Thea Bjelde skjøt Vålerenga i ledelse i bortekampen mot Åsane. Her fra mesterligakvalifiseringen mot Anderlecht. Foto: Amanda Pedersen Giske / NTB

Vålerenga-kvinnene slo Åsane 3-1 – fem poeng fra seriegull

Thea Bjelde scoret et fint ledermål, og lagvenninnene økte to ganger etter at kapteinen var byttet ut. Med 3-1 over Åsane er Vålerenga fem poeng fra seriegull.

Av NTB | 04.10.2024 21:01:28

Sport: Bjelde, Emma Stølen Godø og Sædis Heidarsdottir sto for målene da Vålerenga tok sin 20. seier i serien, i den 22. kampen. Nå er Brann eneste lag med teoretisk sjanse til å snyte VIF for gullet.

Det var fullstendig Vålerenga-dominans innledningsvis, men ledermålet lot vente på seg. Bjelde skjøt i mål i det 8. minutt og Karina Sævik seks minutter senere, men begge var offside. Det var også hjemmelagets Marie Myhrvold Seim da hun kom alene med keeper på en kontring i det 19. minutt, men Tove Enblom reddet likevel.

I det 28. minutt kom en tellende scoring. Bjelde fikk ballen fra Sara Hørte ute på høyresiden, spilte vegg med Emma Godø og kjørte slalåm mellom flere motspillere innover på banen før hun fra 16-meterstreken skjøt flatt i nærmeste hjørne.

Åsane fikk en sjanse til utligning seks minutter senere da Elise Thorsnes to ganger misset med klareringsforsøk, men Marina Jensen skjøt høyt over fra god posisjon.

Åsane var bare ett mål bak helt til det 69. minutt. Da slo Åsane-innbytter Dina Fosso Dale en pasning rett til Godø i egen 16-meter, og Vålerenga-spilleren lot seg ikke be to ganger.

Tre minutter senere slo Sævik inn til Heidarsdottir i boksen. Første forsøk ble blokkert av Selma Løvås, men returen satt i nettet.

Ronja Foss Arnesen var nær 4-0 fem minutter før full tid, med en avslutning i stolpen. I stedet reduserte Marina Jensen i det 87. minutt med en flott avslutning.

Brann gjester LSK Kvinner lørdag. Om bergenslaget avgir poeng da eller i neste hjemmekamp mot Stabæk, kan Vålerenga bli seriemester med seier i osloderbyet mot Lyn 12. oktober. Før den tid skal laget onsdag debutere i mesterligaens gruppespill med hjemmekamp mot Juventus.

Åsane er fortsatt tre poeng foran Arna-Bjørnar i kampen om å unngå direkte nedrykk, men jumbolaget får sjansen til å ta innpå i bortekampen mot Stabæk lørdag.

Rett etter var det farlig i motsatt ende av banen da Sædis Heidarsdottir kom til skudd i like god posisjon. Avslutningen var langt bedre, men Savanna Duffy i hjemmemålet svarte med en god redning.

Vålerenga trenger fem poeng til for å være seriemester, men avgitte poeng for Brann vil gjøre samme nytten.