Menu
Red Bulls Sergio Perez krasjet i kvalifiseringen i Monaco. Foto: Christian Bruna / Pool Photo Via AP / NTB.

Perez krasjet og endte sist i Monacos gater – Verstappen raskest i kvalifiseringen

Monaco Grand Prix' fjorårsvinner Sergio Perez krasjet i lørdagens kvalifisering. Max Verstappen var raskest og sikret seg beste startspor til søndagens løp.

Av NTB | 27.05.2023 17:18:51

Sport: Perez fikk en forferdelig start på lørdagens kvalifisering i Monaco da han smalt i veggen allerede etter seks minutter av den første kvalifiseringsrunden. Dermed starter fjorårets vinner helt sist i årets Monaco Grand Prix.

– Jeg krasjet, sa Perez over teamradioen før han meldte at det gikk bra med han.

Det østerriksk-amerikanske laget kan likevel feire ettersom Verstappen satte den raskeste rundetiden i den tredje kvalifiseringsrunden og sikret seg beste startspor.

– Jeg er veldig glad. Vi visste denne helgen kunne bli litt vanskelig for oss, men jeg er veldig glad for å for første gang starte i beste startspor, sa Verstappen i seiersintervjuet som ble vist på Viaplay.

Nederlenderen starter for første gang først i Monaco foran Aston Martins Fernando Alonso og Alpines Esteban Ocon.

Ferraris hjemmehåp Charles Leclerc endte egentlig på 3.-plass under kvalifiseringen, men må starte fra det sjette beste startsporet søndag. Monegaskeren blokkerte for Lando Norris under kvalifiseringen og ble dermed straffet av Formel 1.

– Jeg føler meg veldig bra, men i dag var Max litt raskere enn meg. Vi får se i morgen hva vi kan gjøre av taktikk, men vi håper på en seier, sa Alonso.

Red Bull har vært fullstendig dominerende denne sesongen med fem seire på fem løp. Verstappen leder VM-sammendraget med sine tre seire foran lagkamerat Perez, som har vunnet de to andre løpene. Red Bull-førerne står på henholdsvis 119 og 105 poeng, mens Fernando Alonso følger på 3.-plass med sine 75 poeng.

(©NTB)

Flere nyheter: