Menu

Dømt for NAV-svindel

En kvinne i 20-årene fikk utbetalt over 300.000 kroner fra NAV, ved å oppgi at hun var eneforsørger. Nå må hun i fengsel.

Kvinnen er i Sunnhordland tingrett dømt til fire måneder i fengsel, etter at urettmessig fikk utbetalt 335.119 kroner.

Ved å oppgi at hun var eneforsørger, noe hun ikke var, fikk hun utbetalt både overgangsstønad, utvidet barnetrygd, ekstra småbarnstillegg og bidragsforskudd, skriver bladet Sunnhordland.

På landsbasis ble 1.166 personer anmeldt for trygdesvindel i 2015. Det utgjør et tap på 233 millioner kroner, ifølge NAV.

Av Egil M Solberg | 29.07.2017 12:49:29

Store problemer med elferger

Elektrifisering av fergene på Vestlandet kan bli et mareritt for de reisende og næringslivet. Norges første elferge var innstilt hele 300 ganger i fjor.

Med brask og bram ble nullutslippsferja MF «Ampere» sett i rute over Sognefjorden 1. januar 2015. To år senere er det fortsatt store problemer.

– Vi synes strengt tatt det er for dårlig. Etter så lang tid bør den kunne levere på lik line med andre, seier seksjonsleder i Statens vegvesen, Anders Sæternes til Bergens Tidende.

Vil utvikle hydrogenferger
I Regjeringens forslag til statsbudsjett har Statens vegvesen fått i oppgave å få på plass en utviklingskontrakt for en hydrogendrevet ferge som kan settes i drift i 2021.

Håpet er nå at disse ferjetypene kan bli et bedre alternativ til nullutslippsferger.

Alle fylkeskommunale og kommunale ferger og hurtigbåter skal benytter lav- eller nullutslippsteknologi i årene fremover.

Av Egil M Solberg | 29.07.2017 12:31:47

Fotografer samles i Åkra

På Karmøy er det mange flinke fotografer. Hver uke får vi inn fine bilder fra engasjerte fotografer som vil dele sine opplevelser. 2-6 august kan du se bilder utstilt i Åkra.

Fotografene har gått sammen i Åkra fotoklubb og stiller ut sine bilder på Karmøy kulturhus i Åkrehamn mellom klokken 12 og 18 fra onsdag 2. august til søndag 6. august.

– Åkra fotoklubb er nystartet og dette blir den første utstillingen av bilder som våre medlemmer har tatt, opplyser fotograf Erik Støylen til Radio Haugaland.

Bildene kan du se fra klokken 12.00 til 18.00 (søndag 15.00).

– Alle er hjertelig velkommen innom for å se på utstillingen og for en hyggelig prat med fotografene, sier Støylen.

Av Egil M Solberg | 29.07.2017 10:49:59

Pizzagiganten Domino’s til Haugesund

Denne amerikanske pizzagiganten kommer til Haugesund og tar over lokalene til Dolly Dimple’s. «Re-brandingen» starter i Rogaland til høsten.

Norgesgruppen solgte Dolly til Domino’s for 41 millioner kroner i mars i år.

Dette skjedde etter at Nærings- og fiskeridepartementet i januar sa et endelig nei til den planlagte sammenslåingen mellom de to pizzakjedene Peppes Pizza og Dolly Dimple’s.

I mars hadde de 12 restauranter i Norge, med planer om å nå 50 mot utgangen av 2017.

– Vi har et langsiktig mål om å bli nummer én i Norge, og med dette oppkjøpet får vi en fremskrivning av vekstplanen, sa Domino’s Pizza Norway-sjef Kenneth Lorentzen til E24 da oppkjøpet ble kjent.

På sikt er det meningen at alle Dolly-restaurantene i Norge skal gjøres om til Domino’s.

De første restaurantene i Rogaland kommer i Sandnes til høsten, melder Sandnesposten (ABO). Det er ikke kjent når «re-brandingen» skjer i Haugesund.

Av Egil M Solberg | 29.07.2017 08:15:55

Litt fra natten

To personer ble pågrepet i en stjålet bil på Karmøy, tilløp til slagsmål i sentrum av Haugesund og krangel på pub i Sauda. Dette er noe av det politiet har jobbet med i natt.

Krangling i Sauda
Ved 00.25-tiden i natt var det en politipatrulje i Sauda som måtte kjøre til en pub i byen etter meldinger om at noen gjester kranglete. En mann i 40-årene ble da sendt hjem og pålagt å holde seg der for resten av natten.

Tatt i stjålet bil
Ved 01.20-tiden i natt ble to personer pågrepet i en stjålet bil på Karmøy. Det var en mann og en kvinne i bilen. De er begge i 20-årene.

Slagsmål ved Bytunet
Ved 01.50-tiden i natt ble det meldt om tilløp til slåsskamp på Bytunet i sentrum av Haugesund. En politipatrulje ble sendt til stedet og en mann ble bortvist fra stedet.

Av Egil M Solberg | 29.07.2017 06:04:05

To milliarder i omsetning

Oppdrettsselskapene på Haugalandet og i Sunnhordland hadde til sammen en omsetning på nærmere to milliarder kroner i 2016.

Det er Haugesunds avis som har innhentet tall fra de tolv største oppdrettsselskapene på Haugalandet og i Sunnhordland.

Samlet resultat før skatt for disse selskapene ble på hele 740 millioner kroner.

Stein Ove Tveiten i NRS Feøy sier til avisa at den høye lakseprisen er årsaken til de gode tallene.

Av Egil M Solberg | 29.07.2017 00:01:17

Utrykning til omsorgsboliger

Nødetatene rykket i kveld ut etter at det oppsto røykutvikling i noen omsorgsboliger i Sveio. Ingen personer ble skadet.

Det var mannskaper fra Førde stasjon som rykker ut på en automatisk brannalarm på omsorgsboligene.

– Alarmen ble utløst av røyking. Vi har lufter ut og returnerer til stasjonen, opplyser 110-sentralen ved 20.30-tiden fredag kveld.

Av Egil M Solberg | 28.07.2017 20:38:37

Røykutvikling i bil

Bømlafjordtunnelen ble stengt etter at det oppsto røykutvikling i en bil ved 16.55-tiden i ettermiddag. Det skal ikke være fare for menneskeliv.

Ev 39 Bømlafjordtunnelen ble stengt etter meldinger om røykutvikling i en bil, opplyser veimeldingssentralen.

Alle nødetatene ble sendt til stedet.

– Det skal være snakk om røykutvikling og ikke brann, opplyser operatør på veimeldingssentralen klokken 17.07.

Veien ble åpnet igjen etter at bilberger hadde hentet kjøretøyet.

Av Egil M Solberg | 28.07.2017 17:48:05

Utsatt for sykkeltyveri igjen

Tidligere i sommer ble en 10 år gammel jente stjålet sin nye sykkel på Vea. Nå er også to av de vokse sine sykler også stjålet.

Det var fredag morgen at familien igjen oppdaget at de var utsatt for sykkeltyveri.

– I løpet av fredag formiddag er imidlertid begge syklene kommet til rette igjen, opplyser operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Flere sykler er meldt stjålet fra området den senere tiden.

Av Egil M Solberg | 28.07.2017 15:31:00

Vampyrfilm til Filmfestivalen

Det blir premiere på den norskproduserte vampyrfilmen "VampyrVidar" under Den Norske Filmfestivalen i Haugesund.

I «VampyrVidar» leter en kristen bonde etter meningen med livet. Han blir fristet ut i synden og våkner som mørkets prins i Stavanger.

– Tematikken i filmen er sex, religion og psykologi, og hovedkarakterens reise gjenspeiler det samfunnet vi lever i: Et massekonsumerende bruk-og-kast samfunn hvor alle skal selvrealisertes og en depresjonen som følger når drømmen blir knust. Det føles naturlig at hovedkarakteren er en slags vampyr, sier regissør og skuespiller Thomas Berg til Aftenposten.

Berg har regissert og skrevet manus sammen med Fredrik Waldeland, skriver avisa.

Av Egil M Solberg | 28.07.2017 15:21:19

Arbeidsulykke på Toraneset

En mann i 60-årene er sendt til Haugesund sykehus etter en fallulykke inne på Toraneset Miljøpark i Vindafjord.

Det var en mann i midten av 60-årene som ble sendt med ambulanse til Haugesund sykehus.

Mannen var ifølge avisa Grannar sjåfør på et vogntog som skulle hente avfall på stedet.

Ulykken ble meldt ved 11.45-tiden.

— Han har stått på et rekkverk i forbindelse med lasting da han falt to til tre meter ned i asfalten. Vi har ikke opplysninger om skadeomfang, opplyser politioverbetjent Arild Austrheim ved Etne og Vindafjord lensmannskontor til avisa.

Av Egil M Solberg | 28.07.2017 15:06:50

MC-ulykke i Røldal

En MC-fører er lettere skadet etter en trafikkulykke ved Røldal på riksvei 13 i ettermiddag.

Det var ved 13.15-tiden at nødetatene ble sendt til stedet etter meldinger om MC-ulykke.

– En motorsykkel har støtt sammen med en bil, opplyser operasjonsleder ved Vest politidistrikt.

MC-føreren skal kun være lettere skadet.

Av Egil M Solberg | 28.07.2017 14:59:44

Siste filmgalleriet i landet

Filmgalleriet i Haugesund er den siste videobutikken som er igjen i Norge, men på grunn av liten interesse for DVD og Blu-ray, vil nå spillavdelingen "Spilleriet" ta over hele lokalet.

For et par år siden ble Filmgalleriet delt i to, hvor den ene delen til dags dato er en spillavdeling med Norsk Tipping, Riks Toto og spillautomater.

Daglig leder, Knut Høyvik har alltid hatt en brennende lidenskap for film, men nå er han tvunget til å selge ut alle filmene til halv pris og bruke hele lokalet til spill.

Selv om dette betyr slutten for leiefilm, lar han ikke lidenskapen dø ut. Dermed vil det fremdeles bli en vegg med nyheter innen kjøpefilm fra og med 1. september.

(TV HAUGALAND)

Av Therese Nordgård | 28.07.2017 13:40:14