Menu

Rumenske drømmetreff mot Ukraina – Real Madrid-keeper med kjempetabbe i 0-3-tap

Romania utnyttet sjansene sine godt i 3-0-seieren over Ukraina i første gruppespillskamp i fotball-EM mandag.

Ukraina sier Russland vil rykke fram før F-16-fly ankommer

Ukraina venter på at titalls F-16-fly fra Vesten skal ankomme. I mellomtiden sier de at Russland oppskalerer sine angrep i de østlige delene av landet.

Ekspert: Ingen fred i sikte i Ukraina i år – og kanskje heller ikke i 2025

Helgens toppmøte i Sveits om fred i Ukraina er et godt tegn, mener Iver B. Neumann. Men det vil trolig ta lang tid å snekre sammen en potensiell fredsavtale.

Verdensledere støtter Ukraina – og sikter på fremtidige fredsforhandlinger med Russland

Topplederne i Sveits gir full støtte til Ukrainas uavhengighet og erkjenner at samtaler med Russland er nødvendig for å få en slutt på krigen. Men sentrale spørsmål står ubesvart.

Støre: Ukraina-møtet innfridde over all forventning

At sju land ikke signerte slutterklæringen fra toppmøtet om Ukraina i Sveits, hindrer ikke statsminister Jonas Gahr Støre i å kalle møtet vellykket.

Ukrainske soldater gikk i pride-parade i Kyiv

I øsende regnvær gikk flere hundre LHBT-soldater og deres støttespillere gjennom sentrum av Kyiv i den første pride-paraden siden Russlands invasjon.

Zelenskyj: Kina er ikke Ukrainas fiende

Kina var blant landene som glimret med sitt fravær på det store Ukraina-toppmøtet i Sveits. Ukrainas president understreker at Kina ikke er Ukrainas fiende.

Veien til Ukraina-fred krever tålmodighet, sier von der Leyen

Å oppnå fred i Ukraina krever tålmodighet, påpeker EU-kommisjonens leder Ursula von der Leyen ved avslutningen av Ukraina-toppmøtet i Sveits.

Ukraina-toppmøtet i Sveits: Dialog nødvendig for å oppnå fred

Behovet for dialog og Ukrainas «territorielle integritet» understrekes i slutterklæringen fra Ukraina-toppmøtet i Sveits. Flere store ikke-vestlige land ønsket ikke å undertegne den.

Norge gir 50 millioner kroner til beskyttelse av sivile i Ukraina

Norge øker den humanitære støtten til Ukraina med 50 millioner kroner for å sikre beskyttelse av sivile og reintegrering av deporterte barn.

Norge gir over 1 milliard kroner til å sikre strømforsyningen i Ukraina

Norge gir 1,1 milliarder kroner til å sikre strømforsyningen i Ukraina etter Russlands systematiske angrep mot kraftsystemene i landet.

Scholz sier Russland må være del av ukrainsk fredsprosess

Russland må inkluderes i en fredsprosess for Ukraina, sier Tysklands statsminister Olaf Scholz.

Ukraina-toppmøtet oppfordrer til fredsløsning som respekterer landets territoriale integritet

Et utkast til uttalelse fra Ukraina-toppmøtet i Sveits oppfordrer til å finne en fredsløsning og at landets territoriale integritet må respekteres.

Macron: Fred kan ikke bety ukrainsk kapitulasjon

En varig slutt på krigen mot Russland kan ikke innebære at Ukraina kapitulerer, understreker Frankrikes president på toppmøtet i Sveits.

Zelenskyj: Russland skal få et fredsforslag når verdenssamfunnet er enig

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier han vil presentere et fredsforslag til Russland når verdenssamfunnet har kommet til enighet om innholdet.

Zelenskyj tror historie blir skrevet på Ukraina-toppmøtet i Sveits

Hele 92 land samles denne helgen på Ukraina-toppmøtet i Sveits. Fra Vesten stiller en lang rekke stats- og regjeringssjefer.

Meloni mener Putins krav er propaganda

Vladimir Putins betingelser for fredsforhandlinger med Ukraina er propaganda, mener Italias statsminister Giorgia Meloni.

92 land deltar på toppmøte om fred i Ukraina

Hele 92 land samles denne helgen på Ukraina-toppmøtet i Sveits. Fra Vesten stiller en lang rekke stats- og regjeringssjefer.

Støre til Ukraina-møte med håp om en vei mot fred

– Et uvanlig møte i en alvorlig tid, kaller statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) det internasjonale toppmøtet om Ukraina i Sveits som starter lørdag.

EU-ambassadørene enige om medlemskapssamtaler for Ukraina og Moldova

EU-ambassadørene er enige om rammen for formell oppstart av medlemskapssamtaler med Ukraina og Moldova, opplyser det belgiske formannskapet.

Stoltenberg: – Putin tror fortsatt at han kan vinne krigen

Det er først når Putin skjønner at han ikke vil vinne på slagmarken, at det er noen vits i å starte fredsforhandlinger, mener Nato-sjef Jens Stoltenberg.

Zelenskyj sier russisk forslag ikke er til å stole på

Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj sier at våpenhvileforslaget til Russlands president Vladimir Putin er et ultimatum som ikke er til å stole på.

Ukraina og Nato avviser russisk fredsforslag

President Vladimir Putins nye fredsforslag er et ultimatum som ikke er til å stole på, sier Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Nato får mer ansvar for Ukraina-bistand

Nato får en større rolle i samordningen av våpenleveranser til Ukraina, sier alliansens generalsekretær Jens Stoltenberg.

Ukraina avviser russiske betingelser: – Putin krever at vi erkjenner nederlag og oppgir suverenitet

President Vladimir Putins fredsforslag faller ikke i god jord hos ukrainske myndigheter som beskriver det som «en fornærmelse mot sunn fornuft».

Putins krav for fredssamtaler: Ukraina må gi fra seg fire regioner og droppe Nato-søknaden

President Vladimir Putin sier at Russland vil gå med på fredssamtaler dersom Ukraina oppgir sine Nato-ambisjoner og trekker styrkene tilbake fra fire regioner.

Klart for fredstoppmøte for Ukraina i Sveits, men uten Russland og Kina

Sveits er denne helgen vert for en rekke verdensledere for å prøve å kartlegge de første skrittene mot fred i Ukraina, selv om Russland ikke deltar.

Gram: Feil å presse Ukraina til forhandlingsbordet

Det er urealistisk å tro at Ukraina kan stille betingelser for fredsforhandlinger, mener tidligere Nato-ambassadør. Opp til Ukraina å bestemme, svarer forsvarsministeren.

Zelenskyj signerte sikkerhetsavtaler med USA og Japan

Ukrainas president skrev torsdag under ti år lange sikkerhetsavtaler med USA og Japan under G7-toppmøtet i Italia.

Zelenskyj ber G7-ledere om «Marshall-plan» for gjenoppbygging

På G7-toppmøtet i Italia ba Ukrainas president de sju landenes ledere godkjenne en «Marshall-plan» for gjenoppbyggingen av Ukraina etter russernes ødeleggelser.

G7-landene enige om å gi Ukraina gigantlån via fryste russiske midler

G7-landene er enige om å gi Ukraina et lån på 50 milliarder dollar med fryste russiske midler som sikkerhet. Toppmøtet mellom landene startet torsdag,

Stoltenberg vil ha langsiktige våpenløfter til Ukraina

Våpenleveranser til Ukraina for rundt 40 milliarder euro i året. Det er hva Nato-sjef Jens Stoltenberg håper medlemslandene vil forplikte seg til.

Krigen i Ukraina fører til enorme CO2-utslipp

Russlands invasjon av Ukraina har ført til enorme utslipp av klimagasser, viser en rapport fra Ukrainas miljødepartement og miljøorganisasjoner.