fbpx
Menu

Første nye smittetilfelle på Fitjar siden april

Det er tirsdag kommet en positiv prøve også på Fitjar.

Koronapandemi: Vedkommende som nå er smittet, skal ha pådratt seg sykdommen under besøk i en annen kommune.

– Det er gjennomført smittesporing, og kartleggingen tyder på at smitten er under kontroll. Vedkommende som er smittet er satt i isolasjon og nærkontaktene er i karantene, opplyser ordfører Harald Rydland.

Han mener at folk i Fitjar har vært flinke med koronadugnaden og at dette er det første smittetilfellet i kommunen siden i april.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 21:55:29

Deler av julepynten er på plass i Haraldsgata

Det er tidlig jul i Haraldsgata i år. Tirsdag kom mesteparten av lenkene over Haraldsgata opp.

Julegate: De siste dagene er det kommet varer til jul i stadig flere butikker. Tirsdag morgen startet Haugesund kommune også arbeidet med å henge opp de nye julelenkene over Haraldsgata.

– Planen har vært å ha alt på plass til 1. november. Alt går etter planen, forteller Nils Konrad Bua i Haugesund sentrum og butikken Condor i Haraldsgata.

Han kan fortelle at det allerede er folk innom som skal handle julegaver.

– Det blir viktig i år at ikke mange kommer for å handle samtidig og det ser derfor ut til at folk handler julegaver tidligere, sier Bua.

I nabobutikken Kara er det også planer for jul.

– Jeg tenker på julepynten, men vi har ikke hatt så mye julehandel enda. Det blir nok mer nå som julepynten kommer opp i gatene, tror butikksjef Ellen Markhus Endresen.

Se intervjuene på video

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 21:29:43

130 av 220 Widerøe-ansatte mister jobben

En tapt anbudskonkurranse fører til at 130 av 220 ansatte i Widerøe Ground Handling på Bergen lufthavn Flesland mister jobben.

Økonomi og næringsliv: Det melder Bergensavisen.

Widerøe Ground Handling leverer bakketjenester til forskjellige flyselskaper på Flesland. Selskapet har mistet anbudskontrakten de har hatt med SAS.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselen etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier direktør Marius Myhre i selskapet til BA.

I sommer ble det klart at Widerøe Ground Handling tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand. Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 21:09:05

Wadji ødela Vikings ubeseirede rekke

Ibrahima Wadji ga Haugesund en knallsterk 1-0-seier borte mot Viking i rogalandsderbyet. Hjemmelagets rekke uten serietap stoppet på åtte kamper.

Sport: Viking fikk ikke en lystig retur etter tre uker uten seriespill. Stavangerlaget måtte i en ufrivillig pause da Veton Berisha i begynnelsen av måneden testet positivt for koronaviruset.

Gjestene fra Haugesund tok ledelsen da første omgang var litt over halvspilt. Bruno Leite sendte en presis ball til Wadji, som lurte seg forbi Axel Andresson og scoret sikkert alene med Viking-keeper Iven Austbø.

Det var senegaleserens fjerde seriemål etter at han kom tilbake fra en dopingutestengelse på 14 måneder.

FKH-spillerne feiret scoringen på en spesiell måte. Etter å ha løpt bort til Wadji, satte de seg ned på bakken og så opp mot storskjermen.

– Det var et så bra mål at vi ville se den i reprise, sa Leite til Eurosport i pausen.

Viking var ikke stort bedre i 2. omgang. Fire bytter på rappen fra trener Bjarne Berntsen etter 66 minutter var nok et tydelig signal om hva han mente om eget lag.

På overtid skjøt Sondre Auklend på halvvolley etter en corner, men Sandvik ryddet opp ved å bokse ballen vekk. Noen minutter senere ropte Viking-spillerne på straffe da Auklend gikk i bakken etter en duell.

– Vi fikk ikke mye hjelp på slutten da Sondre ble grust i bakken. Det er den klareste straffen jeg har sett på stadion i år, sa Berntsen til Eurosport.

Berntsen likte dårlig hvordan Viking slapp inn oppgjørets eneste mål.

– Vi ble straffet på kontring etter å ha gitt bort ballen altfor lett.

Seieren smakte ekstra godt for et FKH-lag som sto med to strake tap mot naborivalen. I sommer ble det 0-2 for Viking på eget gress, og i desember tapte Jostein Grindhaugs menn 1-2 i NM-finalen på Ullevaal etter en sen scoring.

Tirsdagens nederlag var Vikings første siden 1-2-smellen hjemme mot Kristiansund 2. august. De mørkeblå ligger på 7.-plass med 29 poeng, mens FKH er fire poeng bak.

Det var få sjanser i lokaloppgjøret. Viking hadde ballen mest, men trøblet med å slå hull på FKH-forsvaret. Før pause var Fredrik Torsteinbø nærmest da han etter tolv minutter var helt alene med Helge Sandvik, men en dårlig berøring ga gjestenes keeper muligheten til å fange ballen.

Viking-sjefen måtte roe ned eget mannskap etter kampslutt. Vertene var svært frustrerte, og flere av spillerne ga dommeren klar beskjed om hva de mente.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 21:08:25

Vekterstreiken trappes opp – industri rammes

Norsk Arbeidsmandsforbund har sendt plassfratredelse for nye 229 av sine medlemmer i forbindelse med vekterstreiken. Disse tas ut i streik mandag.

Arbeidsliv: Arbeidstakerorganisasjonen opplyser at uttaket består av mange nyinnmeldte medlemmer. Videre blir vekterne ved Kværner Stord, Kværner Verdal, Equinor Rotvoll og Råde Nasjonalt Ankomstsenter tatt ut i streik.

Vekterstreiken har nå pågått i over en måned. Partene NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat har underveis vært innkalt til lovpålagt mekling hos Riksmekleren, men uten å komme til enighet.

Fra før er 2.169 vektere tatt ut i streik. Streiken har blant annet ført til at Oslo bussterminal stenger klokka 20 på kvelden.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 18:38:02

Kværner Stord rammes av vekterstreiken

Norsk Arbeidsmandsforbund har sendt plassfratredelse for nye 229 av sine medlemmer i forbindelse med vekterstreiken. Disse tas ut i streik mandag.

Arbeidsliv: I en pressemelding opplyser arbeidstakerorganisasjonen at uttaket består av mange nyinnmeldte medlemmer, videre blir vekterne tatt ut i streik ved;

Kværner Stord,
Kværner Verdal,
Equinor Rotvoll og
Råde Nasjonalt Ankomstsenter.

Da vil 1975 vektere fra forbundet være i streik. I tillegg streiker 415 vektere fra Parat, og totalt 2390 her i landet er i streik.

– Tidligere har vi vært forsiktig med å ta ut vektere som jobber i industrien, men nå tar vi ute noen steder. Målet er å legge et enda større press på vekterselskapene slik at de tar til fornuft og tar kontakt, sånn at vi kan starte noen reelle forhandlinger, sier forbundssekretær Terje Mikkelsen.

Forbundet har blant annet tatt ut vekterne ved verftene Kværner Stord og Kværner Verdal, skriver FriFagbevegelse.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 18:22:55

Ytterligere tre er smittet på Stord

Antallet påviste koronasmittede på Stord er nå oppe i 11 det siste døgnet.

Koronapandemi: Tirsdag ettermiddag melder kommunen om tre nye tilfelle av covid-19:

* En 21 år gammel mann skal ha lette symptom. Vedkommende tilhører det kommunen omtaler som «ungdomsgruppa».

* En 20 år gammal mann, som også hører til «ungdomsgruppa», har lette symptom.

* En 54 år gammel mann har testa positivt på korona som nærkontakt. Vedkommende hører til Leirvik AS.

Det pågår nå ytterligere smittesporing blant nærkontakter.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 17:50:30

Fartøy i brann ved Fitjar mekaniske

Det ble meldt om brann i et fartøy som ligger ved Fitjar mekaniske tirsdag ettermiddag. En person er fraktet til Haukeland med luftambulanse.

Båtbrann: Det var klokken 15.52 at det kom inn melding om brann i et fartøy som ligger ved Fitjar mekaniske.

– Én person skal være brannskadet og flere personer har inhalert røyk, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Nødetatene har vært på stedet og brannvesenet fikk raskt kontroll.

– Person som er brannskadet får behandling på stedet og er fløyet til Bergen med ambulansehelikopter. Skadeomfang ukjent, men vedkommende skal være ved bevissthet. Tre andre personer personer har inhalert røyk og blir tilsett av helsevesenet på stedet, opplyser operasjonslederen.

Aktuelt fartøy skal være en brønnbåten «Hordagut» som brukes i forbindelse med fiskeoppdrett.

– Det er foreløpig uklart hva som er årsak til brannen, avslutter operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 15:55:21

Halloween-bingo på Bingokanalen

Onsdag kveld blir det en ekstra underholdende bingosending med Joar Levemann på Bingokanalen. Denne onsdagen er det Halloween-bingo.

Bingokanalen: I forbindelse med bingosendingen onsdag kveld blir det ekstra underholdning for hele familien.

– Vi starter ved 19-tiden å kjører en time med «Bongo-sending» før trekningen begynner, forteller bingosjefen Joar Levemann.

KJØP BINGOBLOKK SLIK SPILLER DU ONLINE BINGOKANALEN.NO

Flere bingolag kles seg opp i Halloween-kostymer og er med i bingosendingen.

– Du skal ikke se bort fra at også jeg dukker opp i et Halloween-kostyme, sier Levemann.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 15:26:33

Utskrevet med koronavirus

Den ene pasienten som i helgen ble innlagt på Stord sykehus med koronaviruset, er nå utskrevet.

Koronapandemi: Den andre pasienten ligger fortsatt på sykehuset, men vedkommende mottar ikke intensivbehandling.

Begge de aktuelle koronasyke personene er innbygger i Sunnhordland og betegnes som voksne folk, men under 64 år.

Besøksforbudet ved sykehuset fortsetter. Samtidig ber Helse Fonna folk om å vurdere og begrense besøk i tiden fremover.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 14:23:28

Kvinne koronasmittet på Karmøy

En ung kvinne i aldersgruppen 18–30 år ble mandag kveld bekreftet smittet med korona også på Karmøy.

Koronapandemi: Hun er smittet i forbindelse med innenlandsreise. Hun er syk, men ikke alvorlig.

30 av hennes nærkontakter er satt i karantene.

Mandag la regjeringen fram nye tiltak.

– Det er strengere nå etter at de kom. Vi regner også med at hvis noen får påvist smitte neste uke så har de færre nærkontakter. Årsaken til det er at i private hjem bør man nå ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer, forklarer kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse til Haugesunds avis.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 14:18:20

Åtte nye er smittet på Stord

I dag kunne kommuneoverlege i Stord, Lars Helge Sørheim, opplyse at ytterligere åtte nye personer er smittet i kommunen.

Koronapandemi: Fire av dem er utenlandske arbeidere og hører Kværner.

– De ble testet ved ankomst søndag kveld og fikk svar sent mandag. Samtlige er nå isolert, sier Sørheim.

En mann på 23 år har også testet positivt. Han er en del av ungdomsgruppa som er smittet.

Ytterligere tre ansatte hos Leirvik AS har også testet positivt.

Dette er syvende dagen på rad at det kommer nye smittetilfeller på Stord. Nærmere 400 personer er så langt satt i karantene i kommunen.

Hør innslaget fra vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 14:15:28

Branntilløp ved Vikedal skole

Det ble meldt om røykutvikling på Vikedal skole ved 12.40-tiden i ettermiddag.

Brannmelding: Politi og brannvesen har i ettermiddag vært på Vikedal skole etter meldinger om røykutvikling fra en container.

Det ble raskt kontroll på stedet.

Det er ikke meldt om skader på stedet.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 12:45:06

Helse Fonna ber folk avgrense besøk

Besøksforbudet ved Stord sjukehus fortsetter inntil videre, og samtidig ber Helse Fonna folk om å vurdere om et besøk på ett av Helse Fonna sine sjukehus eller DPS er nødvendig.

Koronapandemi: Mandag kveld ble to av de tre Covid 19-pasientene i Helse Fonna skrevet ut, slik at det nå bare er én pasient igjen med påvist Covid-19 i føretaket, på Stord sjukehus.

Besøksforbudet fortsetter, men blir fortløpende vurdert.

Helse Fonna ber samtidig publikum om å avgrense besøk ved foretaket sine sjukehus og DPS-er, og minner om besøksreglene:

* Alle besøkende skal få spørsmål om mulig smitte og gjøres kjent med hvilke smitteverntiltak som skal gjennomføres ved besøk.

* Besøkende skal være symptomfrie. De som er i karantene eller isolasjon, eller har vært i utlandet siste 10 dager, kan ikke komme på besøk.

