Menu
Den nye Star Wars-filmen kommer i 2026.

Det skjer mye i Star Wars-universet

Denne uken ble en rekke nyheter publisert rundt planene for serier og filmer i Star Wars-universet.

Av Egil M Solberg | 10.01.2024 20:10:27

Kultur: For alle som liker Star Wars og alle seriene Disney har fått laget de siste årene, har mye å se frem til. Tre nye Star Wars-filmer og et knippe nye serier ble presentert på årets Star Wars Celebration.

Den første av de tre filmene vil bli regissert av James Mangold. Filmen vil fortelle om de aller første Jedi-riddere, og det er ventet at den vil være satt 25 000 år før begivenhetene i den opprinnelige «Star Wars»-trilogien.

Filmen er satt i den såkalte «Dawn of the Jedi»-eraen, som en slags mytisk, nesten bibelsk fortelling om Kraftens opphav og hvordan Jediene ble til.

Den andre filmen vil bli regissert av Dave Filoni, som har vært en mangeårig Star Wars-produsent og forfatter. Filmen vil være en slags fortsettelse av den nåværende live-action-serien The Mandalorian, The Book of Boba Fett og den kommende serien Ashoka. Handlingen vil finne sted mellom Star Wars: Episode VI – Return of the Jedi og Star Wars: The Force Awakens.

Den tredje og siste filmen vil bli regissert av Sharmeen Obaid-Chinoy og vil være en direkte fortsettelse av Star Wars: The Rise of Skywalker. Handlingen vil være satt 15 år etter at keiser Palpatine og The First Order ble beseiret for en gang for alle, og vil følge Rey, spilt av Daisy Ridley, som prøver å etablere et nytt Jedi-tempel med en ny gruppe padawans. Onde krefter vil imidlertid forsøke å hindre Jedi-ordenens tilbakekomst.

Film: «The Mandalorian & Grogu»

Senere i år starter også produksjonen av det nyeste tilskuddet i Star Wars-universet, spillefilmen «The Mandalorian & Grogu». Filmen er regissert av Jon Favreau.

Den er basert på den populære HBO-serien «The Mandalorian» som hadde premiere i 2019, som Favreau også har regissert. Filmen er også blitt til en serie med flere sesonger på Disney+.

– Jon Favreau har ført inn to nye og elskede karakterer i Star Wars-universet, og denne historien passer perfekt for kinolerretet, sa Kathleen Kennedy, president i Lucasfilm.

Ny sesong av Andor

Den andre sesongen av Disney+-suksesserien, som følger begynnelsen av opprøret mot Imperiet, imponerte fansen da den kom ut, og mange kalte den det beste Star Wars hadde gjort på mange år.

Seriens andre sesong ble utsatt og vil ikke vær klar før tidligst i 2025.

Ny sesong av Ahsoka

Sesong 2 av «Ahsoka» er under utvikling med skaperen Dave Filoni. Det bekreftes av Lucasfilm.

«Ahsoka,» som avsluttet sesong 1 den 3. oktober, hadde Rosario Dawson i hovedrollen som den populære jedien som prøver å redde galaksen fra Grand Admiral Thrawn, en ny trussel etter fallet til det galaktiske imperiet.

Dawson introduserte Ahsoka Tano til live-action i «The Mandalorian» sesong 2 og dukket også opp i «The Book of Boba Fett.»

Ny serie: The Acolyte

«The Acolyte» er en kommende amerikansk TV-serie laget av Leslye Headland. Det er en del av Star Wars-serien, satt på slutten av High Republic-æraen før hendelsene i de viktigste Star Wars-filmene.

Amandla Stenberg og Lee Jung-jae spiller hovedrollene.

Serien skal ha premiere senere i 2024.

Ny serie: Skeleton Crew

«Skeleton Crew» er en kommende TV-serie laget av Jon Watts og Christopher Ford for strømmetjenesten Disney+.

Det er en del av Star Wars-serien, og finner sted i samme tidsramme som The Mandalorian og dens sammenkoblede spin-offs etter hendelsene i Return of the Jedi.

Skeleton Crew har Jude Law i en av hovedrollene.

Flere nyheter: