Selma Panengstuen holdt nullen lenge mot Rosenborg lørdag, men hun måtte kapitulere til slutt. Foto: Christoffer Andersen / NTB.

Rosenborg slet seg til seier mot bunnlaget – overtok tabelltoppen

Rosenborg trengte 86 minutter før de maktet å score mot det unge Kolbotn-laget. Det var lagets tredje 1-0-seier i Toppserien for sesongen.

Av NTB | 20.04.2024 18:50:25

Sport: Elin Sørum banket inn matchvinnerscoringen med fire minutter igjen å spille og sørget for at laget tok sin fjerde seier av fire mulige. Ine Berre hadde den målgivende pasningen. Sørum ble også kåret til banens beste.

– Det satt langt inne som i de to siste kampene. Det er ekstremt digg når det sitter til slutt, sa målscorer Sørum til NRK.

Det tok sin tid før målet kom. Rosenborg hadde en rekke halvsjanser og flest muligheter, men Kolbotns Christina Osnes-Ringen var kanskje nærmest med en avslutning i tverrliggeren 12 minutter ut i 2. omgang.

RBK åpnet med tre seirer og en målforskjell på 5-0 etter tre kamper under sine nye trener Robin Shroot. Etter seieren mot Kolbotn har de 6-0 i målforskjell. Laget har altså ingen baklengs så langt i sesongen.

Kolbotn sto med tre tap av tre mulige og målforskjell 2-10 etter tre kamper. I 1. divisjon sist år slapp laget inn bare 13 mål på 24 kamper, og kanskje var det litt av den tendensen de fant tilbake til da de så ut til å holde nullen mot langt mer meritterte Rosenborg.

– Det er forferdelig kjipt akkurat nå, og det målet er ekstremt irriterende, sa målvakt Panengstuen til NRK.

Kolbotn ligger sist på tabellen, mens Rosenborg topper med 12 poeng, riktig nok med en kamp mer spilt enn Vålerenga, som har ni etter lørdagens 2-0-seier i toppoppgjøret mot Røa.

Det var klasseforskjell og stort RBK-press de første 10 minuttene. Deretter dabbet det av og jevnet seg ut. Rosenborg slet mot det unge Kolbotn-laget med en gjennomsnittsalder på 18 år. Kolbotn-keeper Selma Panengstuen var god i mål og tok seg av mye.