Menu
Helga Pedersen i samtale med Aps partisekretær Kjersti Stenseng i 2018. Foto: Vidar Ruud / NTB

Helga Pedersen stiller ikke som kandidat til å bli partisekretær i Arbeiderpartiet

Ordfører Helga Pedersen fra Tana har bestemt seg for ikke å stille som kandidat til å bli partisekretær i Arbeiderpartiet, sier hun til TV 2.

Av NTB | 30.04.2023 10:54:15

Politikk: – Jeg tror jeg ville vunnet en votering, sier Pedersen.

Arbeiderpartiets landsmøte starter torsdag. Mange har spekulert på om Helga Pedersen vil lansere sitt kandidatur som ny partisekretær før landsmøtet.

– Jeg anser at jeg ville hatt en rimelig god mulighet til å vinne en kampvotering på landsmøtet, men at jeg ikke ville hatt tilstrekkelig støtte i det arbeidet som kommer etter landsmøtet. Derfor trekker jeg meg, sier Pedersen.

Pedersen har tidligere åpnet opp for å utfordre Kjersti Stenseng om partisekretærjobben.

Mange i partiet er skuffet over partiets lave oppslutning på meningsmålingene og vil gjøre endringer i ledelsen. Aps partiledelse består i dag av leder Jonas Gahr Støre, nestleder Bjørnar Skjæran og partisekretær.

For en drøy uke siden ble Tonje Brenna og Jan Christian Vestre innstilt som Aps nye nestledere. Dette skjedde etter at Bjørnar Skjæran trakk sitt kandidatur.

Stenseng har sagt at hun ønsker å fortsette i stillingen, men skjønner at det er diskusjon om hvorvidt ledelsen burde endres.

Aps landsmøte avholdes 4.–6. mai.

(©NTB)

Flere nyheter: