Bård Finne jubler for 2-0-scoringen til Brann mot Haugesund i Eliteserien. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Brann slo FK Haugesund hele 3-0 i serieåpningen

Brann var tilbake med et brak i Eliteserien mandag. Bård Finne glitret med to mål i 3-0-seieren over Haugesund.

Av NTB | 10.04.2023 21:14:12

Sport: Brann seilte i fjor enkelt gjennom 1. divisjon og har vært bunnsolide i sesongoppkjøringen. Til premiekampen var det drøyt 15.000 til stede på Brann Stadion.

Hjemmepublikumet slapp jubelen løs etter en halvtime spilt. Sivert Heltne Nilsen banket da inn lederscoringen fra krittmerket, og det var Kevin Krygård som forårsaket straffen etter å ha lagt Finne i bakken.

Bare noen minutter etter straffescoringen doblet Finne til 2-0.

Samme mann økte til 3-0 fra kloss hold få minutter ut i andre omgang. Danske Frederik Børsting kom alene med keeper, men spilte uselvisk til lagkameraten.

– Jeg vet ikke om jeg innså hva som skjedde. Det var noe av det mest absurde jeg har scoret, men det var deilig, sa Finne til TV 2 etter at han ble byttet ut etter 69 minutter.

Et skår i gleden var tommelskaden til Brann-keeper Mathias Dyngeland. Han ble byttet ut like før pause.

Det var signalproblemer med VAR-monitoren på Brann Stadion under en time før kampstart. Problemene ble imidlertid rettet opp til kampstart.