* Pasienter med uavklart Covid-19 skal ikke ha besøk.

* Besøkstid er mellom klokken 16.00 og 17.30 alle dager.

* Besøkende må utføre god håndhygiene, håndvask eller spriting, når de kommer inn på sjukehuset og når de går inn og ut av pasientrom. De må informeres om å holde 1 meter avstand.

* 1 besøkende per pasient

* Besøk inntil 30 minutt på flersengsrom

* Besøk inntil 1 time på enkeltrom

* Unntak kan gjøres dersom det er strengt nødvendig.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 11:36:37

Stort antall smittet fra Polen

De siste to månedene er det påvist smitte på 344 fly i Norge, og mange av dem kom fra Polen.

Koronapandemi: Hundre norske kommuner har til nå fått importsmitte fra landet. Dette gjelder også flere kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland.

Barre sist uke måtte Folkehelseinstituttet (FHI) sette i verk smittesporing knyttet til 64 fly, og flere av disse kom fra Polen.

Smitteutbruddet på et utested i Haugesund for en tid tilbake kom også fra Polen.

Ellers er det for det meste snakk om smitte i forbindelse med arbeidsinnvandring til industribedrifter i distriktet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 11:23:40

Ber om forvaring for brannstifter

Påtalemyndigheten ber om seks års forvaring med en minstetid på fire år for den 20 år gamle mannen som er tiltalt for å ha startet tre branner på Stord.

Brannstifter: Brannene som mannen er tiltalt for å ha startet, fant sted mellom 10. desember i fjor og 14. januar i år. Han har tilstått og erkjent straffskyld.

Det fremgikk av statsadvokat Birgitte Budal Løvlund sluttprosedyre i Sunnhordland tingrett mandag, skriver Stord24.

Ingen menneskeliv gikk tapt i brannene, men i ett av tilfellene er mannen tiltalt etter mordbrannparagrafen.

20-åringen forklarte i Sunnhordland tingrett at han har fått for lite oppmerksomhet i livet sitt, og at han gjorde dette for å få oppmerksomhet i mediene.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 09:31:34

Mer regn og vind

Det blir mye regn i dag, men det vil komme enda mer nedbør i morgen. Da blåser det også opp igjen.

Været: Det er nok en gang meldt om mye dårlig vær på Haugalandet og i Sunnhordland.

I morgen vil det igjen blåse opp til vind opp mot storm styrke utsatte steder.

Onsdag er det fare for lokalt kraftige vindkast fra sør og sørvestlig retning, spesielt i ytre strøk nord i Rogaland.

Det er også ventet store nedbørsmengder med fare for lokale oversvømmelser.

Videre er det ventet mye dårlig vær hele den neste uken ifølge YR.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 07:55:04

22 måneder for narko-besittelse

En 25 år gammel polsk statsborger er dømt til fengsel i 22 måneder. Han skal ha oppbevart 19.000 narkotiske tabletter. Han skal ha vært en del av et narkotikanettverk fra Polen og Litauen.

Narkotika: 25-åringen var tiltalt for medvirkning til og oppbevaring av 42.000 tabletter, men retten kom frem til at størsteparten av narkotika-partiet tilhørte en annen polsk mann i samme liga.

Han ble også dømt for kroppskrenkelse, bruk av falskt førerkort og trafikkforseelser, skriver Haugesunds avis.

Mannen innrømmet straffskyld for samtlige tiltalepunkt.

25-åringen er en del av det store polsk-litauiske narkonettverket politiet i Haugesund har avdekket. Tablettene ble smuglet fra Øst-Europa inn i Norge gjemt vakuumpakket i sparkelspann, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 07:44:38

«Selvhjelpsguru» fikk 120 års fengsel for å ha gjort tilhengere til sexslaver

Keith Raniere var selvhjelpsguru og hadde både Hollywood-stjerner og dollarmillionærer blant sine følgere. Tirsdag ble han dømt til 120 års fengsel.

Kriminalitet og rettsvesen: Raniere (60) er dømt for en lang rekke forhold, blant annet pengeutpressing og menneskesmugling. Han skal ha gjort tilhengere til sexslaver og ha merket noen av dem med sine egne initialer.

Dommen falt i en føderal domstol i Brooklyn i New York etter en lang rettssak. Påtalemyndigheten krevde livstidsdom, mens Ranieres forsvarere ba om en straff på 15 års fengsel.

Raniere viste ingen tegn til anger i retten, og før dommen sa forsvarerne til dommeren at deres klient ikke var lei seg for sine «handlinger eller valg».

Ranieres program, kjent som NXIVM, har vært gjenstand for en rekke avsløringer over flere år. De krevde tusenvis av dollar for «selvutviklingskurs» i sitt hovedkvarter ved Albany i delstaten New York og hadde avdelinger i Mexico og Canada.

I år har det blitt sendt to TV-dokumentarer om NXIVM, «The Vow» og «Seduced: Inside the NXIVM Cult.»

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 22:08:19

Første nye smittetilfelle på Fitjar siden april

Det er tirsdag kommet en positiv prøve også på Fitjar.

Koronapandemi: Vedkommende som nå er smittet, skal ha pådratt seg sykdommen under besøk i en annen kommune.

– Det er gjennomført smittesporing, og kartleggingen tyder på at smitten er under kontroll. Vedkommende som er smittet er satt i isolasjon og nærkontaktene er i karantene, opplyser ordfører Harald Rydland.

Han mener at folk i Fitjar har vært flinke med koronadugnaden og at dette er det første smittetilfellet i kommunen siden i april.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 21:55:29

Deler av julepynten er på plass i Haraldsgata

Det er tidlig jul i Haraldsgata i år. Tirsdag kom mesteparten av lenkene over Haraldsgata opp.

Julegate: De siste dagene er det kommet varer til jul i stadig flere butikker. Tirsdag morgen startet Haugesund kommune også arbeidet med å henge opp de nye julelenkene over Haraldsgata.

– Planen har vært å ha alt på plass til 1. november. Alt går etter planen, forteller Nils Konrad Bua i Haugesund sentrum og butikken Condor i Haraldsgata.

Han kan fortelle at det allerede er folk innom som skal handle julegaver.

– Det blir viktig i år at ikke mange kommer for å handle samtidig og det ser derfor ut til at folk handler julegaver tidligere, sier Bua.

I nabobutikken Kara er det også planer for jul.

– Jeg tenker på julepynten, men vi har ikke hatt så mye julehandel enda. Det blir nok mer nå som julepynten kommer opp i gatene, tror butikksjef Ellen Markhus Endresen.

Se intervjuene på video

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 21:29:43

130 av 220 Widerøe-ansatte mister jobben

En tapt anbudskonkurranse fører til at 130 av 220 ansatte i Widerøe Ground Handling på Bergen lufthavn Flesland mister jobben.

Økonomi og næringsliv: Det melder Bergensavisen.

Widerøe Ground Handling leverer bakketjenester til forskjellige flyselskaper på Flesland. Selskapet har mistet anbudskontrakten de har hatt med SAS.

– Luftfarten er en av de bransjene som ble truffet av covid-19 tidligst, hardest og som kommer til å bli påvirket lengst. Når etterspørselen etter flyreiser går ned, får vi som underleverandører mindre å gjøre. På toppen av dette er vi i et anbudssensitivt marked, med kontrakter på mellom tre og fem år med hver kunde. I år nådde vi dessverre ikke opp og tapte anbudskonkurransen om SAS på Flesland til Aviator, sier direktør Marius Myhre i selskapet til BA.

I sommer ble det klart at Widerøe Ground Handling tapte SAS-kontraktene på flyplassene i Bergen, Tromsø og Kristiansand. Selskapet fikk forlenget SAS-avtalene på flyplassene i Kirkenes, Alta, Lakselv, Svalbard, Evenes, Bodø, Trondheim, Kristiansund, Molde, Stavanger, Haugesund og Ålesund.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 21:09:05

Wadji ødela Vikings ubeseirede rekke

Ibrahima Wadji ga Haugesund en knallsterk 1-0-seier borte mot Viking i rogalandsderbyet. Hjemmelagets rekke uten serietap stoppet på åtte kamper.

Sport: Viking fikk ikke en lystig retur etter tre uker uten seriespill. Stavangerlaget måtte i en ufrivillig pause da Veton Berisha i begynnelsen av måneden testet positivt for koronaviruset.

Gjestene fra Haugesund tok ledelsen da første omgang var litt over halvspilt. Bruno Leite sendte en presis ball til Wadji, som lurte seg forbi Axel Andresson og scoret sikkert alene med Viking-keeper Iven Austbø.

Det var senegaleserens fjerde seriemål etter at han kom tilbake fra en dopingutestengelse på 14 måneder.

FKH-spillerne feiret scoringen på en spesiell måte. Etter å ha løpt bort til Wadji, satte de seg ned på bakken og så opp mot storskjermen.

– Det var et så bra mål at vi ville se den i reprise, sa Leite til Eurosport i pausen.

Viking var ikke stort bedre i 2. omgang. Fire bytter på rappen fra trener Bjarne Berntsen etter 66 minutter var nok et tydelig signal om hva han mente om eget lag.

På overtid skjøt Sondre Auklend på halvvolley etter en corner, men Sandvik ryddet opp ved å bokse ballen vekk. Noen minutter senere ropte Viking-spillerne på straffe da Auklend gikk i bakken etter en duell.

– Vi fikk ikke mye hjelp på slutten da Sondre ble grust i bakken. Det er den klareste straffen jeg har sett på stadion i år, sa Berntsen til Eurosport.

Berntsen likte dårlig hvordan Viking slapp inn oppgjørets eneste mål.

– Vi ble straffet på kontring etter å ha gitt bort ballen altfor lett.

Seieren smakte ekstra godt for et FKH-lag som sto med to strake tap mot naborivalen. I sommer ble det 0-2 for Viking på eget gress, og i desember tapte Jostein Grindhaugs menn 1-2 i NM-finalen på Ullevaal etter en sen scoring.

Tirsdagens nederlag var Vikings første siden 1-2-smellen hjemme mot Kristiansund 2. august. De mørkeblå ligger på 7.-plass med 29 poeng, mens FKH er fire poeng bak.

Det var få sjanser i lokaloppgjøret. Viking hadde ballen mest, men trøblet med å slå hull på FKH-forsvaret. Før pause var Fredrik Torsteinbø nærmest da han etter tolv minutter var helt alene med Helge Sandvik, men en dårlig berøring ga gjestenes keeper muligheten til å fange ballen.

Viking-sjefen måtte roe ned eget mannskap etter kampslutt. Vertene var svært frustrerte, og flere av spillerne ga dommeren klar beskjed om hva de mente.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 21:08:25

Vekterstreiken trappes opp – industri rammes

Norsk Arbeidsmandsforbund har sendt plassfratredelse for nye 229 av sine medlemmer i forbindelse med vekterstreiken. Disse tas ut i streik mandag.

Arbeidsliv: Arbeidstakerorganisasjonen opplyser at uttaket består av mange nyinnmeldte medlemmer. Videre blir vekterne ved Kværner Stord, Kværner Verdal, Equinor Rotvoll og Råde Nasjonalt Ankomstsenter tatt ut i streik.

Vekterstreiken har nå pågått i over en måned. Partene NHO Service og Handel og Norsk Arbeidsmandsforbund og Parat har underveis vært innkalt til lovpålagt mekling hos Riksmekleren, men uten å komme til enighet.

Fra før er 2.169 vektere tatt ut i streik. Streiken har blant annet ført til at Oslo bussterminal stenger klokka 20 på kvelden.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 18:38:02

Kværner Stord rammes av vekterstreiken

Norsk Arbeidsmandsforbund har sendt plassfratredelse for nye 229 av sine medlemmer i forbindelse med vekterstreiken. Disse tas ut i streik mandag.

Arbeidsliv: I en pressemelding opplyser arbeidstakerorganisasjonen at uttaket består av mange nyinnmeldte medlemmer, videre blir vekterne tatt ut i streik ved;

Kværner Stord,
Kværner Verdal,
Equinor Rotvoll og
Råde Nasjonalt Ankomstsenter.

Da vil 1975 vektere fra forbundet være i streik. I tillegg streiker 415 vektere fra Parat, og totalt 2390 her i landet er i streik.

– Tidligere har vi vært forsiktig med å ta ut vektere som jobber i industrien, men nå tar vi ute noen steder. Målet er å legge et enda større press på vekterselskapene slik at de tar til fornuft og tar kontakt, sånn at vi kan starte noen reelle forhandlinger, sier forbundssekretær Terje Mikkelsen.

Forbundet har blant annet tatt ut vekterne ved verftene Kværner Stord og Kværner Verdal, skriver FriFagbevegelse.

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 27.10.2020 18:22:55

Ytterligere tre er smittet på Stord

Antallet påviste koronasmittede på Stord er nå oppe i 11 det siste døgnet.

Koronapandemi: Tirsdag ettermiddag melder kommunen om tre nye tilfelle av covid-19:

* En 21 år gammel mann skal ha lette symptom. Vedkommende tilhører det kommunen omtaler som «ungdomsgruppa».

* En 20 år gammal mann, som også hører til «ungdomsgruppa», har lette symptom.

* En 54 år gammel mann har testa positivt på korona som nærkontakt. Vedkommende hører til Leirvik AS.

Det pågår nå ytterligere smittesporing blant nærkontakter.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 17:50:30

Fartøy i brann ved Fitjar mekaniske

Det ble meldt om brann i et fartøy som ligger ved Fitjar mekaniske tirsdag ettermiddag. En person er fraktet til Haukeland med luftambulanse.

Båtbrann: Det var klokken 15.52 at det kom inn melding om brann i et fartøy som ligger ved Fitjar mekaniske.

– Én person skal være brannskadet og flere personer har inhalert røyk, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Nødetatene har vært på stedet og brannvesenet fikk raskt kontroll.

– Person som er brannskadet får behandling på stedet og er fløyet til Bergen med ambulansehelikopter. Skadeomfang ukjent, men vedkommende skal være ved bevissthet. Tre andre personer personer har inhalert røyk og blir tilsett av helsevesenet på stedet, opplyser operasjonslederen.

Aktuelt fartøy skal være en brønnbåten «Hordagut» som brukes i forbindelse med fiskeoppdrett.

– Det er foreløpig uklart hva som er årsak til brannen, avslutter operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 15:55:21

Halloween-bingo på Bingokanalen

Onsdag kveld blir det en ekstra underholdende bingosending med Joar Levemann på Bingokanalen. Denne onsdagen er det Halloween-bingo.

Bingokanalen: I forbindelse med bingosendingen onsdag kveld blir det ekstra underholdning for hele familien.

– Vi starter ved 19-tiden å kjører en time med «Bongo-sending» før trekningen begynner, forteller bingosjefen Joar Levemann.

KJØP BINGOBLOKK SLIK SPILLER DU ONLINE BINGOKANALEN.NO

Flere bingolag kles seg opp i Halloween-kostymer og er med i bingosendingen.

– Du skal ikke se bort fra at også jeg dukker opp i et Halloween-kostyme, sier Levemann.

Hør intervjuet på vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 15:26:33

Utskrevet med koronavirus

Den ene pasienten som i helgen ble innlagt på Stord sykehus med koronaviruset, er nå utskrevet.

Koronapandemi: Den andre pasienten ligger fortsatt på sykehuset, men vedkommende mottar ikke intensivbehandling.

Begge de aktuelle koronasyke personene er innbygger i Sunnhordland og betegnes som voksne folk, men under 64 år.

Besøksforbudet ved sykehuset fortsetter. Samtidig ber Helse Fonna folk om å vurdere og begrense besøk i tiden fremover.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 14:23:28

Kvinne koronasmittet på Karmøy

En ung kvinne i aldersgruppen 18–30 år ble mandag kveld bekreftet smittet med korona også på Karmøy.

Koronapandemi: Hun er smittet i forbindelse med innenlandsreise. Hun er syk, men ikke alvorlig.

30 av hennes nærkontakter er satt i karantene.

Mandag la regjeringen fram nye tiltak.

– Det er strengere nå etter at de kom. Vi regner også med at hvis noen får påvist smitte neste uke så har de færre nærkontakter. Årsaken til det er at i private hjem bør man nå ikke ha mer enn fem gjester i tillegg til husstandsmedlemmer, forklarer kommuneoverlege Katrine Marie Haga Nesse til Haugesunds avis.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 14:18:20

Åtte nye er smittet på Stord

I dag kunne kommuneoverlege i Stord, Lars Helge Sørheim, opplyse at ytterligere åtte nye personer er smittet i kommunen.

Koronapandemi: Fire av dem er utenlandske arbeidere og hører Kværner.

– De ble testet ved ankomst søndag kveld og fikk svar sent mandag. Samtlige er nå isolert, sier Sørheim.

En mann på 23 år har også testet positivt. Han er en del av ungdomsgruppa som er smittet.

Ytterligere tre ansatte hos Leirvik AS har også testet positivt.

Dette er syvende dagen på rad at det kommer nye smittetilfeller på Stord. Nærmere 400 personer er så langt satt i karantene i kommunen.

Hør innslaget fra vår podcast

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 14:15:28

Branntilløp ved Vikedal skole

Det ble meldt om røykutvikling på Vikedal skole ved 12.40-tiden i ettermiddag.

Brannmelding: Politi og brannvesen har i ettermiddag vært på Vikedal skole etter meldinger om røykutvikling fra en container.

Det ble raskt kontroll på stedet.

Det er ikke meldt om skader på stedet.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 12:45:06

Helse Fonna ber folk avgrense besøk

Besøksforbudet ved Stord sjukehus fortsetter inntil videre, og samtidig ber Helse Fonna folk om å vurdere om et besøk på ett av Helse Fonna sine sjukehus eller DPS er nødvendig.

Koronapandemi: Mandag kveld ble to av de tre Covid 19-pasientene i Helse Fonna skrevet ut, slik at det nå bare er én pasient igjen med påvist Covid-19 i føretaket, på Stord sjukehus.

Besøksforbudet fortsetter, men blir fortløpende vurdert.

Helse Fonna ber samtidig publikum om å avgrense besøk ved foretaket sine sjukehus og DPS-er, og minner om besøksreglene:

* Alle besøkende skal få spørsmål om mulig smitte og gjøres kjent med hvilke smitteverntiltak som skal gjennomføres ved besøk.

* Besøkende skal være symptomfrie. De som er i karantene eller isolasjon, eller har vært i utlandet siste 10 dager, kan ikke komme på besøk.

* Pasienter med uavklart Covid-19 skal ikke ha besøk.

* Besøkstid er mellom klokken 16.00 og 17.30 alle dager.

* Besøkende må utføre god håndhygiene, håndvask eller spriting, når de kommer inn på sjukehuset og når de går inn og ut av pasientrom. De må informeres om å holde 1 meter avstand.

* 1 besøkende per pasient

* Besøk inntil 30 minutt på flersengsrom

* Besøk inntil 1 time på enkeltrom

* Unntak kan gjøres dersom det er strengt nødvendig.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 11:36:37

Stort antall smittet fra Polen

De siste to månedene er det påvist smitte på 344 fly i Norge, og mange av dem kom fra Polen.

Koronapandemi: Hundre norske kommuner har til nå fått importsmitte fra landet. Dette gjelder også flere kommuner på Haugalandet og i Sunnhordland.

Barre sist uke måtte Folkehelseinstituttet (FHI) sette i verk smittesporing knyttet til 64 fly, og flere av disse kom fra Polen.

Smitteutbruddet på et utested i Haugesund for en tid tilbake kom også fra Polen.

Ellers er det for det meste snakk om smitte i forbindelse med arbeidsinnvandring til industribedrifter i distriktet.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 11:23:40

Ber om forvaring for brannstifter

Påtalemyndigheten ber om seks års forvaring med en minstetid på fire år for den 20 år gamle mannen som er tiltalt for å ha startet tre branner på Stord.

Brannstifter: Brannene som mannen er tiltalt for å ha startet, fant sted mellom 10. desember i fjor og 14. januar i år. Han har tilstått og erkjent straffskyld.

Det fremgikk av statsadvokat Birgitte Budal Løvlund sluttprosedyre i Sunnhordland tingrett mandag, skriver Stord24.

Ingen menneskeliv gikk tapt i brannene, men i ett av tilfellene er mannen tiltalt etter mordbrannparagrafen.

20-åringen forklarte i Sunnhordland tingrett at han har fått for lite oppmerksomhet i livet sitt, og at han gjorde dette for å få oppmerksomhet i mediene.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 09:31:34

Mer regn og vind

Det blir mye regn i dag, men det vil komme enda mer nedbør i morgen. Da blåser det også opp igjen.

Været: Det er nok en gang meldt om mye dårlig vær på Haugalandet og i Sunnhordland.

I morgen vil det igjen blåse opp til vind opp mot storm styrke utsatte steder.

Onsdag er det fare for lokalt kraftige vindkast fra sør og sørvestlig retning, spesielt i ytre strøk nord i Rogaland.

Det er også ventet store nedbørsmengder med fare for lokale oversvømmelser.

Videre er det ventet mye dårlig vær hele den neste uken ifølge YR.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 27.10.2020 07:55:04