Menu
Politiet har sperret av området utenfor en leilighet i Malmö der en mann i 50-årene ble skutt og såret natt til mandag. Mannen døde senere av skadene han var påført. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB

Mann drept i skyting i Malmö

En mann ble skutt og drept i Malmö natt til mandag, opplyser svensk politi, som mistenker feilskyting. En 16 år gammel gutt er pågrepet og siktet for drap.

Av NTB | 07.10.2024 08:31:20

Kriminalitet og rettsvesen: Mannen i 50-årene befant seg i en leilighet da han ble truffet av skudd og alvorlig såret, skriver politiet i en pressemelding natt til mandag. Politiet tror at skuddene ble avfyrt utenfra, gjennom et vindu.

Mannen ble fraktet til sykehus der han noen timer senere døde av skadene han var påført. Det er ikke kjent om det befant seg andre personer i leiligheten da skuddene falt.

Ifølge svensk TV4 mistenker politiet at mannen ble drept ved en feilskyting og en annen person kan ha vært målet.

Etter drapet på mannen har politiet gjort et omfattende våpenbeslag. Ifølge SVT Nyheter Skåne har politiet funnet to pistoler, en Kalashnikov og tre granater på et sted i nærheten. Det er ikke kjent om det er dette beslaget politiet sikter til.

Stedet ble sperret av i morgentimene etter at politiets hundeførere fant gjenstanden.

Beboere i en eiendom nærmest funnstedet på Soprangatan har blitt bedt om å holde seg innendørs og borte fra vinduer.

Skytingen ble meldt klokka 4.42 natt til mandag.

En 16 år gammel gutt ble mandag morgen pågrepet og siktet i saken. Han vil bli avhørt i løpet av formiddagen.

Politiet fant også en mistenkelig gjenstand utenfor leiligheten der skytingen skjedde, og bombeeksperter skal undersøke gjenstanden.

(©NTB)

Flere nyheter: