Menu
Speaker Mike Johnson jobber lørdag for å få gjennom fire støttepakker til USAs allierte i Representantenes hus. Foto: J. Scott Applewhite / AP / NTB

Debatten om Ukraina-støtten i gang i Kongressen

Representantenes hus skal lørdag stemme over hjelp til Ukraina, Israel og andre allierte. Etter en lang krangel samarbeider nå demokrater og republikanerne.

Av NTB | 20.04.2024 18:30:56

Krig og konflikter: Nyhetsbyrået AP beskriver debatten i forkant av avstemningen som alvorstung og målrettet. Både republikanske komitéledere og toppdemokratene i gruppene oppfordret til en rask behandling av saken.

– Verdens øyne er på oss, historien vil dømme oss ut fra hva vi gjør her nå, sa Texas-republikaneren Michael McFaul, som leder utenrikskomiteen.

Avstemningen kommer etter uker med krangel og stillstand i Representantenes hus. En gruppe republikanerne på ytre høyre fløy er sterkt imot amerikansk militærstøtte til Ukrainas kamp mot den russiske invasjonen.

Det har ført til at speaker Mike Johnson står overfor en svært vanskelig politisk balansegang, siden Republikanerens flertall i forsamlingen er syltynt. For å få gjennom de fire forslagene som nå foreligger, er han avhengig av støtte fra demokrater.

(©NTB)