Menu

Går til sak for å stanse utvisning

Kirkens Bymisjon i Haugesund får bistand av advokat for å hjelpe to rumenere som er utvist fra landet. De to søkte gjennom søppel på Raglamyr på jakt etter verdisaker.

Omreisende: I vår ble to rumenere tatt av politiet etter at de tok med seg noen søppelsekker med sportsutstyr som de fant ved containere bak et butikksenter på Raglamyr.

Rumenerne trodde sportsutstyret var satt ut som søppel. Den ene av dem ble sendt ut av landet, mens den andre rumeneren har fått vedtak om utvisning, melder Haugesunds avis.

Nå har Kirkens Bymisjon i Haugesund får hjelp av advokatfirmaet Eurojuris til å varsle søksmål mot den norske stat for å la dem bli i landet, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 07:41:59

Pårørende reagerer på nytt lovforslag

Pårørende etter øksedrapet på en kirkegård i Haugesund mener det er vanskelig å få politikere til å akseptere at tvang er nødvendig.

Samfunn: De etterlatte tar et oppgjør med et nytt lovforslag som skal gjøre det vanskeligere å tvangsinnlegge farlige psykisk syke, skriver Haugesunds avis.

I løpet av 15 år er minst 125 drept av mennesker med psykiske lidelser, melder avisa.

– Er det virkelig meningen at det er viktigere å behandle enn å ivareta samfunnsvernet? spør pårørende etter øksedrapet i Haugesund, sier en av de pårørende til avisa.

helseminister Bent Høie opplyser at dagens regelverk er for usikkert.

– Dagens bestemmelser om tvang er uoversiktlige, og kan skape usikkerhet blant pasienter og behandlere. Vi trenger regler som tar utgangspunkt i pasientens og brukerens behov, og som er til hjelp i arbeidet med å få mindre og riktigere bruk av tvang, uttaler helseministeren til regjeringen.no.

6 sentrale forslag

Forslaget til den nye Tvangsbegrensningsloven er på 800 sider. Seks forslag trekker Helse- og omsorgsdepartementet frem som spesielt viktige:

* Én felles tvangslov for helse- og omsorgstjenesten.
* Å fjerne diagnosespesifikke regler.
* Å innføre klarere og strengere regler om inngrep i nødssituasjoner.
* Å forby bruk av mekaniske innretninger som hindrer bevegelsesfriheten i behandling i psykisk helsevern.
* Flertallet foreslår å opprettholde en snever adgang til tvangsmedisinering i behandling av psykiske lidelser.
* Flertallet foreslår en snever hjemmel for bruk av elektrokonvulsiv behandling (ECT) uten tvang som et livreddende tiltak.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 07:35:17

«Mastrafjord» mistet ankeret i Boknafjorden

«Mastrafjord» mistet ankeret i Boknafjorden i natt. Kraftig med røyk og gnister skremte de reisende.

Ferjetrafikk: Ferja over Boknafjorden mista ankeret til botns i natt, melder Aftenbladet.

– Røyk veltet ut fra ankerhjulet og et gnistregn sprutet ned på bildekket fremme på fartøyet, beskriver reisende som sendte melding til Radio Haugaland.

Det er ikke opplysninger om skader ellers, men etter denne hendelsen er ferjene i A-ruta mellom Arsvågen og Mortavika innstilte.

Regionleder i Fjord1, Tor Kristoffersen kjenner ikke årsaken til problemet.

– Jeg kan bekrefte at det var ankeret som skapte problemer. Vi har kommet oss til land, men mer kan jeg ikke si. Kapteinen kan heller ikke snakke nå. Du må nesten prøve igjen litt senere, sier styrmannen om bord på «Mastrafjord» til avisa.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 05:43:01

Fungerte som hallik for dattera

Da politiet kom på besøk var dattera iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære». Nå er moren i 50-årene dømt til ubetinget fengsel for å selge seksuelle tjenester for dattera.

Domstol: En kvinne i 50-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til ubetinget fengsel i sju måneder for å ha fungert som hallik for sin egen datter, melder Bergensavisa.

Kvinnen i 50-årene har selv tjent til livets opphold i flere tiår som prostituert, skriver avisa.

Da to politimenn banket på døren til en leilighet like ved tinghuset i Bergen i 2016, ble døren åpnet av en langt yngre kvinne. Hun snakket ikke norsk og var iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære», ifølge tjenestemennene.

Inne i leiligheten traff de den unge kvinnens mor og en mann.

Både mor og datter benektet at sistnevnte hadde solgt sex, men da politiet innkalte åtte kunder pekte de ut datteren og ikke moren som den de hadde kjøpt seksuelle tjenester fra.

Den eldre kvinnen hadde opprettet annonser, holdt kontakt med sexkunder, tok imot betaling, førte regnskap og betalte husleie for datteren som bare hadde vært i Norge noen dager.

Domstolen slo fast at moren hadde drevet kynisk utnyttelse av den sårbare datteren og dømte henne til sju måneders ubetinget fengsel og inndragning av 275.000 kroner.

Kvinnen er også to ganger tidligere dømt for hallikvirksomhet, i 2010 og i 2014.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 00:49:00

Stordalen tok ut halv milliard i utbytte – ansatte reagerer

Petter Stordalen har tatt ut over en halv milliard kroner i utbytte. Choice-ansatte reagerer og raser over årets lønnsoppgjør som de kaller «en hån».

Kuriosa og kjendiser: Choice-eier Petter Stordalen har tatt ut 585 millioner kroner i utbytte fra selskapet Strawberry Fields, som leier ut eiendommer til Choice-kjedens hoteller, i perioden 2014 til 2018, skriver E24.

Samtidig raser de ansatte etter å ha fått 15 øre i timen i lokalt tillegg. Saken ble først omtalt i Frifagbevegelse.

– Nå begynner folk å bli lei og irritert. Derfor forbereder vi oss til streik neste år. Folk er lei av å få null og ingenting, sier Merethe Solberg til E24.

Hun er leder i Fellesforbundets avdeling 10, som organiserer ansatte innenfor blant annet hotellnæringen.

– Vi ser at det går bra i Choice-kjeden når Stordalen tar ut store utbytter selv. Det er de ansatte som er med på å gi den verdiskapningen. Vi mener de skal ha igjen for det de er med på å skape, sier hun.

Choice-kjeden gir følgende kommentar via kommunikasjonsdirektør Bettina Flatland:

– Vi følger de sentrale lønnsforhandlingene og gir de tilleggene som gjør at våre ansatte har en lønnsutvikling i tråd med bransjenormen. Når det meste tas ut i det sentrale oppgjøret, er det vanskelig å ta ut mer i det lokale oppgjøret, skriver hun i en epost til E24.

Hun understreker videre at kjeden «følger bransjens lønnsnivå, det gjelder alle nivåer og yrkesgrupper i selskapet, og alle våre hoteller er selvstendige enheter».

Oversikten hos TBU viser at ansatte i hotell- og restaurantbransjen hadde en gjennomsnittlig årslønn på 373.300 kroner i fjor.

Ansatte i andre store hotellkjeder har også rast mot sine arbeidsgivere etter årets oppgjør. Resultatet i de lokale lønnsoppgjørene i Scandic og Radisson var null, ifølge en undersøkelse Magasinet for fagorganiserte har gjort. Thon-kjeden har ikke hatt sine lønnsforhandlingen ennå, men de ansatte fikk 10 øre i timen i fjor.

Ifølge avisa har han ment at dette skulle være skattefritt. Nå viser det seg at utbyttet i løpet av 2018 og 2019 er blitt klassifisert som skattepliktig inntekt. For de aktuelle årene øker Stordalens skattelignede inntekt med 487 millioner kroner, og skatteregningen øker med 161 millioner kroner.

– Petter har gitt myndighetene nok informasjon til å foreta en vurdering, og deres vurdering er at inntekten skal oppjusteres, skriver finansdirektør Mads Bereder Koch i Strawberry i en epost.

Ifølge finansdirektøren har det ikke påløpt noe straffeskatt.

Solberg kaller tillegget på 15 øre timen for «en hån».

Årets mellomoppgjør mellom LO og NHO ga ansatte i hotell og restaurant et generelt lønnstillegg på 2,50 kroner i timen, et lavlønnstillegg på 2 kroner per time og et såkalt garantitillegg på 1,75 kroner i timen fra 1. april, ifølge Teknisk beregningsutvalg (TBU).

Dagens Næringsliv skriver søndag at Stordalen har fått en ekstraskatt på 161 millioner kroner for utbytte han tok ut i årene 2015–2017 på nær en halv milliard kroner.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 15.12.2019 19:41:52

Utforkjøring mellom Ølen og Etne

En bilfører ble fraktet bort i ambulanse etter en utforkjøring på E 134 mellom Ølen og Etne søndag ettermiddag. Det var glatt veibane på stedet.

Trafikk: Det var klokken 15.26 at nødetatene rykker ut til en utforkjøring på E134 ved Hiksdalsvingen, midt mellom Etne og Ølen. Veien ble stengte etter ulykken.

– Fører skal være uskadd. Det skal være svært glatte veier i området, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ved 16.15-tiden ble veien åpnet igjen.

– Fører var alene i bilen og ble tatt med av ambulanse for en sjekk. Han fremsto imidlertid som uskadd, opplyser operasjonslederen.

Det bar stedvis glatt og stedvis helt tørt og bart i området.

– Vi anmoder folk om å kjøre forsiktig, opplyser operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 15:47:23

Hektisk natt for patruljene

Politiet i Sør-Vest politidistrikt har i løpet av natten bortvist totalt 35 personer på grunn av fyll og bråk. Det er loggført hele 73 oppdrag lørdag kveld og natt til søndag nord for Boknafjorden.

Politiloggen: Det har vært en særdeles travel natt for politiet med langt flere hendelser enn vanlig.

– Det har vært travelt, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser, opplyser operasjonsleder Brit Randulff ved Sør-Vest politidistrikt til Radio Haugaland søndag morgen.

19.38: En mann i 20-årene ble stanset kjørende uten gyldig førerkort på Førde i Sveio.

19.42: Det ble meldt om skadeverk med knuste ruter hos en bedrift i Sørhauggata i Haugesund.

22.04: En handlevogn eller en plastkurv i plast var satt i brann ved Amanda Storseter.

22.14: Flere ungdommer ble observert ombord i noen båter på Fitjar. Det var snakk om 5-6 personer i 16 års alderen. Båtene lå til kai ved Årskog industriområde og ungdommene skal ha snoket rundt i båtene. Politiet har opprettet sak.

23.30: I Kopervik ble det meldt om at flere berusede ungdommer deltok på en fest. De involverte skal ha vært i 16 års alderen. En politipatrulje fikk avsluttet festen og stengt ned lokalene.

00:30: En mann i 30-årene ble bortvisning fra Leirvik sentrum på Stord. Vaktene ved et utested fikk der problemer med mannen som utagerte.  Mannen ble bortvist av politiet.

00.30: En 17 år gammel jente ble bortvist fra Kopervik. Hun hadde da gjentatt ganger forsøkt å komme inn på et utested. Politiet forsøkte da å komme i kontakt med hennes foreldre, men uten hell.

00.30: Det ble meldt om en ordensforstyrrelse i Karmsundgata i Haugesund hvor to menn i henholdsvis 50- og 60-årene kranglet. De ble bortvist og bedt om ikke å kontakte hverandre igjen denne natten. De var begge beruset. Senere på natten ble den eldste av de to innsatt i drukkenskapsarrest.

00.30: En 19 år gammel oppførte seg dårlig og ble bortvist fra sentrum av Haugesund.

00.36: En mann i 30 års alderen både bet og slo en vakt i Haugesund. Det var i forbindelse med en krangel på et utested at vaktene fikk ut den utagerende mannen. Han var såpass utagerende at vaktene måtte legge han i bakken. Mannen ble satt i arrest og er anmeldt.

01.00: En mann i 20-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum etter at han lånte bort sin ID til andre.

01.00: En mann i 60-årene ble funnet liggende i veikanten overstadig beruset i sentrum av Haugesund. Han var så stekt beruset at han måtte innom legevakt. Han ble deretter kjørt hjem hvor andre mer edruelig personer fikk ivaretatt han.

01.15: Det ble meldt om en voldshendelse mellom to person i sentrum av Haugesund. De ble begge bortvist. Den ene mannen var i 30-årene og den andre var 18 år gammel. Den yngste mannen ble påtruffet av den samme politipatruljen senere på natten. Denne gang ble han anmeldt og arrest.

01.30: En gjest i 20-årene ga vakten på stedet en springskalle. Politiet var på stedet og fikk opprettet sak.

01.30: En utagerende 18-åring ble lagt i jern i Leirvik sentrum i natt. Mannen hadde da vært truende. Han brølte og skrek og fremsatte trusler. Blant annet sverget han å ta livet av polititjenestemennene. Han oppførsel ble belønnet med innsettelse i arrest. Han ble også anmeldt for trusler mot politiet.

01.40: Vakter ved et utested i Haugesund ble også utsatt for trusler i natt. En mann på 20 år ble anmeldt og bortvist etter sin oppførsel.

01.40: En mann i 30-årene er mistenkt for promillekjøring etter at han gjentatte ganger rygget inn i en husvegg på Sand. En politipatrulje ble sendt til stedet og det er opprettet sak.

02.00: En mann i 20-årene ble bortvist fra sentrum av Haugesund etter at han hadde hatt en aggressiv adferd.

02.08: En mann i 20-årene forsøkte å slå til en vakt i sentrum av Haugesund. Han var aggressiv og ble dermed innsatt i arrest. Han fremsatte også trusler mot politiet. Nå er han anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann.

02.15: En mann i 20-årene hadde en flaske brennevin med seg i baklomma da han skulle inn på et utested i Haugesund. Han ble aggressiv da vaktene tok fra han drikkevarene. Mannen ble bortvist og fraktet hjem av kjæresten.

03.00: En overstadig beruset kvinne i 30-årene ble påtruffet. Hun fikk overnatte i drukkenskapsarresten etter en sjekk på legevakten.

03.37: En overstadig beruset mann ble funnet ved et parkeringshus i Sørhauggata i Haugesund. Han var vanskelig og overstadig beruset. Etter en sjekk på legevakten ble han også lagt til tørk i drukkenskapsarresten.

03.30: På legevakten påtraff politiet en mann i 20-årene som var slått i ansiktet av en ukjent gjerningsmann. Han måtte sy noen sting og møtte senere på politistasjonen for å anmelde forholdet.

06.23: Politiet rykket ut til en adresse i Haugesund hvor en mann i 60-årene var uønsket. Dette viste seg å være samme mann som ble bortvist fra Karmsundgata tidligere på matten. Han var utenbys fra og bodde på hotell. I natt måtte han imidlertid overnatte i arresten. Han var fortsatt sterkt beruset da politiet innbrakte han. Nå er han også anmeldt.

07.00: En mann i 30-årene kontaktet helsevesenet gjentatte ganger. Han møtte også på sykehuset hvor han krevde å bli innlagt.  Han var imidlertid ikke kvalifisert til noe innleggelse.  Ved 07.30-tiden var mannen tilbake og nektet å forlate stedet. Politiet bortviste mannen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 10:10:44

Handlevogn i brann

En handlevogn ble satt i brann ved Amanda Storsenter lørdag kveld. Det var ikke fare for spredning.

Brann: Det var ved 22-tiden lørdag kveld at nødetatene fikk inn melding om brann i en handlevogn utenfor Amanda kjøpesenter.

– Mannskap ble sendt til stedet, men det viste seg raskt ikke å være fare for spredning, opplyser vaktleder ved 110-sentralen.

Det var en handlekurv av plast som det var satt fyr på.

– Brannen ble raskt slukket og mannskapene returnerte til stasjonen, opplyser operasjonslederen.

Twitter

 

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 08:53:12

Narko-siktet forretningsmann i varetekt i jula

En forretningsdrivende i Haugesund ble varetektsfengslet etter at han ble stoppet i en tollkontroll med en betydelig mengde amfetamin og dopingmidler. Han må tilbringe jula i fengsel.

Narkotika: Kona er butikkinnehaver i Haugesund. Mannen er i 30-årene og fra østeuropa. De ble begge arrestert i oktober. Hun ble løslatt i november, etter fire uker i varetekt, skriver Haugesunds avis.

I tillegg til narkotikapartiet som mannen hadde med seg over grensen i oktober, ble det funnet narkotika i butikken og i deres hjem, også i den siktede konas veske.

Paret måtte ifølge avisa stenge sin forretningsvirksomhet i Haugesund etter pågripelsen og barneverntjenesten overtok ansvaret for deres to barn. Barna er tilbakeført til mor etter at hun ble løslatt.

Mannen har bodd i Norge i åtte år. Påtalemyndighetens frykter at han skal forlate landet og unndra seg straffeforfølgningen dersom han løslates.

Onsdag satte Haugaland tingrett strek over mannens ønske om å få feire jul sammen med henne og deres to barn, melder Haugesunds avis.

Det er også kommet en rettsbegjæring til norske myndigheter fra hans hjemland i forbindelse med en bedragerisak.

Påtalemyndigheten ønsker å holde ham fengslet til straffesaken kommer for retten 13. februar neste år, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 08:42:07

Finanstilsynet vil stenge ned eiendomsmegler i Haugesund

Finanstilsynet fratok Eiendomsmegler Haugesund AS retten til å drive eiendomsmeglingsvirksomhet i november. Saken er anket til Finansdepartementet.

Næringsliv: Tilsynet har ifølge Haugesunds avis avdekket omfattende brudd på eiendomsmeglingsloven og forskriften.

Bruddene skal ifølge avisa være så grove, omfattende og gjentakende at det ikke er tilrådelig å la eiendomsmeglingsvirksomheten få drive videre.

– Tilbakekallelse av et firmas tillatelse til å drive eiendomsmeglingsvirksomhet er inngripende for firmaet. I denne saken må hensynet til å beskytte brukerne av eiendomsmeglingstjenester samt tilliten til bransjen veie tyngre enn hensynet til firmaet, skriver Finanstilsynet i sitt vedtak.

Den knallharde konklusjonen kommer etter at Finanstilsynet har vært på to stedlige tilsyn hos eiendomsmeglerfirmaet i Thuhauggata i Haugesund, skriver avisa.

Det var den 6. november at Finanstilsynet vedtok å tilbakekalle Eiendomsmegler Haugesunds tillatelse til å drive eiendomsmegling. Firmaet har imidlertid påklaget vedtaket inn til Finansdepartementet.

Selskapet får drive videre fram til klagen er endelig avgjort i departementet, noe som kan ta opp til ett år, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 10:25:21

Mann siktet for voldtekt av barn under 14 år

En mann fremstilles lørdag for varetektsfengsling, siktet for voldtekt av barn under 14 år.

Kriminalitet og rettsvesen: Saken var ope for Bergen tingrett.

– Det er bedt om lukkede dører. Derfor kan jeg ikke opplyse hva dette dreier seg om, utover at det er en sedelighetssak, sier politiadvokat Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Etter det avisa kjenner til skal mannen være i slekt med fornærmede. Han ble pågrepet torsdag denne uka.

– Min klient nekter straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier siktedes forsvarer, advokat Alexander Gonzalo Sele.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 14.12.2019 09:57:10

Vanskelig gjest på utested

En uønsket gjest utagerte og nektet å forlate et utested i Haugesund i natt. Dermed måtte politiet bistå og bortvise mannen.

Orden: Det var ved 02.58-tiden at politiet fikk inn melding om ordensforstyrrelse på utestedet i Haugesund.

– En mann oppførte seg der dårlig og var uønsket. Han nektet imidlertid å forlate stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

En politipatrulje ble sendt til stedet og mannen ble bortviste.

– Det er snakk om en mann i begynnelsen av 30-årene, opplyser operasjonslederen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 02:59:21

Funnet overstadig i veikanten

En politipatrulje fant i natt en overstadig beruset mann liggende i veikanten i Haugesund.

Overstadig: Det var ved 00.52-tiden at patruljen kom over en overstadig beruset ung mann i Haugesund.

– Mannen ble ivaretatt og etterhvert kjørt hjem, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Det skal være snakk om en mann i begynnelsen av 20-årene.

– Han ble ikke anmeldt for noe, sier operasjonslederen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 00:53:13

Ruskjøring på punkterte dekk

En mann i 40-årene ble fredag kveld tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand på Karmøy. Politiet ble oppmerksom på kjøringen fordi han kjørte på punktert dekk.

Ruskjøring: Det var ved 23.10-tiden at det kom inn melding at en bil hadde kjørt med punktert dekk i ganske lang tid.

– Patruljen kom til stedet da bilen sto i ro, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Fører var en mann i 40-årene og han fremsto som ruset.

– Mannen ble fremstilt for blodprøvetaking og anmeldes for kjøring i ruspåvirket tilstand, samt for kjøring uten førerkort, opplyser operasjonslederen.

Twitter

 

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 00:45:21

Rabiat mann ramponerte leilighet

En mann i 40-årene er pågrepet etter at han tok seg inn i en bolig på Stord og gikk løs på både folk og inventar.

Orden: Det var ved 23.45-tiden at det kom inn melding om en mann som var truende overfor en annen mann.

– Den truende mannen skal også ha ramponert leiligheten til melder, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Mannen i 40-årene ble besluttet pågrepet.

– Han er mistenkt for kroppskrenkelse og ble kjørt inn i arrest i Haugesund, opplyser operasjonslederen.

Det er ukjent om det var en relasjon mellom de to.

Twitter

 

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 00:43:40

Ingen verdensrekord i luciatog

Det ble gjort forsøk på å sette verdensrekord i luciatog i Skudeneshavn fredag kveld, men rekorden ble ikke slått. Nå vil de forsøke igjen neste år.

Verdensrekordforsøk: Fredag den 13 ble det forsøk på å sette verdensrekord i luciatog i Skudeneshavn.

Den gamle rekorden var på 1.071 deltakere, men i Skudeneshavn i går møtte ikke mer enn ca 700.

– Vi er strålende fornøyd med arrangementet, men neste år tror jeg vi må gå litt bredere ut, sier Linn Therese Syvertsen i julemarkedkomiteen i Skudeneshavn til Haugesunds avis etter fredagens verdensrekordforsøk.

De hadde håpet på et større engasjement og et par tusen deltakere.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 13.12.2019 21:27:02

Været stanset jagerflyene i Haugesund

- Ruten ble endret noe grunnet vær som gjorde at høyde og hastighet måtte justeres. Slik beskriver forsvaret årsaken til at det ikke ble noen F-35 jagerfly å se over Haugesund fredag.

Forsvaret: Luftforsvaret fløy fredag ettermiddag med Norges nye kampfly i juleformasjon over store deler av landet.

Med denne store formasjonsflygningen markerte Luftforsvaret slutten på året.

Overflygningene i Haugesund og Stavanger ble det imidlertid ikke noe av.

– Ruten ble endret noe grunnet vær som gjorde at høyde og hastighet måtte justeres, opplyser forsvaret på sine nettsider senere på kvelden fredag.

Luftforsvaret opplyser videre at de gjerne tar turen innom de to stedene ved en senere anledning.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 13.12.2019 19:38:47

Gratis barnehage i Suldal

Ikke bare vil Suldal kommunen gi elever ved den videregående skolen betaling, nå frister de også med gratis barnehage for storfamilier.

Politikk: Politikerne i Suldal ønsker seg flere smårollinger.

Fra og med barn nummer tre lover de nå storfamilier gratis barnehageplass, melder NRK.

Dette ble vedtatt i kommunestyret i går.

Tilbudet gjelder alle familier som har tre eller flere barn i barnehage og SFO, skriver statskanalen.

LES OGSÅ: Betaler elevene 10.000 for å gå på skolen

Suldal kommune vil betale elever fra Suldal, 10 000 kroner i året, for å velge Sauda videregående skole.

Skolen er helt avhengig av at flere Suldalselever velger det lokale alternativet framfor å reise til Haugesund, Stavanger eller Strand, melder NRK.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 13.12.2019 15:17:50

Mange studenter skadd i nye protester i India

Voldsomme protester mot Indias nye statsborgerskapslov fortsetter. Rundt 100 studenter og flere politimenn skal være skadd i sammenstøt ved to universiteter.

Sosiale forhold: Den nye loven gir statsborgerskap til et stort antall ikke-muslimske immigranter uten lovlig opphold. Flere tusen demonstrerte flere steder i det nordøstlige India søndag etter flere dager med voldelige sammenstøt. Nye protester ventes mandag.

Statsminister Narendra Modi, som representerer det hindunasjonalistiske partiet BJP, blir anklaget for å forsøke å marginalisere den muslimske minoriteten i landet med den nye loven, noe han selv benekter.

Lørdag ble fem personer drept i delstaten Assam som følge av uroen.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 16.12.2019 09:42:00

Går til sak for å stanse utvisning

Kirkens Bymisjon i Haugesund får bistand av advokat for å hjelpe to rumenere som er utvist fra landet. De to søkte gjennom søppel på Raglamyr på jakt etter verdisaker.

Omreisende: I vår ble to rumenere tatt av politiet etter at de tok med seg noen søppelsekker med sportsutstyr som de fant ved containere bak et butikksenter på Raglamyr.

Rumenerne trodde sportsutstyret var satt ut som søppel. Den ene av dem ble sendt ut av landet, mens den andre rumeneren har fått vedtak om utvisning, melder Haugesunds avis.

Nå har Kirkens Bymisjon i Haugesund får hjelp av advokatfirmaet Eurojuris til å varsle søksmål mot den norske stat for å la dem bli i landet, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 07:41:59

Pårørende reagerer på nytt lovforslag

Pårørende etter øksedrapet på en kirkegård i Haugesund mener det er vanskelig å få politikere til å akseptere at tvang er nødvendig.

Samfunn: De etterlatte tar et oppgjør med et nytt lovforslag som skal gjøre det vanskeligere å tvangsinnlegge farlige psykisk syke, skriver Haugesunds avis.

I løpet av 15 år er minst 125 drept av mennesker med psykiske lidelser, melder avisa.

– Er det virkelig meningen at det er viktigere å behandle enn å ivareta samfunnsvernet? spør pårørende etter øksedrapet i Haugesund, sier en av de pårørende til avisa.

helseminister Bent Høie opplyser at dagens regelverk er for usikkert.

– Dagens bestemmelser om tvang er uoversiktlige, og kan skape usikkerhet blant pasienter og behandlere. Vi trenger regler som tar utgangspunkt i pasientens og brukerens behov, og som er til hjelp i arbeidet med å få mindre og riktigere bruk av tvang, uttaler helseministeren til regjeringen.no.

6 sentrale forslag

Forslaget til den nye Tvangsbegrensningsloven er på 800 sider. Seks forslag trekker Helse- og omsorgsdepartementet frem som spesielt viktige:

* Én felles tvangslov for helse- og omsorgstjenesten.
* Å fjerne diagnosespesifikke regler.
* Å innføre klarere og strengere regler om inngrep i nødssituasjoner.
* Å forby bruk av mekaniske innretninger som hindrer bevegelsesfriheten i behandling i psykisk helsevern.
* Flertallet foreslår å opprettholde en snever adgang til tvangsmedisinering i behandling av psykiske lidelser.
* Flertallet foreslår en snever hjemmel for bruk av elektrokonvulsiv behandling (ECT) uten tvang som et livreddende tiltak.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 07:35:17

«Mastrafjord» mistet ankeret i Boknafjorden

«Mastrafjord» mistet ankeret i Boknafjorden i natt. Kraftig med røyk og gnister skremte de reisende.

Ferjetrafikk: Ferja over Boknafjorden mista ankeret til botns i natt, melder Aftenbladet.

– Røyk veltet ut fra ankerhjulet og et gnistregn sprutet ned på bildekket fremme på fartøyet, beskriver reisende som sendte melding til Radio Haugaland.

Det er ikke opplysninger om skader ellers, men etter denne hendelsen er ferjene i A-ruta mellom Arsvågen og Mortavika innstilte.

Regionleder i Fjord1, Tor Kristoffersen kjenner ikke årsaken til problemet.

– Jeg kan bekrefte at det var ankeret som skapte problemer. Vi har kommet oss til land, men mer kan jeg ikke si. Kapteinen kan heller ikke snakke nå. Du må nesten prøve igjen litt senere, sier styrmannen om bord på «Mastrafjord» til avisa.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 05:43:01

Fungerte som hallik for dattera

Da politiet kom på besøk var dattera iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære». Nå er moren i 50-årene dømt til ubetinget fengsel for å selge seksuelle tjenester for dattera.

Domstol: En kvinne i 50-årene er i Gulating lagmannsrett dømt til ubetinget fengsel i sju måneder for å ha fungert som hallik for sin egen datter, melder Bergensavisa.

Kvinnen i 50-årene har selv tjent til livets opphold i flere tiår som prostituert, skriver avisa.

Da to politimenn banket på døren til en leilighet like ved tinghuset i Bergen i 2016, ble døren åpnet av en langt yngre kvinne. Hun snakket ikke norsk og var iført et antrekk som var «unaturlig i hjemmets sfære», ifølge tjenestemennene.

Inne i leiligheten traff de den unge kvinnens mor og en mann.

Både mor og datter benektet at sistnevnte hadde solgt sex, men da politiet innkalte åtte kunder pekte de ut datteren og ikke moren som den de hadde kjøpt seksuelle tjenester fra.

Den eldre kvinnen hadde opprettet annonser, holdt kontakt med sexkunder, tok imot betaling, førte regnskap og betalte husleie for datteren som bare hadde vært i Norge noen dager.

Domstolen slo fast at moren hadde drevet kynisk utnyttelse av den sårbare datteren og dømte henne til sju måneders ubetinget fengsel og inndragning av 275.000 kroner.

Kvinnen er også to ganger tidligere dømt for hallikvirksomhet, i 2010 og i 2014.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 16.12.2019 00:49:00

Stordalen tok ut halv milliard i utbytte – ansatte reagerer

Petter Stordalen har tatt ut over en halv milliard kroner i utbytte. Choice-ansatte reagerer og raser over årets lønnsoppgjør som de kaller «en hån».

Kuriosa og kjendiser: Choice-eier Petter Stordalen har tatt ut 585 millioner kroner i utbytte fra selskapet Strawberry Fields, som leier ut eiendommer til Choice-kjedens hoteller, i perioden 2014 til 2018, skriver E24.

Samtidig raser de ansatte etter å ha fått 15 øre i timen i lokalt tillegg. Saken ble først omtalt i Frifagbevegelse.

– Nå begynner folk å bli lei og irritert. Derfor forbereder vi oss til streik neste år. Folk er lei av å få null og ingenting, sier Merethe Solberg til E24.

Hun er leder i Fellesforbundets avdeling 10, som organiserer ansatte innenfor blant annet hotellnæringen.

– Vi ser at det går bra i Choice-kjeden når Stordalen tar ut store utbytter selv. Det er de ansatte som er med på å gi den verdiskapningen. Vi mener de skal ha igjen for det de er med på å skape, sier hun.

Choice-kjeden gir følgende kommentar via kommunikasjonsdirektør Bettina Flatland:

– Vi følger de sentrale lønnsforhandlingene og gir de tilleggene som gjør at våre ansatte har en lønnsutvikling i tråd med bransjenormen. Når det meste tas ut i det sentrale oppgjøret, er det vanskelig å ta ut mer i det lokale oppgjøret, skriver hun i en epost til E24.

Hun understreker videre at kjeden «følger bransjens lønnsnivå, det gjelder alle nivåer og yrkesgrupper i selskapet, og alle våre hoteller er selvstendige enheter».

Oversikten hos TBU viser at ansatte i hotell- og restaurantbransjen hadde en gjennomsnittlig årslønn på 373.300 kroner i fjor.

Ansatte i andre store hotellkjeder har også rast mot sine arbeidsgivere etter årets oppgjør. Resultatet i de lokale lønnsoppgjørene i Scandic og Radisson var null, ifølge en undersøkelse Magasinet for fagorganiserte har gjort. Thon-kjeden har ikke hatt sine lønnsforhandlingen ennå, men de ansatte fikk 10 øre i timen i fjor.

Ifølge avisa har han ment at dette skulle være skattefritt. Nå viser det seg at utbyttet i løpet av 2018 og 2019 er blitt klassifisert som skattepliktig inntekt. For de aktuelle årene øker Stordalens skattelignede inntekt med 487 millioner kroner, og skatteregningen øker med 161 millioner kroner.

– Petter har gitt myndighetene nok informasjon til å foreta en vurdering, og deres vurdering er at inntekten skal oppjusteres, skriver finansdirektør Mads Bereder Koch i Strawberry i en epost.

Ifølge finansdirektøren har det ikke påløpt noe straffeskatt.

Solberg kaller tillegget på 15 øre timen for «en hån».

Årets mellomoppgjør mellom LO og NHO ga ansatte i hotell og restaurant et generelt lønnstillegg på 2,50 kroner i timen, et lavlønnstillegg på 2 kroner per time og et såkalt garantitillegg på 1,75 kroner i timen fra 1. april, ifølge Teknisk beregningsutvalg (TBU).

Dagens Næringsliv skriver søndag at Stordalen har fått en ekstraskatt på 161 millioner kroner for utbytte han tok ut i årene 2015–2017 på nær en halv milliard kroner.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 15.12.2019 19:41:52

Utforkjøring mellom Ølen og Etne

En bilfører ble fraktet bort i ambulanse etter en utforkjøring på E 134 mellom Ølen og Etne søndag ettermiddag. Det var glatt veibane på stedet.

Trafikk: Det var klokken 15.26 at nødetatene rykker ut til en utforkjøring på E134 ved Hiksdalsvingen, midt mellom Etne og Ølen. Veien ble stengte etter ulykken.

– Fører skal være uskadd. Det skal være svært glatte veier i området, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ved 16.15-tiden ble veien åpnet igjen.

– Fører var alene i bilen og ble tatt med av ambulanse for en sjekk. Han fremsto imidlertid som uskadd, opplyser operasjonslederen.

Det bar stedvis glatt og stedvis helt tørt og bart i området.

– Vi anmoder folk om å kjøre forsiktig, opplyser operasjonslederen.

Twitter

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 15:47:23

Hektisk natt for patruljene

Politiet i Sør-Vest politidistrikt har i løpet av natten bortvist totalt 35 personer på grunn av fyll og bråk. Det er loggført hele 73 oppdrag lørdag kveld og natt til søndag nord for Boknafjorden.

Politiloggen: Det har vært en særdeles travel natt for politiet med langt flere hendelser enn vanlig.

– Det har vært travelt, men det har ikke vært noen alvorlige hendelser, opplyser operasjonsleder Brit Randulff ved Sør-Vest politidistrikt til Radio Haugaland søndag morgen.

19.38: En mann i 20-årene ble stanset kjørende uten gyldig førerkort på Førde i Sveio.

19.42: Det ble meldt om skadeverk med knuste ruter hos en bedrift i Sørhauggata i Haugesund.

22.04: En handlevogn eller en plastkurv i plast var satt i brann ved Amanda Storseter.

22.14: Flere ungdommer ble observert ombord i noen båter på Fitjar. Det var snakk om 5-6 personer i 16 års alderen. Båtene lå til kai ved Årskog industriområde og ungdommene skal ha snoket rundt i båtene. Politiet har opprettet sak.

23.30: I Kopervik ble det meldt om at flere berusede ungdommer deltok på en fest. De involverte skal ha vært i 16 års alderen. En politipatrulje fikk avsluttet festen og stengt ned lokalene.

00:30: En mann i 30-årene ble bortvisning fra Leirvik sentrum på Stord. Vaktene ved et utested fikk der problemer med mannen som utagerte.  Mannen ble bortvist av politiet.

00.30: En 17 år gammel jente ble bortvist fra Kopervik. Hun hadde da gjentatt ganger forsøkt å komme inn på et utested. Politiet forsøkte da å komme i kontakt med hennes foreldre, men uten hell.

00.30: Det ble meldt om en ordensforstyrrelse i Karmsundgata i Haugesund hvor to menn i henholdsvis 50- og 60-årene kranglet. De ble bortvist og bedt om ikke å kontakte hverandre igjen denne natten. De var begge beruset. Senere på natten ble den eldste av de to innsatt i drukkenskapsarrest.

00.30: En 19 år gammel oppførte seg dårlig og ble bortvist fra sentrum av Haugesund.

00.36: En mann i 30 års alderen både bet og slo en vakt i Haugesund. Det var i forbindelse med en krangel på et utested at vaktene fikk ut den utagerende mannen. Han var såpass utagerende at vaktene måtte legge han i bakken. Mannen ble satt i arrest og er anmeldt.

01.00: En mann i 20-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum etter at han lånte bort sin ID til andre.

01.00: En mann i 60-årene ble funnet liggende i veikanten overstadig beruset i sentrum av Haugesund. Han var så stekt beruset at han måtte innom legevakt. Han ble deretter kjørt hjem hvor andre mer edruelig personer fikk ivaretatt han.

01.15: Det ble meldt om en voldshendelse mellom to person i sentrum av Haugesund. De ble begge bortvist. Den ene mannen var i 30-årene og den andre var 18 år gammel. Den yngste mannen ble påtruffet av den samme politipatruljen senere på natten. Denne gang ble han anmeldt og arrest.

01.30: En gjest i 20-årene ga vakten på stedet en springskalle. Politiet var på stedet og fikk opprettet sak.

01.30: En utagerende 18-åring ble lagt i jern i Leirvik sentrum i natt. Mannen hadde da vært truende. Han brølte og skrek og fremsatte trusler. Blant annet sverget han å ta livet av polititjenestemennene. Han oppførsel ble belønnet med innsettelse i arrest. Han ble også anmeldt for trusler mot politiet.

01.40: Vakter ved et utested i Haugesund ble også utsatt for trusler i natt. En mann på 20 år ble anmeldt og bortvist etter sin oppførsel.

01.40: En mann i 30-årene er mistenkt for promillekjøring etter at han gjentatte ganger rygget inn i en husvegg på Sand. En politipatrulje ble sendt til stedet og det er opprettet sak.

02.00: En mann i 20-årene ble bortvist fra sentrum av Haugesund etter at han hadde hatt en aggressiv adferd.

02.08: En mann i 20-årene forsøkte å slå til en vakt i sentrum av Haugesund. Han var aggressiv og ble dermed innsatt i arrest. Han fremsatte også trusler mot politiet. Nå er han anmeldt for forulemping av offentlig tjenestemann.

02.15: En mann i 20-årene hadde en flaske brennevin med seg i baklomma da han skulle inn på et utested i Haugesund. Han ble aggressiv da vaktene tok fra han drikkevarene. Mannen ble bortvist og fraktet hjem av kjæresten.

03.00: En overstadig beruset kvinne i 30-årene ble påtruffet. Hun fikk overnatte i drukkenskapsarresten etter en sjekk på legevakten.

03.37: En overstadig beruset mann ble funnet ved et parkeringshus i Sørhauggata i Haugesund. Han var vanskelig og overstadig beruset. Etter en sjekk på legevakten ble han også lagt til tørk i drukkenskapsarresten.

03.30: På legevakten påtraff politiet en mann i 20-årene som var slått i ansiktet av en ukjent gjerningsmann. Han måtte sy noen sting og møtte senere på politistasjonen for å anmelde forholdet.

06.23: Politiet rykket ut til en adresse i Haugesund hvor en mann i 60-årene var uønsket. Dette viste seg å være samme mann som ble bortvist fra Karmsundgata tidligere på matten. Han var utenbys fra og bodde på hotell. I natt måtte han imidlertid overnatte i arresten. Han var fortsatt sterkt beruset da politiet innbrakte han. Nå er han også anmeldt.

07.00: En mann i 30-årene kontaktet helsevesenet gjentatte ganger. Han møtte også på sykehuset hvor han krevde å bli innlagt.  Han var imidlertid ikke kvalifisert til noe innleggelse.  Ved 07.30-tiden var mannen tilbake og nektet å forlate stedet. Politiet bortviste mannen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 10:10:44

Handlevogn i brann

En handlevogn ble satt i brann ved Amanda Storsenter lørdag kveld. Det var ikke fare for spredning.

Brann: Det var ved 22-tiden lørdag kveld at nødetatene fikk inn melding om brann i en handlevogn utenfor Amanda kjøpesenter.

– Mannskap ble sendt til stedet, men det viste seg raskt ikke å være fare for spredning, opplyser vaktleder ved 110-sentralen.

Det var en handlekurv av plast som det var satt fyr på.

– Brannen ble raskt slukket og mannskapene returnerte til stasjonen, opplyser operasjonslederen.

Twitter

 

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 08:53:12

Narko-siktet forretningsmann i varetekt i jula

En forretningsdrivende i Haugesund ble varetektsfengslet etter at han ble stoppet i en tollkontroll med en betydelig mengde amfetamin og dopingmidler. Han må tilbringe jula i fengsel.

Narkotika: Kona er butikkinnehaver i Haugesund. Mannen er i 30-årene og fra østeuropa. De ble begge arrestert i oktober. Hun ble løslatt i november, etter fire uker i varetekt, skriver Haugesunds avis.

I tillegg til narkotikapartiet som mannen hadde med seg over grensen i oktober, ble det funnet narkotika i butikken og i deres hjem, også i den siktede konas veske.

Paret måtte ifølge avisa stenge sin forretningsvirksomhet i Haugesund etter pågripelsen og barneverntjenesten overtok ansvaret for deres to barn. Barna er tilbakeført til mor etter at hun ble løslatt.

Mannen har bodd i Norge i åtte år. Påtalemyndighetens frykter at han skal forlate landet og unndra seg straffeforfølgningen dersom han løslates.

Onsdag satte Haugaland tingrett strek over mannens ønske om å få feire jul sammen med henne og deres to barn, melder Haugesunds avis.

Det er også kommet en rettsbegjæring til norske myndigheter fra hans hjemland i forbindelse med en bedragerisak.

Påtalemyndigheten ønsker å holde ham fengslet til straffesaken kommer for retten 13. februar neste år, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 15.12.2019 08:42:07

Finanstilsynet vil stenge ned eiendomsmegler i Haugesund

Finanstilsynet fratok Eiendomsmegler Haugesund AS retten til å drive eiendomsmeglingsvirksomhet i november. Saken er anket til Finansdepartementet.

Næringsliv: Tilsynet har ifølge Haugesunds avis avdekket omfattende brudd på eiendomsmeglingsloven og forskriften.

Bruddene skal ifølge avisa være så grove, omfattende og gjentakende at det ikke er tilrådelig å la eiendomsmeglingsvirksomheten få drive videre.

– Tilbakekallelse av et firmas tillatelse til å drive eiendomsmeglingsvirksomhet er inngripende for firmaet. I denne saken må hensynet til å beskytte brukerne av eiendomsmeglingstjenester samt tilliten til bransjen veie tyngre enn hensynet til firmaet, skriver Finanstilsynet i sitt vedtak.

Den knallharde konklusjonen kommer etter at Finanstilsynet har vært på to stedlige tilsyn hos eiendomsmeglerfirmaet i Thuhauggata i Haugesund, skriver avisa.

Det var den 6. november at Finanstilsynet vedtok å tilbakekalle Eiendomsmegler Haugesunds tillatelse til å drive eiendomsmegling. Firmaet har imidlertid påklaget vedtaket inn til Finansdepartementet.

Selskapet får drive videre fram til klagen er endelig avgjort i departementet, noe som kan ta opp til ett år, skriver avisa.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 10:25:21

Mann siktet for voldtekt av barn under 14 år

En mann fremstilles lørdag for varetektsfengsling, siktet for voldtekt av barn under 14 år.

Kriminalitet og rettsvesen: Saken var ope for Bergen tingrett.

– Det er bedt om lukkede dører. Derfor kan jeg ikke opplyse hva dette dreier seg om, utover at det er en sedelighetssak, sier politiadvokat Sigrid Sulland i Vest politidistrikt til Bergens Tidende.

Etter det avisa kjenner til skal mannen være i slekt med fornærmede. Han ble pågrepet torsdag denne uka.

– Min klient nekter straffskyld. Utover det har jeg ingen kommentar, sier siktedes forsvarer, advokat Alexander Gonzalo Sele.

(©NTB)

uvakt@ntb.noNTBNTBAv | 14.12.2019 09:57:10

Vanskelig gjest på utested

En uønsket gjest utagerte og nektet å forlate et utested i Haugesund i natt. Dermed måtte politiet bistå og bortvise mannen.

Orden: Det var ved 02.58-tiden at politiet fikk inn melding om ordensforstyrrelse på utestedet i Haugesund.

– En mann oppførte seg der dårlig og var uønsket. Han nektet imidlertid å forlate stedet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

En politipatrulje ble sendt til stedet og mannen ble bortviste.

– Det er snakk om en mann i begynnelsen av 30-årene, opplyser operasjonslederen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 02:59:21

Funnet overstadig i veikanten

En politipatrulje fant i natt en overstadig beruset mann liggende i veikanten i Haugesund.

Overstadig: Det var ved 00.52-tiden at patruljen kom over en overstadig beruset ung mann i Haugesund.

– Mannen ble ivaretatt og etterhvert kjørt hjem, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Det skal være snakk om en mann i begynnelsen av 20-årene.

– Han ble ikke anmeldt for noe, sier operasjonslederen.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 00:53:13

Ruskjøring på punkterte dekk

En mann i 40-årene ble fredag kveld tatt for kjøring i ruspåvirket tilstand på Karmøy. Politiet ble oppmerksom på kjøringen fordi han kjørte på punktert dekk.

Ruskjøring: Det var ved 23.10-tiden at det kom inn melding at en bil hadde kjørt med punktert dekk i ganske lang tid.

– Patruljen kom til stedet da bilen sto i ro, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Fører var en mann i 40-årene og han fremsto som ruset.

– Mannen ble fremstilt for blodprøvetaking og anmeldes for kjøring i ruspåvirket tilstand, samt for kjøring uten førerkort, opplyser operasjonslederen.

Twitter

 

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 00:45:21

Rabiat mann ramponerte leilighet

En mann i 40-årene er pågrepet etter at han tok seg inn i en bolig på Stord og gikk løs på både folk og inventar.

Orden: Det var ved 23.45-tiden at det kom inn melding om en mann som var truende overfor en annen mann.

– Den truende mannen skal også ha ramponert leiligheten til melder, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Mannen i 40-årene ble besluttet pågrepet.

– Han er mistenkt for kroppskrenkelse og ble kjørt inn i arrest i Haugesund, opplyser operasjonslederen.

Det er ukjent om det var en relasjon mellom de to.

Twitter

 

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 14.12.2019 00:43:40

Ingen verdensrekord i luciatog

Det ble gjort forsøk på å sette verdensrekord i luciatog i Skudeneshavn fredag kveld, men rekorden ble ikke slått. Nå vil de forsøke igjen neste år.

Verdensrekordforsøk: Fredag den 13 ble det forsøk på å sette verdensrekord i luciatog i Skudeneshavn.

Den gamle rekorden var på 1.071 deltakere, men i Skudeneshavn i går møtte ikke mer enn ca 700.

– Vi er strålende fornøyd med arrangementet, men neste år tror jeg vi må gå litt bredere ut, sier Linn Therese Syvertsen i julemarkedkomiteen i Skudeneshavn til Haugesunds avis etter fredagens verdensrekordforsøk.

De hadde håpet på et større engasjement og et par tusen deltakere.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 13.12.2019 21:27:02

Været stanset jagerflyene i Haugesund

- Ruten ble endret noe grunnet vær som gjorde at høyde og hastighet måtte justeres. Slik beskriver forsvaret årsaken til at det ikke ble noen F-35 jagerfly å se over Haugesund fredag.

Forsvaret: Luftforsvaret fløy fredag ettermiddag med Norges nye kampfly i juleformasjon over store deler av landet.

Med denne store formasjonsflygningen markerte Luftforsvaret slutten på året.

Overflygningene i Haugesund og Stavanger ble det imidlertid ikke noe av.

– Ruten ble endret noe grunnet vær som gjorde at høyde og hastighet måtte justeres, opplyser forsvaret på sine nettsider senere på kvelden fredag.

Luftforsvaret opplyser videre at de gjerne tar turen innom de to stedene ved en senere anledning.

post@egilsolberg.noEgil M SolbergEgil M SolbergAv | 13.12.2019 19:38:47