Fredrikstad er stadig best i 1. divisjons, mens Kongsvinger sliter. Bildet er fra toppkampen mellom lagene i august. Foto: Geir Olsen / NTB

Nytt poengtap for Kongsvinger – Fredrikstad styrket opprykkssjansen

Kongsvinger klarte bare 1-1 hjemme mot Kristiansund og gikk på sitt femte strake poengtap i 1. divisjon fotball. Dermed er laget nede på kvalifiseringsplass.

Av NTB | 17.09.2023 17:03:19

Sport: De to øverste plassene gir opprykk til Eliteserien, og KFUM inntok 2.-plassen med seier over Sandnes Ulf lørdag. Kongsvinger er ute av form og misbrukte muligheten til å passere Oslo-laget dagen derpå.

KIL var friske i åpningen hjemme mot KBK, men uten å skape de store sjansene. Gjestene hadde en god periode mot slutten av første omgang og scoret ved Torgil Gjertsen i det 40. minutt.

Like før pause vartet KBK-keeper Serigne Mbaye opp med en kjemperedning som nektet Kongsvinger utligning før pause. Det skulle imidlertid lykkes vertene seks minutter hvilen, da Martin Vinjor plukket opp en svak klarering og satte ballen i mål.

Flere scoringer ble det ikke i den jevnspilte kampen, og dermed ble det også ett poeng til hvert av lagene.

Fredrikstad suser videre på toppen av 1. divisjon og har sju poengs luke til KFUM etter å ha vendt til seier mot Sogndal på hjemmebane søndag.

Philip Aukland scoret selvmål etter bare sju minutter, men gjorde det godt igjen da han styrte inn matchvinnermålet med hodet etter en times spill.

Tapet betyr at Sogndal er nede på 6.-plass og den nederste av plassene som gir kvalifiseringsspill til Eliteserien.

I bunnstriden tok Mjøndalen en viktig seier da de vendte til 2-1 over Bryne på hjemmegress. Samtidig ble det også trepoenger til Åsane over Hødd (1-0), og de sendte dermed sunnmøringene ned på nedrykksplass.

Moss knuste tabelljumbo Skeid 3-0.