Menu
Amedia eier Avisa Oslo, som nå får ny sjefredaktør. Foto: Vidar Ruud / NTB

Dagsavisens sjefredaktør slutter – blir ny sjefredaktør i Avisa Oslo

Eirik Hoff Lysholm slutter som sjefredaktør i Dagsavisen og blir ansvarlig redaktør i Avisa Oslo. Avisa Oslos redaktør Kristin Stoltenberg går til Watch Media.

Av NTB | 09.08.2023 10:54:17

Kultur og underholdning: – Min oppsigelse ble levert før jeg hadde bestemt meg for en vei videre. Men når jeg nå har takket ja til en annen stilling, som jeg er motivert for og gleder meg stort til å ta fatt på, er det på tide å takke for meg overfor ansatte, eiere og ikke minst leserne. Til leserne har jeg lyst til å si at det har vært en stor ære å få lov til å passe på avisa deres i disse årene, sier Eirik Hoff Lysholm i en pressemelding fra Dagsavisen.

Han har vært sjefredaktør og administrerende direktør i Dagsavisen i tolv år og begynner 9. oktober som ansvarlig redaktør og daglig leder i Avisa Oslo, opplyser Dagsavisen og Avisa Oslo-eier Amedia i pressemeldinger.

Styret i Dagsavisen har konstituert Nina Kordahl som administrerende direktør og Tore Ryssdalsnes som sjefredaktør fra 14. august.

Lysholm erstatter Kristin Stoltenberg, som går av etter å ha vært i Avisa Oslo kun siden 6. september i fjor. Hun kom da fra stillingen som ansvarlig redaktør og daglig leder i Nordstrands Blad.

Stoltenberg går nå til en nyopprettet stilling som sjefredaktør og landsjef i Watch Media, som driver flere bransjenettsteder.

– Det har ikke vært noe enkelt valg å slutte, men for en med gründerspirit i magen var jobben som sjefredaktør og landsjef i Watch Media en mulighet jeg ikke kunne si nei til. Jeg er trygg på at Avisa Oslo vil være i de beste hender, og jeg er skikkelig stolt av produktet og den flotte redaksjonen jeg kan gi videre, sier Stoltenberg i en pressemelding fra Amedia.

Flere nyheter: