Menu
Republikaneren Matt Gaetz vil nå forsøke å kaste partifellen Kevin McCarthy som leder i Representantens hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Republikansk ytterfløypolitiker varsler mistillit mot McCarthy

Dagen etter at Kevin McCarthy fikk gjennom et slags budsjett med Demokratenes hjelp, varsler ytterfløyen til Republikanerne opprør mot lederen i Representantenes hus.

Av NTB | 01.10.2023 19:22:49

Politikk: Det er Matt Gaetz som sier på CNN at han vil prøve å styrte partifellen McCarthy. Gaetz, som har en granskning gående mot seg i Kongressen for blant annet overgrep mot mindreårige, har lenge vært en av McCarthys bitreste motstandere.

– McCarthy har brutt avtaler han gjorde med partiets representanter da han stilte som speaker i januar, sa Gaetz på CNN-programmet State of the Union.

Formelt skal han nå legge fram et forslag om at speaker-rollen, altså lederrollen i kammeret, skal fratres. Det har aldri lyktes å velte en speaker på denne måten, men McCarthy kan bli nødt til å søke støtte fra Demokratene for å overleve ettersom partiet hans har et svært smalt flertall.

McCarthy deltok selv på et annet politisk talkshow, «Face the Nation på CBS». Der svarte han ganske enkelt «Kom med det.»

(©NTB)

Flere nyheter: