Menu
Erik Hoftun går inn i Norsk Toppfotball. Foto: Ole Martin Wold / NTB

Hoftun gjør fotballcomeback – blir sportssjef i Norsk Toppfotball

Den tidligere RBK-kjempen Erik Hoftun vender tilbake til fotballmiljøet. Han er ansatt som ny sportssjef i Norsk Toppfotball.

Av NTB | 23.03.2023 14:14:09

Politikk: Det var VG som først fikk bekreftet ansettelsen av trønderen. Hoftun erstatter Øystein Neerland, som returnerer til jobb som administrerende direktør i Molde Fotballklubb.

– Det er utrolig spennende å få lov til å være med å bygge videre på de grepene som er gjort med blant annet satsing på trener- og spillerutvikling. Klubbene har gjort en betydelig jobb når det kommer til utvikling av unge spillere. Det har gitt synlige resultater, sier Hoftun.

Han var Kåre Ingebrigtsens trenerassistent i Rosenborgs fra 2015 til 2018. Den ansettelsen endte i en opprivende rettssak som til slutt endte med et forlik.

– Jeg håper å kunne bidra med veiledning og lederutvikling i klubbene, og samtidig styrke prestasjonskulturen på elitenivå, slik at vi kan realisere målene vi har satt for toppfotballen de kommende årene, sier han.

Den gamle midtstopperbautaen har også hatt andre roller i Rosenborg enn å være assistenttrener.

Som spiller var han en profil i både Molde, Rosenborg og Bodø/Glimt.

Hoftun står oppført med 30 landskamper for Norge.

– Vi er utrolig glade for å få Erik på laget. Erik er en autoritet i norsk klubbfotball. Han er godt likt, respektert og besitter betydelig fotballfaglig kompetanse, både i kraft av sin spillererfaring og trenerkarriere, og i kraft av sin rolle som sportslig leder i Rosenborg, sier han i en pressemelding.

– Erik er også en kulturbygger og vil bidra til å styrke den sportslige utviklingen i norsk fotball ytterligere i årene som kommer, legger han til.

En stor del av hverdagen til Hoftun i den nye jobben blir besøk hos klubbene.

Hoftun er fortsatt bosatt i Trondheim og blir værende der. Trønderen tiltrer sin nye stilling 1. august.

Leif Øverland, administrerende direktør i Norsk Toppfotball, er glad for ansettelsen av Hoftun.

(©NTB)

Flere nyheter: