Menu
Pakistansk politi pågriper en tilhenger av tidligere statsminister Imran Khan, som sist helg ble dømt til tre års fengsel for underslag og korrupsjon. Foto: AP / NTB

Nyvalg uten Imran Khan i Pakistan

Det blir nyvalg i Pakistan, men landets mest populære politiker, tidligere statsminister Imran Khan, får ikke delta. Han sitter fengslet, dømt for korrupsjon.

Av NTB | 09.08.2023 10:54:28

Kriminalitet og rettsvesen: Khan ble tvunget til å gå av i april i fjor etter en mistillitsvotering som følge av høy inflasjon, stadig større budsjettunderskudd og omfattende korrupsjon.

Pakistan har siden opplevd store protester og opptøyer, og situasjonen ble ytterligere forverret da Khan ble pågrepet tidligere i år.

Sist helg ble han dømt til tre års fengsel for å ha underslått gaver til en verdi av nærmere 6,5 millioner kroner, gitt til den pakistanske stat da han var statsminister fra 2018 til 2022. Han er også utestengt fra politikken i fem år.

Landet styres nå av en vaklende koalisjonsregjering under ledelse av statsminister Shehbaz Sharif. Onsdag kveld ble det klart at regjeringen oppløser nasjonalforsamlingen og skriver ut nyvalg.

Ifølge valgloven må valget holdes innen 90 dager, men regjeringen har antydet at det trolig først vil bli holdt senere.

(©NTB)

Flere nyheter: