Menu
Trent Alexander-Arnold og Mohamed Salah kan potensielt forlate Liverpool gratis etter sesongen. Nå åpner Fifa for at bosmanspillere kan bytte lag flere uker før det ordinære sommervinduet starter. Årsaken er klubb-VM. Foto: Rui Vieira / AP / NTB

Fifa tar VM-grep – åpner for unntak på overgangsmarkedet

Fifa endrer på regelverket slik at spillere kan bytte lag i forkant av neste års klubb-VM og det ordinære sommervinduet.

Av NTB | 04.10.2024 06:41:42

Sport: Endringen betyr at spillere på utløpende kontrakter vil kunne slutte seg til VM-lag som Real Madrid, Manchester City, Bayern München og Paris Saint-Germain flere uker før tiden i sine nåværende klubber er omme.

Liverpool-trioen Mohamed Salah, Trent Alexander-Arnold og Virgil van Dijk er eksempler på potensielle bosmanspillere i 2025. Det samme er Tottenhams kaptein Son Heung-min.

Standarden i toppfotballen er at kontrakter løper ut 30. juni. Klubb-VM starter 15. juni og varer til 13. juli. Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) åpner for et midlertidig overgangsvindu i perioden 1.-10. juni og 27. juni til 3. juli.

– Disse reglene sikrer best mulig forhold for de 32 deltakerklubbene og at de beste spillerne i verden kan skinne på øverste nivå, sier Fifa-president Gianni Infantino i en uttalelse.

Det blir opp til de nasjonale fotballforbundene å avgjøre om de vil benytte seg av muligheten. Unntaket vil gjelde for alle klubber i landene som gjør det.

(©NTB)

Flere nyheter: