Menu
Frank Lampard er ferdig som Everton-trener. Foto: Dave Thompson / AP Photo / NTB.

Bekreftet: Lampard sparket som manager i Everton

Den engelske fotballegenden Frank Lampard har fått sparken som manager i Everton etter svake resultater.

Av NTB | 23.01.2023 21:25:17

Sport: Det bekrefter klubben. Både Daily Mail og Sky Sports meldte tidligere mandag at avgjørelsen var tatt.

Joe Edwards, Paul Clement, Ashley Cole og Chris Jones, som har vært del av Lampards trenerapparat, er også ferdige på Goodison Park. Alan Kelly fortsetter imidlertid som keepertrener.

Everton opplyser at Paul Tait og Leighton Baines får ansvaret for laget inntil en ny manager er på plass.

«Alle i Everton vil gjerne takke Frank og hans trenerteam for deres arbeid i løpet av det som har vært tolv utfordrende måneder», skriver klubben.

Everton ligger på 19.-plass i Premier League med kun 15 poeng etter 20 serierunder. Liverpool-klubben står med åtte strake kamper uten seier i ligaen. I helgen ble det 0-2 mot West Ham.

Lampard debuterte som trener i Derby i 2018, hvor han oppnådde stor suksess. Sesongen etter tok han over roret i Chelsea, hvor det langt fra ble noen eventyrhistorie.

Klubblegenden fikk ikke engang fullføre to hele sesonger i sjefsstolen på Stamford Bridge.

Siden Lampard tok over roret i Everton har klubben brukt over 800 millioner kroner fordelt på fem spillersigneringer.

Lampard er den sjette manageren som får sparken i Premier League denne sesongen. Tidligere har Thomas Tuchel (Chelsea), Steven Gerrard (Aston Villa), Bruno Lage (Wolves), Ralph Hasenhuttl (Southampton) og Scott Parker (Bournemouth) mistet jobben.

Lampard har hatt ansvaret for Everton siden 31. januar i fjor, men engelskmannen har ikke klart å få sving på det blåkledde maskineriet.

Et drøyt år senere var han tilbake i manesjen da han tok over etter Rafael Benitez i Everton. De kongeblå lå da helt nede på 16.-plass, fire poeng over Newcastle på nedrykksplass. Den tidligere midtbanespilleren klarte imidlertid å berge plassen med et nødskrik forrige sesong.

(©NTB)

Flere nyheter: