Menu
Frp-leder Sylvi Listhaug tok opp Norges kontakt med Iran i spørretimen på Stortinget onsdag. Bildet er tatt ved en tidligere anledning. Foto: Terje Pedersen / NTB

Frp kritiserer regjeringen for kontakt med Iran

Frp-leder Sylvi Listhaug reagerer på regjeringens regelmessige kontakt med regimet i Iran. Hun bommer helt, mener utenriksministeren.

Av NTB | 08.11.2023 11:09:36

Politikk: Lørdag hadde statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) en telefonsamtale med Irans president, Ibrahim Raisi, på telefon

– Samtalen føyer seg inn i rekken av eksempler på at regjeringen har regelmessig kontakt med diktaturer, kvinneundertrykkende regimer og terrororganisasjoner, sa Frp-leder Sylvi Listhaug da hun tok opp saken med utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) i Stortinget onsdag.

Hun trakk også fram Norges kontakt med Hamas og Hizbollah.

– Frp er imot at Norge skal ha en rolle hvor vi gjennom å pleie kontakt, bidrar til å legitimere regimer og terrororganisasjoner som hater alle de demokratiske verdiene vi står for, sa Listhaug.

Utenriksminister Espen Barth Eide (Ap) svarte Listhaug fra talerstolen i Stortinget.

– Det er nå slik at Iran er en av de aktørene man må snakke med hvis man ønsker å bidra i denne regionen. Akkurat som man også må snakke med de som rent faktisk har kontroll i Gaza hvis man vil få til noen ting i Gaza. For eksempel det å få nordmenn ut, ville vært omtrent utenkelig hvis ikke det var noe kontakt med Hamas, sier Barth Eide.

Han påpekte at Norge også hadde kontakt med slike regimer og grupper i de sju årene Frp satt i regjering.

– Vi er ikke enig i Listhaugs tilnærming om at diplomati først og fremst går ut på å ikke snakke med folk. Vi tror vi kommer lenger ved å faktisk snakke med folk, inkludert de vi er dypt uenig med, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: