LIVESENTER
Menu
Victor Nelsson (til v.) i aksjon for klubblaget Galatasaray. Dansken ble vraket i EM-troppen kvelden før fristen gikk ut på grunn av usikkerhet rundt en skade. Foto: AP / NTB

Zanka fikk siste plass i Danmarks EM-tropp – tok ikke sjansen på Nelsson

Mathias «Zanka» Jørgensen fikk den siste plassen i Danmarks EM-tropp i fotball. Kvelden før generalprøven mot Norge ble Victor Nelsson vraket.

Av NTB | 07.06.2024 21:23:08

Sport: Galatasaray-spiller Nelsson har slitt med smerter i forbindelse med en skade. Selv om han var klarert for spill, ville ikke landslagssjef Kasper Hjulmand ta sjansen. Han byttet ham ut med Jørgensen før Uefas frist for innrapportering av troppene innen midnatt.

Hjulmand sier til Ritzau at han ikke tok sjansen på Nelsson fordi flere andre stoppere har vært skadeplaget.

– Victor fikk dessverre en skade helt i slutten av sesongen. Han kunne trene med støvler først tirsdag. Vi tror han kan bli klar til EM, men det er en liten usikkerhet, og den vil jeg ikke ta sjansen på, sier han.

Hjulmand medgir at Nelsson trolig ville blitt med til EM om det ikke var for de andre skadeproblemene i midtforsvaret.

– Han ble selvsagt skuffet og lei seg. Jeg har kjent ham i mange år og er glad i ham som spiller og menneske, sa Hjulmand om Nelsson.

Brentford-stopper «Zanka» Jørgensen ble innkalt som reserve tirsdag. Han vurderte å takke nei, men får nå full uttelling for at han i stedet sa ja.

– Han har håndtert situasjonen veldig godt. Først fikk han vite at han ikke kom med i EM-troppen. Så ble han spurt om han ville være reserve, og nå er han med likevel, sier Hjulmand.

– Han svelget sine frustrasjoner og skuffelser til lagets beste.

Landslagskaptein Simon Kjær er ute av kampform etter en skadeperiode, mens Andreas Christensen sliter med vonde hælsener.

– Jeg er knust fordi jeg ikke får representere landet mitt i EM. Skaden ble ikke leget så raskt som jeg håpet, men jeg ønsker gutta og staben hell og lykke. Jeg skal heie på dere, skrev Nelsson på Instagram.

(©NTB)

Flere nyheter: