Menu
Andrej Ilic raget høyest på et innlegg og scoret 1-0 for VIF borte mot Sandefjord i Eliteserien søndag. Foto: Trond R. Teigen / NTB

VIF-poeng i bunnstriden – dårlig nytt for FKH

Andrej Ilic fortsetter å briljere i Vålerenga-drakt. Søndag var serberen sentral da Oslo-laget vant 2-1 i nedrykksduellen mot Sandefjord i Eliteserien. Da er Vålerenga 3 poeng over Haugesund.

Av NTB | 01.10.2023 19:23:10

Sport: Like før pause fikk tidligere Sandefjord-spiller Mohamed Ofkir boltreplass inne i hjemmelagets 16-meter. Inne foran mål ventet formspiller Andrej Ilic, og spissen stanget inn 1-0 til Vålerenga med et lekkert hodestøt.

Ilic har levert godt foran mål etter overgangen til de blåkledde i midten av august, og senest torsdag gjorde han to mål i NM-semifinalen mot Bodø/Glimt.

– Han er meget skarp om dagen. Der bommer aldri Andrej Ilic, sa TV 2-kommentator Endre Olav Osnes etter serberens mål.

Etter sidebyttet var Vålerenga-kaptein Stefan Strandberg sikker da han doblet ledelsen på straffespark. Med en halv omgang igjen reduserte Danilo Al-Saed for Sandefjord, men bortelaget kunne til slutt puste lettet ut og ta med seg tre poeng hjem til hovedstaden.

– Det er en kamp der det står mye på spill. I perioder er vi ganske gode, så alt i alt gjør vi en god bortekamp. De flytter opp noen store karer, men jeg synes vi er det beste laget, sa Vålerenga-kaptein Strandberg til TV 2.

– Poengene er ekstremt viktige når vi er der vi er. Alle klarer å lese tabellen og forstå viktigheten av det her. En ordentlig høstkamp. Helt nydelig, sa en smilende Bakke til TV 2 etter den viktige seieren.

Under ledelse av Bakke har Vålerenga tross tabellsituasjonen kun tapt tre seriekamper. Samtlige av nederlagene kom i Bakkes tre første kamper i Eliteserien som trener for Oslo-laget.

– Vi må stå samlet som et lag, og jeg synes vi ser solide ut, fortsatte VIF-sjefen.

Tre poeng gir pusterom for Geir Bakkes mannskap nede på tabellen. Sandefjord er på sin side like foran Haugesund på kvalifiseringsplass. Kun målforskjell skiller lagene.

– Utrolig surt. Jeg føler vi skal ha med oss noe her i dag. Vi slipper til lite, men vi må være enda råere foran mål. Det er lov å være skuffet, men vi må bare fortsette å jobbe, sa Sandefjord-kaptein Jesper Taaje til TV 2 etter tapet mot VIF.

I bunnsjiktet befinner også Stabæk, Haugesund og HamKam seg. Aalesund har som tabelljumbo en stort fjell å klatre for å fornye eliteserieplassen.

Vålerenga har vist bedre takter de siste to månedene. Med unntak av Bodø/Glimt (serie og NM) har ingen lag maktet å slå Geir Bakkes lag siden nettopp Sandefjord gjorde det på Valle i slutten av juli

Vålerenga har trøblet seg inn i nedrykkskampen i Eliteserien denne sesongen, og før søndagens batalje i Sandefjord sto de med fattige fem seirer på 22 kamper.

(©NTB)

Flere nyheter: