Menu
Caroline Graham Hansen møter pressen på Ullevaal stadion etter trening med fotballandslaget onsdag. Foto: Fredrik Varfjell / NTB

Graham Hansen om ny Norge-sjef: – Veldig tydelig på hva han ønsker

Caroline Graham Hansen er tilbake i det norske kapteinsteamet under vikartrener Leif Gunnar Smerud etter at Hege Riise vraket henne.

Av NTB | 20.09.2023 17:42:33

Sport: Barcelona-spilleren møtte mediene onsdag på Ullevaal stadion. Intervjupågangen var såpass omfattende at hun stilte i en fellesseanse.

Smerud har tatt Graham Hansen tilbake som en av visekapteinene under Maren Mjelde. Selv synes hun den nye sjefen har «gjort et veldig bra førsteinntrykk».

– Vi har hatt fine økter, og han har vært veldig tydelig på hva han ønsker. Det virker som gruppa har respondert bra, sa 28-åringen på sitt første pressetreff etter forrige måneds VM-sluttspill.

– Om jeg er i kapteinsteamet eller ikke, ønsker jeg å bidra. Det er ikke så viktig for meg. Det viktigste for meg er at det fungerer.

Morgenen etter sa Graham Hansen unnskyld under en pressekonferanse.

– Det knytter seg til at det er ett år siden jeg ble tatt ut av kapteinsteamet som noe av det første Hege (Riise) gjorde. Det var vonde følelser som pratet, ikke den rasjonelle meg, og det beklager jeg, sa hun.

Onsdag ville hun ikke kommentere mye om sitt forhold til Riise, men hun sa dette:

– Hege var en fin person, og jeg ønsker henne alt godt.

– Nei, det var det ikke. Hun har et godt fotballhode og er sånn sett en veldig fin type å ha i kapteinsteamet, sier landslagssjefen til NTB.

Han vil bruke samlingen godt til å gi Graham Hansen en rolle som passer henne og Norge best mulig.

– Caro er Caro. Det gjelder å finne litt ut av hvordan vi skal få brukt hennes styrker. Hun kan nok brukes på flere måter, men vi må bli bedre kjent med henne. Det gjelder å få henne inn i gode posisjoner. Hun blir ikke stopper eller back.

Graham Hansen hadde dette å si på spørsmål om endringene Smerud har tatt med seg inn i landslaget:

– Han har sin filosofi og spiller på en litt annen måte. Han «coacher» mye, og det synes vi er gøy. Han er veldig opptatt av intensitet i spillet, og det gjør at man får gøyale treninger.

Graham Hansen ble vraket fra start mot Sveits i VM og måtte nøye seg med et innhopp i sin 100. landskamp. Det førte til svært skarpe uttalelser i intervjuer etterpå.

Tross utblåsningen i VM var det ingen tvil da Smerud valgte å gi Graham Hansen lederansvar.

(©NTB)

Flere nyheter: