Menu
Magnus Carlsen under Norway Chess tidligere i år. Foto: Carina Johansen / NTB

Magnus Carlsen vant semifinalen i Champions Chess-turnering – slo Levon Aronian

Det norske sjakkesset Magnus Carlsen innfridde mot Levon Aronian og vant semifinalen i årets fjerde Champions Chess Tour-turnering.

Av NTB | 28.09.2024 20:41:16

Sport: Carlsen sikret seg et klart overtak underveis i det første hurtigsjakkpartiet, før det etter hvert jevnet seg ut. På tampen av partiet kastet Aronian bort en klar mulighet for sjakk matt, og en heldig Carlsen kunne puste lettet ut.

– Magnus rister på hodet. Aronian kunne fått sjakk matt, men han gikk glipp av muligheten, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer etter åpningspartiet.

I det andre partiet skaffet Carlsen seg et overtak med 1,5-0,5 etter at Aronian gikk tom for tid.

– Det er fortjent at Magnus leder kampen, men det var kanskje ikke på denne måten vi trodde det skulle skje, sa Hammer.

Det tredje partiet endte med remis. Dermed var Carlsen sikret seier med samme eller bedre resultat i det siste partiet. Det klarte nordmannen.

– Dette er tabber de kun er kapable til å gjøre mot hverandre, fordi de er litt redde for hverandre, naturlig nok. De har respekt for hverandre, sa TV 2s sjakkekspert Jon Ludvig Hammer på tampen av kvartfinalen.

Det er som vanlig dobbelt utslagssystem i CCT-turneringen, slik at de som taper får en ny sjanse i taperrunden. Først etter sitt annet tap er en spiller utslått.

– Han kjempet bra. Det ble mer underholdende enn jeg trengte i 1. parti. Det tredje partiet skulle også vært over tidligere, men jeg ga ham i hvert fall ikke så mange sjanser i dag, sa Carlsen til TV 2 etter seieren mot Minh.

Carlsen reiste hjem til Oslo fra Dubai torsdag og la i sosiale medier ut et bilde av seg selv i flysetet med en tekst der han lurer på om han rekker hjem i tide eller om han må spille på telefonen. Han slapp det siste alternativet.

Fredag gikk Carlsen seirende ut av kvartfinaleduellen mot Jan Nepomnjasjtsjij. Samtlige av de fire hurtigsjakkpartiene endte med remis. Dermed ble kampen avgjort i armageddon, der Carlsen utnyttet en stor tabbe fra «Nepo» og vant klart.

Carlsen kvalifiserte seg til toppdivisjonen i turneringen med seier over Le Tuan Minh torsdag. Nordmannen ble slått ut tidlig i den forrige CCT-turneringen i juli og var dermed ikke automatisk kvalifisert for toppdivisjonen denne gang.

(©NTB)

Flere nyheter: