Menu
Krimteknikere og bombegruppen er på stedet etter en eksplosjonen i Drøbak natt til tirsdag. Politiet mistenker at hendelsen er knyttet til en konflikt i et lokalt kriminelt ungdomsmiljø. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Politiet om Drøbak-eksplosjon: Trolig knyttet til lokalt kriminelt ungdomsmiljø

Politiet mistenker at eksplosjonen i Drøbak natt til tirsdag er knyttet til en konflikt i et lokalt kriminelt ungdomsmiljø.

Av NTB | 24.10.2023 10:22:26

Ulykker og naturkatastrofer: – Det er ikke noe vi har sett før. Vår hovedhypotese er at hendelsen har bakgrunn i en konflikt i et kriminelt ungdomsmiljø, sier politistasjonssjef Runar Albertsen ved Follo politistasjon til NTB.

Politiet tror eksplosjonen var en målrettet handling, og begrunner mistanken med at politiet er kjent med at en av beboerne i huset har hatt en konflikt med en annen i det samme kriminelle miljøet.

Det er ingen konkrete personer som er mistenkt eller siktet så langt.

– Men vi kan ikke utelukke at det som skjer i Sverige, har hatt en smitteeffekt her.

Politiet jobbet tirsdag formiddag med undersøkelser på stedet, og skal foreta avhør av vitner og fornærmede.

Bombegruppa er også på stedet og etterforsker. Det er for tidlig å si noe om hva slags eksplosiver som har gått av, og om det er snakk om en hjemmelagd bombe, mener Albertsen.

– Vi er i en innsamlingsfase. Nå samler vi spor, og vi har ikke ennå ikke helt oversikt over hvor de peker. Vi har mange ressurser på saken, og den behandles med høyeste prioritet.

– Det er en del materielle skader på inngangspartiet til huset, skriver Øst politidistrikt i en pressemelding tirsdag.

Beboere ble evakuert, og ingen er skadd. Politiet mistenker ikke at det er flere eksplosiver.

– Det er mye politi på stedet. Vi har hatt bistand av de nasjonale beredskapsressursene, deriblant bombegruppa. Det er kontroll på stedet, og vi har ikke mistanke om flere eksplosiver i området, heter det.

Sverige har den siste tiden vært preget av eksplosjoner mot bolighus- og blokker knyttet til kriminelle gjenger. Albertsen sier imidlertid at det ikke er noe som tilsier at eksplosjonen er lenket til gjengmiljøet i Sverige.

Politiet fikk rundt klokken 3 natt til tirsdag melding om en eksplosjon ved et bolighus i Ellefaret i Drøbak.

(©NTB)

Flere nyheter: