Menu
Kvinnen er tiltalt for falsk forklaring om at hun ble skutt under Pride-angrepet i Oslo 25. juni 2022. Foto: Javad Parsa / NTB

Påstand om 90 dagers fengsel for falsk forklaring etter Pride-terroren

Kvinnen som er tiltalt for å ha avgitt falsk forklaring om Pride-terroren 25. juni 2022, bør dømmes til fengsel i tre måneder, mener statsadvokaten.

Av NTB | 25.09.2024 12:01:29

Kriminalitet og rettsvesen: Statsadvokaten legger ned påstand om at to tredeler av straffen gjøres betinget, skriver VG.

Det var Nettavisen som først omtalte saken.

Kvinnen sto fram i en rekke medier i etterkant av skytingen og fortalte om en dramatisk historie hvor både hun og kameraten ble skutt utenfor London Pub 25. juni 2022, før hun fortalte at de begge kom seg i sikkerhet sammen. Imidlertid viser mobilspor at hun trolig ikke engang var på stedet den natten, og hun ble ikke registrert som pasient på noe sykehus.

Derfor ble hun i mars i år tiltalt for falsk forklaring til politiet, og mandag startet rettssaken. Kvinnen nekter straffskyld.

45 år gamle Zaniar Matapour ble i sommer dømt som tilregnelig til 30 års forvaring med 20 års minstetid. Han ble også dømt til å betale 112,4 millioner kroner i erstatninger. Dommen er anket.

Matapour drepte to personer og påførte ni andre skuddskader da han plukket opp to skytevåpen fra en bag og fyrte løs mot menneskemengden i og utenfor Per på Hjørnet og London Pub natt til 25. juni 2022.

(©NTB)

Flere nyheter: