Menu

Siktet for kroppskrenkelse etter dødsfall

Politiet har startet etterforskning etter at en mann i 20-årene ble funnet død utenfor en boligblokk i Fyllingsdalen i Bergen like før klokken 5 fredag morgen.

Ifølge politiet hadde mannen skader etter fall fra stor høyde.

Teknikere fra politiet undersøkte ifølge Bergens Tidende fredag en leilighet i sjuende etasje i blokka. Politiadvokat Inger-Lise Høyland i Vest politidistrikt vil imidlertid ikke kommentere detaljer i etterforskningen.
– Det er for tidlig å si om den siktede også kan knyttes til dødsfallet, sier Høyland, sier politiadvokaten til NTB.

provisoriske gjerder i 13. etasje

Det foregår byggearbeider med rekkverkene på svalgangene i den 13 etasjer høye blokka i Fyllingsdalen, og det er satt opp provisoriske gjerder på stedet.

– På grunn av uklarhet rundt omstendighetene som førte til dødsfallet, har politiet startet en bred etterforskning for å avklare hendelsesforløpet, heter det i en pressemelding fra Vest politidistrikt.

Den døde mannen ble funnet utenfor blokka ved 5-tiden fredag. En mann, også han i 20-årene, er siktet for kroppskrenkelse mot avdøde, melder NTB.

Av NTB | 24.03.2018 00:19:48

Voldtok seksåring

En mann er i Bergen tingrett dømt til to års fengsel for å ha voldtatt en seks år gammel jente som han satt barnevakt for. Han er også dømt for overgrep mot en annen jente.

Det alvorligste forholdet, seksuell omgang med den da seks år gamle jenta, regnes som voldtekt, skriver Bergens Tidende.

Ifølge dommen skjedde dette en natt tiltalte satt barnevakt for jenta.

Nektet straffeskyld

I retten nektet mannen straffskyld for det meste, men delvis skyld for å ha hatt barneovergrepsmateriale.

Straffen er satt til to års fengsel, et halvt år kortere enn aktor ønsket. Retten mener det er noe formildende at tiltalte hadde en «svært krevende oppvekst».

Av NTB | 24.03.2018 00:11:10

Rådyre påskeegg

Sukkeravgiften gjør at årets påskeegg blir betydelig dyrere. Avgiften har også ført til at priskrigen på smågodt i år er avlyst.

Sukkeravgiften gjør at påskesnopet i år er tre ganger så dyrt.

– Jeg skjønner at dagligvarebutikkene vil tenke sunt. Men jeg synes det er litt stas med billig snop før påske. Det er ikke det samme med gulrøtter i påskeegget, sier sier Karianne Hauge Aksland fra Haugesund til NRK.

De to forrige årene har det vært priskrig mellom dagligvarekjedene om å ha det billigste smågodtet.

Prisene var i fjor tre kroner per hekto. Nå ligget prisen på i underkant av 10 kroner, melder kanalen.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 21:58:33

Trailer fikk fikk problemer i tunnelen

Nok en gang har et vogntog fått problemer nede i Bømlafjordtunnelen. Denne gang ble imidlertid tunnelen ikke stengt.

Det var ved 20-tiden at vogntoget fikk problemer i tunnelen.

– Dette førte ikke til at tunnelen ble stengt, men hastigheten ble satt ned og varsel ble angitt bilistene, opplyser vaktleder ved Veimeldingssentralen.

Allerede ved 20.20-tiden var Bømlafjordtunnelen åpen for fri ferdsel igjen.

– Vogntoget hadde da kommet seg ut av tunnelen, opplyser vaktsentralen.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 20:45:04

15 år gammel jente tok gull i håndbak

15 år gamle Adelina Busthian fra Ølensvåg sikret seg gullet under Hardangermeisterskapet i håndbak under Hardanger Spillfest i Odda forrige helg.

Ungjenta fra Ølensvåg sikret seg ifølge avisa Grannar både gull og sølv i konkurransene. Hun deltok både i klassen for junior og senior.

15-åringen som opprinnelig kommer fra Romania, er overlykkelig av seieren.

— Jeg er veldig glad for å vinne. Det motiverer meg til å trena videre, seier hun til avisa.

Adellina har ifølge avisa drevet med idretten i ett års tid.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 17:50:29

Kriminelle bander kan være på vei

Politiet i Sør-Vest politidistrikt utelukker ikke at kriminelle bander kan være aktive i påsken. I Bergen-området er det meldt om en rekke boliginnbrudd de siste dagene.

Nå går politiet ut og ber deg være på vakt.

– For får du en ubehagelig følelse om at noe er galt rundt eget hus eller i nabolaget, bør du ikke nøle med å kontakte politiet. Det sier etterforskningsleder Torbjørn Nervik ved Haugesund politistasjon til Haugesunds avis.

Vet lite om kriminelle bander

Politiet har ikke noe informasjon om aktive bander i vårt område, men de kan ikke utelukke noe.

– Det ikke er alltid politiet kan vite så mye om aktiviteten til gjenger på forhånd, sier Nervik til avisa.

Nå går han ut og ber huseiere gjøre det de kan for unngå innbrudd.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 17:46:09

Tre kjøretøy avskiltet i Ølensvåg

En automatisk skiltavlesing ble brukt da Statens Vegvesen fredag ettermiddag kontrollerte kjøretøy i Ølensvåg. Dette resulterte flere avvik og tre kjøretøy ble avskiltet på stedet.

Totalt ble 1.374 kjøretøy kontrollerte ved hjelp da Statens vegvesen sjekket helgeutfarten langs E 134 på Favnabø i Ølensvåg.

– 41 av bilene ble stanset for nærmere kontroll. Tre kjøretøy ble avskiltet for manglende periodiske kjøretøykontroll, opplyser kontrollansvarlig i en pressemelding.

Fikk kniven på strupen

Ytterligere sju bilister fikk krav om avskilting dersom eieren ikke fikk orden på diverse forhold.

Fire av sjåførene greidde også å rette opp i noen forhold på kontrollplassen og kunne deretter kjøre videre.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 17:36:14

Forbud mot salg av heliumballonger

Kommunestyret på Stord har vedtatt forbud mot salg av heliumballonger på kommunal grunn og mot kunstgressbaner med granulat. Bakgrunnen er at kommunen ønsker å redusere plastforurensningen

– Kunstgressbaner er av de største synderne når det kommer til plastutslipp. Vi ønsker å ta et steg mot framtiden og bygge ansvarsfulle kunstgressbaner med granulatfri variant for å forhindre utslipp av plast, sier Geir Angeltveit i Venstre til Stord24.

Det var Stord Venstre som opprinnelig kom med forslaget overfor kommunen.

Av Tomas Johannessen | 23.03.2018 15:05:23

Skal vurdere legalisering av narkotika

Et utvalget i regjeringen skal nå vurdere erfaringer fra Portugal, hvor det ikke er straffbart å bruke eller være i besittelse av narkotika.

I regjeringsplattformen fikk Venstre gjennomslag for gjennomføring av en rusreform. Et rusproblem skal nå i hovedsak betegnes som en helseutfordring, ikke en kriminell handling.

– En rusreform skal på plass for å sikrer et bedre tilbud til rusavhengige. Reformen skal også se til at ansvaret for samfunnets reaksjon, på bruk og besittelse av illegale legemidler til eget bruk, overføres fra justissektoren til helsetjenestene, opplyser May Britt Vihovde i Haugesund Venstre.

Store rusutfordringer

Både Haugesund og omliggende kommuner har store utfordringer knyttet til rus.

– For de som er avhengige av narkotiske stoffer er straff og bøter meningsløse og kan tvert imot forsterke problemene gjennom ytterligere marginalisering for den enkelte bruker, sier Vihovde.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 14:53:07

Oljebeltet er ikke friskmeldt

Betalingsutfordringene i oljebeltet øker fortsatt, og spesielt i Rogaland. Det viser Lindorffanalysen 2018. Det har vært en kraftig økning i inkassogjelden i hele landet det siste året.

Mens antallet personer med inkassosak er relativt stabilt, har inkassogjelden økt med over 40 prosent de tre siste årene. Samtidig har antall inkassosaker blant kredittkort økt med 50 prosent bare de to siste årene, heter det i en pressemelding.

– Det er grunn til å være på vakt også i 2018, selv om realøkonomien bedret seg i 2017. Det sier Siv Hjellegjerde Martinsen, administrerende direktør i Lindorff.

I oversikten fremkommer det at det tross alt er en laver prosentandel av befolkningen som har betalingsanmerkninger på Vestlandet sammenlignet med Sør- og Østlandet.

Grafikk fra Lindorff

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 14:41:06

Flere fly til Stord

På bakgrunn av godt belegg. foretar nå Stordflyet en økning i frekvensen på ruta til Oslo.

– Osloruta har den senere tiden utvikla seg svært positivt og de siste ukene har Stordflyet hatt en kabinfaktor på over 70%, opplyser lufthavnsjef Jan Morten Myklebust.

To nye avganger og ankomster per uke

Mandag morgen kommer den nye avgang fra Stord på vingene klokken 10.00 med ankomst i Oslo klokken 11.00.

Det er også en ny avgang fra Oslo klokken 11.30 med ankomst Stord klokken 12.30.

Torsdag kveld blir det også en ny avgang fra Stord klokken 19.40 med ankomst Oslo klokken 20.40.

Ny avgang fra Oslo blir klokken 21.10 med ankomst Stord klokken 22.10.

Nærmere 900 personer reiser hver uke med Stordflyet.

– Vi jobber også med å få til en morgenavgang til og fra Oslo på fredager, sier Myklebust.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 14:30:53

Friskmelder Haugalandet og Sunnhordland for ILA

Mattilsynet opphever bekjempelsessonen for ILA i Kvinnherad, Tysnes, Stord, Sveio og Vindafjord kommuner. ILA er en alvorlig, smittsom virussjukdom for fisk.

Infeksiøs lakseanemi (ILA) er en alvorlig, smittsom virussjukdom hos laks. ILA-viruset er også påvist hos oppdrettet regnbueørret og hos vill sjøørret.

Mattilsynet har 23. mars ved endring av forskrift om ILA-bekjempelse i Kvinnherad, Tysnes, Stord, Sveio og Vindafjord kommuner, opphevet bekjempelsessonen rundt lokalitetene Nebbo i Kvinnherad kommune, samt Flornes og Skorpo i Tysnes kommune.

ILA ble i mai 2017 påvist på sjølokaliteten Barentswatch – Nebbo i Kvinnherad kommune i Hordaland. Lokaliteten drives av de to virksomhetene Fylkesnes Fisk AS og Lingalaks AS, skriver Mattilsynet i en pressemelding.

Anleggene er tømt for fisk

Anleggene i bekjempelsessonen er tømt for fisk og Mattilsynet har godkjent vask og desinfeksjon av lokalitetene. Brakkleggingsperioden var over den 14. mars.

Bekjempelsessonen oppheves og innlemmes i overvåkingssonen. Overvåkingssonen vil fortsatt gjelde i to år fremover, melder tilsynet.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 14:22:20

Melder seg ut av Ap og inn i Frp

Restauranteier Arvid Stueland har vært medlem i Arbeiderpartiet i 30 år. Etter Listhaug-bråket har han fått nok og meldt seg ut. Nå har han meldt seg inn i Fremskritspartiet.

På Facebook skriver han følgende fredag morgen:

«Jeg har fått utallige oppfordringer fra medlemmer i arbeiderpartiet i Haugesund om å melde meg ut og skifte parti. Jeg kan nå til deres store glede bekrefte at utmelding er foretatt etter 30 års medlemskap, noe som var utenkelig for bare noen måneder siden.

Jeg vil allikevel takke for hjelp og støtte i forbindelse med næringslivs og mange gode og kjekke år i partiet, samt godt vennskap.

For fremtiden har jeg valgt å gi min støtte til Fremskrittspartiet.» skriver han.

 

Han forklarer hvorfor

– Du kan si ungdomsforelskelsen er over, og vel så det. Jeg meldte meg ut i går, på nettet, men skrev en lang e-post til partiet hvor jeg forklarer dem grunnen. Samtidig meldte jeg meg inn i Frp, sier han til Haugesunds avis.

– Det som har skjedd den siste uken, med Listhaug-saken, har bidratt til at jeg har fått et puff til å bestemte meg, sier Stueland til avisa.

Arvid driver Stuelands Abothek i Strandgata og har tidligere vært innehaver av Bestastuå.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 14:15:10

2,4 prosent arbeidsledighet i Sunnhordland

De ferske tallene er oppløftende for arbeidsledigheten i Sunnhordland, men konkursen i dampbakeriet kan snu en positiv trend, skriver Sunnhordland.

I en pressemelding fra nav fremkommer det at arbeidsledigheten i Sunnhordland nå er på 2,4 prosent.

741 personer er helt ledige og 246 er i arbeidsrettet tiltak. Dette er 381 færre enn på samme tid i fjor.

For Stord kommune er arbeidsledigheten 2,5 prosent, Fitjar har 2,4 prosent, det same har Bømlo kommune.

Lavest arbeidsledighet i Sunnhordland har Etne kommune med sine 1,8 prosent av arbeidsstyrken. Tysnes topper statistikken med 2,9 prosent, skriver avisa.

Konkurs får negative følger

Markedskoordinator Sindre Vikanes i Nav Sunnhordland sier til Sunnhordland at det er en positiv nedgang og at nedgangen forventes å fortsette utover våren.

– Samtidig som statistikken for Sunnhordland er god lesning, så kan konkursen ved Dampbakeriet og de andre virksomhetene, gjøre at statistikken blir forverra, sier han til avisa.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 13:59:40

Intensiverer kontrollene i påsken

Utrykningspolitiet (UP) planlegger å holde hyppig med kontroller på typiske inn- og utfartsveier denne påsken.

UP-patruljene vil i påsken være på veiene for trafikkovervåkning, kriminalitetsbekjempelse på vei, og som rullende beredskapsstøtte for politidistriktene.

– Hovedformålet med vår politiinnsats på veiene er å forebygge. Vi skal avdekke lovbrudd som kan føre til alvorlige ulykker, sier UP-sjef Runar Karlsen.

Fokus på inn- og utfartsveier

Påsken kan by på forskjellige føreforhold, derfor oppfordrer Karlsen påsketrafikantene til å kjøre etter forholdene. Han ber også om at bilstene vise hensyn, unngå farlige forbikjøringer og holde fartsgrensene, samt å være rusfri.

– Vi vil ha størst fokus på typiske inn- og utfartsveier, hvor det forventes mye trafikk, sier han ifølge en pressemelding.

I de siste årene har det vært få alvorlige ulykker som direkte kan knyttes til påsketrafikken, fastslår UP-sjef Runar Karlsen.

Se opp for MC

Føret over store deler av landet innbyr vel ikke direkte til MC-kjøring, men tar man motorsykkelen fram fra vinterdvalen må man være ekstra aktpågiven.

– Jeg oppfordrer bilister og motorsyklister til å ta hensyn til hverandre, sier Karlsen i meldingen.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 13:50:09

Nordens nasjonaldag i dag

Det er flaggdag i dag 23. mars i forbindelse med «Nordens grunnlov». Flagget ble i den forbindelse sendt til topps på flere rådhus her i landet.

Det var 23. mars 1962 at Helsingforsavtalen ble undertegnet i Helsinki i Finland mellom de nordiske landene.

Parter i avtalen er Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige.

Avtalen har 70 artikler og i første artikkel heter det:

«Avtalepartene skal søke å bevare og ytterligere utvikle samarbeidet mellom landene på det rettslige, kulturelle, sosiale og økonomiske område, og når det gjelder samferdsel og miljøvern.

Avtalepartene bør rådføre seg med hverandre i spørsmål av felles interesse som behandles i europeiske og andre internasjonale organisasjoner og konferanser.»

I artikkel to heter det:

«Ved utformingen av lover og andre rettsregler i de nordiske land skal statsborgere i de øvrige nordiske land behandles likt med landets egne statsborgere.»

Kilde: Wikipedia.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 13:28:31

Hydro rammes ikke direkte av Trump-toll 

Hydro har ingen eksport av råaluminium fra Norge til USA og rammes således ikke direkte av president Donald Trumps nye toll. 

Bare 0,2 prosent av den samlede norske eksporten av stål og aluminium går til USA.

– Den tollen som er innført i USA, har ikke direkte effekt for Hydro i Norge. Vi eksporterer ikke til USA fra Norge, men til Europa, sier Hydros pressetalsperson Halvor Molland til NTB.
Tollsatsene kan derimot få indirekte konsekvenser, advarer han.

Bekymret for kunstige handelsstrømmer

Hydros bekymring er at de nye tollbarrierene kan skape kunstige handelsstrømmer og få andre land til å gjennomføre mottiltak, melder NTB.

– Det er stor usikkerhet knyttet til dette, og det er for tidlig å si hva som skjer. Men det å innføre ensidige handelsbarrierer som kan utløse mottiltak, er uansett ikke i tråd med et åpent marked, sier Molland til nyhetstjenesten.

Trump har innført ekstratoll på 25 prosent på stål og 10 prosent på aluminium.

Av NTB | 23.03.2018 11:47:19

Arbeidsledigheten fortsetter nedover

– For første gang på 3 år er det færre enn 8 000 helt arbeidsledige i Rogaland, seier Truls Nordahl, direktør i NAV Rogaland. I Haugesund er ledigheten 2,9 % og Karmøy har 2,7 %.

7 848 personer var helt uten arbeid i Rogaland i mars. Sammenlignet med mars 2017 er dette en nedgang på 31 prosent.

Rogaland har de siste månedene hatt en større prosentvis nedgang i arbeidsledigheten enn andre fylker.

Kommunevise variasjoner i arbeidsledigheten

Av de større kommunene er bruttoarbeidsledigheten størst i Sandnes og Sola med 4,6 prosent. I Stavanger, Haugesund og Karmøy er det henholdsvis 4,3 prosent, 3,9 prosent og 3,4 prosent brutto arbeidsledighet.

Alle yrkesgruppene har nedgang i arbeidsledigheten sammenlignet med mars 2017.

Utlyste stillingar

I alt ble det utlyst  2 296 ledige stillinger i Rogaland i mars. Rundt 50 prosent av de ledige stillingene ble lyst ut i Stavanger. 82 prosent av de utlyste stillingene er på Nord-Jæren.

Yrkesgruppene med flest utlyste stillinger i Rogaland denne måneden var helse, pleie og omsorg (446), bygg- og anlegg (360), ingeniør- og ikt-fag (336), industriarbeid (264) og Butikk- og salgsarbeid (204).

Tall fra NAV Rogaland:

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 10:27:03

Sundfør, Eidsvåg og Kvelertak til Vangen

Susanne Sundfør, Bjørn Eidsvåg og Kvelertak er hovedattraksjoner for hver festivaldag i Vangen i august.

– Jeg tror ikke vi kan gjøre så mye mer rundt det musikalske. Så handler det om å bygge tillit mot publikum, og vi er ikke i mål før Vangen har vært i live i fem år, sier festivalsjef Helge Handeland i «Den festivalen i Vangen» til Haugesunds Avis.

Den første Vangen-festivalen ble arrangert i fjor, da over én dag. Over tusen mennesker dukket til tross for ruskevær.

Vangen 24.-26. august

I år går festivalen over tre dager 24.-26. august med et langt mer omfattende program.

I tillegg til Susanne Sundfør, Bjørn Eidsvåg og Kvelertak, kommer i år Tom Roger Aadland, Vestlandsfanden, Helge Toft, Low Frequency, Frøkedal og Familien, Årabrot, Gunnar Andersen, Einherjer og mange flere, skriver avisa.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 10:09:11

Åpningskonsert med Lizz Wright i Sildajazzen

Jazzvokalist Lizz Wright står for åpningskonserten på Sildajazz i Maritim Hall onsdag 8.august.

Lizz Wright er aktuell med albumet «Grace» som hun slapp høsten 2017,og som er hennes sjette soloalbum siden debuten med albumet «Salt» i 2003.

38 år gamle Wright er fra den lille byen Hahira i Georgia USA. Faren var prest og musikalsk leder i den lokale kirken, og Wright startet som mange av sine forgjengere i gospelkor.

Da hun var 14 år hadde hun allerede lært seg å spille piano, og begynte å spille i kirken hos faren. I 1996 vant hun «National Choral Award» for sin innsats i musikkprosjekter på high school.

Ble oppdaget

Ved en Billie Holiday-Tribute i Hollywood Bowl i Los Angeles ble hun oppdaget av
fans og journalister, og samtlige av hennes utgivelser har mottatt en rekke lovord fra journalister over hele den vestlige verden.

Lizz Wright har hengitt seg til jazz og soul, og framfører låtene, mange av dem
egenkomponerte, i en dvelende, intens og meditativ stil, heter det i en pressemelding fra Sildajazzen fredag morgen.

Lizz Wright kommer til Sildajazz med sine faste musikere: gitar, keyboard, bass og trommer, men først og fremst med en stemme som er kjent for å trollbinde den som lytter, heter det i meldingen.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 09:50:10

«Trygg skolevei»

Politiet i Vindafjord- og Etne lensmannskontor har i morgentimene fredag utført en skole- og barnehagekontroll i Etne.

Det ble ifølge politiet avholdt en skole- og barnehagekontroll, med fokus på sikring av barn i bil og trygg skolevei.

– Resultatet ble ett gebyr utferdiget for å ikke bruke bilbelte, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Skolekontroll på Karmøy

Politiet har i morgentimene også avholdt en skolekontroll i Kopervik.

– Her var det intet å bemerke, sier operasjonslederen.

Av Egil M Solberg | 23.03.2018 09:36:53

Gasslekkasje i Skåredalen

Brannvesenet rykket ved 17-tiden ut til Skåredalen i Haugesund etter at en gassdrevet varebil begynte å lekke lettantennelig gass.

Bilen sto på en parkeringsplass i Skåredalen da forbipasserende luktet gass i området.

– Da brannvesenet kom til stedet viste det seg raskt at lekkasjen kom fra en gassdrevet varebil i området, opplyser vaktleder ved Haugaland og Sunnhordland 110-sentral Steinar Eilertsen.

Det befant seg tre gassbeholdere i bilen

– Det ble satt opp vakthold for å holde folk borte fra bilen, opplyser sier Eilertsen.

Det skal være snakk om naturgass (CNG). Gassen er svært lettantennelig, men løser seg raskt opp i luften.

– Det var aldri noen umiddelbar fare. Området ble avsperret kun for å være på den sikre siden, opplyser brannvakta.

Av Egil M Solberg | 22.03.2018 20:36:11

Huset var proppfullt av narkotika

Det ble funnet narkotika både i skuffer og skap, mellom gryter, i garasjen og i fryseren. Nå er en 63 år gammel kvinne fra Haugesund dømt til fengsel i ett år og ti måneder.

Hennes ektemann ble dømt for det samme forholdet november i fjor. Han fikk fengsel i 2 år og 9 måneder, men dommen er anket og er derfor ikke rettskraftig.

Retten finner det bevist at tiltalte hadde faktisk kunnskap om flere av de beslagene som ble gjort. Hun har forsettlig medvirket til oppbevaring av narkotika, heter det i dommen.

Ektemannen ble stanset av politiet sommeren 2017, da han befant seg i en bil på Shellstasjonen 7-Eleven i Karmsundsgata i Haugesund. Han var da ruset på narkotika. Det var da det ble besluttet ransaking av parets bolig.

Fant store mengder narkotika rundtom i huset

På tiltalte ble det funnet amfetamin i hennes bukselomme. På forespørsel fra patruljen påviste tiltalte også amfetamin som lå i fryseren og hasj som lå på kjøkkenbenken.

Videre ble det under en sal på en moped, som stod i garasjen, funnet betydelige mengder tabletter med innhold av MDMA. Det ble også funnet mengder med amfetamin og cannabis under salen.

I en skuff i stuebordet ble det også funnet hasjisj og en større mengde narkotiske tabletter.

Det ble videre funnet noe amfetamin og MDMA-tabletter i en reol mellom stue og kjøkken, amfetamin i plastbæreposer i kjøkkenskapet mellom noen gryter, og amfetamin i en dameveske på soverommet.

Som om ikke det var nok, ble det funnet anabole steroider, MDMA-tabletter, hasj og amfetamin i en bil.

Fant våpen og sigaretter

Det ble forøvrig funnet våpen og ammunisjon, samt nær 5000 sigaretter i 20-pakninger i boligen.

Tiltalte er tidligere domfelt hele 17 ganger tidligere, i all hovedsak for narkotikaforbrytelser, samt noen overtredelser for vegtrafikkloven

Dommen for kvinna ble fengsel i ett år og ti måneder, hvor fullbyrdelsen av tre måneder utsettes med en prøvetid på tre år.

Av Egil M Solberg | 22.03.2018 19:24:37

27 bøter under kontroll

Det ble storfangst for politiet da de avholdt trafikkontroll i Sauda torsdag ettermiddag. I alt 27 bilførere ble bøtelagt.

Kontrollen i Sauda ble avholdt mellom klokken 16.00 og 18.45 tirsdag.

– Vi avholdt trafikkontroll med fokus på bruk av bilbelte og mobil, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Resultatet ble utstedelse av 19 gebyr for manglende bilbeltebruk og 8 forenklede forelegg for bruk av håndholdt mobil under kjøringen.

Av Egil M Solberg | 22.03.2018 19:00:33

Tjener 36 millioner på «fakturagebyr»

Haugaland kraft er friske når det kommer til fakturagebyrene til kundene sine. Årlig henter de inn 36 millioner kroner på «fakturagebyr». Hver kunde betaler rundt 500 kroner i gebyr per år.

Avgiften er 39 kroner hvis du betaler med eFaktura/avtalegiro. For papirfaktura er prisen 49, melder Haugesunds avis.

De siste årene er «fakturagebyret» omdøpt til «fast månedsbeløp». Med rundt 68.000 fakturaer i måneden blir det årlig småpene 36 millioner kroner i kassen til det kommunalt eide kraftselskapet, skriver avisa.

– Vi har et påslag på våre produkter som vi er helt åpne på. Vi må få lov til å tjene penger, sier divisjonssjef marked i Haugaland Kraft Gunn Margareth Lassesen til avisa.

Av Egil M Solberg | 22.03.2018 18:53:55