Menu

Våpen avfyrt på Karmøy

Store bevæpnede styrker rykket ut til Sævelandsvik på Karmøy i kveld, etter at våpen ble avfyrt under en krangel. Ingen personer skal være skadet.

Fire politipatruljer ble sendt til Sævelandsvik etter at meldingene om bruk av skarpt våpen kom inn.

– Ifølge meldingen var det snakk om en krangel hvor våpen ble avfyrt, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt.

Ingen personer ble skadd.

– Vi har kontroll på mistenkte, sier operasjonslederen.

Politiet har lite detaljer å komme med.

– Taktisk etterforskning pågår på stedet, opplyser politiet.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 21:51:51

Kolliderte med lyktestolpe

En personbil ble kjørt inn i en lyktestolpe i Skudeneshavn ved 19.50-tiden i kveld. Bilen skal ha holdt høy hastighet. Det var to 19 år gamle gutter i bilen, men ingen ble alvorlig skadet.

De ble begge sjekket av ambulansepersonell etter ulykken, men de var begge tilsynelatende uskadet.

Ulykken skjedde ved den gamle ferjekaien i Skudeneshavn.

– Det er mistanke om at høy hastighet har vært en medvirkende årsak til ulykken, sier operasjonsleder Håkon Tornes ved Sør-Vest politidistrikt.

Det ble gjort vitneavhør på stedet etter ulykken.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 21:40:38

– Jeg kunne ikke bevege meg

Jean Carlos Hernandez faller framover og lander på hodet eller nakken under en G13-kamp for Stegaberg IL mandag. Deretter klarer han ikke å bevege noe. Torsdag gikk han til skolen igjen.

Det var i andre omgang av kampen at det skjer en ulykke.

– Det er en duell og jeg får en dytt. Jeg faller framover og lander på hodet eller nakken. Jeg blir liggende med øynene ned i bakken og klarer ikke å bevege noe, forteller 13-åringen til Haugesunds avis (ABO).

Ambulanse og legepersonell ble tilkalt og 13-åringen blir sendt med ambulansehelikopter til Stavanger.

– Jeg tror det var etter fem timer at jeg begynte å få følelse på høyresiden av kroppen, forteller han til avisa.

Legene har foreklart hva som skjedde.

– De har forklart at hele kroppen min låste seg. Et slags sjokk, forteller han til avisa.

Torsdag var han tilbake på skolen. Han har ifølge avisa fortsatt vondt i hode i perioder, men ellers har han det bra.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 21:15:00

Penger mot seksuelle tjenester

En mann i 50-60-årene skal ha tilbudt en mindreårig jente i Ølen penger for seksuelle tjenester.

Nå ønsker politiet tips fra andre som kan ha fått lignende tilbud etter observert mannen ved Ølen senter i 20-tiden onsdag.

— Dersom noen har sett noe, eller opplevd noe lignende, er vi svært interessert i tips om hvem det er som har kommet med slike forslag, seier lensmann Ingvar Gjærde ved Etne og Vindafjord lensmannskontor til avisa Grannar.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 20:25:39

Viktige funn på Avaldsnes

Arkeologene har funnet en kongsgård fra høymiddelalderen på Avaldsnes. Bygget skal ligne på Håkonshallen i Bergen og om Norges hittil ukjente fjerde murte kongsgård.

Bygget skal ha vært i tre etasjer. Kjeller med lagerrom, andre etasje med kjøkken og bruksrom og en tredje etasje med hall og kongelig gemakker.

Kongsgården som er 50,7 meter lang og har 700 kvadratmeter gulvflate, var selvsagt også befestet.

– I tillegg til prestene som fungerte som administratorer for kongen, huset den trolig også soldater, sier professor Dagfinn Skre fra Universitetet i Oslo ifølge Haugesunds avis. Skre leder utgravingene.

Mye tyder også på at kongsgården har hatt et tårn i nord, skriver avisa.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 19:47:31

To beltegebyr i buss

To passasjerer ble bøtelagt for ikke å bruke belte da Statens vegvesen fredag hadde busskontroll på Stord. Ingen ble bøtelagt under en busskontroll i Ølensvåg fredag.

Over 200 av passasjerene og alle sjåførene ble kontrollert under beltekontrollen for buss på Stord fredag ettermiddag.

85 passasjerer ble sjekket for bilbelte i Ølensvåg.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 16:33:00

Kaos i sentrum

Det vil i den nærmeste uken foregå fresing og asfaltering flere steder i Haugesund sentrum. Det kan betyr noe utfordringer i trafikken i perioder.

Dette kan medføre kortvarig omkjøring og/eller manuell dirigering. Publikum bes rette seg etter skilting og signal, opplyser Haugesund kommune på sine nettsider.

Aktuelle steder er:

• Kvartal i Sørhauggata vest av Edda kino.
• Knut Knutesen OAS gate vest av Sørhauggata til og med kryss med Haraldsgata.
• Skippergata i kryss med Strandgata.
• Vest av rundkjøring i Karmsundgata (v/Meny) mot Ringentunet.

Arbeider vil foregå både på dag, kveld og nattestid.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 14:18:09

Tour Des Fjords dropper Haugalandet

Arrangørene av sykkelrittet Tour Des Fjords har i dag besluttet å dropper Haugalandet når rittet arrangeres for sjette gang.

Tour Des Fjords fikk stor oppmerksomhet da rittet fikk målpassering i Kopervik.

Næringslivet på Karmøy var svært fornøyd med arrangementet og flere har i ettertid uttalt at de ønsket seg rittet tilbake i 2018. Men slik blir det ikke nå.

I 2018 blir det snakk om et tre-dagers ritt med start i Lindesnes og målgang i Sandnes. I tillegg arrangeres det nye konseptet «Hammer Series» i Stavanger og Sandnes, fredag 25. til søndag 27. mai, heter det i en pressemelding.

Dette skal være med på å gjøre mer spennende.

– For å vinne må du være den beste på alle de tre etappene. Samtidig som det vil være mer åpent og flere ryttere kan henge seg på i kampen om sammenlagtseieren. Løypa blir hardere fra dag til dag, og det vil garantert være spenning helt til siste kilometer, sier rittdirektør Roy Hegreberg i meldingen.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 14:12:58

Anker bildrapsaken

I august ble en 20-åring frikjent for bildrap i Sunnhordland tingrett. Nå anker statsadvokaten saken til Lagmannsretten.

47 år gamle Atle Eide mista livet da han ble påkjørt utenfor sitt hjem på Halsøy desember 2015. Eide ble påkjørt da han skulle svinge av veien på sin moped.

Retten har lagt til grunn at forbikjøringen skjedde på en rett strekning med god veibredde og god sikt. Det var heller ikke motgående trafikk.

Avdøde ga ikke tegn til at han skulle svinge av veien til venstre, heter det i slutningen.

Selv om tiltalte kan ha kjørt 20 km/t for fort,mener retten at dette alene ikke er grunn nok for å karakterisere kjøreadferden som uforsvarlig.

Det er denne konklusjonen aktor ikke er enig.

Påtalemakten anker primært på skyldspørsmålet, men også på lovanvendelsen.

– Det ligger vel i saken sin natur at vi er uenige med retten når det gjelder aktsomhetsvurderingen, og føler retten har vært altfor milde i sin vurdering, i en alvorlig sak som fikk et dødelig utfall, seier seier statsadvokat Benedicte Høgseth til bladet Sunnhordland.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 14:06:56

Slo inn tenner på arbeidskollega

To arbeidskolleger skulle ferie 20-års dagene sine i Etne. Det endte med at den ene havnet på sykehus med flere kutt i ansiktet. Dessuten oppsto brudd i to av fortennene.

Det to var sterkt beruset da det oppsto munnhuggeri. Det er i disse dager ganske nøyaktig ett år siden, skriver Haugesunds avis.

Den ene mannen reiste seg opp og slo sin arbeidskollega i ansiktet flere ganger med knyttet hånd. Ambulanse ble tilkalt da mannen besvimte av slagene, og det ble senere påvist hjernerystelse, skriver avisa.

Nå må mannen som utførte volden sone fire måneder i fengsel.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 13:43:34

To ladestasjoner på Utsira

Hva de skal med to ladestasjoner for el-bil på Utsira er ikke godt å si, men i ENOVA ønsker de å prioritere små kommuner. Karmøy får ikke støtte til å bygge ladestasjoner.

– Jeg tror ikke dette er noe vi vil prioritere. Vi er svært opptatt av miljøtiltak, men akkurat hurtigladestasjon er kanskje ikke så påkrevd hos oss, sier ordfører Marte Eide Klovning (Ap) til Haugesunds avis.

Ifølge kommunens energi- og klimaplan finnes det 69 personbiler og 17 varebiler på Utsira, og 162 kjøretøyer totalt. Etter det ordføreren vet, er det nå tre el-biler på øya: kommunens og to private, skriver avisa.

Til sammenligning er det ifølge avisa 825 el-biler i Karmøy, men her hadde ENOVA ikke penger til å støtte etablering av ladere.

Av Egil M Solberg | 22.09.2017 13:33:22

Sporløst forsvunnet

I dag er det en uke siden foreldrene til savnede Mats (19) hadde kontakt med ham. Han ble sist sett i Grannesgata på Hasseløy natt til lørdag. Her stanser alle spor.

Fredag forrige uke kjørte faren til Mats ham fra Tysvær til byen, da han skulle ut i sentrum for å feste med venner.

Mellom klokken 19:00 og 20:00 satt han av sønnen nord i Kirkegata, hvor det skulle være vorspiel. Dette var siste gang faren så ham.

Politiets etterforskning kan bekrefte at Mats ble med vennene sine til byen etter vorspielet, men at han glemte legitimasjonen sin. Dermed kom han ikke inn på noe utested og ble hentet av en kamerat med bil.

Den savnede ble da kjørt til en privat fest som var i den gamle tønnefabrikken nordvest på Hasseløy.

Der skulle en annen kamerat befinne seg, som Mats hadde noe uoppgjort med, melder Haugesunds Avis.

Her var det en tilfeldig politipatrulje på stedet, som snakket med Mats. De kan bekrefte at han var godt beruset og at han var inne i lokalet.

Det tok ikke lang tid før Mats forlot festen alene.

Han ble sist sett i Grannesgata, omtrent 200 meter fra festen og 30 meter fra sjøen, mellom klokken 01:30 og 02:00. Her slutter alle spor.

På vei mot brua, kan han også ha gått langs småbåthavna på østssiden av øya. Muligheten for at han kan ha falt i sjøen, er derfor til stede, skriver Haugesunds Avis.

Politiet har gjort mange avhør, men det kreves mer etterforskningsarbeid før de kan slå fast hva som skjedde de siste timene før Mats forsvant.

Av Therese Nordgård | 22.09.2017 11:40:34

Funnet død

Den savnede studenten Ommund Veim Eikje (22) fra Tysvær i Nord-Rogaland ble funnet død torsdag, melder NRK.

– Han ble funnet av et filmteam nedenfor en klippe i byen Avignon i Sør-Frankrike. Det er for tidlig til å si noe om årsaken til fallet, men det er ikke noe som tyder på at det har skjedd noe kriminelt, sier Pål Jæger-Pedersen, påtaleansvalig jurist på saken.

Talsmann for familien, Ove Eikje, sier til NRK at det trolig var en ulykke.

– Dette var et populært sted å ta bilder for turister. Ommund må ha ramlet utfor stupene.

Ommund dro til Frankrike 28. august som utvekslingsstudent fra Universitetet i Bergen.

Siste livstegn fra studenten var en «snap» som ble sendt til familien 31. august, med bilde av leiligheten han hadde leiet.

Faren reiste til Avignon, og har lett etter sønnen sin siden søndag.

– De [familien] vil takke for all omsorg, omtanke, forbønn og varme gjennom en svært opprivende og vanskelig tid de siste ukene, sier Eikje til NRK.

Av Therese Nordgård | 22.09.2017 08:45:29