sund i Kystverket.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 15:23:01

Møter på feil politihus

En del av de som har bestilt time til pass, utlendingssaker, hittegods med videre, møter på feil adresse hos politiet. Det nye forvaltningssenteret finner du på DNB-hjørnet i Haugesund sentrum.

Politisaker: Nå har de sendt ut en påminnelse om at publikumstjenestene nå skjer fra DNB-bygget i sentrum av Haugesund.

Pass, hittegods og en rekke andre publikumstjenester er ikke lenger lokalisert i Haugesund politistasjon.

I januar flyttet politiet i Haugesund en del av de sivile tjenester inn i nye lokaler i DNB-bygget i sentrum. Det er fortsatt en del innbyggere som møter på politistasjonen i Smedasundet 50.

– Det skaper gjerne tidsmessige utfordringer hvis en for eksempel har bestilt time til pass og møter opp på feil lokasjon fem minutter før timeavtalen, skriver politiet på sine nettsider.

Følgende tjenester er flyttet til DNB-bygget (Sørhauggata 128):

* Pass
* Opphold og utlendingssaker
* Førerkort og løyve
* Våpen
* Namsmann og forliksråd
* Hittegods

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 15:10:14

Rogfast blir utsatt igjen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har fått stanset Rogfast-byggingen. Han mener kostnadene er for usikre. - Ap og Sp har sviktet oss, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP).

Rogfast: FrP hadde sendt inn et forslag som skulle sikre rask igangsettelse av prosjektet igjen.

– Vi mener byggingen kunne vært startet opp igjen, mens man jobbet med kostnadene senere i prosjektet, opplyser stortingsrepresentant Terje Halleland.

Han er hoderystende til at prosjektet nå stopper helt opp i minst et halvt år fremover, mens Hareide og departementet ser over kostnadene med byggingen på nytt.

– Vi står midt i en krise og da er det galskap ikke å sysselsette folk i et prosjekt det tross alt er bred enighet om at skal fullføres, sier Halleland.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 13:25:28

Gjør seg klar for en annerledes sommerpatrulje

Årets sommerpatrulje fra LO kommer til å ta strenge forhåndsregler for å forhindre smitte.

Sommerpatrulje: Årets patrulje begynner 22. juni, og avsluttes 7. juli.

Hver sommer siden 1985 har LOs sommerpatrulje informert ungdommer om deres rettigheter i arbeidslivet.

– Mange har sitt første møte med norsk arbeidsliv gjennom sommerjobben, og det er vanskelig å vite hva som er rett og galt. Sommerpatruljen er der for å sørge for at dette møtet blir positivt, og at usikkerhet byttes ut med arbeidsglede, og trygghet, sier Gunnar Johnsen som er faglig ungdomssekretær i LO Vestland.

LO har opprettet en egen informasjonstjeneste, slik at ungdom kan ta kontakt når det er noe de lurer på. Her kan de få svar på spørsmål om rettigheter, og plikter i arbeidslivet, eller komme med tips om man mistenker uryddige forhold.

Du kan kontakte sommerpatruljen på telefon 41616666, LOs sommerpatruljes
Facebook-side eller på epost sommerpatruljen@lo.no

– Selvfølgelig vil årets patrulje se veldig annerledes ut enn tidligere, og vi kommer til å ta strenge forhåndsregler for å forhindre smitte. Det er utarbeidet retningslinjer som skal sikre at årets patrulje kan utføres på en trygg og forsvarlig måte, sier Johnsen.

Det vil ikke besøkes noen arbeidsplasser hvor man kan komme i kontakt med sårbare grupper.

Alle besøk vil planlegges i forveien, og om vi får løpende tips vil det også gjøres en avtale med den aktuelle bedriften. Alle årets deltagere vil få en utfyllende opplæring i smittevern, alle intervjuer vil bli gjort med minimum to meters avstand, og det kommer ikke til å rulleres i gruppene.

– Vårt øverste mål er å ivareta ungdommenes rettigheter, og erfaring viser at de kan være ekstra utsatt i en situasjon med stor arbeidsledighet. Det er en slik situasjon vi er i nå, og sommerpatruljen kommer til å bli viktig, sier ungdomssekretæren i LO Vestland.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 11:31:53

Pappvinsalget økte med 45 prosent under koronakrisen

Salget av pappvin økte med 44,9 prosent i koronaperioden fra midten av mars til utgangen av mai. Salget av vin på flaske økte med 12,9 prosent.

Økonomi og næringsliv: Det viser tall fra Arcus, skriver Dagens Næringsliv.

Arcus-ansatte har måttet arbeide ekstraskift og helger for å holde tritt med etterspørselen. Mye tyder på at nordmenn har lagt om sine drikkevaner i tiden med stengte restauranter og stengt svenskegrense ettersom konsumet av pappvin fortsatt er på et høyt nivå.

Vin på kartong står fra før av for nærmere 60 prosent av salgsvolumet til Vinmonopolet.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 05.06.2020 10:34:01

Eliteserien skal vises i hele Europa: – Et fantastisk utstillingsvindu for norsk fotball

Eurosport skal sende et utvalg kamper fra Eliteserien i fotball i hele Europa. Først ut er derbyet mellom Aalesund og Molde, samt Sarpsborg 08 mot Vålerenga.

Sport: I første omgang skal ti kamper fra de tre første rundene sendes på Eurosport 1 i hele Europa.

– Dette er selvfølgelig veldig gøy og et tydelig bevis på at norsk fotball blir lagt merke til også utenfor våre egne landegrenser. Dette er rett og slett et fantastisk utstillingsvindu for norsk fotball og ikke minst norske fotballspillere, sier fungerende sportsdirektør Morten Johannessen i Discovery til Eurosport.

Kampene som skal vises: Aalesund – Molde (16. juni), Sarpsborg 08 – Vålerenga (16. juni), Start – Strømsgodset (17. juni), Haugesund – Brann (17. juni), Molde – Rosenborg (20. juni), Brann – Viking (21. juni), Start – Molde (24. juni), Odd – Vålerenga (24. juni), Sarpsborg 08 – Strømsgodset (25. juni) og Rosenborg – Bodø/Glimt (25. juni).

Eurosport-kanalene er tilgjengelig i totalt 46 land og på 20 forskjellige språk.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 05.06.2020 09:49:13

Vinden snur ikke i Tysvær

Vindkraftplanene er godt utredet i Tysvær og det nytter ikke å ombestemme seg etter at konsesjonene er gitt. Det sa olje- og energiminister Tina Bru om vindkraft-saken i en debatt på NRK i går kveld.

Vindkraftsaken: Ordføreren Sigmund Lier i Tysvær var en gjestene da de i NRK debatterte vindkraft i går kveld.

Ordføreren fikk da konfrontert både NVE og statsråd Tina Bru direkte i saken.

Han fikk påpekt at både plan- og bygningsloven, samt naturmangfoldloven kunne vært brukt for å kreve en ny konsekvensutredning. Lier påpekte også at tidligere utredningen i Tysvær nå var 15 år gammel.

Da fikk han til svar fra både departementet og NVE at de ikke kunne gjøre noe mer nå som konsesjonene var gitt.

– Det er forskjell på å si nei til en konsesjon og komme i ettertid å ha ombestemt seg, påpekte Bru i debatten.

Tysvær kommune har vært sterkt kritisk til vindkraftutbyggingen.

Ordføreren i Tysvær innser at de kom for sent i gang med kampen mot vindkraft i kommunen.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:38:41

Køer da pubene åpnet igjen – vær forsiktig

Flere av de koronastengte pubene i Haugesund opplevde at gjestene sto i kø utenfor, da de åpnet igjen denne uken. Smittevernlege Teis Qvale minner om at folk fortsatt må tenke smittevern.

Koronasmitte: Pubene har nå vært stengt i to og en halv måned.

Noen få restauranter med matservering åpnet igjen delvis i april og mai. 1. juni kunne også pubene uten matservering gjenåpne driften, skriver Haugesunds avis.

Smittevernlege Teis Qvale i Haugesund, sier til Radio Haugaland at folk som skal ut på byen fortsatt må unngå kroppskontakt.

– Man skal ikke ha dårlig samvittighet for å gå ut og kose seg, men man må fortsatt ha fokus på god håndhygiene og holde distanse til andre når man er ute på byen, sier smittevernlegen.

Han frykter imidlertid at dette kan gli ut etterhvert som folk får alkohol innabords.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:22:59

Vil utlove dusør etter at katt ble skutt

Elisabeth Ellingsen i Dyrebeskyttelsen Haugaland vil utlove en dusør etter at en katt ble skutt mellom øynene på Karmøy nylig.

Dyremishandling: Elisabeth Ellingsen i Dyrebeskyttelsen Haugaland sier til Haugesunds avis at hun ble kvalm da hun hørte om katten som var skutt mellom øynene på Karmøy.

Ellingsen vurderer nå om Dyrebeskyttelsen Haugaland skal finne fram igjen dusøren de utlovde sensommeren for to år siden. Da ble katten Linda funnet med ni blykuler i kroppen i Sveio, skriver avisa.

LES OGSÅ: To katter skutt på Karmøy

To katter får nå behandling etter at de er skutt på kloss hold med luftgevær på Karmøy.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:12:22

Setter alt inn for en minneverdig festival

Sildajazzen arrangeres mot alle odds i år, men festivalledelsen snur nå på hver eneste sten for å gi Haugalandet en minneverdig festival.

Sildajazz: I overkant av en måned har gått siden Sildajazz i normalformat måtte avlyses som følge av publikumsbegrensningen som er varslet å gjelde ut august. Ukene har blitt brukt godt siden den gang, opplyser festivalen i en pressemelding.

– Hvis festivalen ikke hadde kunnet beholde tilskuddene fra Norsk Kulturråd, Haugesund Kommune og Rogaland Fylkeskommune etter avlysningen av normalfestivalen, hadde vi ikke kunnet arrangere festival av noe slag i år. Det sier festivalsjef Andreas Meland.

Mot alle odds er nå flere konserter utsolgt og flere nye navn blir nå lansert.

Nå er det blant annet klart at Sondre Lerche blir å oppleve i en solokonsert.

Støtt opp om Sildajazzen, kjøp billetter på sildajazz.no.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:06:07

Magnus Carlsen fra utklassing til full spenning: – De tre siste partiene var «shit»

Magnus Carlsen så ut til å utklasse Jeffery Xiong i Clutch International, men den amerikanske tenåringen slo tilbake. Bare ett poeng skiller etter første dag.

Sport: Carlsen vant sine tre første hurtigsjakkpartier mot Xiong i kvartfinalen og så ut til å skulle gjøre kort prosess, men 19-åringen lot seg ikke knekke. Han fikk remis i det fjerde og sjokkerte Carlsen ved å vinne med svarte brikker i det første «clutch»-partiet, der det var dobbelt poeng for seier.

Dermed var Carlsens ledelse barbert fra tre til ett poeng før dagens siste parti. Der så Xiong ut til å være på vei mot en ny seier som ville sendt ham i ledelse etter første dag, men Carlsen svarte med noen briljante trekk som utlignet stillingen og berget remis.

– De tre siste partiene var «shit». Jeg burde ikke si det, men sånn følte jeg det, sa Carlsen i arrangørens overføring.

– I det første partiet ble det noen feil, men de to neste var ganske bra. Så gikk det nedoverbakke. Jeg ble litt trøtt mot slutten, og han spilte mye bedre enn i begynnelsen. Han skal ha ros for å heve seg, men jeg må spille mye bedre mandag. Da bør det gå bra.

Etter første dag leder verdensmesteren med 4,5 poeng mot 3,5.

Carlsen møter Xiong i best av 12 hurtigsjakkpartier som skal avvikles over to dager, og turneringsformatet er utarbeidet for å bevare spenningen. Den lever uansett til mandagens «clutch»-partier.

– En berg-og-dalbane av et sjakkparti, sa kommentatorene i Chess24-sendingen.

I det neste partiet så det lenge ut til å gå mot remis, men Carlsen viste styrke i sluttspillet og halte seieren i land etter 68 trekk.

Xiong var rystet, og Carlsen viste ingen nåde da han dominerte det tredje partiet på vei mot seier etter 44 trekk og 3-0-ledelse. Da så det mørkt ut for motstanderen.

– Det partiet var veldig viktig. Jeg var i tauene, og 90 prosent av tiden omsetter Carlsen en slik stilling i seier. Om jeg hadde tapt det partiet kunne han gjort rent bord, sa Xiong.

I femte parti skaffet Xiong seg et klart overtak med svarte brikker, men en tilbakelent Carlsen utlignet overtaket og så ut til å berge remis inntil partiet igjen vippet amerikanerens vei mot slutten. Det var over etter 50 trekk. En oppgitt Carlsen rettet fingeren som en pistol mot egen tinning som signal på at han falt for eget grep.

I det siste partiet hadde Carlsen trøbbel igjen, men kom seg ut av det. Det ble remis etter 53 trekk.

Turneringen arrangeres av St. Louis Chess Club og har premiesum på 265.000 dollar, rekord for en onlineturnering. Hver utslagsduell består av 12 hurtigsjakkpartier spilt over to dager. Poengene dobles i de to siste partiene første dag, mens de tredobles i de to siste partiene siste dag.

I det første partiet spilte Carlsen med hvitt. Han kom under materielt da Xiong tidlig slo en springer, men han avslo muligheter for remis og spilte seg til et overtak som han omsatte i seier etter 59 trekk. Carlsen slapp unna med en miss mot slutten og ristet på hodet da seieren var i havn.

I fjerde parti fikk amerikaneren sitt første halvpoeng med remis etter 53 trekk, men han fortvilte over å ha oversett en Carlsen-tabbe i sluttspillet som kunne gitt Xiang seierssjanse.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 06.06.2020 23:49:13

Kongsvingers Ali Ahamada på vei til Brann

Brann vil i løpet av kort tid offentliggjøre at de har signert Kongsvinger-keeper Ali Ahamada ut året, melder Bergensavisen.

Sport: Den komorisk-franske fotballspilleren som har spilt for Kongsvinger i 2019-sesongen, skal være klar for spill i Brann. Lørdag kom 28-åringen til Bergen og da gjensto bare medisinsk test og underskrift av avtalen, skriver BA sent lørdag kveld.

– Jeg tror vi finner en god løsning for å signere, svarte Ahamada på spørsmål fra avisen som møtte ham på flyplassen.

Keeperen har kontrakt ut juni med Kongsvinger og kunne signere vederlagsfritt for Brann fra 1. juli. Brann vil også ha mulighet til å kjøpe spilleren fri når overgangsvinduet åpnet 10. juni.

Serien starter 16. juni, og Brann har sin første kamp borte mot Haugesund dagen etter.

Ahamada hadde spilt 133 kamper for den franske toppklubben Toulouse og spilte fra 2016 til 2018 for den tyrkiske klubben Kayserispor før han før 2019-sesongen gikk til Kongsvinger.

Brann har for øyeblikket fire keepere i A-stallen, men to av dem er på utgående kontrakter.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 07.06.2020 02:49:04

Haugesunds avis avslørt i nytt angrep

Redaktør Einar Tho anklager redaktør i Radio Haugaland for å være rasist i dagens avis. Dette har han kommet frem til etter at en venstreradikal gruppering sendte han et 2 sekunder langt lydklipp.

Meninger: I et gammelt opptak fra et underholdningsinnslag i pinsen blir en solbrent mann forvekslet med en “neger”. Redaktøren i Haugesunds avis hevder at dette var en kommentar til opptøyene i USA.

Jeg kan informere om at det aktuelle innslaget fra pinsen var et repriseinnslag som er tatt opp lenge før denne saken dukket opp i USA, og saken har selvfølgelig ikke noe med hva som foregår i USA å gjøre.

Dette er oppkonstruert for å skade en konkurrent. Slike saker har Haugesunds avis utsatt oss for i mange år.

Vi fikk en henvendelse fra en representant for en ytterliggående venstreradikal aksjonsgruppe på Østlandet som har overvåket våre lydlogger over lengre tid. De overvåker nok mange radioer. Dette fremkommer av henvendelsen vi fikk og et oppslag på vedkommende i diverse Facebook-sider.

De har sendt et klipp på 2 sekunder, uten kontekst, til medier over hele landet. Både Dagbladet og andre medier ringte meg om dette. Ingen av disse avisene ville skrive noe, da dette åpenbart er politisk motivert fra denne ekstreme grupperingen.

Her må alle være oppmerksom på hva som skjer i samfunnet og hvordan slike ytterliggående organisasjoner jobber for å skaffe seg politisk oppslutning.

Det som er trist med slikt, er at det tar fokuset bort fra selve rasismespørsmålet.

Opptøyene i USA blir brukt politisk i Norge av venstreradikale grupper.

Disse grupperingene sender oss gjerne pressemeldinger og kommentarer. Mange ganger er meldingene profesjonelt utformet med gode bilder. Innholdet er imidlertid av en slik karakter at jeg ikke har ønsket å publisere dette. Jeg vil ikke være et mikrofonstativ for slike ekstreme holdninger.

Jeg må nesten si at jeg er beæret over at denne grupperingen mener at vi er så viktige for landet.

Legg merke til at Haugesunds avis her ikke har tatt seg tid til å sjekke opp i saken. Det er opplagt at man i en slik sak skulle tatt kontakt med oss for å få en kommentar. Men det har redaktøren ikke tatt seg tid til, slik andre aviser selvfølgelig gjorde.

Dermed løper redaktøren i Haugesunds avis et ærend for de venstreradikales politiske agenda, samtidig som han bryter alle presseetiske retningslinjer.

Avisa ser ut til å ha blitt en fløy av politiske holdninger jeg tror de fleste av oss tar sterk avstand fra.

Ærekrenkelse

Det er vanskelig å skille denne saken fra den store mengden saker vi har sett mot oss de siste 30 årene. Alle disse sakene er ærekrenkende.

Å skrive en masse saker mot en konkurrent i den hensikt å skade omdømmet og ødelegge livene til enkeltpersoner, er selvfølgelig alvorlig og lovstridig. Men Tho oppnår ikke noe mer enn å skade seg selv i denne saken.

Dette er så opplagt denne gang, at det er vanskelig å føle seg ærekrenket.

Men igjen, hver gang avisa fabrikkerer ny propaganda mot sine konkurrenter, og observante mennesker avslører dette. Ja, da mister avisa selv troverdighet.

Lesere og lyttere er mer intelligente enn hva redaktøren i Haugesunds avis åpenbart tar som forutsetting i sin meningsytring.

Ha en strålende helg.

AV REDAKTØR EGIL M SOLBERG

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 11:29:50

Slik var natten

Mann kjørte bil med hodet ut av vinduet, bilfører mistenkt for ruskjøring, mann fremsatte trusler mot naboen og utagerende person knuste bilvinduer. Dette er noen av sakene politiet har å fortelle om.

Politilogg: En mann i 30-årene ble stanset kjørende i Haugesund i natt. Rutene i bilen var da fullstendig neddugget og umulige å se ut fra.

Flere personer skal ha befunnet seg i bilen og bilfører fikk sitt førerkort beslaglagt.

Bilfører godtok ikke beslaget og nå kan saken havne i Haugaland tingrett.

Dermed blir det opp til politijurist å avgjøre hva som skjer videre i saken.

Mistenkt for ruskjøring

En mann ble stanset kjørende på Raglamyr ved 13-tiden fredag ettermiddag. En patrulje fra Utrykningspolitiet (UP) fattet da mistanke til ruskjøring.

Det ble funnet narkotika på mannen og det ble også funnet noe narkotika under en ransakelse hjemme hos mannen senere på ettermiddagen.

Mannen satt lørdag morgen fortsatt i varetekt.

Nabokrangel på Stord

En mann ble pågrepet etter å ha fremsatt trusler mot en nabo ved Litlabø på Stord fredag kveld.

Ved 18.30-tiden ble en politipatrulje sendt til stedet.

Da hadde mannen også knust en rute hos naboen. Mannen var lite samarbeidsvillig med politiet også og ble dermed satt i arrest.

Knuste bilvinduer i egen bil

Politiet fik ved 19-tiden fredag kveld melding om at en mann knuste bilvinduer ved Risøy bro i Haugesund.

Da politiet kom til stedet, viste det seg at det var hans egne bilvinduer som ble knust.

Mannen var utagerende og lite samarbeidsvillig. Dermed ble han også innsatt i arrest.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 06:15:02

Fengslet etter trusler mot naboen

En mann i 40-årene ble pågrepet av politiet etter at han fremsatte trusler mot en nabo på Stord i går kveld.

Trusler: Mannen i midten av 40-årene ble fengslet etter trusler og ruteknusing hos en nabo.

Det var ved 19-tiden at politiet rykket ut til en adresse på Litlabø på Stord.

– Mannen er anmeldt for trusler og for å ha gjort skadeverk ved å knuse et vindu, opplyser vaktleder Odd Helge Åkseth ved Haugesund politistasjon.

Mannen skal også ha vært lite samarbeidsvillig da politiet dukket opp.

– Politiet beslutta å varetektsfengsle mannen, opplyser vaktsjefen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 05:45:14

Til sykehus etter kollisjon med tre

En person ble fløyet med luftambulanse til sykehus etter at en bil kolliderte med et tre på Husnes i Kvinnherad i går kveld.

Ulykke: Det var en bil med tre personer i som kjørte inn i et tre ved Husnes sent fredag kveld.

Politiet fikk inn melding om ulykken klokka 23.42. Da ble det klart at det hadde skjedd en ulykke i Onarheimslio ved fylkesveg 500 i Kvinnherad.

Luftambulanse ble sendt til stedet umiddelbart etter ulykken.

– En av de tre personene i bilen ble henta av luftambulansen, opplyser Vest politidistrikt på Twitter ved 00.15-tiden.

Det er ikke opplyst noe skadeomfang for vedkommende som ble hentet i luftambulanse, men en av de andre har muligens brudd i en hånd, opplyser politiet. Den tredje skal være uskadd.

Vegen ble stengt i lengre tid i forbindelse med ulykken.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 06.06.2020 00:35:05

Nedtur for FK Haugesund

Haugesund slet seg til 1-1 hjemme mot Øygarden.

Sport: Øygarden er en nystiftet klubb og overtok Nest-Sotras plass i 1. divisjon. Bryant Lazaros gutter overrasket alle med å ta ledelsen mot eliteserieklubben etter fire minutter på et langskudd fra Charles Ezeh.

Gjestene fra Sotra ville mest innledningsvis før Jostein Grindhaugs mannskap tok mer og mer over.

FKH-veteran Christian Grindheim utlignet for vertene da han var våken inne i feltet etter 27 minutter.

Haugesund imponerte i sin første treningskamp etter koronapausen hjemme mot Brann for en snau uke siden.

Kampen ebbet ut uten flere scoringer.

Haugesund var høyt oppe etter å ha banket Brann med solide 3-0, men kom ned på jorda med bare 1-1 hjemme mot 1.-divisjonslaget Øygarden.

Benjamin Källman sto for to av målene i den kampen. Finnen fikk muligheten fra straffemerket mot Øygarden, men han brukte for mye kraft slik at skuddet gikk over.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 05.06.2020 16:04:15

Ecofisk fikk konsesjon i Espevik

Ecofisk har fått tillatelse til å produsere opptil 40,000 tonn laks i Espevik i Tysvær. Etableringen kan komme på rundt 4 milliarder kroner fullt utbygd.

Oppdrett: Ecofisk fikk denne uken konsesjon for landoppdrett av laks.

– Vi har fått godkjent reguleringsplan for landbasert oppdrett på et 300 000 m2 stort område. Dette blir Norges hittil største fullintegrerte, landbaserte oppdrettsanlegg for settefisk, postsmolt og matfisk.

Dette opplyser daglig leder Bjørn Inge Staalesen i en pressemelding.

I utgangspunktet har selskapet fått konsesjon for å produsere matfisk, men det ligger også mulighet til å produsere settefisk i anlegget.

Vil starte bygging til neste år

Ecofisk disponerer gjennom en langsiktig leieavtale et planert industriområde på 300.000 kvadratmeter i Espevik i Rogaland hvor Amrock tidligere drev et steinbrudd. Området er ferdig regulert for akvakultur.

Planen er å bygge RAS-anlegget trinnvis, der første fase innebærer 5.000 tonn laks.

Byggingen etter planen skal starte til neste år, og vare i to år.

Etableringen kan komme på rundt 4 milliarder kroner fullt utbygd, om man sammenligner med tilsvarende anlegg andre steder.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 16:00:16

Vogntoget fjernes i kveld og natt

Torsdag ettermiddag veltet et vogntog lastet fisk av E 134 i Ølensvåg. I kveld eller natt blir veien stengt i forbindelse med bilberging på stedet.

Trafikk: I ettermiddag ligger vogntoget fortsatt på samme sted, melder Haugesunds avis.

Planen er berging i løpet av kvelden eller natt til lørdag.

Store deler av lasten, som hovedsaklig var fisk, havnet inn i skogen i velten i går.

Det er ikke meldt om trafikale problem forbi ulykkesstedet nå i dag.

Oljesøl og fisk i skogen

E 134 ble stengt i Ølensvåg ved 17-tiden torsdag. En trailer med fisk hadde da veltet og det var mye oljesøl på stedet.

I skogen ved veien fløt det med fisk.

Ulykken skjedde i nordgående felt og det ble køer på stedet. Trafikken ble etterhvert dirigert forbi ulykkesstedet i ett kjørefelt.

– Det ble klargjort for lensing i Vågselva like ved, dersom oljen skulle drive ned dit, opplyser politiet.

Føreren var en mann i 30-årene. Han var ikke alvorlig skadet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 15:31:35

Moderniserer fyrlykter på Haugalandet

40 fyrlykter blir nå modernisert på Haugalandet. Flere nye lykter er allerede satt opp i innseilingen til Haugesund.

Båtliv: Kystverket gjør store endringer på fyrlykter langs hele kysten. Nå er arbeidet godt i gang på Haugalandet der om lag 40 fyrlykter, såkalte sektorlykter, skal moderniseres.

På alle lyktene blir sektorer endret fra norsk til internasjonal standard, melder Kystverket.

Sektorlykter brukes til sikker navigasjon langs kysten. Fargene hvit, rød og grønn brukes for å skille sektorene fra hverandre.

Rød og grønn farge stilles inn for å varsle om hindringer i farvannet, mens hvit farge vanligvis signaliserer trygt farvann.

Fyrlykter som i dag er skjermet etter norsk standard krever at sjøfarere må tolke sektorer ulikt etter hvor de seiler i farvannet.

– Overgangen til internasjonal standard vil gjøre det enklere for alle å bruke sektorveiledningen som fyrlyktene gir uten å ha spesiell farvannskunnskap. Sjøfarende bruker mindre kapasitet til å tolke lyktene, og det reduserer risikoen for å gjøre feil, forklarer avdelingsingeniør Stian Revheim Sund i Kystverket.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 15:23:01

Møter på feil politihus

En del av de som har bestilt time til pass, utlendingssaker, hittegods med videre, møter på feil adresse hos politiet. Det nye forvaltningssenteret finner du på DNB-hjørnet i Haugesund sentrum.

Politisaker: Nå har de sendt ut en påminnelse om at publikumstjenestene nå skjer fra DNB-bygget i sentrum av Haugesund.

Pass, hittegods og en rekke andre publikumstjenester er ikke lenger lokalisert i Haugesund politistasjon.

I januar flyttet politiet i Haugesund en del av de sivile tjenester inn i nye lokaler i DNB-bygget i sentrum. Det er fortsatt en del innbyggere som møter på politistasjonen i Smedasundet 50.

– Det skaper gjerne tidsmessige utfordringer hvis en for eksempel har bestilt time til pass og møter opp på feil lokasjon fem minutter før timeavtalen, skriver politiet på sine nettsider.

Følgende tjenester er flyttet til DNB-bygget (Sørhauggata 128):

* Pass
* Opphold og utlendingssaker
* Førerkort og løyve
* Våpen
* Namsmann og forliksråd
* Hittegods

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 15:10:14

Rogfast blir utsatt igjen

Samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) har fått stanset Rogfast-byggingen. Han mener kostnadene er for usikre. - Ap og Sp har sviktet oss, sier stortingsrepresentant Terje Halleland (FrP).

Rogfast: FrP hadde sendt inn et forslag som skulle sikre rask igangsettelse av prosjektet igjen.

– Vi mener byggingen kunne vært startet opp igjen, mens man jobbet med kostnadene senere i prosjektet, opplyser stortingsrepresentant Terje Halleland.

Han er hoderystende til at prosjektet nå stopper helt opp i minst et halvt år fremover, mens Hareide og departementet ser over kostnadene med byggingen på nytt.

– Vi står midt i en krise og da er det galskap ikke å sysselsette folk i et prosjekt det tross alt er bred enighet om at skal fullføres, sier Halleland.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 13:25:28

Gjør seg klar for en annerledes sommerpatrulje

Årets sommerpatrulje fra LO kommer til å ta strenge forhåndsregler for å forhindre smitte.

Sommerpatrulje: Årets patrulje begynner 22. juni, og avsluttes 7. juli.

Hver sommer siden 1985 har LOs sommerpatrulje informert ungdommer om deres rettigheter i arbeidslivet.

– Mange har sitt første møte med norsk arbeidsliv gjennom sommerjobben, og det er vanskelig å vite hva som er rett og galt. Sommerpatruljen er der for å sørge for at dette møtet blir positivt, og at usikkerhet byttes ut med arbeidsglede, og trygghet, sier Gunnar Johnsen som er faglig ungdomssekretær i LO Vestland.

LO har opprettet en egen informasjonstjeneste, slik at ungdom kan ta kontakt når det er noe de lurer på. Her kan de få svar på spørsmål om rettigheter, og plikter i arbeidslivet, eller komme med tips om man mistenker uryddige forhold.

Du kan kontakte sommerpatruljen på telefon 41616666, LOs sommerpatruljes
Facebook-side eller på epost sommerpatruljen@lo.no

– Selvfølgelig vil årets patrulje se veldig annerledes ut enn tidligere, og vi kommer til å ta strenge forhåndsregler for å forhindre smitte. Det er utarbeidet retningslinjer som skal sikre at årets patrulje kan utføres på en trygg og forsvarlig måte, sier Johnsen.

Det vil ikke besøkes noen arbeidsplasser hvor man kan komme i kontakt med sårbare grupper.

Alle besøk vil planlegges i forveien, og om vi får løpende tips vil det også gjøres en avtale med den aktuelle bedriften. Alle årets deltagere vil få en utfyllende opplæring i smittevern, alle intervjuer vil bli gjort med minimum to meters avstand, og det kommer ikke til å rulleres i gruppene.

– Vårt øverste mål er å ivareta ungdommenes rettigheter, og erfaring viser at de kan være ekstra utsatt i en situasjon med stor arbeidsledighet. Det er en slik situasjon vi er i nå, og sommerpatruljen kommer til å bli viktig, sier ungdomssekretæren i LO Vestland.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 11:31:53

Pappvinsalget økte med 45 prosent under koronakrisen

Salget av pappvin økte med 44,9 prosent i koronaperioden fra midten av mars til utgangen av mai. Salget av vin på flaske økte med 12,9 prosent.

Økonomi og næringsliv: Det viser tall fra Arcus, skriver Dagens Næringsliv.

Arcus-ansatte har måttet arbeide ekstraskift og helger for å holde tritt med etterspørselen. Mye tyder på at nordmenn har lagt om sine drikkevaner i tiden med stengte restauranter og stengt svenskegrense ettersom konsumet av pappvin fortsatt er på et høyt nivå.

Vin på kartong står fra før av for nærmere 60 prosent av salgsvolumet til Vinmonopolet.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 05.06.2020 10:34:01

Eliteserien skal vises i hele Europa: – Et fantastisk utstillingsvindu for norsk fotball

Eurosport skal sende et utvalg kamper fra Eliteserien i fotball i hele Europa. Først ut er derbyet mellom Aalesund og Molde, samt Sarpsborg 08 mot Vålerenga.

Sport: I første omgang skal ti kamper fra de tre første rundene sendes på Eurosport 1 i hele Europa.

– Dette er selvfølgelig veldig gøy og et tydelig bevis på at norsk fotball blir lagt merke til også utenfor våre egne landegrenser. Dette er rett og slett et fantastisk utstillingsvindu for norsk fotball og ikke minst norske fotballspillere, sier fungerende sportsdirektør Morten Johannessen i Discovery til Eurosport.

Kampene som skal vises: Aalesund – Molde (16. juni), Sarpsborg 08 – Vålerenga (16. juni), Start – Strømsgodset (17. juni), Haugesund – Brann (17. juni), Molde – Rosenborg (20. juni), Brann – Viking (21. juni), Start – Molde (24. juni), Odd – Vålerenga (24. juni), Sarpsborg 08 – Strømsgodset (25. juni) og Rosenborg – Bodø/Glimt (25. juni).

Eurosport-kanalene er tilgjengelig i totalt 46 land og på 20 forskjellige språk.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 05.06.2020 09:49:13

Vinden snur ikke i Tysvær

Vindkraftplanene er godt utredet i Tysvær og det nytter ikke å ombestemme seg etter at konsesjonene er gitt. Det sa olje- og energiminister Tina Bru om vindkraft-saken i en debatt på NRK i går kveld.

Vindkraftsaken: Ordføreren Sigmund Lier i Tysvær var en gjestene da de i NRK debatterte vindkraft i går kveld.

Ordføreren fikk da konfrontert både NVE og statsråd Tina Bru direkte i saken.

Han fikk påpekt at både plan- og bygningsloven, samt naturmangfoldloven kunne vært brukt for å kreve en ny konsekvensutredning. Lier påpekte også at tidligere utredningen i Tysvær nå var 15 år gammel.

Da fikk han til svar fra både departementet og NVE at de ikke kunne gjøre noe mer nå som konsesjonene var gitt.

– Det er forskjell på å si nei til en konsesjon og komme i ettertid å ha ombestemt seg, påpekte Bru i debatten.

Tysvær kommune har vært sterkt kritisk til vindkraftutbyggingen.

Ordføreren i Tysvær innser at de kom for sent i gang med kampen mot vindkraft i kommunen.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:38:41

Køer da pubene åpnet igjen – vær forsiktig

Flere av de koronastengte pubene i Haugesund opplevde at gjestene sto i kø utenfor, da de åpnet igjen denne uken. Smittevernlege Teis Qvale minner om at folk fortsatt må tenke smittevern.

Koronasmitte: Pubene har nå vært stengt i to og en halv måned.

Noen få restauranter med matservering åpnet igjen delvis i april og mai. 1. juni kunne også pubene uten matservering gjenåpne driften, skriver Haugesunds avis.

Smittevernlege Teis Qvale i Haugesund, sier til Radio Haugaland at folk som skal ut på byen fortsatt må unngå kroppskontakt.

– Man skal ikke ha dårlig samvittighet for å gå ut og kose seg, men man må fortsatt ha fokus på god håndhygiene og holde distanse til andre når man er ute på byen, sier smittevernlegen.

Han frykter imidlertid at dette kan gli ut etterhvert som folk får alkohol innabords.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:22:59

Vil utlove dusør etter at katt ble skutt

Elisabeth Ellingsen i Dyrebeskyttelsen Haugaland vil utlove en dusør etter at en katt ble skutt mellom øynene på Karmøy nylig.

Dyremishandling: Elisabeth Ellingsen i Dyrebeskyttelsen Haugaland sier til Haugesunds avis at hun ble kvalm da hun hørte om katten som var skutt mellom øynene på Karmøy.

Ellingsen vurderer nå om Dyrebeskyttelsen Haugaland skal finne fram igjen dusøren de utlovde sensommeren for to år siden. Da ble katten Linda funnet med ni blykuler i kroppen i Sveio, skriver avisa.

LES OGSÅ: To katter skutt på Karmøy

To katter får nå behandling etter at de er skutt på kloss hold med luftgevær på Karmøy.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 05.06.2020 08:12:22