Menu
To kvinner kysser mens de holder en plakat til støtte for likekjønnede ekteskap på pride-paraden i Bangkok i 2023. Et forslag om å anerkjenne likekjønnede ekteskap, fikk tirsdag grønt lys fra landets kongehus. Dermed trer det i kraft i januar. Foto: Sakchai Lalit / AP / NTB

Lovforslag om likekjønnet ekteskap får støtte fra Thailands kongehus

Thailands kong Maha Vajiralongkorn stiller seg bak et forslag om å anerkjenne likekjønnede ekteskap som ble godkjent i landets nasjonalforsamling i sommer.

Av NTB | 25.09.2024 04:41:14

Sosiale forhold: Landet blir dermed offisielt det første i Sørøst-Asia og nummer tre i Asia til å anerkjenne likekjønnede ekteskap.

Den kongelige støtten ble kunngjort i kongehusets offisielle nyhetsblad tirsdag. Lovforslaget trer dermed i kraft om 120 dager, som blir den 22. januar neste år.

Fra før har bare to land i Asia gjort likekjønnede ekteskap lovlig: Taiwan og Nepal. Lovendringen i Thailand vil endre referansene til «menn», «kvinner», «ektemenn» og «koner» i loven til kjønnsnøytrale begreper.

Den gir også likekjønnede par de samme rettighetene som øvrige ektefeller til å adoptere barn sammen og arve hverandre.

Thailand er kjent for sin fargerike LHBT-kultur og toleranse for mangfold, noe som bidrar til å gjøre landet populært blant turister.

(©NTB)

Flere nyheter: