reklame for Sheiken Bowling
Menu

Det blir Sildajazz også i år

Flere festivaler er avlyst på grunn av pandemien også i år, men Sildajazzen blir gjennomført.

Sildajazz: For trettifemte gang avholdes sildajazzen på datoene 11.-15. august.

Som en av svært få festivaler klarte Sildajazz å gjennomføre festival i fjor sommer, med strenge smitteverntiltak på plass.

– Vi mente at det var riktig og viktig å holde hjulene i gang, sier festivalsjef Andreas R Meland, som var helt fersk i jobben da pandemien brøt ut.

Fjorårets Sildajazz ga salg av 3000 billetter fordelt på 40 små og større arrangementer. Mer enn halvparten var utsolgt.

Noen av sommerfestivaler er allerede avlyst, og ingen vet nå hvor gjenåpnet samfunnet vårt er i august. Men Sildajazz blir det altså nærmest uansett.

– Vi trenger alle noe å se frem mot. Derfor strekker vi oss langt for å lage en best mulig festival i år også – innenfor de rammene vi blir gitt, sier han.

I første omgang legger det ut maksimalt 200 billetter til hver konsert.

– Så får vi heller åpne for mer hvis de gjeldende tiltakene letter innen festivalen. Vi anbefaler derfor alle å være tidlig ute med å sikre seg billetter, avslutter Meland.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 15:53:55

Stortinget har vedtatt startskuddet for Nord-Norgebanen

Som varslet overkjørte opposisjonen regjeringen og vedtok tirsdag at arbeidet med Nord-Norgebanen må starte.

Økonomi og næringsliv: – Stortinget ber regjeringen igangsette arbeidet med å realisere Nord-Norgebanen, heter det i forslaget, som ble vedtatt med 56 stemmer for og 30 imot.

Dermed blir samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) tvunget til å sette i gang arbeidet med jernbaneprosjektet som skal ta togtrafikken fra Fauske til Tromsø. Det liker han dårlig.

– Det som er min bekymring, er at vi skaper forventninger som jeg tror det er helt urealistisk å levere på, sier Hareide til NTB.

Han tror den 375 kilometer lange togstrekningen blir langt dyrere enn anslagene på mellom 107 og 120 milliarder kroner.

– Jeg tror Nord-Norge må tenke igjennom om de virkelig ønsker denne jernbanen. Alt tyder på at den kommer til å bli langt, langt dyrere, sier han.

– Et Nord-Norge uten bane ville ha utviklet seg til en periferi i en tid hvor utslipp skal ned og energieffektiv transport skal opp. Med bane åpner det seg store muligheter for næring og folk. Vi blir en del av Jernbane-Norge, sier Fylkesnes i en kommentar til NTB.

Hareide får også svar på tiltale fra Rødt-leder Bjørnar Moxnes.

– Hareide hevder at det er urealistisk å bygge Nord-Norgebanen innenfor Nasjonal transportplan, men det blir realistisk om han bare er villig til å skrote upopulære motorveier som Hordfast, Rogfast og Møreaksen. Dette handler om prioriteringer. Mens regjeringen prioriterer motorveier, vil Rødt ha jernbane. I hele landet, sier han.

Arbeiderpartiet har tidligere stemt imot et lignende forslag, men snudde etter helgens landsmøte der partiet vedtok å bygge ut Nord-Norgebanen.

I forkant av voteringen understreket Ap-representant Martin Henriksen at arbeidet må innebære en form for utredning.

– Vi oppfatter at dette er et intensjonsvedtak, i tråd med det Arbeiderpartiet har foreslått, og at normale prosesser for utredning og prioritering blir fulgt. Det er det vi legger i å starte arbeidet, sa Henriksen.

SV-nestleder Torgeir Knag Fylkesnes er derimot strålende fornøyd.

Det var SV, Senterpartiet og Frp som fremmet forslaget om å starte arbeidet med Nord-Norgebanen. I tillegg til Ap, fikk de også støtte fra Rødt og MDG.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 20.04.2021 15:49:14

Haugesund har høyest ledighet

Haugesund kommune har den høyest ledighet i Rogaland, men ledigheten krype nedover i april.

Arbeidsliv: Den siste uken ble det 203 færre registrerte arbeidssøkere i fylket.

Ferske NAV-tall fra tirsdag 20. april viser at det er 16 175 helt ledige, delvis ledige og arbeidssøkere på tiltak i Rogaland fylke.

9 248 personer er helt ledige i Rogaland, noe som er 172 færre enn i forrige uke. Det utgjør 3,6 prosent av arbeidsstyrken. På landsbasis er 4,2 prosent helt ledige.

5 560 personer er delvis ledige. Det er 102 færre sammenlignet med forrige uke. 2,1 prosent er dermed delvis uten arbeid. Landsgjennomsnittet er 2,4 prosent.

I tillegg er 1 469 arbeidssøkere i et arbeidsrettet tiltak i Rogaland. Det utgjør 0,6 prosent.

– Utviklingen på arbeidsmarkedet i Rogaland har vært positiv de siste ukene. Hver uke i april har ledigheten gått nedover. Lokale smitterverntiltak har sørget for noen regionale forskjeller, og eventuelle tiltak vil også påvirke de kommende ukene, sier direktør i NAV Rogaland, Merethe P. Haftorsen.

Haugesund har høyest ledighet

4,8 prosent av arbeidsstyrken i Haugesund kommune er helt ledige. Det er høyest i Rogaland.

I Stavanger er ledigheten på 4,2 prosent, mens Sandnes har 3,9 prosent.

Størst nedgang fra forrige uke hadde Haugesund, Karmøy og Tysvær.

– De tre kommunene på Haugalandet fikk en markant oppgang i ledigheten da strenge smitterverntiltak ble iverksatt i mars. Når tiltakene ble opphevet, ser at ledigheten går nedover igjen, men i et noe saktere tempo sammenlignet med da den gikk opp, sier Haftorsen.

Yrkesgruppene med høyest ledighet er fremdeles reiseliv og transport og butikk og salgsarbeid med henholdsvis 1 676 helt ledige og 1 197 helt ledige.

Størst nedgang den siste uka har butikk og salgsarbeid hatt med 52 færre helt ledige innenfor den yrkesgruppen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 15:29:56

Nytt FK Haugesund er stiftet

25. mars ble det opprettet et nytt aksjeselskap med navnet FK Haugesund AS. Det holdes hemmelig hva som er årsaken. Det gamle selskapet har nesten 15 millioner i Aksjekapital.

Næringsliv: I beskrivelsen heter det at selskapet skal drive med «Drift av fotballklubben FK Haugesund og investering i andre selskaper».

Vedtektsforålet beskrives som: «Å drive virksomhet forbundet med elitefotballen i FK Haugesund, samt  virksomhet naturlig knyttet til dette».

Selskapet er registrert på samme adresse som Haugesund stadion, altså Karmsundgata 169 og selskapets styreleder er Ole Henrik Nesheim, mens Hans Grønnestad (forretningsfører) er registrert som styremedlem.

Akslekapitalen er satt til 1 million kroner.

Det kan fremstå som om en virksomhetsoverdragelse er planlagt.

Leiv Helge Kaldheim er styreleder i fotballklubben FK Haugesund. Klubben har tirsdag klokken 17.00 årsmøte på Haugesund stadion.

– Ja, det stemmer at det er opprettet et nytt AS. Men jeg vil ikke si noe om det nå. Jeg ønsker å informere medlemmene på tirsdagens årsmøte før jeg sier mer, sier Kaldheim til Haugesunds avis.

Opprinnelig var årsmøtet berammet til 16. mars, men dette ble siden utsatt og flyttet til 20. april, opplyser klubben på sine nettsider.

Utvik til søksmål mot FK Haugesund

5. mai mai barker Arne Utvik og FKH sammen i Haugaland tingrett.

I rettspapirene kommer det fram at saken gjelder «at beslutning i ekstraordinær generalforsamling i FK Haugesund AS den 25.10.2018 kjennes ugyldig».

Utvik tapte da store verdier.

På denne generalforsamlingen ble FKH-økonomien reddet, etter en emisjon på 14,98 millioner kroner, skriver Haugesunds avis.

Det er senere fremkommet at verdiene var langt høyere enn det som ble oppgitt som grunnlag for emisjonen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 13:44:36

Ny pasient innlagt

Det er innlagt en ny pasient ved koronaavdelingen i Helse Fonna det siste døgnet.

Koronapandemi: Det blir i dag meldt om fire pasienter på Haugesund sykehus. Dette er samme antall som i går.

Her er også en person i aldersgruppen 18-64 år innlagt på intensivavdelingen.

Det nye i dag er at det innlagt en ny pasient på Odda sykehus. Det var tidligere to pasienter i Odda, men i går var begge utskrevet. I dag kan Helse Fonna opplyse at en ny pasient er blitt innlagt.

Helseforetaket har forøvrig 15 ansatte i koronarelatert fravær eller karantene per i dag.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 13:19:28

Bingo-jubileum etter ventekarantene

De siste dagene har Joar Levemann sittet i ventekarantene inne i Odda. I dag slapp han ut og nå gjør han seg klar til bingosending nummer 52. Neste uke er det festbingo.

Bingokanalen: Fjorden bingo ble raskt en stor suksess da den startet opp på Bingokanalen, en egen kanal på DAB og med direktesendt video på Facebook.

Joar Levemann fra Fjorden Cowboys er siden den gang blitt kjent som Norges mest populære bingovert. Flere tusen spillere samler seg for radio og Facebook for å delta hver onsdag.

Denne uken er det bingosending nummer 52 som gjennomføres og det betyr at det neste uke er ett års jubileum for det populære underholdningsprogrammet.

– Vi satser på at det går ut over 100.000 kroner igjen denne uken. Om det ikke gjør det, blir det uansett superbingo neste uke, sier Levemann.

Med superbingo er det en garanti for at noen vinner over 100.000 kroner i løpet av kvelden.

– Neste onsdag blir det også festbingo med overraskelser og mye gøy. Ett år med bingo bongo må markeres, sier den populære bingoverten.

Hør innslaget fra vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 13:13:10

Advarer mot økende brannfare

Det har allerede vært flere gressbranner på Haugalandet de siste dagene. Med mye tørt fint vær og litt vind den neste uken øker brannfaren ytterligere. Nå advarer brannvesenet.

Brannfare: På denne tiden av året ligger det fortsatt mye dødt gress igjen fra i fjor. Med litt sol og vind blir dette knusktørt og da er det ikke mye som skal til for å starte en storbrann.

– Det var antakelig lek med en lighter som forårsaket storbrannen på Bokn søndag. Der ble rundt 100 mål avsvidd, opplyser Onar Walland hos Haugaland brann og redning.

Han advarer også mot bruk av engangsgrill.

– Dessverre ser vi hvert år mange tilfeller av at folk kaster engangsgrillen i søppeldunker. Noen ganger oppstår det deretter branner som kan gjøre stor skade, forteller Walland.

Forebyggende avdeling i Haugaland brann og redning går nå ut og ber folk om å være ekstra forsiktige de neste ukene.

– Det er ikke mye som skal til for å starte en brann nå, så vær ytterst forsikring, formaner Walland.

Hør intervjuet fra vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 13:00:18

Over 20 grader på Stord

Den høyeste temperaturen i landet ble målt på Stord i går. Her ble det målt 20 deilige varmegrader.

Været: Meteorologene i Meteorologisk institutt skriver på Twitter at Stord som eneste målestasjon bikket 20 grader i går, mandag 19. april.

– De syv varmeste stedene i Norge mandag var alle på Vestlandet, men det virket som folk over hele landet var fornøyde med vårdagen, tvitrer de.

Stord: 20,6
Etne: 19,6
Vossevangen: 19,2
Bergen: 19,1
Stavanger: 18,8
Kvamsøy: 18,8
Haugesund: 18,6

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 10:30:05

Ingen nye smittet

Det er nok et døgn uten nye smittetilfeller i Haugesund og Karmøy.

Koronapandemi: Det er gode nyheter kommunelegene i Haugesund og Karmøy kan komme med tirsdag morgen. Det er fortsatt ingen flere nye smittetilfeller i de to kommunene som i mars og i begynnelsen av april var hardt rammet med strenge smitteverntiltak.

Alt tyder nå på at nedstengningen har hatt den tilsiktede effekten og at smitteutbruddet er slått ned.

– Det er fortsatt mye smitte i regionene Bergen og Stavanger. Folk må være forsiktige og det er lite som skal til for at vi får nye lokale utbrudd, påpeker ordfører Arne-Christian Mohn i Haugesund.

Smittevernlegen i Haugesund, Teis Qvale, sier han forventer nye utbrudd.

– Det vil nok kommer flere smittetilfeller og utbrudd lokalt i tiden fremover også. Forhåpentlig slipper vi flere nedstengningen, men det er ingen garantier, sier Qvale.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 08:59:22

Råkjøring i ødelagt bil

En mann i 20-årene ble stanset i høy hastighet på 39 i Sveio i natt. Bilen han kjørte var i så dårlig forfatning at den ble avskiltet på stedet.

Trafikk: Sjåføren ble stanset på E 39 like sør for Valestrand kirke.

– Der ble det foretatt en fartsmåling som viste at han kjørte 108 km/t i 80-sonen, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Det ble da oppdaget at bilen også var i skremmende dårlig forfatning.

– Kjøretøyet hadde kollisjonsskader, ødelagte felger og flere av dekkene var skadet, oppsummerer operasjonslederen.

Førerkortet hans er beslaglagt og kjøretøyet avskiltet med bruksforbud.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 05:50:52

Massetesting av elever i Rogaland

Rogaland fylkeskommune ønsker å masseteste elever i videregående skoler for koronavirus. Målet er å holde skolene åpne selv med høyt smittetrykk.

Medisin og helse: Forespørselen om å bli med er sendt ut til videregående skoler i hele Rogaland, skriver Stavanger Aftenblad.

– Vi håper å begynne med rundt ti skoler. Alle elevene skal testes to ganger i uken, og det skal gjøres på skolen. Målet er at jevnlig massetesting skal redusere smittespredning, sier fylkesordfører Marianne Chesak.

Hun håper tiltaket vil føre til færre i ventekarante og en mer normal hverdag for elevene.

Det er opp til rektorene ved hver enkelt skole å bestemme om de skal være med på massetestingen.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 20.04.2021 02:49:10

Reddet av losbåt etter havari

To personer ble reddet opp fra sjøen mellom Karmøy og Bokn av en losbåt i natt. Båten de var i hadde da gått ned.

Redning: To personer ble plukket opp fra sjøen mellom Karmøy og Vestre Bokn ved 02.30-tiden i natt.

De ringte selv og meldte om at de var i en båt som sank.

Hovedredningssentralen (HRS) koordinerte redningsaksjonen og de ble tatt opp av en losbåt i området.

Begge var nedkjølte og ble sendt til Haugesund sykehus.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 20.04.2021 02:31:11