Menu
Giannis Antetokounmpo får godt betalt for å fortsette i Milwaukee Bucks. Foto: Sarah Phipps / AP / NTB

NBA-stjerne skrev monsterkontrakt – tjener to milliarder på tre år

Basketstjernen Giannis Antetokounmpo får i overkant av to milliarder kroner for tre års forlengelse med NBA-klubben Milwaukee Bucks.

Av NTB | 24.10.2023 10:32:24

Sport: Det opplyser NBA på sitt nettsted. Der meldes det at den greske basketballkjempens avtale er verdt 62 millioner dollar per år, tilsvarende 688 millioner kroner.

28-åringen har nå forpliktet seg til Bucks ut 2026/27-sesongen, mens det foreligger en opsjon om forlengelse for 2027/28.

Antetokounmpo førte Bucks til NBA-tittelen i 2021 og ble samtidig kåret til finaleseriens mest verdifulle spiller. De siste to årene har ikke laget helt klart å følge opp, og Bucks er blitt slått ut i henholdsvis andre og første runde.

Antetokounmpo sa senest for tre uker siden at han ville vente et år med å forlenge kontrakten med Bucks. Så gjorde han kuvending, og natt til tirsdag norsk tid kunngjorde han via meldingstjenesten X at den nye avtalen er i boks.

Grekeren ble plukket som 15.-valg av Bucks i NBA-draften i 2013 og har siden utviklet seg til å bli en av ligaens beste spillere. Forrige sesong var hans beste statistikkmessig med et gjennomsnitt på 31,1 poeng, 11,8 returer og 5,7 assists per kamp.

(©NTB)