Menu
Sikkerhetsansvarlig på Stortinget Pål Munck samler inn besøkslappene til Fosen-aksjonister som demonstrerer inne på Stortinget. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

Stortinget ber om hjelp fra politiet til å håndtere Fosen-aktivistene

Fosen-aktivistene som onsdag har satt seg ned i vandrehallen på Stortinget, har blitt bedt om å forlate bygget. Nå er politiet koblet inn.

Av NTB | 11.10.2023 14:52:18

Politikk: – En gruppe oppholder seg i vandrehallen i strid med adgangsreglementet. Derfor har Stortingets administrasjon anmodet politiet om bistand til videre håndtering, sier leder Pål Munck i sikkerhetsseksjonen til NTB.

Aksjonistene var invitert som gjester av Rødt-representant Geir-Asbjørn Jørgensen, men besøkspasset varte kun fram til klokken 12.

– Nå har besøket opphørt, og representanten har bedt gjestene om å gå. Det akter gjestene ikke å gjøre foreløpig, og det er situasjonen i et nøtteskall, sier Munck.

Han sier at besøkslappene til Fosen-aktivistene er inndratt.

Stortingspresident Masud Gharahkhani sier til NTB at han har forståelse for engasjementet, men sier det ikke er greit å bruke vandrehallen til aksjoner.

– Jeg har stor forståelse for engasjementet. Demonstrantene har søkt om bruk av Eidsvolls plass, og det er bra. Vil man ytre sine meninger inne på Stortinget, må man be om møte med politikere. Vandrehallen skal ikke brukes til demonstrasjoner, det tror jeg alle forstår. Det er ikke bedt om tillatelse til denne markeringen, sier han.

Flere nyheter: