Menu
Erling Braut Haaland på vei til trening med landslaget på Kypros. Ståle Solbakken avfeier antydninger om at stjernespissen har formsvikt på grunn av noen kamper uten scoring. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Solbakken om Haaland-kritikk: – Har lagt lista på Sotomayor-nivå

Erling Braut Haaland må tåle kritikk i sosiale medier etter tre målløse kamper. Det liker Ståle Solbakken dårlig, men han har en forklaring.

Av NTB | 11.10.2023 14:22:35

Sport: – Han har lagt lista på Sotomayor-høyden, og da vil du rive noen ganger, sier han med henvisning til cubaneren Javier Sotomayors verdensrekord i høyde (2,45) som har stått i over 40 år.

Han viser til at Kylian Mbappé i Paris Saint-Germain må tåle det samme etter tre-fire kamper uten mål eller assist. Samtidig er han uenig i at Haaland ikke har vært på topp i det siste.

– Erlings første omgang mot Arsenal er noe av det beste han har gjort med ball. Han tok ned alle oppspill, spilte ballen videre, gikk på løp. Men han fikk ikke sjansen til å avslutte. Han er ikke den som dribler fem mann og legger den i kassa. Han må ha stikkere eller innlegg, eller det må skje mange ting i feltet slik at han kan lese hvor ballen kommer. Ingen av de situasjonene oppsto mot Arsenal, sier han.

Angivelig formsvikt var overhodet ikke tema i Solbakkens samtale med Haaland.

– Han virker i godt humør og framstår med overskudd på trening. Han virker i fin form både mentalt og fysisk.

Haaland selv har ikke vært tilgjengelig for mediene under samlingen, og blir det neppe fram mot søndagens kamp mot Spania heller. Det bekreftet Solbakken langt på vei da Nettavisen tirsdag spurte om vi denne gang vil få tankene hans.

– «Tankene mine får du aldri» av Erling Haaland, det er den nye boka.

Scorer Haaland mot Kypros torsdag, vil han bli mestscorende spiller på Norges landslag for menn etter 2. verdenskrig. Han står med 25 mål og nærmer seg med stormskritt Jørgen Juves 89 år gamle norske rekord på 33.

(©NTB)