Menu
På et lager i Semera i Etiopia ligger sekker med mat øremerket regionene Tigray og Afar. Mye av maten havner på avveie før den når fram til dem som trenger den mest, og FN har derfor bestemt seg for å stanse leveransene inntil videre. Arkivfoto: AP / NTB

FN stanser matleveranser til Etiopia inntil videre

FN følger i USAs fotspor og innfører midlertidig stans i matleveransene til Etiopia fordi maten ikke kommer fram til dem som trenger det mest.

Av NTB | 09.06.2023 13:09:22

Ulykker og naturkatastrofer: Kunngjøringen fra FNs matvareprogram (WFP) kom fredag, dagen etter at USAs sa at de stanser leveransene inntil videre. Mat som er levert som bistand, har blant annet havnet på lokale markeder.

– At mat sendes andre steder enn der den er tiltenkt, er uakseptabelt. Vi setter pris på at Etiopia vil etterforske saken og stille dem som står bak, til ansvar, sier WFP-sjef Cindy McCain. WFPs hovedkontor ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.

Pausen i leveransene skaper bekymring for mer underernæring i Etiopia. Tørke og konflikt gjør at rundt 20 millioner av landets 120 millioner innbyggere er avhengige av mathjelp.

Verken USA, FN eller etiopiske myndigheter har sagt hvem som er ansvarlige for at mat fra bistandsprogrammer havner på avveie, men USA har beskrevet problemet som omfattende og koordinert.

(©NTB)

Flere nyheter: