Menu
Israels militære hevder at de drepte Hizbollahs leder Hassan Nasrallah i angrepene mot den libanesiske hovedstaden Beirut i natt. Foto: Hassan Ammar / AP / NTB

Hizbollah-leder Hassan Nasrallah er drept i israelske angrep

Hizbollah bekrefter at gruppens øverste leder Hassan Nasrallah ble drept i de israelske angrepene mot Libanons hovedstad Beirut fredag kveld og natt til lørdag.

Av NTB | 28.09.2024 14:41:13

Politikk: Samtidig som den libanesiske militsen bekrefter at lederen er drept, skriver de i en uttalelse at de skal fortsette angrepene mot Israel. Uttalelsen er gjengitt i et innlegg på Telegram.

Nasrallah har vært øverste leder for libanesiske Hizbollah – som er både en milits og et politisk parti – i over 30 år.

Det israelske militæret kunngjorde dødsfallet i et innlegg på X lørdag formiddag. Det skjedde etter flere timer med luftangrep mot Beirut og områder sør i landet. Ett av målene var angivelig Hizbollah-lederen.

– I løpet av de siste to timene har IAF (den israelske luftstyrken, journ.anm) utført omfattende angrep mot flere titall terrormål som hører til terrororganisasjonen Hizbollah i Bekaadalen og i flere ulike områder sør i Libanon, skriver IDF i et innlegg på X.

Vitner opplyser til nyhetsbyrået Reuters at de hørte mer enn 20 luftangrep i Beirut før daggry lørdag. Tusenvis har forlatt hjemmene sine sør i den libanesiske hovedstaden og samlet seg i parker, på fortau og andre plasser.

– Dette er ikke en trussel som forsvinner, sier militærets talsperson Nadav Soshani, og legger til at det er trygt å anta at Hizbollah komme til å gjengjelde angrepene.

Ifølge talspersonen er angrepet mot Nasrallah basert på mange år med sporing av ham, i tillegg til sanntidsinformasjon. Han sa at Israels militære kunne bekrefte dødsfallet gjennom etterretningskilder, men ville ikke utdype det noe mer.

Tidligere i uken kunngjorde IDF at de innkaller to brigader med reservesoldater til «operativ tjeneste i nord».

Siden kampene mellom Israel og Hizbollah trappet opp denne uken, har mer en 720 mennesker blitt drept i Libanon siden mandag, ifølge Libanons helsedepartement.

Israels militære (IDF) skriver at angrepene i Libanon var rettet mot Hizbollah-mål i Beirut og sør i landet.

Drapet på militsens øverste leder anses som en betydelig utvikling i krigen i Midtøsten. Israels militære stålsetter seg nå for et motsvar fra Hizbollah.

Lørdag morgen opplyser det israelske militære at de kaller inn tre brigader med reservesoldater for å styrke forsvaret sitt.

Flere nyheter: