Menu

Narkotika på utested

Tre menn i 20-årene ble innbrakt og mistenkt for bruk av narkotika på et utested i Haugesund i natt.

Det var ved 01.51-tiden i natt at politiet rykket ut til utestedet etter mistanker om at det ble brukt narkotika.

– Tre menn i 20-årene ble innbrakt og mistenkt for bruk av narkotika, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt avdeling Haugesund.

Urinprøver er tatt og det er skrevet ut anmeldelser.

– De ble alle dimittert etter avhørene, opplyser operasjonslederen.

Av Egil M Solberg | 21.01.2017 09:42:25

Dykker skadd i Nordsjøen

En 44 år gammel dekksarbeider hos Prosafes rigg «Safe Scandinavia» ble sendt til Haukeland sykehus etter en ulykke ved 19-tiden fredag kveld.

Ulykken skal ha skjedd under en løfteoperasjon fra et skip, hvor en container skulle løftes om bord på helikopterdekket på Prosafe-riggen «Safe Scandinavia», melder Aftenbladet.

Dekksarbeideren fikk da en fot i klem under containeren. Riggen er tilkoblet med gangbro til Oseberg Øst-plattformen, skriver avisa.

På Haukeland universitetssjukehus opplyser de lørdag morgen at mannen er lettere skadd.

Av Egil M Solberg | 21.01.2017 08:55:38

Fakturerer for ulovlig nedlasting

Et dansk advokatfirma sender nå ut regninger på 2.700 kroner til de som er avslørt for ulovlig å ha lastet ned storfilmen «London Has Fallen».

Det er advokatfirmaet Njord Law Firm i Danmark som sender ut fakturaene på oppdrag for de som eier rettighetene til filmen.

I brevet står det ifølge Sveiobladet at vedkommende har lastet ned storfilmen «London Has Fallen» og at de kan vente med en søksmål dersom de ikke betaler 2700 kroner.

Flere tusen nordmenn mottar i disse dager et innkrevingsbrev fra det danske advokatfirmaet.

Tek.no har vært i kontakt med Forbrukerrådet, der fagdirektør for digitale tjenester Finn Myrstad er klar på at advokatfirmaet går fram på helt feil måte.

– Dette er en veldig pussig måte å jobbe på, synes vi. En IP-adresse er ikke en indikator som kan brukes for å fastlå at noen har gjort noe ulovlig. I hvert fall ikke den spesifikke personen – så dette ville ikke holdt i retten, sier han til nettstedet.

Av Egil M Solberg | 21.01.2017 08:47:59

Nattens politilogg

Narkotika på utested, skadeverk på biler, promillekjøring, offentlig drikking og en rekke ordensforstyrrelser. Dette er blant sakene politiet har måtte jobbe med i natt.

23.22 Skadeverk på biler
En mann i 20-årene ble pågrepet for å ha utført skadeverk på biler parkert ved fergekaien i Sandvikvåg. Han var også aggressiv mot personer på steder. Satt Ble satt i varetekt.

00.37 Ufin i sentrum
En mann på 40 år etterkom ikke pålegg om å fjerne seg fra Haugesund sentrum. Han var beruset og oppførte seg ufint. Han ble satt i arrest.

01.51 Narkotika på utested
Tre menn i 20-årene ble innbrakt og mistenkt for bruk av narkotika på et utested i Haugesund. Urinprøver er tatt og det er skrevet ut anmeldelser. De ble alle dimittert etter avhørene.

02.09 Bortvist
En Mann i 40-årene ble bortvist fra Haugesund sentrum på grunn av beruselse og ufin opptreden.

02.12 Promillekjøring
En mann i 20-årene ble anmeldt for kjøring i beruset tilstand i natt. Han ble påtruffet i Skjoldastraumen. Mannen ble dimittert etter at nødvendige prøve var tatt.

02.23 Ville ikke fjerne seg
En mann i 40-årene ble innbrakt fra Haugesund sentrum i natt, fordi han ikke etterkom pålegg om å fjerne seg.

03.30 Offentlig drikking
En mann i 20-årene ble bortvist fra Leirvik sentrum på grunn av drikking på offentlig sted i natt.

Av Egil M Solberg | 21.01.2017 07:26:39

Skadeverk på bilen

En ruset mann i 20-årene påførte syv biler skader fredag kveld. Skadeverket skjedde ved ferjeleie på Sandvikvåg.

Det var ved 23.20-tiden at politiet rykket ut fredag kveld. Mannen var da i ferd med å utføre skadeverk på tilfeldige biler.

– Han rev av skilt, skadet vindusviskere og ødela tanklokk. Han klarte også å bulke en av bilene, sier operasjonsleder André Skram Hansen i Sør-Vest politidistrikt til hnytt.

Mannen skal ifølge avisa også ha vært aggressiv mot personer på stedet og oppførte seg truende ovenfor politiet.

Av Egil M Solberg | 21.01.2017 00:15:19

Fikk 8.300 i bot

En bilfører ble ilagt en bot på 8.300 kroner etter at han kjørte 82 kilometer i timen i en 60-sonen i Suldal fredag kveld.

Det var en UP-patrulje som avholdt kontrollen. Totalt ble det skrevet ut åtte forenklede forelegg.

– Bilføreren både bot og en en del prikker på førerkortet, opplyser operasjonsleder Rune Plassen ved Sør-Vest politidistrikt avdeling Haugesund.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 23:20:51

Brannmann fratatt førerkortet

Brannmannen som var nær ved å frontkollidere under utrykning på Karmøy, er fratatt førerkortet. Nå er det mange som ikke lenger vil kjøre brannbilene.

Det var desember i fjor at en 16-åringen under øvelseskjørte på Eide møtte en brannbil på feil side av veien.

Politiadvokat Sveinung Andersen i Sør-Vest politidistrikt kan nå ifølge Haugesunds Avis bekrefte at føreren er fratatt lappen.

– Det var bare en tilfeldighet som gjorde at dette ikke gikk galt, sier Andersen til avisa.

Konsekvensene får utrykningsinstruktør Ernst L. Johannessen i Haugesund brannvesen til å reagere.

– Det er allerede uttalt at en del ikke lenger ønsker å kjøre utrykning med fare for å miste eget førerkort, forteller han til avisa.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 22:10:14

Gikk seg vill i Tysvær

En kvinne i 20-årene måtte ringe nødtelefonen da hun ble overrasket av tåke og mørke fredag ettermiddag. Hun var ikke lenger i stand til å finne veien tilbake fra et turområde.

– Hun ringte og ba om hjelp etter at hun hadde mistet stien under en tur til Valhest i Tysvær, opplyser operasjonsleder Rune Plassen ved Sør-Vest politidistrikt avdeling Haugesund til Haugesunds Avis.

Det var litt før klokken 17 fredag ettermiddag at redningsmannskaper ble sendt til stedet for å bistå kvinnen.

– En politipatrulje kjørte inn mot Stakkestadvannet og klarte etterhvert å finne kvinnen, sier Plassen til avisa.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 21:56:57

– Kan ikke garantere for sikkerheten

1100 nordmenn lever på kode 6 og 7, som er samfunnets strengeste beskyttelse. - Det betyr ikke at politiet kan garantere for deres sikkerhet, sier politimesteren.

– Det er utfordrende å møte kvinner som trenger beskyttelse og måtte si til dem at det innebærer en totalpakke vi ikke er i stand til å tilby, sier politimester Hans Vik til bt.

De fleste av dem som har politibeskyttelse er kvinner og barn, og beskyttelsestiltaket innebærer at adressen deres er sperret for andre.

Noen må i flere år leve på flukt fra voldelige menn, som likevel greier å finne dem, skriver avisa.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 18:18:04

Dolly + Peppes = usant

Næringsdepartementet sier nei til sammenslåingen av pizzakjedene Dolly Dimples og Peppes Pizza.

Avgørelsen kommer etter at Konkurransetilsynet først hadde satt foten ned for oppkjøpet, der Umoe Restaurant AS som eier Peppes Pizza ville kjøpe Dolly Dimples, melder bt.

I meldingen fra regjeringen heter det at de to kjedene er alt for like og derfor er nære konkurrenter.

«En sammenslåing vil derfor oppheve konkurransen mellom de to de, og dette vil motivere til økte priser. Andre aktører i bransjen vil ha liten mulighet til å disiplinere den nye aktøren», skriver departementet i en pressemelding om avgjørelsen.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 17:55:04

Satser 300 millioner på Borgøy

Investeringsselskapet Charisma srl vil bygge et ferieparadis på Borgøy i Tysvær til 300 millioner kroner.

I morgen kan alle som vil se de store feriesenterplanene på Borgøy under Tysværdagen.

Italienerne ønsker å tilby en unik opplevelser i naturen, spa og matkunst.

– Vi har lenge sett etter en destinasjon i Norge hvor vi kan utvikle og drive et feriesenter/hotell hvor vi kan nytte oss av kombinasjonen ekte natur og spa. Vi ser på Europa og USA som et stort marked, sier halv norske Elsa Bazzocchi i selskapet til Tysvær Bygdeblad.

Hun har slekt både i Vikedal og på Bjoa.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 17:47:17

Super-tunnel på Haukeli

En 25 kilometer lang tunnel skal sikre vinteråpen E 134 mellom Haukeli og Røldal.

Det er interesseorganisasjonen E 134 Haukelivegen AS som foreslår tunnelen som skal gå mellom Liamyrane i Røldal til Vågslid i Vinje.

– Det er viktig fordi konsekvensene med kolonnekjøring og vinterstengt vei blir større når trafikken blir flerdoblet med ny nasjonal hovedvei mellom øst og vest, sier Børge Skårdal, sekretær i E134 Haukelivegen, til NRK.

Statens vegvesen vil bygge tre kortere tunneler på samme strekningen. I etatens forslag vil åtte kilometer vei mellom Vågslid og Røldal være fjellvei. Det betyr at det fortsatt blir vinterkaos med stengt vei og kolonnekjøring, ifølge interesseorganisasjonen.

Haukelivegen AS vil nå sende forslaget om å bygge en 25 kilometer lang tunnel mellom Røldal og Vågslid til Vegvesenet, Samferdselsdepartementet og Stortinget.

– Vi ber om at det blir vurdert sammen med andre forslag for denne strekningen med den nye kunnskapen vi prøver å få fram, sier Skårdal til NRK.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 17:37:44

Bløt skibakke

Snøen som kom sist helg har med varmegrader og regn smeltet.

I Olalia har det meste av snø forsvunnet etter en uke med regn og plussgrader.

Mye snø har også forsvunnet i Sauda, men her holdes den nederste t-krok-heis og familieheisen åpent i morgen.

Det er plussgrader også i Røldal og Røldal Ekspress er stengt på grunn av lite snø og at det er veldig bløtt, opplyser skisenteret på Facebook.

Av Egil M Solberg | 20.01.2017 14:23:59