Mohamed Salah ble matchvinner for Liverpool. Foto: Nick Potts /PA via AP / NTB

Salah og Konaté sendte Liverpool til tabelltopp – Strand Larsens Wolves stadig Premier League-jumbo

Ibrahima Konaté og Mohamed Salah scoret målene da Liverpool slo Jørgen Strand Larsens Wolverhampton 2-1 på bortebane og klatret til topps på Premier League-tabellen.

Av NTB | 28.09.2024 20:31:37

Sport: Franske Konaté steg til værs på et godt slått innlegg på tampen av den første omgangen, og Wolves-keeper Sam Johnstone kunne ikke hindre Liverpool-scoring.

– Her skal vi først og fremst gi enorm honnør til Konaté. Han knuser en så god hodespiller som Toti Gomes i lufta, sa Viaplay-ekspert Lars Tjærnås.

Drøye ti minutter ut i annen omgang var Strand Larsen sentral da vertene utlignet. Nordmannen presset fram en feil fra målscorer Konaté, og noen sekunder senere fikk Rayan Aït-Nouri en enkel oppgave med å sette inn 1-1.

Kort tid etterpå ble imidlertid forsvarskollega Nélson Semedo syndebukk da han la Diogo Jota i bakken. Fra straffemerket var Mohamed Salah sikker og avgjorde kampen for Liverpool.

Strand Larsen ble byttet ut etter 70 minutter.

– Han drar Salah i venstrearmen. Etter min mening er det straffe, men teori samsvarer ikke helt med praksis, sa Tjærnås.

Kollega Jan Åge Fjørtoft var imidlertid ikke enig.

– Jeg mener at det ikke er straffespark. Salah blir først holdt, men så venter han litt for lenge med å gå i bakken.

Wolves har hatt en tøff start på sesongen. Før helgens Premier League-runde var laget fra West Midlands tabelljumbo, med like mange poeng og identisk målforskjell som Everton. Blåtrøyene tok sesongens første trepoenger med 2-1-seier mot Crystal Palace tidligere lørdag, mens Wolves på sin side led nok et nederlag.

Liverpool klatrer på sin side forbi Manchester City, som tidligere lørdag måtte tåle poengdeling borte mot Newcastle.

Allerede etter elleve minutter spilt i Wolverhampton ble Salah revet over ende i vertenes sekstenmeter. Situasjonen skapte splittelse blant Viaplays eksperter.

Få minutter ut i annen omgang var vertene nær ved å rote det ordentlig til i egen sekstenmeter, men Salah klarte ikke å utnytte seg av situasjonen.