Menu
Hans Andreas Limi får en klem av Sylvi Listhaug, etter at han har blitt valgt til ny nestleder i Frp. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Hans Andreas Limi valgt til nestleder i Frp

Til stående applaus ble Hans Andreas Limi valgt til nestleder i Fremskrittspartiet på landsmøtet søndag.

Av NTB | 30.04.2023 10:54:08

Politikk: Limi ble valgt ved akklamasjon. Han overtar etter Ketil Solvik-Olsen, som ikke ønsket gjenvalg fordi han vil bruke mer tid med familien.

Valgkomiteen hadde innstilt på Limi, og det var ingen motkandidater. Han har lang fartstid i partiet og har blant annet vært parlamentarisk leder. I flere år har han vært Frps finanspolitiske talsmann.

– Kjære landsmøte. Dere må jo velge meg for dere har ikke andre kandidater, sa Limi med et glimt i øyet da han talte til partifellene før valget.

-Jeg trøster meg med at Joe Biden er 80, Donald Trump 76 og Carl sitter fortsatt på Stortinget. Så jeg har litt å gå på, sa 62-åringen.

Han la vekt på kampen for frihet som en kjerneverdi Frp må fortsette å jobbe for.

– Kampen for frihet er enda viktigere i dag enn for 50 år siden. Vi har en regjering som tar Norge i helt feil retning, sa Limi.

Han mener Frp tidvis har opplevd å bli utskjelt og latterliggjort, men at partiet har banet vei for nye løsninger og andre partier har kommet etter.

– Jeg har hatt gleden og kanskje kunststykket av å være nestleder under både Carl, Siv og Sylvi. Nå stiller jeg igjen for to nye år, sa Søviknes.

De øvrige medlemmene i sentralstyret ble også gjenvalgt. Det kom inn to nye varamedlemmer: Håkon Lykkebø Strand og Steinar Rørvik.

Limi viste til at bringer med seg erfaring og kunnskap fra mange år i politikken og også fra næringslivet. Men han vil også bidra til fornyelse.

Frps andre nestleder, Terje Søviknes, ble gjenvalgt ved akklamasjon. Partileder Sylvi Listhaug er ikke på valg i år.

Flere nyheter: