Menu
NFF setter salget av Freia-produkter på vent. Foto: Jil Yngland / NTB

NFF fjerner Freia-produkter fra kioskene på Ullevaal stadion

Norges Fotballforbund (NFF) stopper salget av Freia-produkter i kioskene på Ullevaal stadion og på landskamper inntil videre, melder VG.

Av NTB | 09.06.2023 13:09:33

Sport: Det får avisen opplyst av NFFs kommunikasjonssjef Yngve Haavik. Freia er eid av Mondelez, som har fått kritikk for å ha fortsatt produksjonen i Russland mens krigen i Ukraina pågår.

Amerikanske Mondelez er et av selskapene ukrainske antikorrupsjonsmyndigheter mener at bidrar til inntekter i den russiske statskassen.

– Krigen i Ukraina opprører og bekymrer oss alle. NFF står bak Uefas beslutning om å suspendere alle russiske fotballklubber og landslag fra europeiske turneringer. Da må det også få konsekvenser for produkter som indirekte kan bidra til å finansiere den russiske krigføringen, sier Haavik til VG.

Han forteller videre at NFF kommer til å ha konstruktiv dialog med Freia framover. Tidligere har flyselskapet SAS bestemt seg for å sette salget av Freia-produkter på vent.

Freia har sterke koblinger innad i kvinnelandslaget, der Ada Hegerberg, Guro Pettersen og Lisa Naalsund har vært involvert i reklamer for sjokoladeprodusenten.

Kampanje melder fredag formiddag at det har vært møtevirksomhet mellom Freia og landslaget, men nettstedet har ikke fått noen kommentarer til saken.

Norges A-landslag for menn møter Skottland (17. juni) og Kypros (20. juni) i EM-kvalifiseringskamper.

(©NTB)

Flere nyheter: