Menu
REKLAME: Haugesund går frem som en av de første byene med digital reklame på gata. Foto: Clear Channel

Reklameskilt digitaliseres i Haugesund

Haugesund har tatt et digitalt steg fremover med innføringen av digitale reklameskjermer i bybildet, og byen blir dermed en av de første i Norge med denne teknologien.

Av Egil M Solberg | 28.09.2023 08:16:07

Samfunn: Clear Channel vant anbudskonkurransen for reklamefinansierte bymøbler i Haugesund, og en del av kontrakten var å modernisere reklameflatene fra statisk til digitalt. Nå er de nye digitale skjermene på plass i Haugesunds gater.

Svein Erik Schmall, seksjonsleder i teknisk enhet i Haugesund kommune, ser ifølge Kampanje overgangen til digitale skjermer som en effektivisering av tidligere analoge skjermer i sentrum. Dette digitale skiftet vil spare tid og ressurser samtidig som det er mer miljøvennlig.

Clear Channel har installert og vil selge annonseinnhold på de digitale skjermene. En del av inntektene vil gå tilbake til kommunen og dens innbyggere, samtidig som kommunen får en effektiv kommunikasjonskanal for å nå ut til befolkningen, blir det opplyst.

Haugesund blir nå sett på som en foregangskommune i Norge når det gjelder digital reklame i gatebildet, og dette tiltaket kan åpne for lignende initiativer i andre norske byer, mener Kampanje.

Flere nyheter: