Menu
Illustrasjonsfoto: Gorm Kallestad / NTB

Telenor følger Stortinget og kommuner som ber ansatte fjerne Tiktok

Telenor ber sine ansatte om å fjerne appen Tiktok fra enheter med tilgang til konsernets interne systemer. Det har også Bergen og Oslo, samt Stortinget, gjort.

Av NTB | 23.03.2023 14:14:03

Politikk: Justis- og beredskapsdepartementet frarådet tirsdag bruk av appene Tiktok og Telegram på tjenestetelefoner og -nettbrett etter en vurdering fra Nasjonal sikkerhetsmyndighet (NSM).

– Våre egne sikkerhetsmessige vurderinger tilsier at Tiktok utgjør en betydelig risiko på enheter med tilgang til våre interne system, opplyser kommunikasjonssjef Julie Hæhre i Telenor til NRK.

Det ble også klart torsdag at Stortinget ber ansatte fjerne Tiktok og Telegram.

– Dette innebærer at representanter og ansatte som har installert Tiktok og Telegram på enheter med tilgang til Stortingets systemer, bes om å fjerne appene så raskt som mulig, sier stortingspresident Masud Gharahkhani (Ap).

– Vi er på ballen, sier sikkerhets- og beredskapssjef i Trondheim kommune, Camilla Storseth Moe, til Adressa torsdag ettermiddag.

Moe ser ikke bort fra at det kan bli aktuelt med fraråding hos dem også.

Stavanger kommune er i gang med en selvstendig vurdering.

–Vi må vurdere dette opp imot nytteverdien av å være til stede i denne kanalen, sier direktør for innovasjon og støttetjenester, Birger Clementsen, i kommunen til Stavanger Aftenblad.

Stavanger kommune har en offisiell konto på Tiktok, som ble aktivt tatt i bruk i fjor sommer.

– Kontoen har vist seg å være nyttig for å nå ut til målgrupper som er vanskelige å nå med andre kanaler, sier kommunikasjons­sjef Marianne Jørgensen i Stavanger kommune.

Torsdag morgen varslet Bergen kommune at de ansatte bes om å slette den omstridte appen Tiktok fra tjenestemobilene. Kort tid etter bekreftet finansbyråd Einar Wilhelmsen i Oslo kommune overfor TV 2 at de gjør det samme.

Trondheim kommune ser ikke bort fra at den vil fraråde ansatte bruk av Tiktok og Telegram.

Flere nyheter: