Menu
Foto: Heiko Junge / NTB

Vil ha folkeavstemning om bompenger

Dersom det skal søkes om en forlengelse av Haugalandspakken, må det forankres gjennom en lokal folkeavstemning. Det sier Kenneth Lyng Karlsen i Etne FrP.

Av Egil M Solberg | 09.02.2023 18:13:12

Bompenger: I et forslag fra Kenneth Lyng Karlsen (FrP) i Etne Formannskap torsdag, ble det foreslått å forankre videre bompengeinnkreving med en folkeavstemning.

Etne kommune må anmode styringsgruppa i Haugalandspakken om å arbeide opp mot Rogaland og Vestland fylkeskommune for å få på plass en statlig finansiering av veiprosjektene, heter det videre i forslaget.

– Regionen på Haugalandet deler et felles bo- og arbeidsmarked. For å utvikle dette videre er vi avhengig av at mennesker skal kunne arbeida på tvers av kommunene, og da kan vi ikke ta avgift for at folk skal kryssa kommunegrensene. Dette vil heve terskelen for at menneske finner seg arbeid på andre siden av bompengemurene, skriver Karlsen.

Han anfører videre at bompenger er en urimelig belastning for innbyggerne. Det rammer ofte de med lavest inntekt hardest, mens de som har råd til det, slipper billigere unna. Således er det en urettferdig fordeling av byrden, mener han.

Forslaget fikk bare FrP sin stemme, så dette ble ikke vedtatt.

Flere nyheter: