Liverpool-spillerne feirer etter at Diogo Jota fikset 1-0-ledelse over Crystal Palace. Foto: Ian Walton / AP / NTB

Liverpool trygget tabelltoppen – ny skade på førstekeeper Alisson

Arne Slot har knapt tråkket feil som fersk Liverpool-manager. Lørdag så han serielederen slite seg til 1-0 borte mot Crystal Palace.

Av NTB | 05.10.2024 15:31:24

Sport: Det var Liverpools niende seier på ti forsøk av betydning siden Slots inntog. Trepoengeren kom etter en 2. omgang der Palace i lange strekk gjorde livet surt for gjestene fra Merseyside.

Lårskaden til Alisson i sluttfasen var en gledesdreper for alle som heier på Liverpool. Målvakten kastet frustrert hanskene i gresset og måtte erstattes av tredjekeeper Vitezslav Jaros, som endelig fikk debuten etter flere år i klubben.

Det er andre gang i høst at Alisson har vært skadeplaget.

Diogo Jota skjøt Liverpool i føringen etter snaut ti minutter i helgens første Premier League-oppgjør. Han scoret på et perfekt innlegg fra Cody Gakpo.

Senere i omgangen burde Jota ha gjort 2-0, men portugiseren sleivet da han skulle bredside inn ballen.

Før pause styrte Liverpool alt og hadde en ballbesittelse på godt over 70 prosent i en oppstykket kamp. Utover i 2.-omgangen steppet Palace kraftig opp, og Alisson måtte gjøre flere habile redninger.

Liverpool står med 18 av 21 mulige poeng fra sju kamper. Det gjør at laget topper tabellen uansett hva som skjer i resten av runden. Crystal Palace har fortsatt ikke vunnet en kamp i høst og ligger under nedrykksstreken med sine tre poeng.

Med ledelse til pause taper aldri Liverpool i Premier League. Lørdag kom ligakamp nummer 143 på rad der laget har plukket minst ett poeng etter å ha ledet halvveis.

Etter landslagsavbrekket tar Liverpool imot formsterke Chelsea på Anfield. Den kampen spilles 20. oktober, mens Crystal Palace gjester Nottingham Forest dagen etter.