Menu

Plattform i brann

Det oppsto brann i et plattformben under arbeider på Raudnesholmen i Nedre Vats ved 19-tiden lørdag kveld. Nødetatene ble sendt til stedet.

Brannen oppsto på anlegget til AF Miljøbase Vats. Et anlegg som er spesialbygd for håndtering av offshoreinstallasjoner og andre marine konstruksjoner.

– Vi fikk melding om brann i et plattformben på plattform under opphogning, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ingen personer var involvert i brannen.

– Både brannvesen og politi rykket ut til stedet, sier operasjonslederen.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 19:40:37

Avaldsnes er cupmestre

Avaldsnes slo Vålerenga 1-0 under cupfinalen i Oslo lørdag ettermiddag. Elise Thorsnes (29) sørget for klubbens første store tittel.

Avaldsnes har i flere år vaket i toppen av norsk kvinnefotball. Lørdag sikret de seg cupgullet.

Favorittene fra Karmøy innfridde i storstuen på Fornebu. Allerede etter fem minutter kom Avaldsnes-kaptein Thorsnes alene med keeper og plasserte kula kontrollert i det lengste hjørnet.

Det skulle vise seg å bli kampens eneste scoring, skriver TV2.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 19:28:23

Sporløst forsvunnet

Tom Fagerland (58) og skøyta «Fram» er sporløst forsvunnet. – Dette er et mysterium, sier politiet.

Tom Fagerland og skøyta «Fram» ble sist observert da dette bildet ble tatt torsdag 2. november klokken 15 utenfor Bergen.

Det var rundt klokken 09 torsdag 2. november at Tom Fagerland reiste fra Kalvåg utenfor Florø i skøyta «Fram».

«Fram» er en 33 fot trefarget skøyte fra 1940-tallet, med nyere dieselmotor, som Fagerland akkurat hadde kjøpt, skriver TV2.

Planen var å kjøre skøyta hjem igjen fra Kalvåg til Leirvik på Stord. Men 58-åringen kom aldri hjem, skriver de.

Hovedredningssentralen satte inn store ressurser på letingen – både båter, småfly og helikopter lette etter «Fram» over et stort område.

– Til slutt hadde vi lett både innaskjærs og utaskjærs over hele området fra Kalvåg til Stord. Alle havner ble undersøkt, men vi fant ingenting, sier redningsinspektør Ståle Jamtli ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til TV2.

Fagerland er en erfaren styrmann og kaptein.

Etterforskningsleder ved Stord lensmannskontor, Egil Espeland, jobber fortsatt aktivt med å løse mysteriet. Men til tross for flere tips fra publikum, har ingen av tipsene vist seg å hjelpe politiet nærmere en løsning.

– Det er et mysterium, sier etterforskeren til kanalen.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 16:20:46

Stakk av etter kollisjon med buss

En mopedfører forsvant fra stedet etter en kollisjon med en buss i Rogalandsgata i Haugesund litt før klokken 12 i dag.

Det var klokken 11.50 at politiet fikk melding om sammenstøtet.

– Mopeden kolliderte med buss i Rogalandgata i Haugesund. Mopedisten stakk deretter av fra stedet uten å gjøre seg til kjenne, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Det var en blå moped som var involvert i hendelsen.

– Føreren hadde sort hjelm og mopeden fikk skader i fronten, sier operasjonslederen.

Registreringsnummeret skal starter med bokstavene SE. Det er uklart om det var en mann eller en kvinne som kjørte mopeden.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 12:11:23

Jakter rømlinger i Tysvær

Politiet jakter på to personer som rømte fra en bil etter at den ble kjørt utenfor veien i Tysvær lørdag formiddag.

Det var like før klokken 10.30 lørdag formiddag at politiet fikk inn melding om at en bil med to personer hadde havnet i grøfta på Fylkesveg 515, like nord for Stølsvik i Tysvær.

– Det var ved 10.50-tiden at politiet fikk melding om hendelsen, men før vi kom til stedet var de involverte borte, sier operasjonsleder Victor Jensen i Sør-Vest politidistrikt.

Det på stedet ikke tegn til at noen var skadet.

– Bilen er registrert på et firma, så det er foreløpig uklart hvem som har kjørt bilen, sier operasjonslederen.

Trafikken på stedet ble ikke berørt av utforkjøringen.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 11:33:28

Nedtelling til cupfinale

Avaldsnes møter Vålerenga til cupfinale klokken 16 i ettermiddag.

Mange haugalendinger har reist til Oslo for å få med seg cupfinalen i Telenor Arena og nå er mange spente.

Avaldsnes spilte cupfinale også i 2013 og 2015. I 2013 tapte de 0–1 mot Stabæk og i 2015 ble det 2–3 tap for LSK. Denne gang møter karmøylaget Vålerenga.

Avaldsnes har slått Vålerenga i begge seriekampene i år. 2–1 hjemme på Karmøy og 1–0 i Oslo. På tabellen havnet Avaldsnes på en andreplass, mens Vålerenga tok 7. plassen. Dermed må Avaldsnes anses som favoritter til å vinne cupfinalen.

Avaldsnes møter Vålerenga til dyst klokken 16.00 i Telenor Arena.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 09:52:58

Gikk løs på kundene

En kvinne gikk amok inne i en butikk i Sauda fredag kveld. Hun gikk løs på de andre kundene helt uten at noen forsto hvorfor.

Det ble dramatisk for de andre kundene da kvinnen i 30-årene plutselig begynte å denge løs på andre kunder ved 22-tiden.

Kvinnen utagerte så til de grader og nektet å gi seg selv om politiet dukket opp.

– Kvinnen lot sin frustrasjon gå ut over politifolkene også. Hun skal blant annet ha sparket og spyttet etter en polititjenestemann, opplyser vaktsjef Rune Plassen i Sør-Vest politidistrikt.

Damen ble lagt i jern og fraktet til sentralarresten i Haugesund etter hendelsen.

– Kvinnen ble i tillegg til ordenforstyrrelse anmeldt for vold mot offentlig tjenestemann. Hun er også anmeldt for vold mot andre kunder, sier Plassen.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 07:12:58

Boligbrann i Haugesund

Det oppsto kraftig røykutvikling fra kjelleren i et bolighus i Årabrotsvegen i Haugesund i natt. Ingen personer ble skadet.

Nødetatene ble sendt til Årabrotsvegen i Haugesund etter meldinger om brann ved 03.55-tiden natt til lørdag.

– Det ble raskt klart at alle beboere i huset hadde kommet seg ut og var uskadet, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Brannen begrenset seg til kjelleren og ilden var begrenset til dette området av huset.

– Allerede ved 04.15-tiden kunne brannvesenet melde tilbake at ilden var slukket, sier operasjonslederen.

Det skal ha oppstått kraftig røykutvikling under brannen.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 07:09:34

Slik ble natten

Brann i bolighus, slagsmål på bensinstasjon og ordensforstyrrelser. Dette er blant sakene politiet har jobbet med i natt.

Boligbrann i Haugesund
Nødetatene ble sendt til Årabrotsvegen i Haugesund etter meldinger om brann ved 03.55-tiden natt til lørdag. Det ble raskt klart at alle beboere i huset hadde kommet seg ut og var uskadet. Brannen begresent seg til kjelleren og ilden var begrenset til dette området av huset. Allerede ved 04.15-tiden kunne brannvesenet melde tilbake at ilden var slukket. Det skal ha oppstått kraftig røykutvikling under brannen.

Bråket i Haraldsgata
Tre unge menn forstyrret den alminnelige ro og orden i Haraldsgata i Haugesund ved 01.40-tiden i natt. En politipatrulje grep tak i situasjonen og fikk bortvist bråkmakerne. Den ene gutten ble også anmeldt for ordensforstyrrelse.

Slagsmål på bensinstasjon
Flere personer var involvert i et slagsmål inne på Esso i Karmsundgata ved 04.45-tiden i natt. Ingen ble alvorlig skadet i tumultene og hendelsesforløpet er noe uklart ifølge politiet. De involverte partene ble bortvist fra stedet.

Av Egil M Solberg | 18.11.2017 06:51:32

Vant 100.000 kroner

19 år gamle Sten Øivind Pettersen fra Åkrehamn var heldig og vant 100.000 kroner under Nabolaget-trekningen fredag kveld.

Sten Øivind Pettersen (19) fra Åkrehamn stakk av med 100.000 kroner, og det på første forsøk. Det var nemlig første gangen han hadde spilt Nabolaget.

Den unge vinneren, som til daglig er skipselektrikerlærling, sitter i bilen og har oss på høyttaler når vi ringer, melder Norsk Tipping.

– Dette var ganske så fint, sier han.

19-åringen har nylig kjøpt seg bil, og forteller at han nå får betalt ned hele billånet, opplyser de.

Av Egil M Solberg | 17.11.2017 22:14:59

Til legevakten etter påkjørsel

En bilfører ble fraktet til legevakten i Haugesund etter en påkjørsel bakfra i krysset spannavegen E 134 Haukelivegen ved 20.15-tiden fredag kveld.

Trafikkuhellet mellom to kjøretøyer skjedde ved inngangen til rundkjøringen da en bil stoppet opp og bilen bak ikke greide å stanse.

– Sjåføren som kjørte den første bilen fikk lettere personskade og ble fraktet til legevakten i Haugesund for en sjekk, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Bilførerne var begge menn, henholdsvis på 19- og 30 år.

– Sak er opprettet da det er mistanke om at bilen som kom bak kan ha vært uoppmerksom, sier operasjonslederen.

Av Egil M Solberg | 17.11.2017 20:36:55

Mann med våpen i sentrum

Politiet rykket ut med bevæpning etter at en vekter observerte en mann bærende på våpen i sentrum av Haugesund i ettermiddag.

Det var litt før klokken 17 i ettermiddag at politiet mottok en melding fra en vekter.

– Vekteren hadde sett skaftet av et våpen da han bortviste en mann og en kvinne fra en butikk i Haugesund sentrum, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Paret ble senere konfrontert av en politipatrulje i Haraldsgata.

– Det ble da avdekket at mannen bar på et luftvåpen, sier operasjonslederen.

De to er kjent for politiet fra før og ble fraktet til politihuset i Haugesund for avhør.

– Våpenet ble beslaglagt og det er opprettet sak, sier operasjonslederen.

Av Egil M Solberg | 17.11.2017 17:33:35

Uaktsom kjøring med taxi

En taxisjåfør kjørte uaktsomt og i høy hastighet på vei for å hente en kunde som skulle nå et fly. Nå er er fradømt førerretten.

Det var tidelig på morgenen i påskeuka i april i år at mannen kjørte taxien uaktsomt og til stor fare for seg selv og andre på Haukelivegen, E 134, i Vindafjord.

Blant annet gjennomførte han flere forbikjøringer på uoversiktlige steder, slik at andre biler måtte bremse kraftig for å unngå at det skulle oppstå sammenstøt.

Foranledingen var at taxien ble sendt til feil adresse i haugesund, mens kunden befant seg i Nedre Vats. Mannen kjørte i høy hastighet og foretok hasardiøse forbikjøringer for å nå frem til kunden i tide.

Haugaland tingrett kom frem til at mannen måtte fradømmes førerett for motorvogn for et tidsrom av 8 måneder. Det vil si at mannen vil få førerkortet tilbake allerede i desember i år.

Han må i tillegg betale en bot på 4 800 kroner og saksomkostninger på 4 000 kroner.

Av Egil M Solberg | 17.11.2017 13:25:52