Menu
Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap). Foto: Javad Parsa / NTB

Aasland vil legge fram styringsmekanisme for krafteksport i løpet av januar

Olje- og energiminister Terje Aasland tar sikte på å i løpet av januar legge fram konkrete forslag til innhold i en styringsmekanisme for krafteksport.

Av NTB | 23.01.2023 21:35:07

Økonomi og næringsliv: Det går fram av et svar Aasland har gitt Stortinget på spørsmål fra Frp-representant Marius Arion Nilsen.

– Jeg tar sikte på å legge fram konkrete forslag til innhold i en styringsmekanisme i løpet av januar, heter det i svaret.

I svaret kommer det også fram at Aasland ikke ser på mekanismen som et tiltak primært rettet mot inneværende vinter, for kommende vintre der situasjonen kan være mer krevende og usikker.

Nilsen reagerer på at tiltaket ikke er ment å avhjelpe situasjonen nå.

– Etter drøyt halvannet år med kraft- og strømpriskrise som savner historisk sidestykke, har regjeringen nå brukt like lang tid på å legge fram tiltak som kan gjøre noe med den kritiske situasjonen. Det er oppsiktsvekkende at olje- og energiministeren allerede nå kan bekrefte at mekanismen blir for svak til å kunne gjelde denne vinteren, i en situasjon der folk og bedrifter fremdeles opplever skyhøye strømpriser, sier han.

(©NTB)

Flere nyheter: