Menu
Markus Hustad - daglig leder i Økologisk Norge FOTO: Marit Lundby
Markus Hustad - daglig leder i Økologisk Norge FOTO: Marit Lundby

Rogaland har lavest økoandel

En ny rapport viser positiv utvikling for økologisk landbruk i Norge. Men rapporten viser at Rogaland har lavest økoandel. Økologisk Norge håper nå at lokale bønder får øynene opp for økologi.

Av tomas | 24.02.2023 14:12:20

Økologi og landbruk: 2022 har vist seg å være et godt år for økologiske produksjon med økning på de fleste av Debios sertifiseringsområder. Samlet øker antallet godkjente virksomheter godkjent etter den offentlige økologiforskriften med 3,61 % i fjor.

Men rapoorten viser at Rogaland er fylket med lavest økoandel på kun 0,8 prosent. Det syntes Økologisk Norge er rart da alt er tilrettelagt for bønder i Rogaland.

– Den bonden jeg kjenner i Rogaland som driver økologisk sier at alt er tilrettelagt. Det er tidlig vår, høsten er lang og vinteren er mild. Det finnes mange dyktige bønder i Rogaland, så mulighetene er enorme om bøndene ønsker å satse selv, sier Markus Hustad i Økologisk Norge til Radio Haugaland.

En spørreundersøkelse fra 2020 viser at 20 prosent av norske bønder har vurdert å legge om til økologisk landbruk.

– Politikerne, både nasjonalt og lokalt, må kjenne sin besøkstid og satse på økologi, slik at bøndene kan se en fremtid og økonomi for økologi, avslutter Hustad.

Flere nyheter: