Menu
Landslagssjef Ståle Solbakken svarte på spørsmål om laguttaket mot Spania under torsdagens pressekonferanse. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Solbakken om Sørloths avsløring: – Han har vel fulgt med litt på trening

Ståle Solbakken ble tatt litt på senga da han ble konfrontert med Alexander Sørloths uttalelse til TV 2 om at han spiller på topp mot Spania.

Av NTB | 23.03.2023 14:14:19

Sport: – Han har vel fulgt med litt på treninga, da, sa landslagssjefen etter en kort tenkepause.

Sørloth stilte til intervju med TV 2 onsdag. Da sa han at liker å tro at han ville spilt uansett, men at nå blir det som spiss.

– Stort sett er hele laget på plass, men det er tre plasser vi alternerer litt på. Velger vi den ene på en plass, kan det få betydning for en annen plass. Det skal henge sammen. Går jeg for ett valg på sentral midtbane så kan det gå ut over en spiller i en annen posisjon. Vi er ganske sikre på hvordan vi skal gripe det an, og så tenker vi litt på de siste par-tre posisjonene, sa Solbakken under sin pressekonferanse før trening i La Quinta torsdag.

– Vi hadde den første treningen med fart i går, og den andre er i dag. Det er de to eneste helhetlige taktiske treningene vi har. Noen av de som skal spille vet at de skal spille, andre vet det ikke ennå. Noen vet litt mer enn andre.

Erling Braut Haaland, som har vært ekstra het den siste tiden og scoret åtte mål på de to siste kampene for Manchester City, måtte forlate landslagssamlingen på grunn av en kjenning i lysken. Dermed mistet Norge en av sine viktigste brikker mot både Spania og Georgia.

– Jeg tror selvtilliten hans er der den skal være, men Alex har hatt en litt mer trøblete tid de siste ukene. Det er et lagspill, og det henger ganske kraftig sammen med at Real Sociedad har hatt store problemer spillemessig i det siste, sa Solbakken.

– Real Sociedad er ganske langt unna det laget de var for fire-fem uker siden. Jeg var og besøkte dem, og da var de en selvgående maskin som spilte veldig bra. De lå vel som nummer to i La Liga i en periode, fortsatte han.

Solbakken er samtidig klar på at det er en stor fordel for ham selv og Norge at Haalands skadeforfall kom på tirsdag framfor dagen før kamp.

– Det er en veldig stor fordel. Det har mye å si, for våre forberedelser og det mentale. Nå er det noen her som vet at det er enda en plass å spille om. De får bedre tid til å forberede seg, sa landslagssjefen.

– Vi mangler en god spiller, en av de beste i verden. Det vil alle lag merke, men vi skal ikke bruke mer tid på det. Alle andre må steppe opp. Vi har et helt lag som skal funke, det er ikke opp til enkeltspillere. Vi må bare dyrke laget enda mer og få det beste ut av det, sa landslagskapteinen på torsdagens pressetreff.

Han overtar gjerne Haalands jobb som straffeskytter.

– Jeg er klar til å ta straffe hvis det er mulighet for det, men vi har ikke snakket om det, sa Ødegaard.

Norge møter Spania lørdag, før laget reiser til Batumi for å spille mot Georgia tirsdag i neste uke.

Det er riktignok ikke hvem som helst som skal ta over Haalands plass. Sørloth ble kåret til månedens spiller i La Liga i januar og har notert seg for 13 mål og to assist på 34 kamper denne sesongen. Likevel har det ikke gått helt etter planen den siste tiden.

I Haalands fravær er Martin Ødegaard lagets største stjerne. Kapteinen er klar over ansvaret og synes det er synd å miste sin gode venn og lagkamerat.

(©NTB)