Menu
Magnus Wolff Eikrem og Molde smadret Viking i søndagens toppkamp i Eliteserien. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB

Bråstopp for gulljagende Viking i Molde – knust etter 13 kamper uten tap

Magnus Wolff Eikrem og Molde styrket egne sjanser i medaljekampen i Eliteserien med en kruttsterk 4-0-seier over Viking på hjemmebane søndag.

Av NTB | 01.10.2023 19:22:30

Sport: Dermed stoppet også Vikings ubeseirede rekke på 13 kamper. Laget hadde ikke tapt siden det ble 3-4 for nettopp Molde 4. juni.

Molde-kaptein Eikrem spilte en kremkamp og var sammen med Kristoffer Haugen en nøkkelmann bak seieren. Etter en litt rufsete åpning var Molde best i det meste på hjemmebane.

Målfesten startet med et effektivt angrep i kampens 10. minutt. Haugen fikk boltreplass på venstrekanten og slo et meget godt og flatt innlegg til Eikrem, som styrte inn 1-0 med bredsiden av foten.

– De første ti minuttene spilte de ball i hatt med oss, og etter at vi får det første målet så … ja, det kunne vært 5, 6 eller 7-0 her. Til slutt er vi mye bedre enn dem, sa Eikrem til TV 2.

– Den prestasjonen vi hadde i dag, er langt unna det nivået vi ønsker. Vi får en bra start på kampen, men etter det er det langt fra det Viking-laget jeg kjenner, sa Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim.

– De gir oss mye rom etter hvert. Det ble mange muligheter til å kontre, og vi ligger lavt og har god kontroll, kommenterte Eikrem.

Brekalo måtte for øvrig byttes av etter en halvtime. Han så uvanlig svak ut og trøblet tilsynelatende med kroppen.

Molde fortsatte å kjøre et vaklende Viking hardt, men gjestene kom seg til pause med 0-2. Det kunne også vært 1-2 med treffsikkerhet fra Patrick Yazbek, men australieren blåste ballen i nettveggen da han kom alene med Molde-keeper Jacob Karlstrøm på tampen av omgangen.

Kampen ble punktert etter et hjørnespark i det 59. minutt. Innbytter Emil Breivik plukket opp en klarering og hamret til, og ballen traff foten til Haugen slik at Patrik Gunnarsson var fullstendig utspilt og måtte plukke dagens tredje ball ut av nettet.

Bare fire minutter senere scoret vertene igjen. Kristian Eriksen ble spilt opp og fikk fri bane til mål. Han kunne enkelt spille til lagkamerat Eikrem, som trillet inn 4-0 og fikk et flott punktum før han overlot plassen til nye krefter og satte seg på benken.

Haugen kunne ha gjort 5-0 ytterligere to minutter senere da han igjen stormet fra Viking-back Yann-Erik de Lanlay, men skuddet hans traff stolpen. Eriksen kunne satt returen, men skjøt over fra litt vanskelig vinkel.

Søndagens resultat gjør at Bodø/Glimt har mulighet til å ta seg forbi siddisene på tabelltoppen. Seier over Strømsgodset vil sikre det, og Glimt er storfavoritt.

Etter helgens runde gjenstår sju kamper for begge lag. Glimt skal til Molde neste helg, men har fordelen av fire gjenstående hjemmekamper og tre borte. Viking skal spille borte fire ganger og får blant andre besøk av vriene Tromsø.

Molde ligger på sin side på 5.-plassen, sju poeng bak Viking og fem bak Viking i skrivende stund. Eikrem mener det blir nært umulig å vinne gull.

– Jeg tror vi må ha fokus på Brann og de som er der rundt oss. Vi har satt oss i en posisjon der vi ikke kan tape en kamp. Så jeg tror nok det blir Bodø eller Viking, sa Molde-veteranen.

Vikings defensive høyreside skulle nærmest bli en motorvei for Molde flere ganger i kampen. Etter 20 minutter stormet Haugen framover igjen på en kontring, og hans innlegg fant til slutt Eriksen etter at Viking-midtstopper David Brekalo skled i klareringsforsøket. Dermed sto det 2-0.

Viking-trener Aarsheim varslet at laget måtte steppe opp i annen omgang, men det skulle ikke bli så enkelt. Molde holdt gjestene under et massivt press og var konstant farlige på overganger.

Viking har levert en imponerende sesong, men har tapt begge kampene mot Molde.

(©NTB)

Flere nyheter: