Menu

Horneland etter etterlengtet seier: – Jeg tror ikke det gir meg mer arbeidsro

Rosenborg tok sin andre seier for sesongen da de slo Mjøndalen 3-2 på Lerkendal. Seieren var sårt trengt for en hardt presset Eirik Horneland.

Sport: Rosenborg-treneren har måtte tåle mye kritikk den siste tiden, etter både svake resultater og vraking av Nicklas Bendtner. Før hjemmeoppgjøret mot Mjøndalen søndag hadde RBK kun tatt én trepoenger på de første åtte kampene, men med seieren over bruntrøyene har Rosenborg tatt et stort steg oppover på tabellen.

– Jeg tror ikke det gir meg mer arbeidsro, men det var deilig å endelig vinne en fotballkamp. Det var en del fine angrep vi ruller fint opp, så det var gøy. Det er noe å jobbe videre med, uttalte Horneland til NTB etter oppgjøret.

– Jeg kommenterer ikke noe mer utover det. Det er en håpløs situasjon for meg, fortsatte Horneland, som heller ikke vil si noe om Bendtner er en del av troppen til RBK som møter Tiller i cupen onsdag.

Det var en annen RBK-spiss som ble helten søndag. Alexander Søderlund ble matchvinner da han satte inn 3-2 etter pause. Han var iskald og satte inn 3-2. Det var hans første scoring på 224 dager – hans første i 2019.

– Det er et tullete tall med antall dager (siden forrige scoring), for det har vært mye pause. Men det var godt å score. Jeg var veldig heldig der, det var deilig endelig med litt flyt, sa Søderlund til NTB etter kampen.

Først pirket Tore Reginiussen inn 1-0 etter en corner, før Yann-Erik de Lanlay bare tre minutter senere bredsidet inn 2-0 fra drøye ti meter etter et lekkert RBK-angrep. Mike Jensen fant Vegar Eggen Hedenstad ute til høyre, som banket ballen ut til en vidåpen de Lanlay. Han fikk se ballen gå i mål, selv om det må være lov å sette spørsmålstegn ved keeperspillet til Mathias Eriksen Ranmark.

Gleden var likevel kortvarig for Rosenborg-fansen, som måtte se Stian Aasmundsen redusere fem minutter før pause etter klabb og babb inne i hjemmelagets boks.

Etter pause var det gjestene som kom ut i 100. Tonny Brochmann var nære etter 57 minutter, men forsøket gikk i tverrligger og ned. Dansken gjorde det godt igjen bare åtte minutter senere, da han bredsidet inn utligningen fra kloss hold. Jibril Bojang var også et svært friskt pust for gjestene den halvtimen han fikk på Lerkendal.

Likevel var bare gjestene i himmelen i et drøyt minutt. Mjøndalen-stopperne Sondre Solholm Johansen og Quint Jansen klønet det ordentlig til for seg selv og sørget for at Alexander Søderlund, ut av ingen verdens ting, kom alene med Eriksen Ranmark.

– Vi spiller en god bortekamp. Vi burde scoret flere mål og sluppet inn færre, for vi gjør et par grove feil bakover, uttalte Vegard Hansen til NTB etter kampen og hintet spesielt til 3-2-scoringen, da Sondre Solholm Johansen og Quint Jansen ikke klarte å bli enige om hvem som skulle ta ballen. Det endte med at Søderlund kom alene med Ranmark og satte inn matchvinnerscoringen.

Seieren gjør at Rosenborg har tatt et stort byks vekk fra bunnstriden.

– Det viktigste er at vi som lag klarer å gjøre det godt nok til å vinne fotballkamper, sa Søderlund.

Bendtner var heller ikke med mot Mjøndalen, og Horneland ville ikke kommentere om Bendtner var til stede på kampen eller om han var i København, som det ble snakk om.

På Lerkendal søndag var det hjemmelaget som åpnet best og fikk hull på byllen.

Mjøndalen presset på for utligning på tampen og var svært nære etter 85 minutter. Joackim Olsen Solberg var årvåken da gjestene fikk frispark på 20 meter og fant Brochmann, som blåste ballen over fra seks-sju meter.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 19.05.2019 21:04:29

Brann i gamle Møllehuset

Det gamle Møllehuset på Sagvåg kom i brann søndag kveld. Bygget var overtent før brannvesenet kom til stedet.

Brannmelding: Det var ved 19.40-tiden søndag at det kom inn melding om brann i en bygning på Sagvåg og alle nødetatene ble sendt til stedet.

– Vi fikk inn melding om brann i Einarsdalen og meldingen gikk ut på at det var full overtenning, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Dette var et fabrikkbygg ble det opplyst og ingen personer var registrert på adressen.

– De første meldingene gikk ut på at det brent i takkonstruksjonen, sier operasjonslederen.

– Da brannmannskapene kom frem var bygningen overtent og det brant i naturen rundt bygget, opplyser 110-sentralen.

Ved 20.15-tiden kunne brannvesenet opplyse at de hadde kontroll på brannen.

– Det er et hus som kalles Møllehuset som det har brent i, sier operasjonslederen.

Klokken 21 var brannen slukket.

– Det ryker fortsatt litt på stedet. Første og andre etasje av bygget er gjennomsøkt uten funn av personer, sier operasjonslederen.

Brannårsaken er ukjent.

– Det er vanskelig å si hvor brannen har startet, sier operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 20:35:53

0-0 på Haugesund stadion

Haugesund og Kristiansund delte poengene etter 0-0 og en svært sjansefattig kamp på Haugesund stadion søndag.

Sport: Dermed fortsetter Kristiansund rekken av ubeseirede kamper. Bortelaget hadde vunnet de tre siste kampene sine og har ikke tapt på seks kamper. Klubben står med 17 poeng og blir værende på 5.-plass, fem poeng bak serieleder Odd.

Også Haugesunds rekke ble forlenget etter 0-0. Hjemmelaget har fire strake kamper uten tap og ligger på 8.-plass med 12 poeng.

– Vi skulle helst hatt tre poeng her hjemme, men vi møter et godt lag. Det er en jevn kamp og vi klarer ikke å bikke det i vår favør, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Eurosport etter kampen.

Vertene tok føringen fra start, men klarte ikke å omgjøre ballinnehavet til nettkjenning. Begge lag kom til flere cornere uten at det ga de virkelig store sjansene. Etter en tam førsteomgang, måtte begge opp noen hakk for å få scoringen som ville gi tre poeng.

Etter hvilen fortsatte kampen i noenlunde samme spor, og ingen av lagene klarte å skape store farligheter.

Dermed tok begge lag med seg ett poeng. Kristiansund holdt nullen for femte gang på ni kamper denne sesongen.

– Det er et bra bortepoeng, men vi prøvde jo å ta noen muligheter på slutten der. Vi prøvde å gå for det, sa Kristiansunds Bendik Bye.

Haugesund spiller neste kamp mot Mjøndalen 26. mai, og Kristiansund møter Mjøndalen 16. juni.

– Vi springer godt og vi står godt. Vi har trøkk i 90 minutter, men det mangler litt på kvaliteten teknisk på siste tredelen, slo han fast.

Ett minutt på overtid kom KBK-innbytter Torgil Gjertsen til en sjanse inne i sekstenmeteren, men avslutningen ble for svak.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 19.05.2019 20:04:40

Kjørte trimmet moped mot enveiskjøring

En 17 år gammel gutt ble bøtelagt etter at han ble tatt kjørende på en trimmet moped på Stord i natt.

Trafikk: Det var like over midnatt at 17-åringen ble observert av en politipatrulje.

– Han ble stanset kjørende på en trimmet moped mot en enveiskjørt gate, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

I tillegg hadde han en yngre jente uten hjelm som passasjer.

– Skiltene på mopeden ble tatt og gutten fikk seg et forenklet forelegg, opplyser operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 09:04:58

Russebusser og støy

Politiet har i løpet av natten fått inn flere klager i forbindelse med russens feiringer.

Russebråk: Det har i løpet av natten vært flere henvendelser til politiet angående støy fra russebusser.

Ved 01.30-tiden i natt kom det inn to klager omtrent samtidig.

– I Kopervik ble det klaget på høy musikk og støy fra en russebuss. En politipatrulje ble sendt til stedet og russen ble beordret om holde ro og fjerne seg fra området. Pålegget ble fulgt, opplyser vaktsjef ved Sør-Vest politidistrikt.

I Haugesund ble en patrulje sendt til området Kvalsvik.

– Samtidig ble det klaget på støy fra en russebuss med aggregat i Haugesund. De befant seg på Kvala og spilte høy musikk for hele området, opplyser vaktsjefen.

De fikk også beskjed om å avslutte festen og dra fra stedet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:59:48

Forsøpling i Vangen etter fylleslag

En større mengde ungdommer samlet seg i Vangen natt til søndag. En livbøye var kastet i vannet og området ble forlatt som en svinesti, ifølge politiet.

Orden: Det var klokken 01.14 at en politipatrulje ankom stedet i natt.

– Politiet har i natt vært i området rundt Vangen der det var mye ungdommer. Rundt 50 ungdommer var i ferd med å forlate stedet ved politiets ankomst, opplyser vaktsjef ved Sør-Vest politidistrikt.

En livbøye var blitt kastet ut i vannet og det var en del forsøpling på stedet etter festen.

– Ungdommene forlot stedet som en svinesti. Det lyktes ikke for politiet å få opp livbøyen, opplyser vaktsjefen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:52:54

Plaget naboene med brøling

Etter å ha brølt og skreket i flere timer, ble en kjenning av politiet i midten av 50-årene satt i drukkenskapsarrest i natt.

Orden: Det var ved midnatt at politiet måtte gripe inn. Da hadde mannen brølt og skreket i flere timer.

– Mannen er en kjenning av politiet i midten av 50-årene og ble plukket opp av en politipatrulje. Det var i søre bydel av Haugesund at mannen plaget omgivelsene med sin utagerende oppførsel, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

Mannen ble kjørt til legevakten for tilsyn og kjørt hjem igjen med anmodning om å holde ro.

– Den anmodningen fulgte han ikke. En halvtime senere var han nok en gang utagerende og laget mye støy for omgivelsene, opplyser vaktsjefen.

Denne gang ble han tatt med i drukkenskapsarresten for oppbevaring gjennom natten.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:47:56

Slik ble natten for politiet

Det har vært en natt med mange ordensforstyrrelser. Det har vært en del flere festligheter utendørs enn vanlig, noe som i flere tilfeller har plaget naboene.

Politilogge: Det har vært en natt med mange ordensforstyrrelser og høy musikk. Politipatruljene på Haugalandet og i Sunnhordland har hatt nok å henge fingrene i natt til søndag.

23.00: Politiet fikk inn klager på høy musikk og støy fra en privatadresse i Kopervik. En politipatrulje ble sendt til stedet og festdeltakerne fikk anmodning om å dempe seg. Det ble ikke flere klager på festen resten av natten, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

00.00: Etter å ha brølt og skreket i flere timer, ble en kjenning av politiet i midten av 50-årene plukket opp av politiet. Det var søre bydel av Haugesund at mannen plaget omgivelsene med sin utagerende oppførsel. Han ble først kjørt til legevakten for tilsyn og kjørt hjem igjen med anmodning om å holde ro. Den anmodningen fulgte han ikke, for en halvtime senere var han nok en gang utagerende og laget mye støy for omgivelsene. – Denne gang ble han tatt med i drukkenskapsarresten for oppbevaring gjennom natten, opplyser vaktsjefen.

00.10: En 17 år gammel gut ble tatt kjørende på en trimmet moped i Leirvik på Stord. Gutten kjørte i tillegg mot en enveiskjøring og hadde en jente uten hjelm som passasjer. Nå er mopeden avskiltet og gutten ilagt et forenklet forelegg.

01.14: Politiet har i natt vært i området rundt Vangen der det var mye ungdommer. Rundt 50 ungdommer var i ferd med å forlate stedet ved politiets ankomst. En livbøye var blitt kastet ut i vannet og det var en del forsøpling på stedet etter festen. – Ungdommene forlot stedet som en svinesti. Det lyktes ikke for politiet å få opp livbøyen, opplyser vaktsjefen.

01.08: En mann i 30-årene laget bråk på et utested i Haugesund i natt. Vedkommende ble bortvist.

01.30: Det ble klaget på høy musikk og støy fra en russebuss i Kopervik i natt. En politipatrulje ble sendt til stedet og russen ble beordret om holde ro og fjerne seg fra området. Pålegget ble fulgt.

01.30: Samtidig ble det klaget på støy fra en russebuss med aggregat i Haugesund. De befant seg på Kvala og spilte høy musikk for hele området. De fikk også beskjed om å avslutte festen og dra fra stedet.

02.42: To menn i 20,- og 30 årene hadde vært i klammeri med hverandre. De ble begge bortvist fra sentrum til søndag morgen.

03.00: Politiet avsluttet en fest på Vormedal hvor naboene klaget på støy og høy musikk.

03.14: En mann i 20-årene som ikke kunne oppføre seg på Indre kan i Haugesund ble sendt i marsj hjemover. Det ble ingen anmeldelse da mannen fulgte pålegget.

03.30: Det ble klaget på høy musikk og støy fra festligheter ved Burmavegen på Karmøy.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:42:27

Keiino: – Rørende å se at vi har nådd fram til dem der hjemme

– Vi føler at vi vant Europa, sier Tom Hugo i Keiino om femteplassen i Eurovision Song Contest. Norge fikk aller flest folkestemmer. Seieren gikk til Nederland.

Kultur og underholdning: Nederland og Duncan Laurence vant Eurovision Song Contest 2019 med låten «Arcade». Dette er Nederlands femte seier, men den første siden 1975.

En femteplass til Norge og Keiino gjorde også at de ble best i Norden. Og ikke bare det: Norge fikk desidert folkestemmer – hele 291 poeng.

– Jeg har grått en del tårer, for det var så rørende å se at vi har nådd fram til dem der hjemme. Det hadde vi som mål, og det klarte vi, sier Alexandra Rotan.

Fred Buljo har tro på at joiken var blant det som hjalp dem å vinne folket.

– Joiken er en av Europas eldste musikkformer, så det berører kanskje folkesjelen litt, og det var målet. Det skulle være som jeg var i stua og joiket dem i ørene, sier han.

– Vi var litt snurt på et punkt der, da vi hadde kanskje 16 poeng. Da rykket mange land ifra, innrømmer Alexandra Rotan.

Nå venter konserter i Norge og resten av Europa – og aller først en opptreden under MGPjr kommende helg.

Storbritannia fikk færrest poeng av alle og endte som nummer 26 i finalen i Tel Aviv – med kun 16 poeng. Også at Tyskland endte helt uten folkestemmer, ble lagt merke til.

Sist gang Norge var oppe inne blant topp fem, var i 2013, da Margaret Berger ble nummer fire.

Vinneren Duncan Laurence sa følgende før han framførte sangen sin på nytt lørdag kveld:

– Dette er for å ha store drømmer. Dette er for musikk først. Alltid.

– Det er helt fantastisk. Vi hadde et hårete mål om å vinne folkestemmene i Eurovision, og det klarte vi. Vi har slått svenskene. Og vi kom på femteplass totalt. Det er helt sykt bra! roper Tom Hugo og gir resten av bandet en high-five.

Fra fagjuryene fikk Norge kun 47 poeng. Det ga dem en 15. plass før folkestemmene ble lest opp.

Totalt fikk Norge 338 poeng, seks poeng mer enn våre svenske naboer. Italia tok andreplassen, Russland ble nummer tre og Sveits endte som nummer fire. Etter Norge og Sverige på lista følger Aserbajdsjan på en sjuendeplass, Nord-Makedonia som nummer åtte, niendeplassen tok Australia og Island ble nummer ti.

Nederland var storfavoritt hos spillselskapene fra lenge før konkurransen i Tel Aviv og styrket sin posisjon gjennom uka med semifinaler.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 19.05.2019 02:34:28

Strafferabatt for nedsatte sjelsevner

Han ble dømt for besittelse av metamfetamin, flere tilfeller av ruskjøring uten å inneha førerkort, samt en rekke voldshendelsen. Nå skal han sone på institusjon på bakgrunn av nedsatte sjelsevner.

Domstol: Svekkede sjelsevner er et rettspsykiatrisk begrep som brukes om personer som tidligere, det vil si i barndommen og senere i oppveksten, har vist en relativt normal psykisk utvikling, men som senere på grunn av sykelige tilstander er blitt forandret slik at deres intellektuelle evner, følelsesmessige reaksjoner og væremåte (såkalte sjelsevner) er blitt svekket for lengre tid.

Varig i juridisk forstand betyr kun at tilstanden har vart over lengre tid, ikke at den er uforanderlig.

Flere tilfeller med vold

I et tilfelle skal mannen i 20-årene ha slått en annen mann i ansiktet etter at han spurte om pizzaen han spiste var god.

I et annet tilfelle slo han ned en kvinne på et utested slik at hun mistet bevisstheten.

I alt er mannen denne gang dømt for 11 forhold, der befatning med 25 gram metamfetamin er ansett som det alvorligste.

Flere tilfeller av ruskjøring med bil var med i tiltalen. Det fremkommer i dommen at mannen aldri noensinne har hatt førerkort og at han flere ganger tidligere er dømt for tilsvarende forhold.

Dom

Mannen fikk redusert straffen på bakgrunn av sitt evnenivå. Retten ba om at mannen fikk sone i en heldøgnsinstitusjon.

Her må han sone sju måneder. I tillegg er han dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 17:10:21

Lettere skadd i mopeduhell i Tysvær

En gutt i tenårene ble lettere skadet da han veltet på en moped ved Susort i Tysvær lørdag ettermiddag.

Mopedulykke: Det var ved 16.35-tiden at det ble meldt om at en moped hadde kjørt av veien på Susortvegen.

– Én person var involvert i hendelse. Vedkommende skulle ha en skade i foten og nødetatene ble sendt til stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ulykken skjedde i en svak kurve på stedet.

– Mopedfører var en gutt i tenårene. Han har ikke klart svingen og veltet, opplyser operasjonslederen.

Gutten har fått et kutt i ankelen og er kjørt til legevakten for behandling.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 17:02:23

Mest solgte romanen i Norge

Agnes Lovise Matres fjerde roman "Iskald" debuterer på tredjeplass på den offisielle salgslista til Bokhandlerforeningen for uke 19, og er med det den mest solgte romanen i Norge for øyeblikket.

Litteratur: Førsteplassen innehas av en diktsamling og andreplassen av ei barnebok.

– Dette er fullstendig overveldende, og jeg er så utrolig glad for den mottakelsen boka har fått hos leserne. Et enormt steg for meg som forfatter å komme så høyt på bestselgerlistene, forteller forfatteren som for tiden befinner seg i Oslo.

I tillegg til å være den mest solgte innbundne romanen denne uka klatrer hun også inn på e-boklista til Bokhandlerforeningen. Der står hun på 11.plass, og er med det den mestselgende norske e-boka akkurat nå. De ti plassene foran innehas av internasjonale forfattere.

– Jeg har også fått melding om at lydboka av “Iskald” ligger på fjerdeplass på ebok.no, og at “Iskald” faktisk innehar andreplass på Ark-kjedens egen liste. Vi sier jo gjerne at salg ikke skal ha så mye å bety, men det er klart at det gjør det. Jo flere som leser mine bøker, dess bredere grunnlag har jeg for å kunne fortsette med det jeg elsker å gjøre, sier forfatteren.

På topp i Danmark

Krimekteparet Geir Tangen og Agnes Lovise Matres har gode dager. Geir Tangen okkuperer den danske e-boklista med alle sine tre titler inne på topp 10 denne uka.

I september debuterer Agnes Lovise Matre internasjonalt da hennes første kriminalroman “Skinnet bedrar” kommer ut på tysk. “Iskald” er oppfølgeren til denne.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:48:57

Klådde på damene – arrestert

En mann i 40-årene var i overkant pågående overfor damene i natt. Da han ble konfrontert av politiet ble han ufin. Dermed gikk turen til drukkenskapsarresten.

Orden: Det var klokken 01.43 at en politipatrulje ble sendt til et utested i Haugesund etter meldinger om mannens aktiviteter.

– En beruset mann i 40-årene ble pågrepet etter å ha klådd på damene ved et utested på kaien i Haugesund, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Mannen ble konfrontert av politiet men var ikke samarbeidsvillig.

– Han var beruset og ble satt i arrest, sier vaktsjef ved Haugesund politistasjon lørdag morgen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:32:59

Innbrakt fra busstasjonen

En beruset mann i 50-årene er anmeldes for ikke å ha etterkommet påbud fra politiet om å holde seg borte fra sentrum av Leirvik i natt.

Orden: Det var ved 01.29-tiden natt til lørdag at en politipatrulje på Stord var innom busstasjonen på Leirvik.

– Her ble mannen påtruffet. Han var ufin og kom med ukvemsord, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Han anmeldes også for forulemping av offentlig tjenestemann og ble etterhvert satt i arrest.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:28:13

Berusede mindreårige i Haugesund

Ungdom helt ned i 14 års alderen ble påtruffet svært beruset ved Haraldshallen i Haugesund utpå kvelden nasjonaldagen.

Mindreårige: Ved 23.50-tiden fredag kveld gikk politiet ut og ba foreldre ta turen opp til Haugesund Idrettspark ved Haralds-hallen der ungdom helt ned i 14 års alderen var svært beruset.

– Politiet rykket ut til stedet, men da var det ikke så mange ungdommer igjen på stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Området ble under festlighetene i tillegg svært forsøplet.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:23:06

Knivtrusler i Haugesund

Under en krangel ved et utested i Haugesund fredag kveld, trakk en mann i 30-årene kniv.

Knivtrusler: Det var ved 23-tiden nasjonaldagen at en politipatrulje ble sendt til et utested ved Indre kai i Haugesund etter at det ble meldt om trusler med kniv.

– En mann i 30-årene truet en mann i 20-årene med kniv ved utestedet i Haugesund, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

Trussel-utøveren ble pågrepet og fornærmede blir tatt med inn for avhør.

– Manne i 30-årene satt lørdag morgen i arresten i påvente av avhør, opplyser vaktsjefen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:17:14

Travel natt for politiet

Etter en festdag i strålende vær nasjonaldagen, ble det mye folk ute på byen. Det medførte også travle timer gjennom kvelden og natten for politipatruljene.

Politiloggen: Lørdag morgen etter nasjonalfeiringen 17. mai var det fire personer innsatt i arresten.

– Alle utenom én kan vente seg premie ved løslatelse, sier vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

18.38: Politiet kom over to menn i 20-årene som kranglet og oppførte seg ufint i sentrum av Haugesund. De ble begge ilagt pålegg om å forlate sentrum. En av disse etterkom ikke pålegget om å forlate sentrum. Vedkommende skal da ha kommet med ukvemsord til patruljen, samt at han forsøkte å sparke en politibetjent. Dermed ble han innbragt til arrest og anmeldt.

22.56: Etter en ordensforstyrrelse på Indre kai i Haugesund ble en beruset og kranglevoren mann innbrakt. Mannen var såpass beruset at han fikk tilhold i arresten, men ble ikke anmeldt.

23.17: En mengde russ tok seg inn på en campingplass på Stord og laget mye bråk. Festen løste seg etter hvert opp med god hjelp av politiet.

23.01: En mann i 30-årene truet en mann i 20-årene med kniv ved et utested i Haugesund. Trussel-utøveren ble pågrepet og fornærmede blir tatt med inn for avhør. Manne i 30-årene satt lørdag morgen i arresten i påvente av avhør.

23.15: Nok en aggressiv og beruset mann i 30-årene satt i arrest. Han ble også bragt inn fra et utested i sentrum av Haugesund.

23.30: En mann i 20-årene ble anmeldes for bruk og besittelse av narkotika på Stord.

23.50: Politiet gikk ut og ba foreldre ta turen opp til Haugesund Idrettspark ved Haralds-hallen der ungdom helt ned i 14 års alderen var svært beruset. Politiet rykket ut til stedet, men da var det ikke så mange ungdommer igjen på stedet. Området ble i tillegg svært forsøplet.

00.57: En Russejente i Haugesund ble anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann. Jenta oppførte seg dårlig, kom med ukvemsord og ville ikke etterkomme pålegg fra politiet.

01.29: En beruset mann i 50-årene er anmeldes for ikke å ha etterkommet påbud fra politiet om å holde seg borte fra sentrum. Det var ved busstasjonen på Leirvik på Stord at mannen ble påtruffet av en politipatrulje. Mannen var ufin og kom med ukvemsord. Han anmeldes også for forulemping av offentlig tjenestemann og ble etterhvert satt i arrest.

01.43: En beruset mann i 40-årene ble pågrepet etter å ha klådd på damene ved et utested på kaien i Haugesund. Mannen ble konfrontert av politiet men var ikke samarbeidsvillig. Han var beruset og ble satt i arrest.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:08:31

Sparket etter politiet

En mann i begynnelsen av 20-årene er anmeldt etter at han kom med ukvemsord og sparket etter en polititjenestemann i Haugesund i kveld.

Orden: Det var klokken 18.55 at politiet kom over to menn i 20-årene som kranglet og oppførte seg ufint i sentrum av Haugesund.

– De ble begge ilagt pålegg om å forlate sentrum. En av disse etterkom ikke pålegget om å forlate sentrum, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Vedkommende skal da ha kommet med ukvemsord til patruljen, samt at han forsøkte å sparke en politibetjent.

– Dermed ble han innbragt til arrest og anmeldt, opplyser operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 17.05.2019 22:09:48

Google trapper ned kontakten med kinesiske Huawei

Den amerikanske internettgiganten Google vil begrense samarbeidet med kinesiske Huawei, som Det hvite hus ser på som en sikkerhetsrisiko.

Økonomi og næringsliv: Midt under den økende handelskrigen mellom USA og Kina har president Donald Trump nedlagt forbud for amerikanske selskaper mot å drive handel med telekomselskaper som administrasjonen oppfatter som en trussel.

Tiltaket rammer særlig den kinesiske telegiganten Huawei som står på listen til handelsdepartementet over selskaper som bare kan få handle med amerikanske partnere hvis de blir klarert og får grønt lys. Forbudet retter seg spesielt mot teknologideling.

– Vi retter oss etter denne beskjeden og er i ferd med å gå gjennom konsekvensene, sier en talsperson for Google til AFP.

Google vil i siste instans stanse all forretningsvirksomhet med Huawei som omfatter overføring av maskinvare, programvare og tekniske tjenester som ikke er offentlig tilgjengelige for vanlige brukere.

Dette medfører at Huawei bare kan bruke en åpen versjon av operativsystemet Android, men ikke Googles apper og tjenester som Gmail.

Ledelsen i Hauwei har ikke kommentert den siste utviklingen i forholdet til Google.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 20.05.2019 07:34:23

Horneland etter etterlengtet seier: – Jeg tror ikke det gir meg mer arbeidsro

Rosenborg tok sin andre seier for sesongen da de slo Mjøndalen 3-2 på Lerkendal. Seieren var sårt trengt for en hardt presset Eirik Horneland.

Sport: Rosenborg-treneren har måtte tåle mye kritikk den siste tiden, etter både svake resultater og vraking av Nicklas Bendtner. Før hjemmeoppgjøret mot Mjøndalen søndag hadde RBK kun tatt én trepoenger på de første åtte kampene, men med seieren over bruntrøyene har Rosenborg tatt et stort steg oppover på tabellen.

– Jeg tror ikke det gir meg mer arbeidsro, men det var deilig å endelig vinne en fotballkamp. Det var en del fine angrep vi ruller fint opp, så det var gøy. Det er noe å jobbe videre med, uttalte Horneland til NTB etter oppgjøret.

– Jeg kommenterer ikke noe mer utover det. Det er en håpløs situasjon for meg, fortsatte Horneland, som heller ikke vil si noe om Bendtner er en del av troppen til RBK som møter Tiller i cupen onsdag.

Det var en annen RBK-spiss som ble helten søndag. Alexander Søderlund ble matchvinner da han satte inn 3-2 etter pause. Han var iskald og satte inn 3-2. Det var hans første scoring på 224 dager – hans første i 2019.

– Det er et tullete tall med antall dager (siden forrige scoring), for det har vært mye pause. Men det var godt å score. Jeg var veldig heldig der, det var deilig endelig med litt flyt, sa Søderlund til NTB etter kampen.

Først pirket Tore Reginiussen inn 1-0 etter en corner, før Yann-Erik de Lanlay bare tre minutter senere bredsidet inn 2-0 fra drøye ti meter etter et lekkert RBK-angrep. Mike Jensen fant Vegar Eggen Hedenstad ute til høyre, som banket ballen ut til en vidåpen de Lanlay. Han fikk se ballen gå i mål, selv om det må være lov å sette spørsmålstegn ved keeperspillet til Mathias Eriksen Ranmark.

Gleden var likevel kortvarig for Rosenborg-fansen, som måtte se Stian Aasmundsen redusere fem minutter før pause etter klabb og babb inne i hjemmelagets boks.

Etter pause var det gjestene som kom ut i 100. Tonny Brochmann var nære etter 57 minutter, men forsøket gikk i tverrligger og ned. Dansken gjorde det godt igjen bare åtte minutter senere, da han bredsidet inn utligningen fra kloss hold. Jibril Bojang var også et svært friskt pust for gjestene den halvtimen han fikk på Lerkendal.

Likevel var bare gjestene i himmelen i et drøyt minutt. Mjøndalen-stopperne Sondre Solholm Johansen og Quint Jansen klønet det ordentlig til for seg selv og sørget for at Alexander Søderlund, ut av ingen verdens ting, kom alene med Eriksen Ranmark.

– Vi spiller en god bortekamp. Vi burde scoret flere mål og sluppet inn færre, for vi gjør et par grove feil bakover, uttalte Vegard Hansen til NTB etter kampen og hintet spesielt til 3-2-scoringen, da Sondre Solholm Johansen og Quint Jansen ikke klarte å bli enige om hvem som skulle ta ballen. Det endte med at Søderlund kom alene med Ranmark og satte inn matchvinnerscoringen.

Seieren gjør at Rosenborg har tatt et stort byks vekk fra bunnstriden.

– Det viktigste er at vi som lag klarer å gjøre det godt nok til å vinne fotballkamper, sa Søderlund.

Bendtner var heller ikke med mot Mjøndalen, og Horneland ville ikke kommentere om Bendtner var til stede på kampen eller om han var i København, som det ble snakk om.

På Lerkendal søndag var det hjemmelaget som åpnet best og fikk hull på byllen.

Mjøndalen presset på for utligning på tampen og var svært nære etter 85 minutter. Joackim Olsen Solberg var årvåken da gjestene fikk frispark på 20 meter og fant Brochmann, som blåste ballen over fra seks-sju meter.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 19.05.2019 21:04:29

Brann i gamle Møllehuset

Det gamle Møllehuset på Sagvåg kom i brann søndag kveld. Bygget var overtent før brannvesenet kom til stedet.

Brannmelding: Det var ved 19.40-tiden søndag at det kom inn melding om brann i en bygning på Sagvåg og alle nødetatene ble sendt til stedet.

– Vi fikk inn melding om brann i Einarsdalen og meldingen gikk ut på at det var full overtenning, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Dette var et fabrikkbygg ble det opplyst og ingen personer var registrert på adressen.

– De første meldingene gikk ut på at det brent i takkonstruksjonen, sier operasjonslederen.

– Da brannmannskapene kom frem var bygningen overtent og det brant i naturen rundt bygget, opplyser 110-sentralen.

Ved 20.15-tiden kunne brannvesenet opplyse at de hadde kontroll på brannen.

– Det er et hus som kalles Møllehuset som det har brent i, sier operasjonslederen.

Klokken 21 var brannen slukket.

– Det ryker fortsatt litt på stedet. Første og andre etasje av bygget er gjennomsøkt uten funn av personer, sier operasjonslederen.

Brannårsaken er ukjent.

– Det er vanskelig å si hvor brannen har startet, sier operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 20:35:53

0-0 på Haugesund stadion

Haugesund og Kristiansund delte poengene etter 0-0 og en svært sjansefattig kamp på Haugesund stadion søndag.

Sport: Dermed fortsetter Kristiansund rekken av ubeseirede kamper. Bortelaget hadde vunnet de tre siste kampene sine og har ikke tapt på seks kamper. Klubben står med 17 poeng og blir værende på 5.-plass, fem poeng bak serieleder Odd.

Også Haugesunds rekke ble forlenget etter 0-0. Hjemmelaget har fire strake kamper uten tap og ligger på 8.-plass med 12 poeng.

– Vi skulle helst hatt tre poeng her hjemme, men vi møter et godt lag. Det er en jevn kamp og vi klarer ikke å bikke det i vår favør, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug til Eurosport etter kampen.

Vertene tok føringen fra start, men klarte ikke å omgjøre ballinnehavet til nettkjenning. Begge lag kom til flere cornere uten at det ga de virkelig store sjansene. Etter en tam førsteomgang, måtte begge opp noen hakk for å få scoringen som ville gi tre poeng.

Etter hvilen fortsatte kampen i noenlunde samme spor, og ingen av lagene klarte å skape store farligheter.

Dermed tok begge lag med seg ett poeng. Kristiansund holdt nullen for femte gang på ni kamper denne sesongen.

– Det er et bra bortepoeng, men vi prøvde jo å ta noen muligheter på slutten der. Vi prøvde å gå for det, sa Kristiansunds Bendik Bye.

Haugesund spiller neste kamp mot Mjøndalen 26. mai, og Kristiansund møter Mjøndalen 16. juni.

– Vi springer godt og vi står godt. Vi har trøkk i 90 minutter, men det mangler litt på kvaliteten teknisk på siste tredelen, slo han fast.

Ett minutt på overtid kom KBK-innbytter Torgil Gjertsen til en sjanse inne i sekstenmeteren, men avslutningen ble for svak.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 19.05.2019 20:04:40

Kjørte trimmet moped mot enveiskjøring

En 17 år gammel gutt ble bøtelagt etter at han ble tatt kjørende på en trimmet moped på Stord i natt.

Trafikk: Det var like over midnatt at 17-åringen ble observert av en politipatrulje.

– Han ble stanset kjørende på en trimmet moped mot en enveiskjørt gate, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

I tillegg hadde han en yngre jente uten hjelm som passasjer.

– Skiltene på mopeden ble tatt og gutten fikk seg et forenklet forelegg, opplyser operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 09:04:58

Russebusser og støy

Politiet har i løpet av natten fått inn flere klager i forbindelse med russens feiringer.

Russebråk: Det har i løpet av natten vært flere henvendelser til politiet angående støy fra russebusser.

Ved 01.30-tiden i natt kom det inn to klager omtrent samtidig.

– I Kopervik ble det klaget på høy musikk og støy fra en russebuss. En politipatrulje ble sendt til stedet og russen ble beordret om holde ro og fjerne seg fra området. Pålegget ble fulgt, opplyser vaktsjef ved Sør-Vest politidistrikt.

I Haugesund ble en patrulje sendt til området Kvalsvik.

– Samtidig ble det klaget på støy fra en russebuss med aggregat i Haugesund. De befant seg på Kvala og spilte høy musikk for hele området, opplyser vaktsjefen.

De fikk også beskjed om å avslutte festen og dra fra stedet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:59:48

Forsøpling i Vangen etter fylleslag

En større mengde ungdommer samlet seg i Vangen natt til søndag. En livbøye var kastet i vannet og området ble forlatt som en svinesti, ifølge politiet.

Orden: Det var klokken 01.14 at en politipatrulje ankom stedet i natt.

– Politiet har i natt vært i området rundt Vangen der det var mye ungdommer. Rundt 50 ungdommer var i ferd med å forlate stedet ved politiets ankomst, opplyser vaktsjef ved Sør-Vest politidistrikt.

En livbøye var blitt kastet ut i vannet og det var en del forsøpling på stedet etter festen.

– Ungdommene forlot stedet som en svinesti. Det lyktes ikke for politiet å få opp livbøyen, opplyser vaktsjefen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:52:54

Plaget naboene med brøling

Etter å ha brølt og skreket i flere timer, ble en kjenning av politiet i midten av 50-årene satt i drukkenskapsarrest i natt.

Orden: Det var ved midnatt at politiet måtte gripe inn. Da hadde mannen brølt og skreket i flere timer.

– Mannen er en kjenning av politiet i midten av 50-årene og ble plukket opp av en politipatrulje. Det var i søre bydel av Haugesund at mannen plaget omgivelsene med sin utagerende oppførsel, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

Mannen ble kjørt til legevakten for tilsyn og kjørt hjem igjen med anmodning om å holde ro.

– Den anmodningen fulgte han ikke. En halvtime senere var han nok en gang utagerende og laget mye støy for omgivelsene, opplyser vaktsjefen.

Denne gang ble han tatt med i drukkenskapsarresten for oppbevaring gjennom natten.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:47:56

Slik ble natten for politiet

Det har vært en natt med mange ordensforstyrrelser. Det har vært en del flere festligheter utendørs enn vanlig, noe som i flere tilfeller har plaget naboene.

Politilogge: Det har vært en natt med mange ordensforstyrrelser og høy musikk. Politipatruljene på Haugalandet og i Sunnhordland har hatt nok å henge fingrene i natt til søndag.

23.00: Politiet fikk inn klager på høy musikk og støy fra en privatadresse i Kopervik. En politipatrulje ble sendt til stedet og festdeltakerne fikk anmodning om å dempe seg. Det ble ikke flere klager på festen resten av natten, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

00.00: Etter å ha brølt og skreket i flere timer, ble en kjenning av politiet i midten av 50-årene plukket opp av politiet. Det var søre bydel av Haugesund at mannen plaget omgivelsene med sin utagerende oppførsel. Han ble først kjørt til legevakten for tilsyn og kjørt hjem igjen med anmodning om å holde ro. Den anmodningen fulgte han ikke, for en halvtime senere var han nok en gang utagerende og laget mye støy for omgivelsene. – Denne gang ble han tatt med i drukkenskapsarresten for oppbevaring gjennom natten, opplyser vaktsjefen.

00.10: En 17 år gammel gut ble tatt kjørende på en trimmet moped i Leirvik på Stord. Gutten kjørte i tillegg mot en enveiskjøring og hadde en jente uten hjelm som passasjer. Nå er mopeden avskiltet og gutten ilagt et forenklet forelegg.

01.14: Politiet har i natt vært i området rundt Vangen der det var mye ungdommer. Rundt 50 ungdommer var i ferd med å forlate stedet ved politiets ankomst. En livbøye var blitt kastet ut i vannet og det var en del forsøpling på stedet etter festen. – Ungdommene forlot stedet som en svinesti. Det lyktes ikke for politiet å få opp livbøyen, opplyser vaktsjefen.

01.08: En mann i 30-årene laget bråk på et utested i Haugesund i natt. Vedkommende ble bortvist.

01.30: Det ble klaget på høy musikk og støy fra en russebuss i Kopervik i natt. En politipatrulje ble sendt til stedet og russen ble beordret om holde ro og fjerne seg fra området. Pålegget ble fulgt.

01.30: Samtidig ble det klaget på støy fra en russebuss med aggregat i Haugesund. De befant seg på Kvala og spilte høy musikk for hele området. De fikk også beskjed om å avslutte festen og dra fra stedet.

02.42: To menn i 20,- og 30 årene hadde vært i klammeri med hverandre. De ble begge bortvist fra sentrum til søndag morgen.

03.00: Politiet avsluttet en fest på Vormedal hvor naboene klaget på støy og høy musikk.

03.14: En mann i 20-årene som ikke kunne oppføre seg på Indre kan i Haugesund ble sendt i marsj hjemover. Det ble ingen anmeldelse da mannen fulgte pålegget.

03.30: Det ble klaget på høy musikk og støy fra festligheter ved Burmavegen på Karmøy.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 19.05.2019 08:42:27

Keiino: – Rørende å se at vi har nådd fram til dem der hjemme

– Vi føler at vi vant Europa, sier Tom Hugo i Keiino om femteplassen i Eurovision Song Contest. Norge fikk aller flest folkestemmer. Seieren gikk til Nederland.

Kultur og underholdning: Nederland og Duncan Laurence vant Eurovision Song Contest 2019 med låten «Arcade». Dette er Nederlands femte seier, men den første siden 1975.

En femteplass til Norge og Keiino gjorde også at de ble best i Norden. Og ikke bare det: Norge fikk desidert folkestemmer – hele 291 poeng.

– Jeg har grått en del tårer, for det var så rørende å se at vi har nådd fram til dem der hjemme. Det hadde vi som mål, og det klarte vi, sier Alexandra Rotan.

Fred Buljo har tro på at joiken var blant det som hjalp dem å vinne folket.

– Joiken er en av Europas eldste musikkformer, så det berører kanskje folkesjelen litt, og det var målet. Det skulle være som jeg var i stua og joiket dem i ørene, sier han.

– Vi var litt snurt på et punkt der, da vi hadde kanskje 16 poeng. Da rykket mange land ifra, innrømmer Alexandra Rotan.

Nå venter konserter i Norge og resten av Europa – og aller først en opptreden under MGPjr kommende helg.

Storbritannia fikk færrest poeng av alle og endte som nummer 26 i finalen i Tel Aviv – med kun 16 poeng. Også at Tyskland endte helt uten folkestemmer, ble lagt merke til.

Sist gang Norge var oppe inne blant topp fem, var i 2013, da Margaret Berger ble nummer fire.

Vinneren Duncan Laurence sa følgende før han framførte sangen sin på nytt lørdag kveld:

– Dette er for å ha store drømmer. Dette er for musikk først. Alltid.

– Det er helt fantastisk. Vi hadde et hårete mål om å vinne folkestemmene i Eurovision, og det klarte vi. Vi har slått svenskene. Og vi kom på femteplass totalt. Det er helt sykt bra! roper Tom Hugo og gir resten av bandet en high-five.

Fra fagjuryene fikk Norge kun 47 poeng. Det ga dem en 15. plass før folkestemmene ble lest opp.

Totalt fikk Norge 338 poeng, seks poeng mer enn våre svenske naboer. Italia tok andreplassen, Russland ble nummer tre og Sveits endte som nummer fire. Etter Norge og Sverige på lista følger Aserbajdsjan på en sjuendeplass, Nord-Makedonia som nummer åtte, niendeplassen tok Australia og Island ble nummer ti.

Nederland var storfavoritt hos spillselskapene fra lenge før konkurransen i Tel Aviv og styrket sin posisjon gjennom uka med semifinaler.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 19.05.2019 02:34:28

Strafferabatt for nedsatte sjelsevner

Han ble dømt for besittelse av metamfetamin, flere tilfeller av ruskjøring uten å inneha førerkort, samt en rekke voldshendelsen. Nå skal han sone på institusjon på bakgrunn av nedsatte sjelsevner.

Domstol: Svekkede sjelsevner er et rettspsykiatrisk begrep som brukes om personer som tidligere, det vil si i barndommen og senere i oppveksten, har vist en relativt normal psykisk utvikling, men som senere på grunn av sykelige tilstander er blitt forandret slik at deres intellektuelle evner, følelsesmessige reaksjoner og væremåte (såkalte sjelsevner) er blitt svekket for lengre tid.

Varig i juridisk forstand betyr kun at tilstanden har vart over lengre tid, ikke at den er uforanderlig.

Flere tilfeller med vold

I et tilfelle skal mannen i 20-årene ha slått en annen mann i ansiktet etter at han spurte om pizzaen han spiste var god.

I et annet tilfelle slo han ned en kvinne på et utested slik at hun mistet bevisstheten.

I alt er mannen denne gang dømt for 11 forhold, der befatning med 25 gram metamfetamin er ansett som det alvorligste.

Flere tilfeller av ruskjøring med bil var med i tiltalen. Det fremkommer i dommen at mannen aldri noensinne har hatt førerkort og at han flere ganger tidligere er dømt for tilsvarende forhold.

Dom

Mannen fikk redusert straffen på bakgrunn av sitt evnenivå. Retten ba om at mannen fikk sone i en heldøgnsinstitusjon.

Her må han sone sju måneder. I tillegg er han dømt til å betale en bot på 10.000 kroner.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 17:10:21

Lettere skadd i mopeduhell i Tysvær

En gutt i tenårene ble lettere skadet da han veltet på en moped ved Susort i Tysvær lørdag ettermiddag.

Mopedulykke: Det var ved 16.35-tiden at det ble meldt om at en moped hadde kjørt av veien på Susortvegen.

– Én person var involvert i hendelse. Vedkommende skulle ha en skade i foten og nødetatene ble sendt til stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ulykken skjedde i en svak kurve på stedet.

– Mopedfører var en gutt i tenårene. Han har ikke klart svingen og veltet, opplyser operasjonslederen.

Gutten har fått et kutt i ankelen og er kjørt til legevakten for behandling.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 17:02:23

Mest solgte romanen i Norge

Agnes Lovise Matres fjerde roman "Iskald" debuterer på tredjeplass på den offisielle salgslista til Bokhandlerforeningen for uke 19, og er med det den mest solgte romanen i Norge for øyeblikket.

Litteratur: Førsteplassen innehas av en diktsamling og andreplassen av ei barnebok.

– Dette er fullstendig overveldende, og jeg er så utrolig glad for den mottakelsen boka har fått hos leserne. Et enormt steg for meg som forfatter å komme så høyt på bestselgerlistene, forteller forfatteren som for tiden befinner seg i Oslo.

I tillegg til å være den mest solgte innbundne romanen denne uka klatrer hun også inn på e-boklista til Bokhandlerforeningen. Der står hun på 11.plass, og er med det den mestselgende norske e-boka akkurat nå. De ti plassene foran innehas av internasjonale forfattere.

– Jeg har også fått melding om at lydboka av “Iskald” ligger på fjerdeplass på ebok.no, og at “Iskald” faktisk innehar andreplass på Ark-kjedens egen liste. Vi sier jo gjerne at salg ikke skal ha så mye å bety, men det er klart at det gjør det. Jo flere som leser mine bøker, dess bredere grunnlag har jeg for å kunne fortsette med det jeg elsker å gjøre, sier forfatteren.

På topp i Danmark

Krimekteparet Geir Tangen og Agnes Lovise Matres har gode dager. Geir Tangen okkuperer den danske e-boklista med alle sine tre titler inne på topp 10 denne uka.

I september debuterer Agnes Lovise Matre internasjonalt da hennes første kriminalroman “Skinnet bedrar” kommer ut på tysk. “Iskald” er oppfølgeren til denne.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:48:57

Klådde på damene – arrestert

En mann i 40-årene var i overkant pågående overfor damene i natt. Da han ble konfrontert av politiet ble han ufin. Dermed gikk turen til drukkenskapsarresten.

Orden: Det var klokken 01.43 at en politipatrulje ble sendt til et utested i Haugesund etter meldinger om mannens aktiviteter.

– En beruset mann i 40-årene ble pågrepet etter å ha klådd på damene ved et utested på kaien i Haugesund, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Mannen ble konfrontert av politiet men var ikke samarbeidsvillig.

– Han var beruset og ble satt i arrest, sier vaktsjef ved Haugesund politistasjon lørdag morgen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:32:59

Innbrakt fra busstasjonen

En beruset mann i 50-årene er anmeldes for ikke å ha etterkommet påbud fra politiet om å holde seg borte fra sentrum av Leirvik i natt.

Orden: Det var ved 01.29-tiden natt til lørdag at en politipatrulje på Stord var innom busstasjonen på Leirvik.

– Her ble mannen påtruffet. Han var ufin og kom med ukvemsord, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Han anmeldes også for forulemping av offentlig tjenestemann og ble etterhvert satt i arrest.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:28:13

Berusede mindreårige i Haugesund

Ungdom helt ned i 14 års alderen ble påtruffet svært beruset ved Haraldshallen i Haugesund utpå kvelden nasjonaldagen.

Mindreårige: Ved 23.50-tiden fredag kveld gikk politiet ut og ba foreldre ta turen opp til Haugesund Idrettspark ved Haralds-hallen der ungdom helt ned i 14 års alderen var svært beruset.

– Politiet rykket ut til stedet, men da var det ikke så mange ungdommer igjen på stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Området ble under festlighetene i tillegg svært forsøplet.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:23:06

Knivtrusler i Haugesund

Under en krangel ved et utested i Haugesund fredag kveld, trakk en mann i 30-årene kniv.

Knivtrusler: Det var ved 23-tiden nasjonaldagen at en politipatrulje ble sendt til et utested ved Indre kai i Haugesund etter at det ble meldt om trusler med kniv.

– En mann i 30-årene truet en mann i 20-årene med kniv ved utestedet i Haugesund, opplyser vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

Trussel-utøveren ble pågrepet og fornærmede blir tatt med inn for avhør.

– Manne i 30-årene satt lørdag morgen i arresten i påvente av avhør, opplyser vaktsjefen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:17:14

Travel natt for politiet

Etter en festdag i strålende vær nasjonaldagen, ble det mye folk ute på byen. Det medførte også travle timer gjennom kvelden og natten for politipatruljene.

Politiloggen: Lørdag morgen etter nasjonalfeiringen 17. mai var det fire personer innsatt i arresten.

– Alle utenom én kan vente seg premie ved løslatelse, sier vaktsjef ved Haugesund politistasjon.

18.38: Politiet kom over to menn i 20-årene som kranglet og oppførte seg ufint i sentrum av Haugesund. De ble begge ilagt pålegg om å forlate sentrum. En av disse etterkom ikke pålegget om å forlate sentrum. Vedkommende skal da ha kommet med ukvemsord til patruljen, samt at han forsøkte å sparke en politibetjent. Dermed ble han innbragt til arrest og anmeldt.

22.56: Etter en ordensforstyrrelse på Indre kai i Haugesund ble en beruset og kranglevoren mann innbrakt. Mannen var såpass beruset at han fikk tilhold i arresten, men ble ikke anmeldt.

23.17: En mengde russ tok seg inn på en campingplass på Stord og laget mye bråk. Festen løste seg etter hvert opp med god hjelp av politiet.

23.01: En mann i 30-årene truet en mann i 20-årene med kniv ved et utested i Haugesund. Trussel-utøveren ble pågrepet og fornærmede blir tatt med inn for avhør. Manne i 30-årene satt lørdag morgen i arresten i påvente av avhør.

23.15: Nok en aggressiv og beruset mann i 30-årene satt i arrest. Han ble også bragt inn fra et utested i sentrum av Haugesund.

23.30: En mann i 20-årene ble anmeldes for bruk og besittelse av narkotika på Stord.

23.50: Politiet gikk ut og ba foreldre ta turen opp til Haugesund Idrettspark ved Haralds-hallen der ungdom helt ned i 14 års alderen var svært beruset. Politiet rykket ut til stedet, men da var det ikke så mange ungdommer igjen på stedet. Området ble i tillegg svært forsøplet.

00.57: En Russejente i Haugesund ble anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann. Jenta oppførte seg dårlig, kom med ukvemsord og ville ikke etterkomme pålegg fra politiet.

01.29: En beruset mann i 50-årene er anmeldes for ikke å ha etterkommet påbud fra politiet om å holde seg borte fra sentrum. Det var ved busstasjonen på Leirvik på Stord at mannen ble påtruffet av en politipatrulje. Mannen var ufin og kom med ukvemsord. Han anmeldes også for forulemping av offentlig tjenestemann og ble etterhvert satt i arrest.

01.43: En beruset mann i 40-årene ble pågrepet etter å ha klådd på damene ved et utested på kaien i Haugesund. Mannen ble konfrontert av politiet men var ikke samarbeidsvillig. Han var beruset og ble satt i arrest.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 18.05.2019 06:08:31