Menu

Offshore helikopter: Mekling og fare for streik fra midnatt

Parat og NHO Luftfart møtes til mekling for redningsmenn i Bristow Norway i dag. Blir ikke partene enige innen fristen natt til lørdag, blir det streik.

Av tomas | 03.02.2023 13:38:03

Offshore: Parat og NHO Luftfart møtes til mekling for redningsmenn i Bristow Norway i dag Blir ikke partene enige til fristen natt til lørdag, blir det streik.

– Bristow har latt redningsmennene blitt hengende etter lønnsmessig. Nå krever vi en revidert lønnstabell som rydder opp i ulikhetene. I praksis betyr det at vi på sikt må komme opp på et lønnsnivå, lik andre redningsmenn som utfører SAR-tjeneste i oljesektoren, skriver avdelingsleder i Parat Petter Larsen i en pressemelding.

Larsen sier det er høye krav til redning offshore, der også myndighetene har utgitt en nasjonal standard for kompetanse som gjelder alle redningsmenn i Norge.

– Sammen med selskapet ønsker vi at det er de beste som blir ansatt. Skal vi lykkes, kan ikke topplønnen for redningsmenn i Bristow være lik begynnerlønn i andre konkurrerende selskaper. Kravet som fremmes er allikevel nøkternt, og vi forventer at arbeidsgiver kommer oss i møte uten at vi må gå til konflikt, sier Larsen.

Flere nyheter: