Menu
«Den stygge stesøsteren»-skuespillerne (f.h.) Ane Dahl Torp (stemoren), Lea Myren (stesøsteren Elvira) og Thea Sofie Loch Ness (Askepott) var på premieren i Sundance sammen med regissør Emilie Blichfeldt. Foto: Privat / Handout / NTB

Stygg stesøster slo an i Sundance

Natt til fredag hadde «Den stygge stesøsteren» premiere på den prestisjetunge Sundance-festivalen i USA.

Av NTB | 24.01.2025 15:52:42

Kuriosa og kjendiser: Der var den premierefilm i festivalens såkalte Midnight-program. Det skal ifølge filmselskapet ha kommet både jubelrop og spontan applaus under visningen.

Og i flere anmeldelser fra publikum på filmappen Letterboxd påstås at noen i publikum til og med kastet opp under visningen, melder Nordlys.

Fredag kunne Emilie Blichfeldt lese anmeldelser av sin vri på Askepott-eventyret – der hun er inspirert av brødrene Grimms originalversjon, hvor stesøsteren skjærer av seg tærne for å passe den lille ballskoen.

«En herlig, ekstrem tolkning av det elskede Askepott-universet, med brukne neser, avkuttede tær og andre blodige detaljer som passer i Brødrene Grimms ånd», skriver Variety.

«Som om «Wicked» og «The Substance» fikk en skitten baby», lyder det fra Mashable.

Dread Central, et nettsted viet horrorfilmer og beslektede sjangre, synes den norske filmen er «svært underholdende», samtidig som den i likhet med «The Substance» er en «feministisk kommentar». Videre skriver anmelderen:

«Blichfeldt serverer en morbid og morsom utforskning av uoppnåelige skjønnhetsidealer gjennom et kjent, men stilfullt eventyrperspektiv».

«Den stygge stesøsteren» har kinopremiere i Norge 7. mars.

Også stesøsteren i Blichfeldts film drømmer om prinsen og går til ekstreme skritt for å passe inn i datidens utseendeidealer. Det later til å vekke oppmerksomhet blant anmelderne i USA.

«I bunn og grunn er vi alle stygge stesøstre», er Vultures konklusjon etter å ha sett filmen, og utdyper: «Askepott er i seg selv en dypt forstyrrende historie, og den treffer fordi den, under sitt drømmende ytre, sier noe om en dypt forstyrret verden. Stesøsterens groteskhet føles naturlig, både med tanke på kildematerialet og våre egne liv».

(©NTB)

Flere nyheter: