Menu
Zelenskyj skal møte Biden i Washington under et arbeidsbesøk som starter allerede mandag. Foto: Jefrem Lukatskyjyj / AP / NTB

Zelenskyj til USA mandag

USAs president Joe Biden har invitert Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj til et møte i Det hvite hus tirsdag. Zelenskyj ankommer Washington allerede mandag.

Av NTB | 10.12.2023 21:29:38

Krig og konflikter: Zelenskyj var søndag i Buenos Aires, der han deltok på innsettelsen av Argentinas nyvalgte president Javier Milei. Reisen til Latin-Amerika ble først offentlig kjent da Zelenskyj var på vei over Atlanterhavet.

Zelenskyj skal møte Biden i Washington under et arbeidsbesøk som starter allerede mandag, opplyser den ukrainske presidentens kontor søndag.

Senatet stanset tidligere denne uka den videre behandlingen av en ny amerikansk hjelpepakke til Ukraina. Republikanerne krever endringer i immigrasjonspolitikken i bytte mot nye bevilgninger til både Ukraina og Israel.

Zelenskyjs kontor bekrefter at presidentens Washington-besøk skal dreie seg om forsvarssamarbeid.

Det hvite hus varslet i helgen at Biden skal ta en mer aktiv rolle i forhandlingene om å sikre en tverrpolitisk avtale om økt militærstøtte til de to landene.