Menu
Direktør Ingeborg Volan i Gyldendal forlag. Foto: Ole Berg-Rusten / NTB

Gyldendal-sjefen varsler gjennomgang av boka «Partiet»

Den omstridte boka «Partiet» om Arbeiderpartiet skal gjennomgås av forlaget Gyldendal før neste opplag kommer ut, bekrefter forslagssjef Ingeborg Volan.

Av NTB | 24.09.2024 18:21:10

Politikk: – Etter medieoppmerksomheten i helgen og at boka kom ut i butikkene mandag, har vi fått en hel del nye henvendelser. Nå jobber vi sammen med forfatterne for å gå grundig inn i disse og sikre at eventuelle feil og unyanser blir endret der det er riktig før neste opplag, sier Volan til TV 2.

Boka «Partiet» er skrevet av Dagbladet-journalistene Steinar Suvatne og Jørgen Gilbrandt. Den har undertittelen «En innsideberetning om Arbeiderpartiets fall» og hevder å beskrive en rekke situasjoner i partiet det siste tiåret.

Mange har reagert på den omfattende bruken av anonyme kilder, samt at det er påvist flere faktafeil.

Tidligere AUF-leder Eskil Pedersen, tidligere Ap-nestleder Bjørnar Skjæran og TV 2-journalist Lars Joakim Skarvøy er blant dem som har reagert på faktafeil. Tirsdag gikk forfatter og tidligere Ap-politiker Anne Holt enda hardere ut og mente boka bør trekkes i sin helhet.

Det samme gjør Karen Marie Berg, enken til den tidligere Ap-toppen Hans Kristian Amundsen – som ikke ble kontaktet før boka gikk i trykken, enda Amundsens navn står referert 67 ganger. Tirsdag gikk tidligere stortingsrepresentant og finanspolitisk talsperson i Ap, Marianne Marthinsen, hardt ut mot boken i en kronikk i VG.

Flere nyheter: