Menu
Leo Skiri Østigård og Stefan Strandberg under en trening med herrelandslaget i fotball før EM-kvalifiseringskampene i fotball mot Spania og Georgia. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Landslagssjefen om Østigårds karrierereise: – Han var helt jævlig i mesterskapsserien

Landslagssjef Ståle Solbakken sier Leo Skiri Østigård har gått fra å være «jævlig» i engelsk mesterskapsserie til å bli en klippe hos serielederen i Italia.

Av NTB | 23.03.2023 14:34:05

Sport: Østigård ble tema da Solbakken møtte pressen i Marbella lørdag. Napoli-proffen er høyaktuell for det norske midtforsvaret i EM-kvalifiseringsåpningen mot Spania lørdag.

Lite spilletid for et uhyre formsterkt Napoli-lag skaper imidlertid noe usikkerhet.

– Det jeg liker med han, som mange har, er litt det hodet som gjør at du kan overleve på det aller øverste nivået selv om du har noen skavanker, sier Solbakken – og utdyper:

– Han har en veldig uredd framtoning. Da tenker jeg ikke bare fysisk, at han går inn i alle mulige dueller og har det Cannavaro-opphoppet. Han har en skalle på innsiden som er veldig uredd og kanskje på kanten til naiv i forhold til egen prestasjon. I positiv forstand, ikke i negativ forstand.

– Han har hatt en karriere som har bydd på en del motgang. Han har tatt steg for steg til tross for alle låneperiodene, sier Solbakken.

Østigård spilte for St. Pauli, Coventry, Stoke og Genoa. Solbakken kommer med en overraskelse innrømmelse.

– Jeg synes han var helt jævlig i mesterskapsserien. Det var noen kamper der hvor jeg tenkte at «dette blir aldri bra», sier han.

På spørsmål om Østigård kjenner til det synspunktet, svarer landslagssjefen:

– Jeg tok han jo ikke ut på landslaget, så det skjønte han jo.

– Jeg har sett han spille kamper der han headet ballen 25 ganger og hadde to berøringer på ballen. Det blir du ikke fotballspiller av. Så kommer han til Napoli. De kampene han har spilt der, har han spilt med stoisk ro. Det må jeg bare si, sier han.

– Når man ikke har spilt så mye, blir man et spørsmålstegn, og det har jeg ikke noen problemer med å skjønne, sier han til NTB.

Solbakken vil ikke røpe om han har bestemt seg for hvem som blir midtstoppere mot Spania lørdag.

– Nei, ikke helt. Men vi nærmer oss, sier han.

23 år gamle Østigård ble utenlandsproff i engelske Brighton allerede i 2018. I etterkant ble det en lang rekke låneopphold i flere land.

Solbakken står ved kritikken mot Østigårds på nest øverste nivå i engelsk fotball.

(©NTB)

Flere nyheter: