Menu

Knekt kragebeinet på elev

En lærer på Husnes var uheldig og knakk kragebeinet på en elev etter en ordenforstyrrelse på skolen før ferien.

Kvinnherad kommune behandler nå hendelsen på Husnes ungdomsskole, etter at en lærer la en elev i bakken, skriver Kvinnheringen (ABO).

Hendelsen skal ha skjedd den siste skoledagen før ferien.

En elev sprutet vann på en lærer, og læreren sprang så etter eleven og la han i bakken. Det var da gutten fikk knekt kragebeinet ved et uhell.

Det var ifølge avisa mange vitne til episoden, som også ble filmet.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 21:28:02

Karmøy samlet inn mest søppel

Ingen andre steder i landet er det samlet inn like mye strandsøppel som på Karmøy.

Den nasjonale kampanjen «Hold Norge Rent» har i vår mobilisert folk i hele landet til å rydde søppel i strandsonen, melder hnytt.

40.000 kilo med søppel ble samlet inn i Karmøy. Det utgjør hele 15 prosent av alt bosset som ble samlet inn i løpet av aksjonen her i landet.

– Takk til alle som har vært med å ryddet strender, Det er nå blitt mye finere for alle, både mennesker og dyr, sier naturforvalteren Peder Christiansen til avisa.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 21:00:37

10.000 cruiseturister til byen

I overkant av 10.000 passasjerer vil i løpet av uken passere gjennom portene på Garpaskjærkaien i Haugesund. Fire cruiseskip kommer til byen.

For Haugesund og Haugalandet er sommersesongen for cruise i gang for fullt denne uken.

Uken starter med anløp av MS AURORA tirsdag, som for øvrig er et nytt bekjentskap for byen. Hun ankommer tirsdag klokken ni, og vil bli liggende til klokken fem om ettermiddagen. MS AURORA bringer med seg omlag 2300 britiske gjester.

Onsdag får et gjensyn med det spanske skipet Monarch. Med seg har hun 2700 gjester, i hovedsakelig spanske. Monarch kaster loss klokken seks om kvelden.

Torsdag kan regionen gjøre seg klar til å ta i mot italienere, for da anløper Costa Magica. Dette skipet anløper også Haugesund for første gang. Klokken elleve vil rundt 3400 passasjerer gå i land, før de etter en dag på Haugalandet seiler videre klokken syv om kvelden.

På selveste dagen da Ironman går av stabelen, altså på søndag, får arrangementet noen ekstra tilskuere da AIDAbella for første gang anløper Haugesund med sine 2000 tyske gjester.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 17:33:13

Syrere frikjent for voldtekt

De tre syriske brødrene som i Haugaland tingrett ble dømt til fire år i fengsel for å ha voldtatt en 13 år gamle jente, er nå frikjent i Lagmannsretten.

Ankebehandlingen mot de tre syriske brødrene ble avsluttet i forrige uke og juryen kom i ettermiddag frem til konklusjonen. Alle tre blir ifølge Haugesunds Avis frikjent og sluppet fri med umiddelbar virkning.

Den ene 13 år gamle jenta skal ha hatt seksuell omgang med alle de tre tiltalte guttene den aktuelle kvelden.

Guttene vant saken fordi de aktuelle jentene selv hevdet at de var mellom 16 og 18 år gamle før samleiene fant sted.

De tre syrerne har sittet i fengsel i over et år og kan dermed ha krav på erstatning av staten, skriver avisa.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 17:24:04

Du kan stemme fra 1. juli

Fra 1. juli kan du forhåndsstemme.

De som ikke har anledning til å forhåndsstemme (10. august-8. september) eller å stemme på valgdagen 11. september, kan avgitt en såkalt tidligstemme.

Tidligstemming kan skje fra fra 1. juli. Husk legitimasjon!

Du kan avgi din stemme flere steder. Se listen på Valg.no.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 17:13:37

Superlotto-vinner er funnet

Kvinnen fra Karmøy som ikke svarte telefonen etter å ha vunnet én million kroner lørdag, svarte i dag telefonen etter at Norsk Tipping prøvde igjen.

Søndag kunne Norsk Tipping fortelle at de ikke hadde vært i stand til å kontakte vinneren fra Karmøy.

Hun var én av 27 personer som vant én million kroner.

– Jeg veit ikke helt hvordan jeg skal beskrive dette. Jeg hadde aldri trodd at det skulle skje meg. Det er en fantastisk følelse, sier karmøykvinnen da Norsk Tipping ringte i dag.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 16:29:33

Omsetningsrekord på Oasen

Torsdag i sist uke var det nattåpent på storsenter. Kombinasjonen av skolefri, ferieplaner og utbetaling av skattepenger samme dag, ga rekordomsetning på senteret.

Omsetningen ble denne dagen den høyeste omsetningen noensinne på en enkelt dag.

– Samlet omsetning denne dagen landet på knappe 8 millioner kroner, helt nøyaktig kr. 7 988 839,- Forrige rekord for en enkelt dag var Black Friday i fjor, opplyser senterleder Dag Einar Solberg.

Butikkene var med på å gjøre dagen til en suksess.

– Trolig var det kombinasjonen av svært mange gode tilbud fra butikkene, utbetaling av skattepenger, samt en dag med typisk kjøpesentervær som bidro til storhandel denne dagen, understreker Solberg.

Buggeprosjekt i rute

– Grunnarbeidene er snart ferdig. Fra august av starter montering av betongelementer, og ganske raskt utover høsten vil nybygget begynne å reise seg. Det vil som planlagt tas i bruk i oktober 2018, avslutter senterlederen.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 15:56:02

Stor interesse for Helganes

Seks selskaper fra inn og utland har meldt sin ankomst når Avinor tirsdag denne uken avholder informasjonsmøte om anbudsprosessen for å drive Haugesund lufthavn.

– Representanter for seks selskaper kommer på møtet, men jeg kan ikke si hvilke, sier kommunikasjonssjef Gurli Høeg Ulverud i Avinor til Haugesunds Avis (ABO).

Møte arrangeres på Park Inn Hotell på Karmøy.

I løpet av 2017 vil Avinor forberede anbudspapirene som skal danne grunnlaget for videre drift ved lufhavnen, en såkalt tjenestekonsesjon.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 13:51:39

Kom seg ikke på bryllupsreise

Mari Rydland og Ole-Jonny Kloster fra Haugesund skulle på bryllupsferie etter at de giftet seg i helgen. Det ble vanskelig når Norwegian har kansellert to av flyene de skulle reise med.

Mandag morgen skulle paret på bryllupsferie til Albania, men på grunn av mannskapsmangel hos flyselskapet Norwegian måtte paret sette seg i bilen for å kjøre til Gardermoen, der de hadde billetter til flyet sørover.

Før de kom frem til flyplassen, tikket det imidlertid inn en ny melding. Nå var flyet sørover også kansellert. Planen var å fly til Korfu og deretter ta ferge over til Albania

– Vi hadde nesten kommet frem til Gardermoen da vi fikk beskjed om at flyet klokken 17.10 i ettermiddag er innstilt, forteller Rydland på telefon til hnytt.

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 13:47:47

Mindre regn – mer sol

Det blir ingen sommertemperaturer, men det blir lite regn de neste 10 dagene. Det kan være godt nytt for festivalene.

Det er ventet over 20 grader på onsdag, men ellers er det ikke forventet temperaturer på mer enn 14-16 grader her på Haugalandet og i Sunnhordland ifølge langtidsvarselet.

Det sies at det perfekte festivalværet er opplett, med litt skyer og ikke for høye temperaturer. Prognosene de neste dagene er omtrent slik. De neste ukene er det festivaler både i Skudeneshavn (29. juni til 02. juli), Skånevik (06. – 08. juli) og Vikedal (13. – 16. juli).

Av Egil M Solberg | 26.06.2017 13:40:39

Holdt igjen flyet

Mandag morgen ble et stillestående fly tatt av vinden på Stord Lufthavn. Det var i ferd med å trille ned en skråning, men en ansatt klarte å holde det igjen med bare hånda.

Bremsene var ikke satt på.

Det skal ikke ha vært noen passasjerer om bord, og det er ikke meldt om personskader.

Av Therese Nordgård | 26.06.2017 11:54:58

Mer fornøyde med veiene

Nordmenn blir stadig mer fornøyde med veiene her i landet. Det viser en fersk innbyggerundersøkelse.

I innbyggerundersøkelsen til Direktoratet for forvaltning og IKT gir folket riks- og Europaveiene 52 av 100 mulige poeng. Det er en fremgang på 10 poeng siden 2010.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen sier til P4 at omfattende veiarbeid over hele landet viser at veiene blir enda bedre. Solvik-Olsen mener folk nå ser effekten av Frp i regjering.

Av Rolf Helge Tveit | 26.06.2017 06:20:53

Optimisme i Rogaland

Folk i Rogaland er nå Norges mest optimistiske. Det viser en forventingsundersøkelse Ipsos har gjennomført for Gjensidige.

Til tross for at fylket ble kraftig rammet av oljeprisfallet for snart tre år siden, ser vi nå lyst på egen økonomiske tilværelse, skriver E24.

34 prosent forventer å få bedre privatøkonomi det neste året.

Kun folk i Sør-Trøndelag er like optimistiske.

Av Rolf Helge Tveit | 26.06.2017 05:56:23