Menu
Grace Bullen har vist seg fram i VM i Beograd. Bildet er fra VM i Oslo i 2021. Foto: Terje Bendiksby / NTB

Bullen tapte semifinalen i bryte-VM – OL-billett fortsatt innen rekkevidde

Grace Bullens triumfferd i VM i bryting stoppet mot japaneren Sakura Motoki i semifinalen. Den norske bryteren tapte 1-2 i en tøff kamp.

Av NTB | 20.09.2023 17:32:59

Sport: Dermed skal 26-åringen fra Fredrikstad ut i bronsekamp i 62-kilosklassen i serbiske Beograd. Den går torsdag mot enten Aisuluu Tynybekova fra Kirgisistan eller tyskeren Luisa Niemesch.

De fem beste i VM er sikret plass i sommer-OL. Dermed har Bullen ytterligere to sjanser til å kvalifisere seg. Taper hun bronsekampen, får hun omkamp om OL-billett mot taperen av den andre bronsekampen.

Det ble en relativt kontrollert og poengfattig kamp mot Motoki i semifinalen. Bullen tok ledelsen 1-0 på grunn av passivitet hos motstanderen, og det ble det eneste poenget de første tre minuttene.

I annen omgang klarte Motoki å få Bullen i bakken tidlig, og hun ble belønnet med to poeng. Bullen forsøkte forgjeves å kjempe seg til nye poeng, men hun lyktes ikke.

Underveis ble det dramatisk. Etter situasjonen der Motoki tok to poeng, ble Bullen liggende på brytematta med smerter i skulderen. Hun fikk legebehandling på stedet og kom seg i gang igjen.

Den norske bryteren viste solid form tidligere onsdag. Hun startet med å slå Angelina Rodrigues 4-0 i første kamp, og deretter ble det 7-1-seier over Esther Kolawole i åttedelsfinalen.

I kvartfinalen ble Kriszta Tunde Incze fra Romania utklasset 10-0.

(©NTB)

Flere nyheter: