Menu
Bård Finne jubler for 2-0-scoringen til Brann mot Haugesund i Eliteserien. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Finne herjet i Branns eliteseriecomeback – scoret to og skaffet straffe

Brann var tilbake med et brak i Eliteserien mandag. Bård Finne glitret med to mål i 3-0-seieren over Haugesund.

Av NTB | 10.04.2023 21:34:11

Sport: Brann seilte i fjor enkelt gjennom 1. divisjon og har vært bunnsolide i sesongoppkjøringen. Til premiekampen var det drøyt 15.000 til stede på Brann Stadion.

– Det var en kjempeåpningen og akkurat sånn det skal være, sa Finne til TV 2 etter kampen.

– Vi har fått en del referanser gjennom vinteren og vet at vi har nivået inne, fortsatte han.

Hjemmepublikumet slapp jubelen løs etter en halvtime spilt. Sivert Heltne Nilsen banket da inn lederscoringen fra krittmerket, og det var Kevin Krygård som forårsaket straffen etter å ha lagt Finne i bakken.

Samme mann økte til 3-0 fra kloss hold få minutter ut i andre omgang. Danske Frederik Børsting kom alene med keeper, men spilte uselvisk til lagkameraten.

– Jeg vet ikke om jeg innså hva som skjedde. Det var noe av det mest absurde jeg har scoret, men det var deilig, sa Finne til TV 2 etter at han ble byttet ut etter 69 minutter.

– Laget kom godt ut av startblokkene, så hadde vi ønsket litt mer i andre omgang. Det var litt anspente kropper og tungt til tider, men vi spiller inn en god 3-0-seier i starten og er glade for det, sa Brann-trener Eirik Horneland.

– Det var ikke mye positivt å ta med seg. Det var utrolig skuffende. Det så ikke ut som vi hadde øvd på noen ting de siste tre månedene, sa Grindhaug til TV 2.

FKH-kaptein Sondre Liseth var helt enig med sjefen.

– Akkurat nå må vi være ærlige og si at Brann er noen hakk lengre fram enn oss på mange aspekter. Det er 29 kamper igjen, så det er ingen grunn til å grave seg ned. Vi fikk en på trynet i dag, mente Liseth.

– Jeg skal ta røntgen. Dersom det er et brudd, vil det ta seks uker. Om det ikke er det, så er det bare å teipe, sa Dyngeland til TV 2 før han skulle få skaden undersøkt.

Det var signalproblemer med VAR-monitoren på Brann Stadion under en time før avspark. I motsetning til flere andre kamper i Eliteserien tidligere på kvelden var trøbbelet løst innen kampstart.

Brann gjester Odd i neste runde, mens Haugesund er verter når HamKam kommer på besøk

Bare noen minutter etter straffescoringen doblet Finne til 2-0.

Haugesund-trener Jostein Grindhaug var ikke fornøyd med sesongåpningen.

Et skår i gleden for Brann var tommelskaden til førstekeeper Mathias Dyngeland. Han ble byttet ut like før pause.

(©NTB)

Flere nyheter: